Görüş Bildir
Haberler
Binali Yıldırım Resmen Açıklandı: AKP'nin İstanbul'daki Adayları Belli Oldu

Binali Yıldırım Resmen Açıklandı: AKP'nin İstanbul'daki Adayları Belli Oldu

Emre Ordu
29.12.2018 - 16:30 Son Güncelleme: 29.12.2018 - 23:54

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde, partisinin İstanbul adaylarını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, TBMM Başkanı Binali Yıldırım oldu. Erdoğan Beşiktaş, Maltepe ve Silivri'de aday çıkarmadıklarını, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin adaylarını destekleyeceklerini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde AKP'nin İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday tanıtım toplantısı Sinan Erdem Spor Salonu'nunda düzenlendi.

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenoncak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın ardından kürsüye AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan geldi. 

Biz İstanbul'u hep kahırla devraldık diyen Erdoğan, 'Biz bugünlere getirdik. AK Parti olarak hem büyükşehirde, hem de ilçelerde tüm benliğini İstanbul'a adamış adaylarla yola çıkacağız. İstanbul güzel olduğu kadar nazlı bir şehirdir. Öyle bir nazlı ki asla ihmale gelmez. Hizmette ihmale gelmez. Caddeleri çukurdan geçilmez, Haliç'i kokudan yanına varılmaz hale gelir. İnsanı ihmale gelmez. Böyle bir şehirde ne aç açıkta, ne umutsuz yaşamaya tahammül edemez. Bunun için biz İstanbul'a hep layık olduğu şekilde muamele etmenin çabası içinde olduk. 1994'te İstanbul'un yönetimini devraldığımızda karşımızda öyle örselenmiş bir şehir vardı ki, kelimelerin tam anlamıyla yüreğimiz cız etti' dedi.

"CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa İstanbul acı çekmiştir"

"CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa İstanbul acı çekmiştir"

İstanbul için en büyük siyasi tehdidin CHP zihniyeti olduğunu ifade eden Erdoğan, 'CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa İstanbul acı çekmiştir. İdeolojik olarak bu partiye oy verenler dışında hiçbir vatandaşımız CHP'nin İstanbul'a hizmet sunacağına inanmadığı için 24 senedir o zihniyeti büyükşehire yaklaştırmadı' ifadelerini kullandı.

"Ne İstanbul umurlarında ne de Türkiye"

"Ne İstanbul umurlarında ne de Türkiye"
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'ye yüklenmeyi sürdüren Erdoğan şöyle devam etti:

'Sadece konuşuyor, sadece millete hakaret ediyorlar. Ne İstanbul umurlarında, ne Türkiye umurlarında. Varsa yoksa kendi partilerindeki iktidar mücadelesi, adaycılık mücadelesi, hizipçilik mücadelesi. CHP neredeyse sadece bunlardan ibaret bir partidir.Kendileri de her seçim şapkadan başka bir tavşan çıkartmanın peşine düşüyorlar. Bir gün çarşaflı kadınlara rozet takıyor, bir gün bölücü örgütün güdümüyle el takıyorlar, ertesi gün tam tersi görüşleri savunan başka partiye göz kırpıyorlar. Her seçim döneminde kılıktan kılığa giriyorlar. Transferden transformasyona her türlü siyasi oyun bunlarda mubahtır. Milletimiz bunları ciğerine kadar tanıyor.'

"Milletimizin gönlüne girmeden oy alamazsınız"

"Milletimizin gönlüne girmeden oy alamazsınız"

'Kimse AK Parti'ye oy vermek zorunda değil' ifadesini kullanan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Önce ahlakımızla, duruşumuzla, mütevaziliğimizle, değerlerimizle milletimizin gönlüne girecek, ardından yapacağımız hizmetlerle onların oyunu alacağız. Bir şeye çok dikkat edeceğiz. Tevazu, samimiyet ve gayret. Biz 31 Mart'ta kampanyamızı gönül belediyeciliği üzerine bina ettik. Bunun başka bir yolu yoktur. Şayet bu salonda milletimizin gönlüne girerek oyunu alamayacağına kalpten inanmayan tek bir kişi varsa, bilsin ki yanlış yerdedir.'

Erdoğan konuşmasının ardından adayları açıkladı. AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı Binali Yıldırım oldu. İlçe adayları şöyle sıralandı:

Erdoğan konuşmasının ardından adayları açıkladı. AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı Binali Yıldırım oldu. İlçe adayları şöyle sıralandı:

1. Adalar: Özlem Öztekin Vural 

2. Arnavutköy: Ahmet Haşim Baltacı

3. Ataşehir: İsmail Erdem 

4. Avcılar: İbrahim Ulusoy 

5. Bağcılar: Lokman Çağrıcı 

6. Bahçelievler: Hakan Bahadır

7. Bakırköy: Mehmet Umur

8. Başakşehir: Yasin Kartoğlu 

9. Bayrampaşa: Atila Aydıner 

10. Beykoz: Murat Aydın

11. Beylikdüzü: Mustafa Necati Işık

12. Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız 

13. Büyükçekmece: Mevlüt Uysal 

14. Çatalca: Mesut Üner

15. Çekmeköy: Ahmet Poyraz 

16. Esenler: M. Tevfik Göksu 

17. Esenyurt: Azmi Ekinci 

18. Eyüpsultan: Deniz Köken

19. Fatih: Ergün Turan

20. Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta

21. Güngören: Bünyamin Demir

22. Kadıköy: Özkan Özgül Yavuz 

23. Kağıthane: Mevlüt Öztekin 

24. Kartal: Ebubekir Taşyürek

25. Küçükçekmece: Temel Karadeniz 

26. Pendik: Ahmet Cin

27. Sancaktepe: Şeyma Döğücü  

28. Sarıyer: Salih Bayraktar

29. Sultanbeyli: Hüseyin Keskin 

30. Şile: İlhan Ocaklı 

31. Tuzla: Şadi Yazıcı

32. Şişli: Nihal Yıldırım

33. Ümraniye: İsmet Yıldırım 

34. Üsküdar: Hilmi Türkmen 

35. Zeytinburnu: Ömer Arısoy

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üç ilçede MHP adayları desteklenecek

Üç ilçede MHP adayları desteklenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maltepe, Beşiktaş ve Silivri'de aday göstermediklerini, bu ilçelerde AKP'nin yerel seçimlere ittifak yaparak girdiği MHP'nin adaylarını destekleyeceklerini bildirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
229
214
94
45
37
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Milletvekili, Ulaştırma Bakanı, Başbakan, Meclis Başkanı, İBB Adayı bi muhtar yapmadınız adamı. Yazık değil mi her işi yaptır sonra sigortalar yanmasın Karşı... Devamını Gör

haylaz adam

reisimiz "CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa İstanbul acı çekmiştir" demiş... sanki biz istanbul a ihanet ettik diyen kendisi değilmiş ... Devamını Gör

red-factor

Ooooo Binali Yıldırım ne kadar da güzel anayasayı çiğniyor böyle. Maşallah. Sen daha mevkinden ayrılmadan oraya çıkamazsın aslan parçası. Katılamazsın. Öyle ... Devamını Gör