Görüş Bildir
Haberler
Çok param yok ama telefon lazım, Hangi Telefonu almalıyım ? (1000-1500 tl arası)

Çok param yok ama telefon lazım, Hangi Telefonu almalıyım ? (1000-1500 tl arası)

SONY M4 Aqua

1099 TL fiyata sahip SONY M4 Aqua.

5 inç 720p HD IPS LCD ekranlı Sony Xperia M4 Aqua,  IP68 sertifikası ile suya ve toza dayanıklı. Qualcomm'un ARM Cortex A53 çekirdeklerinden 8'ini kullanan Snapdragon 615 işlemcisini kullanan M4 Aqua'nın, 4 çekirdeği 1.5 GHz, diğer 4 çekirdeği ise 1 GHz hızında çalışıyor. (Bazılarınız 1.5 ghz düşük diyebilir fakat fiyata bakıldığında aslında fazla bile görünüyor ve 8 çekirdeği unutmayalım rahat bir kullanım sunacaktır.)

Adreno 405 grafik birimiyle beraber 720p çözünürlüğünde başarılı birperformans sunan cihazda 2 GB ram var. (Grafik işlemcisi kuvvetli ve ram yeterli)

Selfie tutkunu gençleri mutlu edecek 5 megapiksel ön selfie kameraya sahip Xperia M4 Aqua, arka tarafta ise 13 Megapiksel çözünürlüğünde Exmor RS sensöre sahip. Ön kamerası 720p, ana kamerası ise Full HD video kaydı yapabiliyor. (Hadi selficiler çıldırın, tutmayalım biz sizi)

2400 mAh'lik Xperia M4 Aqua da batarya bulunuyor bu ekran için gayet yeterli.

(Kaliteli fotoğraflar çekmek isteyenlerin ve şık bir tasarım isteyenlerin tercihi olabilir)

Tasarım : 8 - Performans: 8 - Kamera: 7 - Sağlamalık: 8

İçeriğin Devamı Aşağıda

SAMSUNG GALAXY S5

1400-1500 tl fiyat aralığına sahip Galaxy S5.

Galaxy S5'in ekranı 5.1 inç büyüklüğe sahip. 1080p çözünürlüğe sahip fullhd bir ekran var S5 de. S5 de bir de parmak izi okuyucusu var, kaliteli bir okuyucu bu beklentimiz karşılıyor ama açıkça söylemek gerekirse apple kadar başarılı  ve işlevsel değil. (Apple da bazı banka işlemlerinde ve ödemelerde kullanılabiliyordu samsung da ise sadece kilit olarak kullanılabiliyor)

 Samsung Galaxy S5, suya karşı korumada kullandığı IP67 adlı teknoloji sayesinde yarım saate kadar su altında kalabiliyor. Normal kullanımda 10 saat boyunca internette gezinmenize imkan veren Galaxy S5 ile 12 saate kadar da video izleyebiliyoruz .Wi-Fi ve LTE destekli olan Samsung Galaxy S5, Wi-Fi bağlantı hızı desteğini de 2 katına çıkartarak 1 Gb'lık bir indirme işlemini 30 saniyede tamamlamanıza olanak tanıyor.

 16 Mp lik bir ana kamera mevcut S5 te. Ancak kamera konusundaki asıl dikkat çekici nokta ise Galaxy S5'in geliştirilmiş otofocus özelliği. Yalnızca 0.3 saniyede odaklanarak hiçbir anı kaçırmamanızı sağlayan Galaxy S5'in kamerası, bu özelliği ile DSLR kameralarda kullanılan odaklama teknolojisini telefonlara taşıyan ilk birey olma özelliği de gösteriyor. Videoda üstün bir performans sunuyor, video çekiminde de HDR ı kullanabiliyorsunuz. 2K arka kamera, 1080p ön kamerada video çekebilirisiniz. 2.5 Ghz, dört çekirdekli bir Snapdragon 800 işlemciye sahip olan Samsung Galaxy S5 başarılı bir performansa sahip.2 Gb RAM'e sahip olan Galaxy S5 aynı zamanda 16 ve 32 Gb dahili bellek seçenekleri ile geliyor ve bu depolama alanını SD kart desteği ile 132 Gb'a kadar çıkartabiliyor. USB 3.0 bağlantı desteği de sunan Galaxy S5, bağlantı konusunda çok iyi bir noktaya gelmiş diyebilirim.

 Unutmamalı ki samsung telefonlar ilk kullanımda nekadar iyi görünse de ileriki zamanlarda kasmalar ve donmalar artıyor bu bütün samsunglar için geçerli.

Tasarım : 7 - Performans: 8 - Kamera: 8.5 - Sağlamalık:7.5

MEIZU MX4 PRO

Özellikle donanımsal özelliklerinden ziyade 3350 mAh bataryası ile çok güçlü batarya performansı sunacak MX4 Pro, adete amiral gemisi performansı var bu telefonda. 20nm Exynos 5 Octa işlemci, 5.5 inç boyutta Quad HD'den daha yüksek çözünürlüklü IPS LCD ekranı olan akıllı telefon, 3 GB RAM, 20 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kameraya veparmak izi okuyucu özellikli home tuşuna sahip. 4 çekirdekli 2 ghz hızında işlemcileri mevcut. Mali t-628 grafik birimi bulunan bu cihaz oldukça başarılı bir performans sunuyor bize. Kamerada oldukça başarılı performans sunuyor ve ana kamera 2k video kaydı yapabiliyor. (SONY M4 aqua dan daha başarılı ama s5 e göre daha az performanslı kameraya sahip.)

Tasarım : 6 - Performans: 8.5 - Kamera: 7.5 - Sağlamalık: 7

HTC ONE M7

Dahili olarak 32 ya da 64 GB hafızaya sahip olacak olan One'ın, hafızasını artıramıyoruz. 2300 mAh bataryanın güç verdiği One'ın bataryası da çıkabilir yapıda değil.Snapdragon 600 işlemcisinden gücünü alan One, 1.7 GHz hızında çalışıyor.Snapdragon 600'ün LPDDR3 RAM desteği olmasına rağmen DDR2 RAM kullanan HTC, 2 GB ile bizlere yeterli bir deneyim sunuyor.HTC One,4.7 inç büyüklüğünde ve 468 ppi inç başına düşen piksel oranında Full HD ekranı sayesinde, çok iyi derecede bir keskinliğe sahip.Android 4.1.2 Jelly Bean ve Sense 5.0 arayüzünü kullanan One, kullanım deneyimi olarak Android'in biraz üzerinde bir seviyede diyebiliriz.

HTC One, müzik dinlemeyi seven insanlar için en alınası telefonlardan biri. Mükemmel bir ses kalitesi var bu cihazda.148 gram ağırlığında olan HTC One, Corning Gorilla Glass 2 cam ile korunuyor.

Tasarım : 8 - Performans: 9 - Kamera: 9- Sağlamalık: 7.5

XIAOMI MI NOTE PRO

1400-1550 TL arasında bir fiyat etiketine sahip.Xiaomi Mi Note Pro ise Qualcomm’un ve hatta mobil dünyasının en güçlü işlemci çiplerinden biri olarak adını yazdıran sekiz çekirdekli 64-bit mimarili Snapdragon 810 ile piyasaya giriyor.Xiaomi Mi Note Pro şu anki en gelişmiş mobil DRAMteknoloji olan LPDDR kullanıyor. 4gb ram'a sahip bu cihaz performans yönünden adeta uçuruor.Mi Note Pro’da 64GB depolama alanı sunuyor. SD kart desteği neyazıkki bulunmuyor bu cihazda.Çift simkart desteği var cihazda. (Kullanmıyorum deme gün gelir lazım olur)

Xiaomi Mi Note Pro daha güçlü bir işlemciyle geliyor. Bu da daha hızlı bir LTE bağlantısı anlamına gelmekte. LTE Cat. 9 uyumluluğuna sahip olan modem çip barından Mi Note Pro teorik olarak 450 Mbit / s indirme, 100 Mbit ise yükleme hızına erişebilmekte.Xiaomi ise Mi Note Pro’nun ele daha iyi oturmasını sağlamak amacıyla kenarlarda kavisli bir yapı kullanıyor. Telefonun Quad HD çözünürlüklü ekranı ve arka yüzeyi daha kavisli bir yapıda ki 3Dcamdan oluşuyor.

Ana kamera 13 ikinci kamera ise 4 mp çözünürlüğünde. Kamera performanslarıda gayet tatmin edici. 

Tasarım : 8 - Performans: 9 - Kamera: 8- Sağlamalık: 8

Peki benim tercih sıralamam nasıl olurdu?

1-XIAOMI  MI NOTE PRO (Çünkü ben bir xiaomi hastasıyım)

2-HTC ONE M7

3-SAMSUNG GALAXY S5

4-MEIZU MX4 PRO

5-SONY M4 Aqua

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın