Görüş Bildir
Haberler
Bilim Açıkladı: Kediniz Sizi Sandığınızdan Daha Çok Seviyor!

etiket Bilim Açıkladı: Kediniz Sizi Sandığınızdan Daha Çok Seviyor!

Gozex
02.04.2017 - 23:31

Kediler çoğunlukla bencil, çıkarcı davranışlarıyla bilinirler. Independent'tan derlediğimiz habere göre yanlış anlaşılıyor olabilirler. Eğer kedi sahibiyseniz çok hoşunuza gidecek bir araştırma birazdan okuyacağınız.

Kaynak: http://www.independent.co.uk/life-sty...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsanlar kedileri ya sever ya da nefret eder, yani görünürdeki tablo bu. Bu kediseverler de kedilerine aşık olurlar.

Sevmeyenler de (genellikle köpekseverler), çoğunlukla kedilerin bencil yaratıklar olduğunu, hiçbir şekilde sevgi göstermediklerini ve insanları küçük gördüklerini iddia ederler.

Köpekler kıçını sallaya sallaya kendini sevdirmeye gelirken sahiplerini sevgiye boğarken kediler, bilirsiniz, ilgisizdirler.

Ancak yapılan yeni bir çalışmaya göre bunların hepsi numara. Çünkü kediler fazlasıyla akıllı.

Ancak yapılan yeni bir çalışmaya göre bunların hepsi numara. Çünkü kediler fazlasıyla akıllı.

Oregon State Üniversitesi'ndeki araştırmacılar; yemek, kedinanesi ve başka kedilerin varlığına nazaran kedilerin insanların arkadaşlığını tercih ettiğini ortaya çıkardı.

Araştırmaya öncülük eden Kristyn Vitale Shreve kedilerin çoğu akademik raporda "eğitilmesi zor, inatçı ve ilgisiz" olarak nitelendirilmesinden rahatsız olmuş. (Sanırım Vitale'in kedi insanı olduğunu söyleyebiliriz.)

Bunun doğru olup olmadığını test etmek için araştırmacılar 55 kedi üzerinde bir deney yaptı. Bunlardan 23'ü ev kedisiyken 22'si sokak kedisiydi.

Her kedi iki buçuk saatliğine kapalı bir hücreye konuldu ve araştırmacılar her birinin tercih ettiği yiyeceği (tavuk, ton balığı vs.), tercih ettiği oyuncağı, tercih ettiği kokuyu ve ne tarz insan etkileşiminden hoşlandığını çözmek için bu vakti kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sonraki aşamada kediler çeşitli objelerle dolu bir odaya konuldu ve her birine ne kadar ilgi gösterdikleri ölçüldü.

Her biri tercih ettikleri objelerle çevriliydi ve hareket etmekte özgürdü.

Kedilerin tamamı deneyi anlayamasa da anlayan 38'i arasından 19'u zamanının çoğunu yemek, oyuncak veya koku yerine insanlarla geçirmeyi tercih etti.

Yemek ikinci en popüler tercihti, 14 kedi zamanını yemeğe harcarken, 4'ü oyuncaklara ve yalnızca 1'i kokuya harcadı.

Kedilerin çoğunlukla sosyal etkileşim yerine yalnızlığı tercih ettiği düşünülse de bu çalışma aksini kanıtlıyor.

Tabii bunun geniş çaplı bir çalışma olmadığını ve farklı kişilik özelliklerine sahip kedilerin farklı sonuçlar gösterebileceğini de hesaba katmak lazım.

Araştırmacılar bazı kedilerin diğerlerine göre insanlarla vakit geçirmeye daha az meyilli olduğunu kabul ediyor, ancak belki de arkadaş canlısı kediler gerçekten de vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
656
330
98
35
16
15
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ben çok küçükken bir kedim vardı sırf beni korumak için 6-7 köpeğin arasından geçerdi yavrusunu korumak için köpek dövmüştü hatta bir ara :D Sabah benimle ok... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Niye yalan söyleyeyim aq

emine turan

ne demek beni sandığımdan daha cok seviyor tabi sandığımdan daha çok sevicek sandıkla beni bir mi tutucak :D

Erkan Uyar

allah cezanı vermesin emi

özcan Başak

kedi de, köpek te, şahane varlıklar. Herbirinin yaşam hakkı, herbirimizin yaşam hakkıyla bir benim için. Bu bir kurbağa için de geçerli, bir kuzu için de. Bi... Devamını Gör