Görüş Bildir
Haberler
BM'den Uyarı: 'İdlib'deki Çatışmalardan Dolayı 2 Milyon Suriyeli Daha Türkiye'ye Gelebilir'

BM'den Uyarı: 'İdlib'deki Çatışmalardan Dolayı 2 Milyon Suriyeli Daha Türkiye'ye Gelebilir'

Batuhan
11.06.2019 - 09:02

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’nin İdlib bölgesindeki çatışmaların yoğunlaşması halinde yaklaşık 2 milyon Suriyelinin Türkiye'ye sığınabileceği uyarısında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'ten Hüseyin Koyuncu'nun haberine göreBM Suriye Krizi Bölgesel İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis konuya ilişkin yapığı açıklamada, 'Bu çatışmalar daha da şiddetlenir ve ölenlerin sayısı yükselmeye devam ederse yüz binlerce, hatta 1 veya 2 milyon Suriyeli, Türkiye sınırına doğru yol alabilir.' diye konuştu.

"Birileri müdahale etmeli"

"Birileri müdahale etmeli"

Birkaç ay önce çatışmaların kötü sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulunduğunu hatırlatan Moumtzis, 'Konuştuğumuz şu sırada, Suriye'de bütün bunlar yaşanıyor. İnsanlık için birileri müdahale etmeli.' dedi. Moumtzis ayrıca uluslararası hukuka aykırı olmasına rağmen Rusya ve Suriye ordusunun, sivillerin yoğun yaşadığı bölgeleri, hastaneleri ve okulları hedef aldığını ileri sürdü.

Sivil kayıplar giderek artıyor

Sivil kayıplar giderek artıyor

Sivil savunma kaynakları, Esad rejimi, İran destekli yabancı örgütler ve Rusya’nın, mayıs ayında İdlib iline düzenlediği hava ve kara saldırılarında 59'u çocuk, 231 sivilin yaşamını yitirdiğini, 659 sivilin yaralandığını belirtti.

Esad rejiminin ve destekçilerinin, Türkiye ve Rusya'nın İdlib mutabakatını imzaladığı 17 Eylül 2018 tarihinden beri ateşkesi ihlal ederek gerçekleştirdiği operasyonlarda 553 binden fazla sivil yerlerinden edildi.

Şam yönetimi, Rusya'nın hava desteğiyle İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne 25 Nisan'da başlattığı geniş çaplı saldırılarla 100 kilometrekare civarında bir alanın kontrolünü ele aldı. Muhalifler ise söz konusu bölgeleri rejim güçlerinden geri almak için zaman zaman saldırılar düzenliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
544
516
76
11
7
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Büşra Mescioğlu

Büyük Ortadoğu Projesi, hala anlamayan var mı? Bu adamlar Türkiye mahvolsun diye başımızdalar. Belki bunu idrak edemeyenler var ama anlayacaksınız. Ama o gün... Devamını Gör

Emre Ç

Şu mesele için artık referandum yapılmalı, tepedeki 3 salak 80 milyona sormadan karar almamalı ,yeter ya allah aşkına...

Sigurd

Kulak arkamıza kadar Suriyeli, bu kadar aşırı nüfusa izin verirsen vatandaşlık da ister, parti de kurar. Yeter lan bunların yüzünden işsizlik de artıyor, kir... Devamını Gör

Aşkito muyum ben

Büyük bir bölümü vatandaşlık istemiyor suriyelilerden. Çünkü vatandaşlığa geçerse belediyeden, bakanlıklardan gelen aylık para yardımları kesilecek, sağlık k... Devamını Gör