Görüş Bildir
Haberler
Bilic'ten Önemli Açıklamalar

Bilic'ten Önemli Açıklamalar

Fatih
08.09.2014 - 22:38

Bilic'ten Önemli Açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven bilic NTVSpor canlı yayınında merak edilen soruları yanıtladı.

Slaven BilicNTVSpor'da Güntekin Onay ve Ali Ece'nin sorularını yanıtladı.

Geçen sezon genel algı Beşiktaş'ın 3. olacağı yönündeydi. Ama bu yıl farklı düşünülüyor. Bu sezon Beşiktaş bir şampiyonluk adayı olarak görülüyor. Size göre de ligin favorisi mi Beşiktaş?

Biz büyük bir kulübüz. İste paramız olmasın ister stadımız olmasın farketmez. Biz büyük bir kulübüz ve planımız şampiyon olmak. Bunu garanti edemeyiz ama garanti edebileceğim bişey var her maç elimizden geleni yapacağız. Gerçekten büyükve çok güçlü bir inancımız var.

Arsenal'i zor durumlara sokmak pek de kolay değildir. İzlediğimiz iki maçta Beşiktaş bunu başardı. Bu da takımın özgüvenini arttırdı.

Takım motivasyonunu sadece konuşarak yapamazsınız. Oyuncunun kafasında hep bir boşluk kalır. Özgüveni ve takım karakterini yükseltmenin en iyi yolu üst düzey takımlara karşı iyi maçlar çıkarmaktır. Biz de hem Feyenoord hem de Arsenal maçlarında bunu başardık. Önemli olan bu momentumu korumaktır. Tabi ki inişler çıkışlar olacaktır.

Her şey bu sezon iyi başladı. Beşiktaş yarın sözleşme önerse imzalar mısınız?

Burayı seviyorum. Gerçekten herkes biliyor. Ailem burayı seviyor. Evimiz hiç boş kalmıyor. Eşim burayı seviyor. çocuklarım burayı seviyor köpeğim bile burayı seviyor. Hergün her saat her antrenman yapmamız gereken, Arsene Wenger'in bizi övmesine sebep olan oyunumuzu oynamaktır, bunu korumaktır. Geçen sezon çok daha iyi başladık. 4'te 4 yaptık. Daha sonra oynadığımız Galatasaray maçının ardından büyük cezalar aldık, ben ceza aldım. Hiçbir şey belli olmuyor. O yüzden kontrat meselesine çok odaklanmamalıyız. Sadece önümüzdeki maça odaklanmalıyız. Dünyada her takım kaybedebiliyor. İnişler çıkışlar olacaktır. Kaybettikten sonra hemen kendimize gelmeyi öğrenmeliyiz.

Takım kadronuz sizin için yeterli mi?

Önümüzde yoğun bir maç takvimi var. İlk bakışta bir korkutucu görünse de bununla başa çıkabilecek bir yapıdayız. Geçen sezona göre daha dengeli bir yapıdayız. Takımımız tecrübesiz. Haftada 3 maç olduğu dönemde verecekleri tepki önemli. Bir sağ bekim daha olsun isterdim ama fark etmez. Her pozisyonda alternatifimiz var. Bir seçim yapmamız lazım. Hem 30 oyuncumuz olup hem de antrenman motivasyonunu sağlayamazsınız.

Sağ bekten bahsettiniz az önce. Martin Linnes'i istediniz. Martin Linnes inşallah gelir ama gelmeden önce planınız nedir?

3 sağ bekimiz var. Serdar, Necip ve İsmail. İsmail tabi ki solda daha iyi ama sağda da iyi işler çıkarıyor. Ümit ve Atiba da orda var. Eğer çok acil bir durum olursa Veli de oynar, Sivok da oynar. Eğer büyük bir şanssızlık yaşarsak buna da hazırlıklı olacağız. çok beklenmedik birşey olsa bile sıkı bir durumdayız.

Serdar Gaziantep'te çok iyi bir oyuncuydu. Şu an sizce güvenini mi kaybetti? Onu yeniden kazanmak için neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Hatırlarsanız Serdar geçen sezon ilk seçimimizdi. Çok duygusal ve çok dürüst bir insan. Özeleştiri yapan ve hatalarını sürekli düşünen bir insan. Sonra Galatasaray maçı geldi. Hakem faul de verebilirdi Bruma'nın hareketine ama vermedi. Gaziantepspor'a çok büyük bir saygım var ama Beşiktaş formasıyla aynı olamaz. Beşiktaş forması ağırdır. Serdar iyi çalıştı iyi maçlar oynadı. Serdar bu kadronun önemli bir parçası. Kaç maç oynar bilemem. Belki 2 oynar belki 34 oynar. Nasıl çalıştığını, geçen sezon yaptıklarını ve diğer oyuncularla rekabetini gözlemliyoruz.

Serdar, Tigana döneminde ön libero da oynadı. Siz böyle birşey düşünür müsünüz?

Hayır.

Beşiktaş'ın şampiyonluk için daha çok gol atması lazım. Demba Ba var Sosa var artık. Geçen sezondan daha fazla gol atacak bir takım olduğunuza inanıyor musunuz?

Defansı çalışarak, golü ise satın alarak başarırsınız. Bu yüzden büyük paralar harcanıyor. Bu yüzden biz de forvet hattı için oyuncular aldık. Geçen sezon Galatasaray ile birlikte defansiz anlamda çok iyiydik. Bu sezon daha çok gol atacağımıza inanıyorum. Demba Ba, Mustafa, Sosa, Cenk biraz da şanslarının yardımıyla gol paylaşımını yapacaklardır. Sadece onlardan değil diğer oyuncularımdan da beklentideyim. Günün sonunda futbol tamamıyla golle ilgli bir mesele.

Beşiktaş bu sezon iki forvetli formasyonlar mı kullanacak?

Bakıp göreceğiz. Bunu kullandık yine kullanabiliriz. Bu oyunun gidişatına bağlı. Benim fikrim şu; bence sistemler ölüyor. Artık sadece maçın başında ve savunma yaparken sisteme ihtiyaç duyuluyor. sistemler artık önemli değil önemli olan felsefe.

Benim favori sistemim, eğer söylemem gerekirse 4-4-2. Bir yandan çok defansif olabilir, bir taraftan da risk almadan çok tehlikeli olabilirsiniz. Bu sistemi Mersin'de kullanmamızın sebebi buydu. Saha çok kötüydü. Olmazsa öne vurun 90 dakikada illa ki birşey yaparız dedim. Mersin için çok üzüldüm. O sahada biz bir daha oynamayacağız ama onlar her hafta orda. Stadyum Türkiye'nin in iyi statlarından biri ama zemin konusunu derhal halletmeleri gerekiyor.

Demba Ba'nın sakatlığı hakkında söylentiler var. Bunlar için ne dersiniz?

İnsanlar konuşuyor. Bu tarz söylentiler var. Ama hiç bir sorunu yok Ba'nın. Doktorumuz kontrollerini yaptı. Önümüzdeki maçlar oynamasını bekliyoruz. Arsenal maçından bu yana takımla çalışmadı ama geri döneceğine inanıyoruz. Demba ba'nın ayakları yere çok sağlam basıyor. Bizim ondan ne istediğimizi biliyor. Takıma verdiği enerji çok iyi. Demba Ba'dan veya hiçbir oyuncudan tek başına maç kaanmasını beklmiyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız.

Geçen sezon Fenerbahçe şampiyon oldu. Şimdi Trabzonspor da şampiyonluk için ciddi bir aday oldu. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor yeni antrenörlerle başlıyor. Bu sizin için bir avantaj mı?

Fenerbahçe'de İsmail Kartal yeni değil, sadece pozisyonu yeni. İsmail Kartal'a iyi şanslar diliyorum. Çünkü karar vermek, karar vermeye yardımcı olmaktan çok daha ciddi bir iştir.

Prandelli gerçekten hayran olduğum iyi bir teknik direktör.

Halilhodzic ile Hırvatistan'ın başındayken birçok kez bir araysa geldik. Çok tecrübeli bir hoca. Takımı kendi isteğine göre kurdu. Bir hoca için çok iyi bir durumda çünkü kendi oyuncularını baştan aşağıya kendisi seçti.

Bu üç takım dışında Bursaspor ve Karabükspor'u da beğeniyorum. Hocaları gerçekten çok kaliteli. Türkiye Ligi artık 3 takım arasında geçmeyecek. Ciddi rakiplerimiz var ve bu yüzden planımızı uygulayıp şampiyonluğa ulaşmak için elimizden geleni yapacağız.

Avrupa Ligi'ndeki hedefimiz gidebildiğimiz kadar gitmek. Tabi ki favori değiliz. İlk turu geçip iyi oyunumuzla güzel şeyler başarmak istiyoruz. Avrupa Ligi'nde gideceğimiz deplasmalar çok uzak değil. En uzak deplasmanımız Londra. Tottenham ile karşılaşacağız. Çok iyi bir eşleşme olacak. Kimseden korkumuz yok sadece onlara saygımız var. Üst tura geçeceğimizi düşünüyorum.

Lig bizim için daha önemli şu anda. Bütün bir sezon emek harcanıyor çünkü. Şampiyon olunca Şampiyonlar Ligi'ne de direk katılıyorsunuz. İnsantino olmadan, ön elemeler olmadan. Ligde kazanacağımız maçlar Avrupa'daki maçlarımıza göre şu an daha önemli o yüzden. Sonuçla mesela Sevilla'yı yensek bizimkiler arayıp onlarla dalga geçmeyecek. Gerçi yapadabilirler. Bizim taraftarımız çok özel.

Beşiktaş akademi takımı ile karşılaştınız. Gençler hakkında neler düşünüyorsunuz?

Açıkçası o maçta Sosa'ya yoğunlaşmıştım ama gerçekten alt takımımızda çok yetenekli oyuncular var. Biz onları 10-0 yenmedik. Bize göre tabi daha motiveydiler ama biz de gevşek değildik. 2-0 öne geçtik, 2-2 oldu sonra Cenk penaltıdan 3-2 yaptı. Tek tek isim veremeyeceğim ama forvet hattında Furkan çok başarılıydı. Bizim için önemli olan bu yetenekleri keşfedip değerlendirmek. Yavaş yavaş bu isimleri A talıma kazandıracağız.

Musa Muhammed hakkında neler söyleyeceksiniz?

Musa oynadıkça daha da gelişecek bir oyuncu. Henüz çok genç. Geldiğinde durumuna göre takımda da yer verebiliriz, daha sonra takıma dönmesi için kiralık da gönderebiliriz. Böyle oyuncular oynadıkça değer kazanır ve onu oynayabileceği yerlerde değerlendireceğiz. Oynamayan genç bir oyuncu aslında yaşlı bir oyuncudur çünkü.

Beşiktaş taraftarı sizin yıllarca burda olmanızı istiyor. Buranın Ferguson'u olmanız bekleniyor.

Öncelikle burayı seviyorum ama futbolda oynadığınız son maçta sergilediğiniz performans kadarsınız. Sonuçlar burada ne kadar kalacağımı belirler. Yeni bir yönetimimiz var. finansal olarak çok iyi değiliz. Stat bittiğinde iyiye gidecek. Küreselleşmeyle birlikta taraftarların ve yönetimlerin beklentisi şampiyonluk. Ferguson Beckham'ı çok gençken oynattı. Sonuçlarını da aldı. Biz de Muhammed'e aynısını yapmak istedik ama onun güçlenmesi lazım. O yüzden onu başka bir takıma kiraladık.

Önder Özen hakkında neler diyeceksiniz?

Önder Özen beni buraya getiren kişidir. 1 yıldan uzun bir süre birlikteydik ve iyi bir ilişkimiz vardı. Şunu söyleyebilirim, ayrılması kesinlikle benimle ilgili değildi.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0