Görüş Bildir
Haberler
Cesur Sahneleriyle Yarattıkları Sansasyona Rağmen Son 10 Yıla Damgasını Vurup En Yüksek Puanları Kapan Filmler

Cesur Sahneleriyle Yarattıkları Sansasyona Rağmen Son 10 Yıla Damgasını Vurup En Yüksek Puanları Kapan Filmler

addictedmovie
08.10.2019 - 18:33 Son Güncelleme: 22.03.2022 - 16:58

Bu filmleri, sadece ama sadece yalnız olduğunuzda izleyin. Bizden söylemesi... 😅

25. American Honey (2016)

25. American Honey (2016)

IMDb

Sorunlu bir ailesi olan Star, hayatının zor bir döneminden geçer. Bir gün bir satış ekibiyle tanışır ve ailesini ve tüm yaşantısını arkasından bırakıp terk eder. Ancak işler hiç de beklediği gibi gitmeyecektir...

24. Aşk ve Küller (2010) Blue Valentine

24. Aşk ve Küller (2010) Blue Valentine

IMDb

Dean ve Cindy mütevazı bir mahallede sakin bir hayat yaşarlar. Dışardan bakıldığında onların hayatı gayet normal görünür ancak, biraz yakından incelendiğinde çiftin ilişkilerinde birçok sorunun olduğu ortaya çıkacaktır.

23. Bruna Surfistinha (2011)

23. Bruna Surfistinha (2011)

IMDb

Asi bir genç olan Raquel, yaşadığı hayattan asla mutlu değildir ve bir macera arayışı içine girer. Ailesini ve bütün sevdiklerini geride bırakıp hayat kadını olur. Yaşadığı deneyimleri insanlara aktarmak için blog yazmaya başlar...

22. Temel İçgüdü (1992) Basic Instinct

22. Temel İçgüdü (1992) Basic Instinct

IMDb

Suç romanı yazarı Catherine Tramell, bir rock yıldızının acımasız ölümünün baş şüphelisidir. Catherine, dedektif Nick Curran tarafından yoğun bir sorguya alınır. Bir süre sonra bu cinayetle bağlantılı ölümler meydana geldikçe dava daha da karmaşık bir hal alır.

21. Aşk (2015) Love

21. Aşk (2015) Love

IMDb: 6.1

Enter the Void'in ardından uzun süreli bir sessizliğe gömülen Gaspar Noe, 2015 yılında 'Love' ile bu sessizliği bozmuştu. Bu filmini erotik melodram olarak tanımlayan Noe, coşkulu bir şekilde buram buram erotizm kokan bir ilişkinin kucağında kendisini bulan bir erkek ve iki genç kadının öyküsünü perdeye taşımıştı. Noe'un olay yaratan filminin başrollerinde ise Aomi Muyock, Karl Glusman, Klara Kristin gibi isimler yer alıyor.

20. Yasak Aşk (2013) Adoration

20. Yasak Aşk (2013) Adoration

IMDb: 6.2

Simon’ın anne babası bir trafik kazasında ölmüşlerdir. Okulda Fransızca öğretmeninin teröristler tarafından bir uçağa saldırıldığına dair okuduğu makale, Simon’a ilham verir. Haberde bahsi geçen ailenin yerine kendi ailesini koyarak olayı kafasında yeniden kurgular.

Hikayesini sınıf arkadaşlarıyla ve öğretmeniyle paylaşmakla kalmayan Simon, bunu internette de yayınlar. Hiç ummadığı kadar fazla insan tarafından okunan hikayesi pek çok tepki alır. Bunlar arasında o saldırıdan sağ kurtulan insanlar da vardır. Ayrıca Simon, hikayesi sayesinde kendi anne babasıyla ilgili detayları da keşfedecektir.

19. Bağlanmak Yok (2011) No Strings Attached

19. Bağlanmak Yok (2011) No Strings Attached

IMDb: 6.2

Yıllar önce henüz ergenken çıkma teklifini reddettiği Adam Franklin'le şans eseri karşılaşan Emma Kurtzman için bu olay unutamayacağı yeni bir aşkın fitilini ateşler. İlişkilere karşı soğuk bir tavrı bulunan Emma ve aşka tövbe eden Adam'ın yıllar sonra meydana gelen bu tesadüfi karşılaşması, ergen dönemlerinde yaşanan deneyimin tam tersidir.

18. Arkadaştan Öte (2011) Friends with Benefits

18. Arkadaştan Öte (2011) Friends with Benefits

IMDb: 6.5

New York’ta yaşayan Jamie (Mila Kunis) bir şirketin oldukça becerili insan kaynakları sorumlusudur. Dylan (Justin Timberlake) ise Los Angeles’ta çalışan bir sanat yönetmenidir. Jamie yeteneklerini kullanıp Dylan'ı New York'a yerleşmeye ikna edince, yolları da kesişir.

Aşktan ve ciddi ilişkilerden canı yanmış olan Dylan ve Jamie, tanıştıktan sonra bağlanmanın olmadığı sadece eğlencenin ve sorgusuz seksin ağır bastığı bir 'arkadaşlık' kurarlar.

17. Deccal (2009) Antichrist

17. Deccal (2009) Antichrist

IMDb: 6.6

Katıldığı bir ödül töreninde Nazi döneminin mimari anlayışına hayran olduğunu açıklayarak geniş kitleleri şok eden Lars von Trier, korku gerilim filmi projesi Antichrist ile beyaz perdeyi de sarsmayı başardı. Senaryosunu Trier’le beraber Anders Thomas Jensen’ın yazdığı film, çocuklarını kaybettikten sonra, bir orman kulübesinde olayı unutmaya çalışan bir çiftin yaşadıkları travmayı, epik bir görsel şölen eşliğinde sinemaseverlere aktarıyor. Willem Dafoe'nun bu filmdeki performansı konusunda destan yazdığını söylemek abartılı olmayacaktır.

16. Aşk Sarhoşu (2010) Love & Other Drugs

16. Aşk Sarhoşu (2010) Love & Other Drugs

IMDb: 6.7

Yavaş yavaş yıldızını parlatan güzel oyuncu Anne Hathaway’in hayat verdiği Maggie, özgür ruhlu güzel bir genç kadındır. Kimseye kolay kolay bağlanmayan bu kadının, karşı konulmaz bir çekiciliğe sahip olan Jamie ile karşılaştığında ona aşık olacağını ise kimse tahmin etmemiştir...

15. İtiraf 1-2 (2013) Nymphomaniac 1-2

15. İtiraf 1-2 (2013) Nymphomaniac 1-2

IMDb: 6.9

Nemfomanyak bir kadın olan Joe'yu merkeze alan film, baş karakterinin doğumundan 50 yaşına kadar olan hayatına, özellikle de cinsel serüvenlerine odaklanıyor. Soğuk bir kış gecesi yakışıklı bir bekar olan Seligman, yolda dövülmüş halde Joe'yu bulur. Onu evine getirip, yaralarını sarar. Joe bu adamın evinde dinlenirken kendi hikayesini de anlatmaya başlar... Filmin oyuncu kadrosu ise Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Christian Slater, Uma Thurman ve Willem Dafoe gibi pek çok sürpriz ismi bir araya getiriyor.

14. Climax (2018)

14. Climax (2018)

IMDb: 7.1

Climax, Fransa’daki köhne bir dans kulübünde geçen uzun bir geceyi takip ediyor. 90’ların ortasında 20 dansçı, üç günlük bir prova için ormandaki yatılı bir okulda bir araya gelir. Birbirini yeni tanıyan ekip provalar dışında da eğlenceli vakit geçirirler. Provalar bitmesinin ardından ayrılmadan önce son bir parti düzenlerler. Fakat içkilerin sayısı arttıkça içlerinden bazıları tuhaf davranışlar sergilemeye başlar. Gençler bir süre sonra tamamen kontrollerini kaybeder. Artık onların içine düştükleri girdaba direnmeleri neredeyse imkansızdır. Müzik, dans, gerilim ve cinsellik dolu bu ortamda kimileri cennette olduğunu hissederken kimileri içinse durum cehennemden farksızdır.

13. Lucia (2001) Lucía y el Sexo

13. Lucia (2001) Lucía y el Sexo

IMDb: 7.2

Lucia, Madrid'de bir restoranda garsonluk yaparak geçimini sağlayan bir kadındır. Yazarlarla uzun süredir devam eden bir ilişkisi var olan Lucia, bir süre yalnız kalmanın kendisi için doğru olduğuna karar verir. Akdeniz kasabasına doğru yola çıkar. Ancak bu tatil Lucia'ya geçmişini hatırlatacaktır...

12. Carol (2015)

12. Carol (2015)

IMDb: 7.2

Orta yaşının güzelliğini süren Carol; 1950’lilerin New York’unda pek çok Amerikalı kadının imreneceği bir hayat sürmektedir; sosyetenin tanınmış, zengin isimlerinden. Evli olmasına rağmen kocasından boşanmak ister ve kızının velayetini alabilmek için savaş vermektedir. Therese henüz yolun başında genç bir kadındır. Bir butikte mağaza görevlisi olarak çalışmakta, günlerini sıradan bir şekilde doldururken, bu koca şehirde kimliğini aramaktadır. Bu iki farklı dünyaya ait kadının, Carol ve Therese’nin yolları Manhattan semtinin bu lüks butiğinde kesişir. Carol, Therese’yi görür görmez genç kadının güzelliğinden etkilenir.

11. Utanç (2011) Shame

11. Utanç (2011) Shame

IMDb: 7.2

Brandon 30'lu yaşlarında New York'ta yaşayan, kelimenin gerçek anlamıyla seks bağımlısı bir adamdır. Fakat asi kız kardeşi onun yanına taşınınca Brandon'ın hayatı da beklenmedik biçimde değişecektir. Zira kız kardeşi Sissy (Carey Mulligan) ikisinin de geçmişinden gelen acı dolu hatıraları da beraberinde getirecektir...

Toronto Film Festivali'nde görücüye çıkan Utanç/Shame, cinselliğin merkezde olduğu bir New York draması olarak niteleniyor. Ses getiren Açlık (Hunger) filmiyle tanıdığımız ve son dönemlerin gözde yapımlarında yer alan Michael Fassbender'ın başrolü canlandırdığı yapım İngiliz sinemacı Steve McQueen'in hem senaryoyu hem de yönetmenliği üstlendiği henüz ikinci film...

10. Enter the Void (2009)

10. Enter the Void (2009)

IMDb: 7.3

İlk gösterimi 2009 yılında Cannes’da yapılan Boşluk, transa benzer görsel üslubu ve birinci şahıs gözünden öznel anlatımıyla epey tartışma yarattı. Filmi, Tokyo’da küçük çaplı işler çeviren uyuşturucu satıcısı Oscar’ın gözünden izliyoruz. Oscar bir gece bir polis baskınında yakalanır ve vurulur. Ölüm döşeğinde, ruhu dünyadan ayrılmaya direnir ve kız kardeşi Linda’yı korumak üzere kızın peşine düşer.

9. Malena (2000) Malèna

9. Malena (2000) Malèna

IMDb: 7.5

Uluslar arasındaki siyasi çıkmaz dünyayı büyük bir savaşa sürüklemektedir. Bu dünyada gençliğini yakalamaya çalışan bir çocuk, kasabaya gelen genç ve güzel bir kadın olan Malena'nın etkisi altında kalır.

8. Piyano (1993) The Piano

8. Piyano (1993) The Piano

IMDb: 7.6

Özet: The Piano, dilsiz bir piyanist olan Ada ve kızının hikayesine odaklanıyor.  Küçüklüğünden beri tek kelime etmeyen Ada, bir gün babası tarafından zengin bir ailenin oğluyla evlendirilir ve daha önce hiç görmediği bir ülkeye taşınır. Ancak, kendisini hiç de tahmin edemeyeceği bir sürpriz beklemektedir. Bu sürpriz, onu çok başka birine dönüştürecektir.

7. Dikkat, Şehvet (2007) Se, Jie

7. Dikkat, Şehvet (2007) Se, Jie

IMDb: 7.6

Savaşın her yeri talan ettiği bir dönemde bir ülkenin hali duman olsa da kişisel boyutta duygusal dünyaların da ayrı ayrı hırpalanması göz ardı edilemez. Mr Yee, Şangay’da önemli bir politikacıdır ve İkinci Dünya Savaşı sürerken zor zamanlar yaşamaktadır. Öte yanda duygusal dünyası da buna paralel iniş çıkışlar sergiler. Karısının bir arkadaşı ile şehvet dolu bir hikayenin içindedir. Şimdi gerçek bir ruletin oynanma zamanıdır. Cinayet ise aşkı tanımlayacak unsurlardan biri olacaktır. Usta yönetmen Ang Lee imzalıdır film. Ang Lee, Brokeback Dağı ile En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi olmuştur.

6. Kefaret (2007) Atonement

6. Kefaret (2007) Atonement
onedio.com

IMDb: 7.8

1935 yazının en sıcak günlerinden birinde, On üç yaşındaki Briony Tallis, yanlış zamanda yanlış yerde bulunarak görmemesi gereken bir şeyi aklına kazır: Ablası Cecilia ve hizmetçilerinin oğlu Robbie’nin gizli bir şekilde cilveleşmelerine tanık olmuştur. Çocuk aklı ile gördüklerini yanlış yorumlaması yıllarca sürecek büyük bir trajedinin yaşanmasına neden olacaktır. Bir daha hiç düzelmeyecek kadar trajik bir şekilde kaderleri birbirlerine bağlanan bu üç insan da, hak etmedikleri bir kefaretin farklı şekillerde kurbanı olacaklardır. Dört dalda Oscar adayı olan Aşk ve Gurur’un yönetmeni Joe Wright, bir başka kitap uyarlaması olan Kefaret ile yeniden romantizmin ve dramın etrafında dolaşıyor. Başrolde ise yine Aşk ve Gurur’da birlikte çalıştığı gizemli yıldız Keira Knightley var. Çatışkılı ve zorlu kadın karakterleri hakkıyla beyazperde'de canlandıran Knightley, yine büyüleyici bir performans sergiliyor.

5. Mavi En Sıcak Renktir (2013) La vie d'Adèle

5. Mavi En Sıcak Renktir (2013) La vie d'Adèle

IMDb: 7.8

15 yaşındaki Adele'in emin olduğu iki şey vardır; o bir kızdır ve kızlar erkeklerle çıkar. Bir gün büyük meydanda Emma'nın mavi saçlarını farkediverir ve işte o an hayatının değişeceğini anlar. Kendi ergenlik sorularıyla yapayalnız, bakışlarını kendine ve başkalarının bakışlarını kendine çevirir. Emma'yla yaşadığı aşkı bir kadın olarak, bir yetişkin olarak yaşamaktadır. Fakat Adele ne kendisiyle ne ailesiyle ne de bu absürd dünyayla barış yapmayı becerememektedir. Abdellatif Kechiche tarafından yönetilen filmin başrollerini Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos ve Catherine Salée paylaşıyor.

4. Ateşli Geceler (1997) Boogie Nights

4. Ateşli Geceler (1997) Boogie Nights

IMDb: 7.9

Bir gece kulübünde çalışan Eddie Adams'ın en büyük hayali amatör olarak sürdürdüğü oyunculuk mesleğinde profesyonel olmaktır. Bir gün işini çok ciddiye alan bir yönetmen tarafından keşfedilir. Artık 'Dark Diggler' olarak anılan Eddie, her geçen gün şanına şan katar ve porno endüstrisinin yıldız oyuncularından biri olur.

3. Beni Adınla Çağır (2017) Call Me by Your Name

3. Beni Adınla Çağır (2017) Call Me by Your Name

IMDb: 7.9

1983 yılı yazı sırasında 17 yaşındaki Amerikalı-İtalyan Elio Perlman günlerini ailesinin İtalya'nın kuzeyindeki 17. yüzyıldan kalma villasında klasik müzik yaparak, okuyarak ve arkadaşı Marzia ile flört ederek geçirmektedir. Elio, Greko-Roma kültüründe uzmanlaşmış seçkin bir profesör olan babası ve onu elit kesim meyveleriyle, doğal lezzetlerle şımartan, çevirmen olan annesi Annella ile bir arada olmaktan ziyadesiyle memnundur. Elio'nun olgunluğu ve entelektüel birikimi, onu tam teşekküllü bir yetişkin gibi gösteriyor olsa da, özellikle kalpteki konularda onun hakkında hala masum ve biçimlenmemiş olan çok şey vardır. Bir gün, doktorasını sürdüren büyüleyici bir Amerikalı bilim adamı olan Oliver Elio'nun babasına yardım etmek göreviyle yıllık yaz stajyeri olarak villaya gelir. Güneşin ışıltılarının arasında Elio ve Oliver hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir yaz boyunca yeşermekte olan arzunun güzelliğini keşfedeceklerdir...

2. Siyah Kuğu (2010) Black Swan

2. Siyah Kuğu (2010) Black Swan

IMDb: 8.0

New York’ta yaşayan Nina genç ve yetenekli bir balerindir. Hayatının tamamını kapsayan dans en büyük tutkusu, yaşam amacıdır. Nina, eski bir balerin olan ve kızına sürekli dans konusunda hırs aşılayan annesi ile birlikte kalıyordur. Kuğu Gölü balesini sahneye koyan bale yönetmeni Thomas Leroy, yeni sezonda Beyaz Kuğu'yu canlandıran baş balerini değiştirmeye karar ve ilk terci olarak da Nina'yı görür...

1. Hizmetçi (2016) Ah-ga-ssi

1. Hizmetçi (2016) Ah-ga-ssi

IMDb: 8.1

Hizmetçi, bir dolandırıcı tarafından kiralanan bir hizmetçinin hanımefendisine duyduğu gizli aşkı konu ediyor. 1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır... Film, Sarah Waters’nın Fingersimth adlı romanının modern bir Kore uyarlamasıdır. Filmin yönetmenliğini Chan-wook Park üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Jung-woo Ha, Min-hee Kim, Jin-woong Jo ve Tae Ri Kim gibi isimler yer alıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
232
139
78
43
42
31
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
g

Mavi En Sıcak Renktir filmi tamamen rezillik, keşke bu listeye koymasaydınız.

Viyol10sel

onedio editörleri yıllardır bir karakalem calismasinda görünen göğüs nedeniyle titanic'i ve filmde çıplaklık olmamasina ragmen bir mastürbasyon sahnesi neden... Devamını Gör

verita

Mavi En Sıcak Renktir filmi de yönetmeni leş. Yönetmenin saçma sapan fantezileri oyuncuların psikolojisini bozmuş. Kefaret filminde öyle ahım şahım erotik sa... Devamını Gör

verita

Sizinle aynı fikirde olmak zorunda olduğumu düşünmüyorum.