Görüş Bildir
Haberler
Canan Kaftancıoğlu Onedio Editör Masası'na Katıldı! Seçimlere Hazırlık, Tahminler ve Çalışmaları

Canan Kaftancıoğlu Onedio Editör Masası'na Katıldı! Seçimlere Hazırlık, Tahminler ve Çalışmaları

Abdullah Demir
05.05.2023 - 15:23 Son Güncelleme: 05.05.2023 - 15:52

Seçime günler kala CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile seçim tahminlerini, CHP'nin anketlerdeki durumunu, sahte logolu afişleri, deep fake video iddalarını, depremi konuştuk. Onedio editörleri sordu Canan Kaftancıoğlu kızıyla anılarından, motosiklet tutkusundan, Z kuşağı ile iletişiminden, sandık görevlilerinin hazırlıklarına kadar bir çok konuda cevaplar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Haber Müdürü Abdullah Demir: 2019 yerel seçimlerine göre; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve meclis seçiminde ne tür bir fark bekliyorsunuz? Meclis dağılımından beklentileriniz nedir?

Onedio Haber ve Gündem Editörü Emre Ordu: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın hazırlattığı öne sürülen deep fake videoları ile ilgili dün (2 Mayıs 2023) Murat Yetkin’e konuşan CHP’li üst düzey bir kaynak “yurt dışından hackerlarla anlaşıldığını” öne sürdü. Size gelen sadece bir bilgi mi elinizde bununla ilgili görüntüler videolar var mı? Kemal Kılıçdaroğlu, İletişim Başkanlığı ve Fahrettin Altun’a seslenerek aslında bir ön almış oldu. Artık bu saatten sonra ve seçimde son 10 güne girilmişken bu iktidarın bu videoları yayına veya dolaşıma sokabileceğini düşünüyor musunuz? Öngörüyor musunuz?

Onedio Yaratıcı İçerik Yöneticisi Levent Yaşar: Programdan önce YSK'nın verilerine baktım, yurt dışı dahil toplam 195 bin sandık var. Yurt dışını çıkardığımız zaman yaklaşık 190 bin oluyor . Bu da şu demek CHP 190 bin tane sandığa kurul üyesi, 190 bin müşahit verecek. Bunların yüzde kaçını tamamladınız?

Onedio Spor Editörü Soner Çağlayan: İstanbul Ataşehir’de ikamet ediyorum. İlk sorum orayla ilgili olacak. CHP’nin burada kaç vekil çıkarabileceğini öngörüyorsunuz? Bu yeni seçim sisteminde, matematiğinde birazda stratejik oy hesaplaması yapıyoruz çünkü.

Onedio Spor Editörü Soner Çağlayan: Şu an CHP İstanbul İl Başkanısınız. Önümüzdeki süreçte başka bir pozisyon üst ya da yeni bir pozisyon olabilir veya sizin gönlünüzden geçen bir mevki var mı? CHP’de ya da devletin kademelerinde olur onu merak ediyorum.

Canan Kaftancıoğlu

Bu merakta çok arkadaşımız var. Ben de bu soruya çok samimi cevap veriyorum sizi ne kadar tatmin eder bilmiyorum. Sevgili Soner ben hayatım boyunca örgütlü mücadeleye inandım. İnanarak yapılan örgütlü mücadelelerin kişileri bir yere taşıyacağına ya da taşımayacağını düşünürüm. Siyaseti bir meslek olarak kabul etmediğim için öyle bir kariyer planlaması gibi 'Gönlümden geçen şu. Bunu da olmak için şu mücadeleyi verelim' demenin topluma ve örgütlü mücadeleye bir katkısı olmadığını düşünüyorum. Bunu aksini düşünenler de yanlış düşünüyor demeyeyim.

Bildiğim tek şey var. Ben CHP’ye geldiğim günden itibaren hep o örgütlü mücadelede seçimle olan hani tercihle, genel merkez atamasıyla hiçbir yere talep açmadım.

Şu an siyasi yasaklıyım. Ama siyasi yasaklı olmasam da milletvekili adayı olmayacaktım. Bunu biliyorum. Ama sonrasında kendimi nerede görüyorum.

Sonrasında Türkiye’de demokrasinin yerleşik hale geldiği; süreçlerin siyasi partilerde örgütlü mücadeleyle aşağıdan yukarıya kararların verildiği; belediye başkanlarının, milletvekillerinin, genel başkanların, kim olursa olsun herkesin bu şekilde belirlendiği; yerde, o örgütlü mücadele beni bir yere taşır ya da taşımaz hiç bugünden düşünmüyorum. Bunu kendi adıma önemsemiyorum. Ama önemsediğim bir şey var: bu memlekette biz hep beraber demokrasiyi içselleştirir bu örgütlü mücadelenin bir şekilde parçası olursak eğer… Ben ne yalan söyleyim. Altı yıldır siyasetin dışında siyasetten nefret eden birisiyim. Siyasetten nefret etmiyorum. Türkiye’de siyasetin yapılma şeklinden nefret eden biri olarak ben bana sorsanız ben artık altı yılda hayatta kaçırdıklarımı yaşamak üzere konforlu alana geçmeyi tercih ederim. 

Ama örgütlü mücadele de nereye sürüklerse ona da hiç bir şekilde hayır demem. Nerede ihtiyaç olursa o mücadeleyi veririm.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Haber Müdürü Abdullah Demir: CHP logosuyla sahte afiş basılmıştı. Bu konuyla ilgili taraf belirttiniz ama kişiler ile ilgili bilgi vermediniz. Savcılığa çağırma ile de sorunlar olmuştu. Bu konuda habere konu olacak önemli isimler var mı?

Onedio Haber ve Gündem Editörü Emre Ordu: CHP’nin 20 yıllık seçim performansına baktığım zaman oy oranının yüzde 20 - 25 bandına sıkıştığını görüyorum. Şimdi Türkiye en kritik seçimine gidiyor ve karşımızda şöyle bir tablo var: 21 yıllık yıpranmış bir AK Parti iktidarı; Türkiye cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşıyor; eğitimde, sağlıkta, adalette, her konu başlığında bir dolu sorun var. Ancak baktığımızda bütün kamuoyu araştırmalarında AK Parti hâlâ birinci parti olarak gözüküyor. Ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranı demin dediğim aralıkta gözüküyor. Size sorum şu; Türkiye’de toplumu neden ikna edemiyorsunuz?

Onedio Haber ve Gündem Editörü Eray İspir: Ben deprem gündemine çekeceğim konuyu. İktidarın yıllarca kendi müteahhitleriyle ve orada oluşturduğu bir rant sistemiyle inşa ettiği yapılarda binlerce insan hayatını kaybetti. İktidara geldiğinizde en azından bağımsız bir şekilde yargılanmasında dair bir öngörünüz var mı? Çünkü şu anda mevcut iktidar bir çok kamu kuruluşunda yerleşmiş vaziyette. Buna dair bir öngörünüz var mı?

Onedio Haber ve Gündem Editörü Eray İspir: Ben de deprem bölgesinden geldim bu arada şu an Ankara’dayım. ‘Kararlılığınızın güçlü bir şekilde devam etmesini diliyorum’ diyebilirim sadece. Deprem olduğu gün buradaydım. Ancak sonrasında ilk üç gün o bölgeye gittim. Ailem orada olduğu için. Yaşananları gördükten sonra büyük bir öfke içerisindeyim bu konuda. Ve açıkcası bunun böylece geçiştirilmesini istemiyorum.

Canan Kaftancıoğlu

Benim kararlılığım devam edecek hissediyorum. Benim kararlılığım kadar sizlerin de kararlılığı ve bu sürece örgütlü destek ve mücadele de benim kararlılığım kadar önemli. Bunu hiç unutmayın.

Onedio Yaratıcı İçerik Yöneticisi Levent Yaşar: Yurt dışı oyları çok önemli çünkü adaylar Türkiye’deki oylarında daha yüksek oy alıyorsa; sonuçlara 0,1 - 0,2 de olsa katkı sağlanabiliyor. Avrupa’da AKP, UID adında bir dernek kurdu. O dernek aracılığıyla en ücra köşelerdeki, kasabalardaki halkı toplayıp otobüslerle konsolosluklara götürüyor. Ve bunun içinde ciddi para harcıyorlar. Siz ne yapıyorsunuz bu konuda?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Canan Kaftancıoğlu kızıyla anılarını paylaştı

Onedio Haber Müdürü Abdullah Demir: Seçimin birinci turda biteceğine inanıyor musunuz?

Onedio Haber ve Gündem Editörü Emre Ordu: Canan Kaftancıoğlu neler okuyor? Kitap roman tavsiyeleri olur mu? Bugünden geriye bir hatıra olarak kalır belki.

Onedio Yayın Yöneticisi Mehmet Cemil Kemaloğlu: Seçimin ikinci tura kalması ya da kalmaması hiç önemli değil. Sokak hareketlerinin nereye varabileceğini düşünüyorsunuz? Çünkü bugün bir CHP’li teyzemizin elinde bayrak var diye bir AKP’linin el hareketi yapmasına canım sıkıldı. Bir de Süleyman Soylu ile ilgili bazı iddialar var. Seçim akşamı, iki seçim arasında Twitter yasakları ya da internet yasakları ile ilgili bir öngörünüz var mı? Yapılırsa insanların sadece televizyondan takip edecekleri bir ortam oluşur mu?

Onedio Haber Müdürü Abdullah Demir: Canan hanım kapatmaya yakın şöyle bir şey sorayım. Bize bir dizi tavsiyesi yapabilir misiniz? Neyi izliyorsunuz ya da tavsiye ettiğiniz bir şey var mı? Ya da film. İki ayrı kategoride iki soru gibi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Haber ve Gündem Editörü Eray İspir: Canan hanım aktif olarak motosiklet kullanıyor musunuz bilmem ama böyle bir fotoğrafınız var.

Onedio Haber Müdürü Abdullah Demir: Hayvan mamalarında da bayağı bir yüksek vergi var. Sizin de sanırım bir köpeğiniz var. Sanırım köpeğiniz de göremiyorsunuz sanırım son zamanlarda.

Onedio Markalı İçerikler Uzmanı Ayşe Çamurcu: Merhaba Canan Hanım öncelikle hoş geldiniz Onedio’ya… Kadınların özgürlüklerini elinden alan bir çok şey var aslında Türkiye’de. Kadın sağlığı da bunlardan biri. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir sözü var kadınlara, HPV aşısını ücretsiz yapacağına dair. Seçimlerden ne kadar süre sonra bu aşı ücretsiz olacak?

Onedio Haber ve Gündem Editörü Burak Boyoğlu: Merhabalar Canan hanım öncelikle hoş geldiniz. Z kuşağı seçmenini tartışıyor herkes. Z kuşağı içinde siyaset yapan gençleri nasıl buluyorsunuz? Donanım olarak onları nasıl değerlendiriyorsunuz? Önümüzdeki 30 yılda yine büyük harflerle konuşan siyasetçiler görmeye devam edecek miyiz?

Canan Kaftancıolu'ndan seçmenlere mesaj

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
34
14
10
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mert ali

okumadım da ermeni soykırımını niye destekliyormus onuda sordunuz mu

filozofik

O günden beridir nefret ederim kendisinden

Eren

pontus canan

onedio terörist güzellemeye devam ediyor. Allah bu kadının ve bu kadın gibi düşünen herkesin belasını versin.