Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Faizde Tek Haneye İndik mi? İndik, Enflasyon da İnecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Faizde Tek Haneye İndik mi? İndik, Enflasyon da İnecek'

Faiz ve enflasyona ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Faizde tek haneye indik mi? İndik. Bunu nasıl izah edeceksiniz. Bundan sonra bu böyle devam edecek. Enflasyon da inecek' dedi. Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bay Kemal senin aklın bu işlere yetmez, o da olacak. 18 Mart Şehitler Köprüsü nasıl olduysa, Kanal İstanbul da öyle olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile uyuşturucu ticaretini yan yana getirdi. Bu kadar gözlerini kararttılar. Ya Kemal kendine gel' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Merak etmeyin enflasyon da inecek'

'Merak etmeyin enflasyon da inecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. 

Selçuklu Kongre Merkezi'ndeki toplantıda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından yaşananlarla ilgili olarak 'Tahıl anlaşması ve esir takasıyla iki büyük diplomatik zafere imza attık. Tüm zirvelerde devlet başkanları ülkemizin yürüttüğü çabalardan övgüyle bahsediyor. Bana dedikleri şu: Başkan bir taraftan Sayın Putin, bir taraftan Zelenskiy her iki tarafı nasıl idare ediyorsun? O bir sırdır dedik. Biz düşman kazanma üzerine politikalar oluşturmadık. Biz dost kazanma üzerine politikalar oluşturduk' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, 'Şimdi Karadeniz tahılı geliyor mu, geliyor. Sayın Putin dedi ki, 'Bunu birinci derecede fakir ülkelere ücretsiz gönderelim', 'Tamam' dedik. Şimdi buğday alıp un yapıp, bu unu fakir fukara ülkelere göndermenin hazırlığı içerisindeyiz. Bay Kemal bizim icraatımızın ulaştığı yere senin hayalin bile ulaşamaz. Şayet Türkiye, Bay Kemal ve şürekasının ipiyle kuyuya inilseydi benzer sıkıntılarla boğuşuyor olurduk' diye konuştu.

'Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile uyuşturucu ticaretini yan yana getirdi' diyen Erdoğan, 'Bu kadar gözlerini kararttılar. Ya Kemal kendine gel. Senin yanındaki PKK'nın parlamentodaki uzantılarıyla yürümedik biz bu yollarda, sen bu yollarda onlarla yürüdün. Sen PKK'nın uyuşturucu ile ayakta durduğunu bilmiyor musun? Sen birileri ile karıştırdın bu işi. Her zaman karıştırdığın gibi' ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın politika faizinin yüzde 9'a düşürüldüğünü hatırlatan Erdoğan, 'En sonunda ne demiştim, tek haneliye ineceğiz. Faizde tek haneliye indik mi? İndik. Hadi bakalım şimdi bunu neyle izah edeceksiniz? Bundan sonra da bu böyle devam edecek. 'Enflasyon, şöyle böyle...' Merak etmeyin enflasyon da inecek' dedi.

'Yarın İstanbul'da Galatasaray'a ait dev stadyumunda büyük bir toplantı yapacağız'

'Yarın İstanbul'da Galatasaray'a ait dev stadyumunda büyük bir toplantı yapacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: ''Tam 8 aydır toplanıp dağılmaktan başka iş beceremeyenlerin 2023'te kaybedeceklerini anladıkça şimdiden sandığa gölge düşürmeye yöneldiklerini görüyoruz. Türkiye'nin başarısını defalarca ispatladığı sandık güvenliği konusunu tartışmaya açarak esasen kirli niyetlerini ifşa ediyorlar. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hep yaptığımız gibi gerekli tedbirleri alarak bu müfterilere fırsat vermememiz çok önemlidir. Bunun yolu da sandıklarda gözümüz kulağımız olan müşahitlerimizin, onları yönlendirecek ilçe ve il teşkilatlarımızın, hepsinin koordinasyonunu yapacak genel merkezimizin yapmasından geçiyor. Muhalefetin dağınıklığı karşısında rehavete kapılmayacağız. Özellikle provokasyonlara prim vermeyeceğiz. Karşımızdakiler çapsızlıklarını örtmek için yalan ve iftira siyasetine sarılsalar da biz hakikatin aydınlık yolundan asla sapmayacağız.Ülkemizin son 10 yılında ardı ardına yaşadığımız badirelerin, sıkıntıların elbette farkındayız. Son bir yıldır zirveye çıkan ekonomik dalgalanmaların insanlarımızın üstünde bıraktığı olumsuz etkileri çok iyi biliyoruz. Attığımız adımlarla, yürüttüğümüz hazırlıklarla inşallah seçim tarihine kadar bu olumsuzlukların çok önemli bölümünü ortadan kaldırmış olacağız. Ülkemize istihdamdan ihracata pek çok alanda rekorlar kırdırmaya, nice abide eseri tamamlayarak hizmeti açmaya devam edeceğiz. 2023 ülkemiz ve özellikle de gençlerimiz için bu kadar önemli bir kader seçimidir. Bizim buna uygun şekilde hareket etmemiz şarttır. Yarın İstanbul'da Galatasaray'a ait dev stadyumunda büyük bir toplantı yapacağız. Orada İstanbul teşkilatının ön hazırlıklarını yapacağız. Yaklaşık 50 bin civarında katılımın olacağı toplantı yapacağız. Bu tabii parti toplantısı. Miting yapmıyoruz, parti toplantısı yapacağız.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
33
23
7
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

7 Kasım'da anayasa görüşmeleri için gittikleri parti bugün Mansur Yavaş'ın adaylığına açık açık karşı çıkıyor ama PKK'nın parlamentodaki uzantılarıyla yürüme... Devamını Gör

Darbeli Matkap

E insin o zaman neden seçimleri bekliyor.

özmet bulent

3500 tl kira ve 500 tl aidat verdiğim evde. Haftada bir defa aklıma gelirse açtığım televizyona 890 tl elektrik faturası geldi . Isınma bu ay açıldı 1000 ... Devamını Gör