Görüş Bildir
Haberler
Cübbeli Ahmet: 'Atatürk Dönemi Diyaneti'ni İstiyorum'

etiket Cübbeli Ahmet: 'Atatürk Dönemi Diyaneti'ni İstiyorum'

Emre Ordu
25.12.2021 - 10:31 Son Güncelleme: 25.12.2021 - 19:29

İsmailağa Cemaati'nin hocalarından Ahmet Mahmut Ünlü 'Ben Atatürk dönemi Diyaneti’ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen İsmailağa Cemaati Hocalarından Ahmet Mahmut Ünlü, son dönemde yaptığı açıklamalarla tartışmaların merkezinde yer alıyor.

Cumhuriyet'ten Barış Pehlivan'ın haberine göre, İsmailağa Cemaati içinden Cübbeli’ye karşı çeşitli hamleler geldi. İsmailağa’da Cübbeli’ye yönelik tavrıyla bilinen Marifet Grubu, yine Cübbeli’nin hedef aldığı Fatih Medreseleri ekibiyle yan yana geldi. Fatih Medreseleri’nin başında bulunan Masum Bayraktar’ın, Cemaat’in merkezlerinden Mahmut Efendi Camii’nde görüntüleri Cübbeli’ye yakın isimler tarafından paylaşıldı. Cemaat’in tarihi lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Masum Bayraktar’a karşı olduğu söylenerek, yaşananların “sızıntı” olduğu ifade edildi. Marifet Grubu’na yönelik ağır suçlamalar yapıldı.

Bu süreçte bir başka gelişme daha yaşandı. Yine Cübbeli’nin “sahtekar” diye suçladığı, Irak’tan Türkiye’ye gelerek dergah kuran Dr. Seyyid Muhammed El Hüseyni de Marifet Grubu’yla buluştu. Cübbeli’nin, Irak’ta ABD’ye destek olduğunu iddia ettiği, dolandırıcılık ve sapkınlıkla suçladığı El Hüseyni, Marifet Grubu ile ortak toplantılar düzenledi. Bu görüntülere tepki gösteren Cübbeli’nin taraftarları, Diyanet yetkililerin de El Hüseyni ile bir araya gelmesini, fotoğraf çektirmesini eleştirdi.

"Tarikat ve cemaatleri savunamaz oldum"

"Tarikat ve cemaatleri savunamaz oldum"

“Ben dinin, imanın gereklerini söylüyorum, Mahmut Hoca’yı savunuyorum, saldırılara maruz kalıyorum” diyen Cübbeli Ahmet, 'Söylediğimin hangisi yalan, hangisi inanca aykırı” dedi. Cübbeli, “Sorsan yüzde 99’u Müslüman diyorlar, toplumun yüzde 17’si ateist olmuş, ne kadar deist var bilmiyoruz, ama hataları dile getirdiğim için beni hedef alıyorlar” ifadelerini kullandı. 

“Bir zamanlar Atatürk’ü savunduğum için de hedef olmuştum” diyen Cübbeli, “ben Atatürk dönemi Diyaneti’ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?” diye sordu. 

İsmailağa Cemaati’nin devlet içinde örgütlenmediğini, memuriyetten uzak durduğunu söyleyen Cübbeli, “inanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. Ben bedel ödedim, FETÖ de beni hedef aldı, hapse attı. Ya bunlar? Bugün beni hedef alan Yeni Şafakçılar o vakit FETÖ’nün izindeydi” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
262
129
35
31
12
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın