Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Enflasyon Yorumu: 'Diyorlar ki Onlarda Yüzde 9 Bizde 80’e Dayandı ama...'

Erdoğan'dan Enflasyon Yorumu: 'Diyorlar ki Onlarda Yüzde 9 Bizde 80’e Dayandı ama...'

Burak Boyoglu
24.08.2022 - 16:14 Son Güncelleme: 24.08.2022 - 17:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yüzde 80'e dayanan resmi enflasyonun Avrupa'daki yüzde 9 enflasyondan daha farklı sosyal etkileri olduğu görüşünde. Erdoğan'a göre toplumun her kesiminde gelir artışlarıyla enflasyonun etkileri sınırlandırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enflasyon, faiz sorunumuz yok mu, var

Enflasyon, faiz sorunumuz yok mu, var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton Otel'de düzenlenen 'Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödül Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, Türkiye'de enflasyon sorunu olduğunu kabul etti: 'Felaket tellallığı yapanlar milletin moralini bozmaya çalışsa da Türkiye krizi fırsata çevirme konusunda en başarılı ülkedir. Enflasyon, faiz sorunumuz yok mu, var. Elimizdeki fırsatlar öyle büyük ki, bunlara takılıp kalırsak yazık ederiz.'

Diyorlar ki onlarda enflasyon yüzde 9 bizde 80’e dayandı

Diyorlar ki onlarda enflasyon yüzde 9 bizde 80’e dayandı

Erdoğan ayrıca Türkiye'deki yüksek enflasyonun etkilerinin Avrupa'dan da farklı olduğunu söyledi: 'Diyorlar ki onlarda enflasyon yüzde 9 bizde 80’e dayandı. Onlardaki 9 enflasyonun ekonomik ve sosyal sonuçlarıyla bizdekinin etkileri aynı değil ki... Biz işçiden memura her kesimden vatandaşın gelir kaybını enflasyonun üzerinde artışlarla telafi ederek enflasyonun etkilerini sınırlandırdı. Avrupa’daki gıda fiyatlarındaki artışla ücretlere yapılan artışlar arasında uçurum var insanlar sokaklara dökülmeye başladı.'

Rakamlar ne diyor?

Rakamlar ne diyor?

Temmuz ayında yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 79.6, ENAG'a göre yüzde 176. Euro bölgesinde yıllık enflasyonsa temmuz ayıyla birlikte yüzde 8,9.

Söz konusu enflasyon oranı Almanya'da yüzde 8,5, İtalya'da yüzde 8,4, Fransa'daysa yüzde 6,8.

Gıda enflasyonunda Türkiye farkı açtı

Gıda enflasyonunda Türkiye farkı açtı

Gıda enflasyonu tarafına bakıldığında da durum oldukça benzer. Son 4 ayda gıda fiyatları dünyada yüzde 12 düşerken Türkiye’de yüzde 20 artış gösterdi.

Yıllık gıda enflasyonu Türkiye’de yüzde 90'ı geçerken aynı dönemde fiyatlar OECD ortalamasında yüzde 13; AB’de ise yüzde 12 yükseldi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
72
29
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Orada sokaklara dökülen insanlarla burada otokrasi ile sindirmeye çalıştığınız halkı kıyaslayarak nasıl bir sonuca varmaya çalıştın kaptan?

Mert Soylu

dün yeni bir kelime öğrendim, kleptokrasi; bir ülkede iktidarı ele geçiren siyasi ya da dini grubun, o ülkenin kaynaklarını sistemli olarak soyması. bu kada... Devamını Gör

moonlight

Tayyip ; Enflasyon, faiz sorunumuz yok mu, var …. Bu bilgi size yeter…. DAĞILABİLİRSİNİZ 🥹🥹🥹

Mert Soylu

ya ben psikolojik sınırıda aştım artık, adamı görünce fiziksel olarak midem bulanıyor