Görüş Bildir
Haberler
Bir Şeytan Çıkarma Uzmanının Gözünden: Korku Filmlerinde Sıklıkla Gördüğümüz Egzorsizm Ayinleri Hakkındaki Tüm Detaylar

Bir Şeytan Çıkarma Uzmanının Gözünden: Korku Filmlerinde Sıklıkla Gördüğümüz Egzorsizm Ayinleri Hakkındaki Tüm Detaylar

Hiçbir zaman ihtiyacımız olmamasını isteyeceğimiz bilgiler kuşağı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilindiği üzere "şeytan çıkarma ayinleri" yalnızca korku filmi yazarlarının fantastik fantezilerine dayanmıyor.

Bu konu, dünya genelinde geniş çaplı bir yere sahip ve her geçen gün farklı paranormal vakalar meydana gelebiliyor. Durum böyle olunca, bu alan ile ilgilenen 'şeytan çıkarma uzmanları' halkı daha bilinçli bir hale getirmeyi amaçlayarak deneyimlerini ve bu durumun belirtilerini sık sık paylaşabiliyor.

Öncelikle belirtmekte fayda var ki "şeytan çıkarma" gerçekten ciddiye alınan bir konu... Hatta Roma'da yer alan Katolik üniversitesinde düzenli aralıklarla "Egzorsizm ve Kurtuluş Duası" adı altında dersler düzenleniyor.

64.media.tumblr.com

Derslere rahipler, hekimler, psikologlar giriyor ve bilgi alışverişinde bulunuluyor.

Şeytan çıkarma ayinleri, dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleşse de hala büyük çoğunluğun tepkilerini topluyor.

64.media.tumblr.com

Özellikle Roma'da şu an tam 300 şeytan çıkarma uzmanı yer almaktadır. Papa Franziskus, 'günümüzde bile kötü varlıkların cirit attığını' dile getirerek, her zaman hazırlıklı olmaları gerektiğini düşünüyor.

Çok fazla şeytan çıkarma üzerine film yapıldığı için insanlar çoğu şeyi bildiğini düşünse de Vatikan bu durumun filmlerde gösterildiğinden çok daha farklı olduğunu söylüyor.

Ayinler, kötü varlıktan muzdarip olan kişileri bir takım dinsel ayinler ile normal yaşamlarına geri döndürmeyi amaçlıyor.

Vatikan, "içime şeytan girdi" diyen herkesin imdadına elbette koşmuyor. Çünkü bu tip taleplerde bulunan çok fazla insan oluyormuş.

Bu yüzden şeytan çıkarma uzmanlarına göre bir kişiye musallat olunduğunu anlamanın 4 kesin yolu bulunuyor.

Yabancı bir dilde konuşmak, doğaüstü güçleri olduğunu iddia etmek, çok uzakta olanları görebildiğini söylemek ve Tanrı'ya karşı antipati beslemek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katolik kilisesinin gerçekleştirdiği şeytan çıkarma ayinine "Egzorsizm" adı veriliyor.

Ayinler, dualar ve tanrıya yakarma ile ilerliyor. Şeytan çıkarma hususunda yardımcı olabilmesi için çok sayıda kutsal su bulunduruluyor. Şeytan çıkarma yalnızca insanlara uygulanmamaktadır. Pek çok canlı ve nesne için de kullanılır.

Şeytan çıkarma eylemi çok tehlikeli bir hal alabilir. Bu yüzden Vatikan bu konu hakkında çok katı direktifler çıkarmıştır.

Bu alanda eğitim alan rahipler, şeytan çıkarma uzmanı olarak müdahalelerde bulunabilir. Tabii öncesinde Vatikan'a sunulması için kanıt toplanması gerekiyor.

Vatikan'ın onayladığı ve yaşamı boyunca rekor sayıda şeytan çıkarma ayini gerçekleştiren rahiplerden birisi de Gabriele Amorth...

Vatikan'ın onayladığı ve yaşamı boyunca rekor sayıda şeytan çıkarma ayini gerçekleştiren rahiplerden birisi de Gabriele Amorth...

Katolik rahibi olan Amorth, Vatikan'ın baş şeytan çıkarma uzmanıydı. 2000 yılında verdiği bir röportajda 50.000'den fazla şeytan çıkarma ayininde bulunduğunu söyleyen Amorth, 2010 yılında bu sayıyı 70.000'den fazla olarak yenilemişti.

2016 yılında vefat eden rahip, 2013 yılında Katolik kilisesi altında 160.000'den fazla ayin gerçekleştirdiğini söylüyor.

2016 yılında vefat eden rahip, 2013 yılında Katolik kilisesi altında 160.000'den fazla ayin gerçekleştirdiğini söylüyor.

Gabriele Amorth, en sevdiği film olarak The Exorcist'i gösteriyor. Bunun nedeni ise şeytan çıkarma ayinlerini gerçeğe çok yakın olarak göstermeleri...

Gabriele Amorth'un içerisinde yer aldığı 160.000'den fazla vaka olduğunu biliyoruz, fakat onun gözünde en garip olanı doğrudan Papa ile bağlantılı olan bir paranormal olay...

2000 yılında Papa John Paul II'nin yardımıyla Vatikan'da gerçekleştirilen olayda, 19 yaşında ismi bilinmeyen bir genç kız, Papa ile görüşürken geğirerek hakaretler etmeye başlıyor. Papa, yarım saat genç kız ile oturdu. Gabriele Amorth, söz konusu kızın şeytan tarafından ele geçirildiğini ve Papa'nın ardından 'beni Tanrı bile gönderemez' dediğini iddia ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şeytan çıkarma işlemi gerçekleştirilen ve uygulanan ayin sonrasında huzura kavuşan isimler de var tabii...

1906 yılında Güney Afrika'da Peder Erasmus Horner, bir şeytan çıkarma ayini gerçekleştirdiğini itiraf etmişti. Katolik ve Marianhill misyoner heyetinin bir üyesi olan Clara Germana Cele, Peder'e şeytan ile anlaşma yaptığını söyler. Peder, ilk başlarda kızın söylediklerine inanmasa da garip davranışlarını fark etti. Kız, hırlıyor, rahibelere şiddet uyguluyor, hayali arkadaşları ile konuşuyor ve kıyafetlerini yırtıyordu. Üstelik hiç bilmediği bir dilde konuşuyordu. Bunun üzerine Peder Horner bir şeytan çıkarma ayini düzenler ve Cele'nin bedenini kurtarır. 1907 Ocak ayında şeytan tekrardan geri döner ve bir ayin daha gerçekleştirilir. Bunun sonucunda Cele'nin bedeni tamamen kurtulur.

Tarihte yer alan en bilinen paranormal vaka ise pek çok filme konu olan Anneliese Michel vakasıdır...

Tarihte yer alan en bilinen paranormal vaka ise pek çok filme konu olan Anneliese Michel vakasıdır...

Baskıcı ve sıkı bir Katolik ailede büyüyen Anneliese Michel, yaşıtlarına nazaran daha farklı bir yaşam sürdü. Gayrimeşru bir çocuk olduğu için küçüklüğünden itibaren sürekli cezalandırılan Anneliese, 17 yaşındayken krizler geçirmeye başladı. Dua ederken sürekli halüsinasyonlar gören Michel, cehennemde yanacağına dair sesler işitmeye başlar. En sonunda genç kıza epilepsi teşhisi konuldu. 1973 yılından itibaren şiddetli bir depresyona giren Anneliese, iki farklı rahipten şeytan çıkarma talebinde bulunsa da bu talepleri reddedilir. 

Anneliese'nin durumu gitgide daha da kötüleşti. Gün boyunca 600 kere diz çöktü, iki gün köpek gibi havladı, örümcek yedi, kendi çişini içti. Şizofreni belirtileri göstermeye başladı ama ailesi şeytan çıkarma konusunda kararlıydı. Wurzburg'un Papazının liderliği ile pek çok şeytan çıkarma ayini gerçekleştirildi.

Papaz, ayinler esnasında Lucifer, Judas, Iscariot, Nero, Kabil ve Adolf Hitler'in ruhunu kovduğunu açıkladı. 9 ay boyunca tam 67 ayin gerçekleşse de Anneliese açlıktan dolayı hayata veda etti. Aile ve iki papaz, cinayete teşebbüsten yargılandı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
25
18
15
11
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
minik su böreği

Yahu nasıl çeviriyorsunuz, nasıl yazıyorsunuz şu yazıları? Okuma yetinizin varlığından emin misiniz? Arka arkaya olan cümlelerin zaman kipleri farklı, cümle ... Devamını Gör

Pepe

"Şeytan Çıkarma Uzmanı" Lan bi yürü git!

silver rider

sana emrediyorum içinde bulunduğun durumu terk et

Emin Kmrc

O papazlar önce kendi içindeki şeytanı çıkarsınlar da körelmiş kalpleri imana gelsin yoksa zaten bu dünyada uğraştıkları şeytan cehennemde kankası olacak...