Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Perdeden Sizi Bir Lokmada Yutabilecek 30 Dev Yaratık

Beyaz Perdeden Sizi Bir Lokmada Yutabilecek 30 Dev Yaratık

EC was here.
02.09.2014 - 23:43 Son Güncelleme: 03.09.2014 - 16:38

1. Yaratık (2006) / Gwoemul

1. Yaratık (2006) / Gwoemul

http://www.imdb.com/title/tt0468492/

9 Şubat 2000 tarihinde Güney Kore’deki ABD ordusu üssünün morgunda şişeler dolusu zararlı atık, sırf tozlu diye Amerikalı bir doktorun emriyle lavaboya dökülür. Bu atıklar doğrudan Seul’un Han Nehri’ne gider. 2002 yılı Haziran ayında ise nehirde tuhaf şeyler olmaya başlar. Bir gün, devasa tuhaf siyah bir yaratık köprüde asılı olarak herkesçe görülür. Bu yaratık hem yüzebilmekte, hem de karaya çıkabilmektedir. Aynı gün şehrin en işlek parkına dalar ve herkesi önüne katar. Üstelik ölümcül bir virüs taşıdığına inanılmaktadır. 

Öte yandan yaşlı Hie-bong, saf büyük oğlu Kang-du ile bir büfe işletmektedir. Kang-du’nun küçük kızı Hyun-seo da onlarla birlikte yaşamaktadır. Yaratık, insanları öldürmekle kalmaz, bazılarını da kaçırır. Küçük Hyun-seo da babasının bir hatası yüzünden yaratığın eline düşer. Olayı duyan Hie-bong’un diğer çocukları Nam-il ve okçuluk sporu ile uğraşan, o gün de önemli bir müsabakadan gümüş madalya ile dönen Nam-ju yeğenlerinin öldüğünü sanarlar. Ama Hyun-seo ve birkaç kişi yaratık tarafından kanalizasyonun gizli bir bölümüne bırakılmıştır. Bir telefon ile babasına ulaşan Hyun-seo’nun yaşadığını öğrendikten sonra çeşitli girişimleri sonuçsuz kalınca dedesi, babası, amcası ve halası, gözüpek bir şekilde Hyun-seo’yu bulmak üzere harekete geçerler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. King Kong (2005)

2. King Kong (2005)

http://www.imdb.com/title/tt0360717/

'The Lord of the Rings' üçlemesinin Oscar ödüllü yönetmeni Peter Jackson'ı bugünlere getiren ve dünyanın en büyük yönetmenlerinden birisi yapan sürecin başlangıcında bir maymun vardı. Yıllar sonra tekrar Kafatası Adasına dönen Peter Jackson, 'King Kong' ile olağanüstü bir karakter çalışması, sürprizlerle dolu bir aşk öyküsü ve ancak 150 milyon dolarlık bütçenin yaratabileceği öfkeli dinozorları beyaz perdeye getiriyor.

'King Kong'

King Kong'da adadaki diğer bütün dev yaratıkları da eklemek lazım..

King Kong'da adadaki diğer bütün dev yaratıkları da eklemek lazım..

3. Canavar (2008) / Cloverfield

3. Canavar (2008) / Cloverfield

http://www.imdb.com/title/tt1060277/

New York’taki bir barda kulakları sağır eden bir gürültü duyulur, bardaki kargaşa sırasında davetliler merdivenden aşağıya kaçmaya çalışırken New York caddelerini alev alev yanan yıkıntı ve enkazlar kaplar. Ardından Manhattan tarafında şiddetli bir patlama olur, Özgürlük Heykelinin kafası tıpkı dev bir top güllesi gibi caddeye çarpar. New York’a düzenlenen bir canavar saldırısına tanıklık eden insanların öyküsü.

'Clover'

4. Godzilla (2014)

http://www.imdb.com/title/tt0831387/

Radyoaktif taşıyan devasa büyüklükteki Godzilla adlı canavar insanoğlunun ona yaptıklarının hesabını sormak için geri dönüyor. Ancak insanoğlu da direnecektir...

Başrollerde Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Bryan Cranston, Ken Watanabe, Juliette Binoche, Sally Hawkins ve David Strathairn var. Yönetmen koltuğunda ise 2010 yapımı Monsters filminden tanıdığımız Gareth Edwards oturuyor.

Filmin sloganı: 'Dünyanın sonu, Godzilla'nın başlangıcı.'

'Godzilla'

5. Super 8 (2011)

5. Super 8 (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1650062/

Yıl 1979...Nevada'da Area 51' adıyla anılan gizli bir askeri bölgeden Ohio'ya çok özel bir kargo taşınmaktadır. Bu kargoyu taşıyan yük trenine intihar saldırısı gerçekleştirilir ve tren raydan çıkar.  Ancak tren kazası, bu özel kargonun serbest kalmasına neden olur. Dünya bunun sonuçlarını yaşayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jaws (1975)

6. Jaws (1975)

http://www.imdb.com/title/tt0073195/

Devasa bir köpekbalığının küçük bir adada yaşamakta olan insanları tehdit edişi ve onunla mücadeleyi konu alıyor

Peter Benchley'in çok satan romanından uyarlanan filmi Steven Spielberg yönetmiş, başıca rollerinde Roy Scheider, Richard Dreyfuss ve Robert Shaw oynamışlardır.

'Jaws', 2001 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından 'kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli' filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.

'Dev Beyaz Köpekbalığı'

7. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003)

http://www.imdb.com/title/tt0167260/

Aragorn, kendi ırkının çağrısına cevap vererek, Orta Dünya'nın bütün kaderi onun elindeyken doğumuyla birlikte ona verilen gücünü kullanabilecek midir? Karanlığın bütün güçleri son savaş için bir araya gelirken Gandalf, Gondor'un yaralı ordusunu toparlamak için hazırlıklara başlar. Gandalf'a gereken destek Rohan Kralı Theoden'den gelir. Thoden, tarihin bu en büyük savaşı için tüm savaşçılarını seferber eder. İçlerinde saklanan Eowyn ve Merry ile birlikte insanlar, tüm cesaretlerine ve ırklarına olan sonsuz bağlılıklarına rağmen Gondor'u kuşatan düşmanların karşısında güçsüzdür. Çok büyük kayıplar vereceklerini bilseler de insanlar Sauron'un dikkatini başka yöne çekerek Yüzük Taşıyıcısı'nın yolculuğunu tamamlamasını sağlamak için hayatlarının en zor savaşında birbirlerine kenetlenirler.

'Shelob'

8. Su Atı (2007) / The Water Horse: Legend of the Deep

8. Su Atı (2007) / The Water Horse: Legend of the Deep

http://www.imdb.com/title/tt0760329/

'Su Atı / The Water Horse: Legend of the Deep', babasının savaştan dönmesinin bekleyen Angus MacMorrow isimli yanlız bir çocuğun hikayesi. Angus kumsalda büyüleyici güzellikte gizemli bir obje bulur ve onu eve götürür. Kısa bir sure sonra bunun sihirli bir yumurta olduğunu fark eder. Artık İskoç efsanelerine konu olan gizemli yaratık Su Atı'nı büyütmektedir. Angus, Cruose adını verdiği arkadaşını saklamaya çalışırken, bir efsaneye konu olan sırrı da keşfetmeye başlar.

9. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001)

9. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001)

http://www.imdb.com/title/tt0120737/

İyiyle kötü arasındaki mücadelenin epik bir anlatımı olan filmde, muazzam bir sorumluluğu üstlenmek zorunda kalan ve barışçı bir Hobbit olan Frodo Baggins'in destansı serüveni işleniyor.

'The Balrog'

10. Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 (2011)

10. Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1201607/

Destansı finalde, iyi ile kötünün mücadelesi büyücüIük dünyasını büyük bir savaşın içine sokmuştur. Tehdit hiçbir zaman bu kadar büyük olmamıştır ve artık hiçbir yer güvenli değildir. Bu arada, Lord Voldemort ile son karşılaşmasına gittikçe yaklaşan Harry Potter’ın en büyük fedakarlığı yapması gerekecektir. Her şey burada sona erecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. John Carter: İki Dünya Arasında (2012)

http://www.imdb.com/title/tt0401729/

Finding Nemo ve Wall-E gibi filmlerin akademi ödüllü yönetmeni Andrew Stanton’ın son filmi “John Carter”, gizemli ve egzotik Barsoom (Mars) gezegeninde geçen sürükleyici bir aksiyon macera filmi...Taylor Kitsch, Bryan Cranston, Ciarán Hinds ve Willem Dafoe'nin başrollerini paylaştığı film, Edgar Rice Burroughs’ın 'A Princess Of Mars' isimli bilim-kurgu romanından uyarlandı. 

Açıklanamayan biçimde Mars’a yollanan John Carter, burada kendisini gezegen sakinlerinin arasındaki dev bir ihtilafın ortasında bulur. Tarafların arasında Tars Tarkas ve çekici prenses Dejah Thoris de vardır. Carter yok olmanın eşiğindeki bu gezegende Barsoom’ın (Mars) ve halkının kurtuluşunun kendi ellerinde olduğunu anlayacaktır...

Filmin müziklerini ise daha önce İnanılmaz Aile, Ratatouille gibi başarılı animasyonların da müziklerine imza atan ödüllü besteci Michael Giacchino üstleniyor.

12. Yıldız Gemisi Askerleri (1997) / Starship Troopers

12. Yıldız Gemisi Askerleri (1997) / Starship Troopers

http://www.imdb.com/title/tt0120201/

Lisedeki güzel günleri bitmek üzere olan Johnny Rico ve Carmen Ibanez, hangi işte kariyer yapacaklarını planlamaktadır. İyi bir öğrenci olan Johnny, ailesinin olumlu karşılamamasına rağmen, bir pilot olmak için Seyyar Birliğe girmeye can atan Carmen'in kalbini kazanabilmek amacıyla orduya katılır. Bir süre sonra üstlerinin gözüne giren Johnny bölük liderliğine terfi eder. Ancak yaşanan trajik bir kaza Johnny'i işinden soğutur ve ordudan ayrılma noktasına vardırır.

Bütün bunlar gerçekleşirken dış dünyalardan gelen dev böceklerin saldırısı başlar. Ailesini ve sevdiklerini yok eden bu böceklerden intikam almak artık Johnny'nin tek amacıdır.

13. Örümcek Adam 3 (2007) / Spider-Man 3

13. Örümcek Adam 3 (2007) / Spider-Man 3

http://www.imdb.com/title/tt0413300/

Efsanevi Marvel Comics dizisine dayanan 'Spider-Man™ 3/Örümcek Adam 3'te, Peter Parker nihayet Mary Jane'e (M.J.) duyduğu tutku ile süper kahramanlık görevleri arasındaki dengeyi kurar. Ancak, ufukta belirmeye başlayan bir fırtına vardır. Peter'ın Örümcek Adam kostümü birden bire değişip siyaha dönüşerek güçlerini pekiştirmeye başlayınca, Peter da değişmeye başlar. Kostümün etkisi altındaki Peter, kibirli ve kendine aşırı güvenli biri olur; en değer verdiği kişileri ihmal etmeye başlar. Bugüne dek en korkulan iki kötü kahraman Kumadam ve Venom benzersiz güçler edinip, intikam ateşiyle yanarken, Peter en büyük savaşını kendi içinde yapmaktadır. Örümcek Adam'ın onu o yapan, onu bir kahraman yapan özelliğini, yani şefkati yeniden keşfetmesi gerekecektir.

'Sandman'

14. Öldüren Sis (2007) / The Mist

14. Öldüren Sis (2007) / The Mist

http://www.imdb.com/title/tt0884328/

Kasabaya sanki başka bir dünyadan gelmiş izlenimi veren tuhaf bir sis tabakasının çökmesi üzerine korku ve panik içinde süpermarkete sığınan kasaba halkı arasında David Drayton ve küçük oğlu Billy de vardır.

Koyu ve kalın sis tabakasının içinde esrarengiz bazı yaratıkların pusuya yatmışçasına gizlendiğini ilk fark eden David olmuştur. Bu dünyaya ait olmayan öldürücü, korkutucu yaratıklardır bunlar… Kurtuluş ise marketteki herkesin hep birlikte hareket etmesine bağlıdır. Ancak insan doğası hesaba katılınca hep birlikte hareket edebilmeleri mümkün müdür?

Markete sığınan kasaba halkının korkuya kapılarak paniklemesi üzerine mantık devre dışı kalırken David kendisini en çok neyin korkuttuğunu merak etmeye başlamıştır: Sisin içinde pusuya yatmış canavarlar mı, yoksa marketin içindeki, daha düne kadar arkadaşı, komşusu bildiği insanların sergilediği tutarsız davranışlar mı?

15. Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005)

15. Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005)

http://www.imdb.com/title/tt0330373/

Harry Potter’ın Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu’ndaki dördüncü yılını konu alan Ateş Kadehi, bir yandan da en korkutucu serüvenine, kanlı canlı bir Lord Voldemort ile ilk yüzleşmesine tanıklık ediyor.

Okuldaki dördüncü yıllında Harry sadece Quidditch Dünya Kupası finalini, yerinde, izlemekle kalmayacak, bu kez iki rakip büyücülük okulunun en iyileriyle birlikte yıl boyu sürecek, ölümcül bir turnuvaya da katılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yeraltı Canavarı (1990) / Tremors

16. Yeraltı Canavarı (1990) / Tremors

http://www.imdb.com/title/tt0100814/

Küçük bir çöl kasabası, insan yiyen dev bir yaratığın istilasına uğrar. Bacon ile Ward, kasabayı bu canavarlardan kurtarmak için harekete geçerler. İki genç adam, önce kasabanın delisini elektrik direğinin tepesinde ölü halde bulurlar. Komedi ve gerilimin iyi harmanlandığı, özel efektleri ve oyuncuların başarılı performansıyla öne çıkan zevkle izleyeceğiniz bir çalışma.

'Graboids'

17. Harry Potter ve Sırlar Odası (2002)

17. Harry Potter ve Sırlar Odası (2002)

http://www.imdb.com/title/tt0295297/

Oldukça zor bir sene atlatan Harry Potter Hogwarts'daki 2. yılına büyük bir sevinçle başlar. Fakat okulda sırasıyla taşlaşan öğrenciler yüzünden günah keçisi olmuştur. Aslında yaz tatilinde kendisine görünen cin Dobby'nin yaptıkları ve söyledikleri onu etkilemiştir. Çünkü Dobby, Harry Potter'ın büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını söylemiştir. Dobby Harry ve arkadaşı Ron'un Okul trenine binmesini bile engellemiştir.

Harry Quidditch takımının değişmez arayıcısı olmuştur. Zaman ilerledikçe en yakın arkadaşlarından olan Hermione'nin taşlaşması ve Ron'un kızkardeşi Ginny'nin kaçırılması onu tuvalet hayaleti Mızmız Myrtle'a yönlendirmiştir. Fakat bundan önce Harry'nin eline geçen bir gizemli günlük olayların büyümesine yol açtı. Günlüğün sahibiyle günlükte esrarengiz konuşmalara imza atan Harry, kendisini Hagrid'in yıllar önce açmış olduğu sanılan Sırlar Odasında bulur. Sırlar Odasını son açan Tom Marvolo Riddle ismiyle okul kayıtlarına geçen Lord Voldemorttur. Basiliskle düello sonucu Harry, Ankakuşu yardımıyla sırlar odasından Ginny ile beraber çıkar, Gilderoy Lockhart'ın hafızasını kaybetmesi nedeniyle okulda Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersleri iptal edilir. Dönem Gryffindor binasının galibiyetiyle sona erer.

'Basilisk'

18. Spawn (1997)

18. Spawn (1997)

http://www.imdb.com/title/tt0120177/

Al Simmons ortağı tarafından öldürülür. çocuğunu ve karısını çok seven Al Simmons onları tekrar görebilmek için şeytanla bir anlaşma yapar. ve tabiki intikamını almak için. tekrar dünyaya döner ama artık Al Simmons değildir. şeytanın karanlık ordularını yönetmek için anlaşan Al Simmons artık iyilik için savaşan spawn'dan başkası değildir.

19. Percy Jackson & Olimposlular: Şimşek Hırsızı (2010)

19. Percy Jackson & Olimposlular: Şimşek Hırsızı (2010)

http://www.imdb.com/title/tt0814255/

Bir gün birisi çıkıp size Antik Yunan tanrılarının hâlâ hayatta olduklarını söylese ne yapardınız?

Ya ailenizden birinin bu tanrılardan biri olduğunu öğrenseniz? Olağanüstü güçlere sahip olduğunuzun farkına varsanız? Bir de peşinize mitolojik efsanelerdeki canavarlar düşse? Ne yapardınız? Percy’nin yaptığını…'

Bir fantastik/komedi filmi olan 'Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief', Harry Potter and the Philosopher’s Stone ve Harry Potter and the Chamber of Secrets filmlerinin yönetmeni Chris Columbus tarafından beyazperdeye aktarılıyor.

20. Titanların Savaşı (2010) / Clash of the Titans

http://www.imdb.com/title/tt0800320/

Nihai güç için süren mücadele, insanları krallara karşı ve kralları da tanrılara karşı kışkırtmaktadır. Diğer taraftan, tanrılar arasındaki savaşta dünyayı yok edebilecek güçtedir. Bir tanrı olarak doğmuş, ancak insan gibi yetiştirilmiş olan Perseus (Sam Worthington), ailesini yeraltı dünyasının kinci tanrısı Hades (Ralph Fiennes)'e karşı korumak konusunda çaresizdir. Kaybedecek hiçbirşeyi kalmayan Perseus, Zeus (Liam Neeson)'un güçlerini ele geçirebilecek ve dünyaya cehennemi yaşatabilecek Hades'e karşı, çok tehlikeli bir görevi yönetmeye gönüllü olur. Şeytanlarla ve korkunç canavarlarla olan savaşı kazanmanın tek yolu tanrı olarak güçlerini kabul etmek ve kendi kaderini çizmektir.

'The Kraken'

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu (2010)

21. Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu (2010)

http://www.imdb.com/title/tt0980970/

Lucy ve Edmund sevilmeyen kuzenleri Eustace ile beraber Narnia'da Şafak Yıldızı adı verilen Prens Kaspiyan'ın gemisi ile yedi kayıp Narnia Lordlarını ararlar. Başlarına bir sürü olay gelir. Tüccarlar tarafından kaçırılırlar. Bu yolculukta Ejderhalar Adasına uğrarlar ve orada mızmız kuzenleri Eustace hırsına yenilerek ejderha olmaya mahkum olur. Ama Eustace'in aklı başına gelince ejderha büyüsü kalkar. Bir Su Yılanı ile karşılaşırlar, savaşırlar ve yolculuğun en sonunda en sonunda Aslanla karşılaşırlar. İki kardeş yine Dünya'ya döner. Kaspiyan Ramandu'nun kızı ile evlenir ve Rilian adında bir oğlu olur.

22. Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0383574/

Düzenbaz ve üçkağıtçı korsan Jack Sparrow'un, hayalet gemi Uçan Hollandalı'€˜nın efsanevi korsanı Davy Jones'a kan borcu vardır. Sparrow, bu borcunu ödemediği takdirde sonsuza kadar onun kölesi olarak yaşayacaktır. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu ise Ölü Adamın Sandığı'nı ele geçirmek ve böylelikle de Davy Jones'u kontrol edebilmektir.

'The Kraken'

23. Dune (1984)

http://www.imdb.com/title/tt0087182/

Evrenin ileriki zamanlarında baharat ('spice') ya da 'melanj' denilen bir madde insan ömrünü uzatmakta ve zamanın uzay yolculuğu tekeli olan Uzay Loncası'nın ('The Spacing Guild' ya da kısaca 'The Guild')uzayda yolunu bulmasını sağlamaktadır. Bu madde evrende yerli halkın 'Dune' adını verdiği Arrakis adındaki tek bir gezegenden çıkmaktadır. Evrende büyük hanedanlardan olan Atreides ve Harkonnen'lerin arasındaki kan davasına bu sistem de katılmak üzeredir. Atreides dükü I. Leto buraya çağırılır ve bu gezegeni yönetmesi istenir. Oğlu Paul ise küçüklüğünden beri gizli bir rahibeler örgütü olan Bene Gesserit'in planları dahilinde eğitilmiştir. Arrakis'te Atreides Evi'ne karşı düzenlenen komplodan sağ çıkan Paul ve annesi Jessica yaşam koşullarının çok zor olduğu Arrakis çöllerine kaçarlar ve gezegenin yerli halkı olan Fremenlerle yaşamaya başlarlar. Fremen efsanelerinin başrahibesi ve dış dünyalı kurtarıcı olarak görülen Paul bir Fremen olur ve Muad'Dib adını alır. Fremenleri örgütleyerek Arrakis gezegenini ele geçirir babasının intikamını alır. Evrendeki en geçer akçe olan baharı elinde tutmasıyla büyük bir imparatorluk kurar ve büyük bir cihat başlatır. Ayrıca Bene Gesserit'lerin Kuisatz Haderah'ı (Kwisatz Haderach) olur. Yani geleceği görebilen bir insan haline dönüşür ama maceraları aslında daha yeni başlamaktadır.

'Shai-Hulud'

24. Uzay Yolu (2009) / Star Trek

24. Uzay Yolu (2009) / Star Trek

http://www.imdb.com/title/tt0796366/

Bugüne kadar yapılmış en gelişmiş uzay gemisi Atılgan’ın mürettebatının gençlik yıllarındaki ilk tanışma günlerinin inanılmaz öyküsünü anlatan “Star Trek” ile tüm zamanların en büyük macerasına hazır olun. Henüz çaylaklık günlerini yaşayan mürettebatımız, aksiyon, komedi ve kozmik tehlikelerle dolu bir yolculukta; insanoğlundan intikam alma misyonunu yüklenmiş şeytani güçleri durdurmanın çaresini bulmaya çalışacaklar.

25. Yaratık 2 (1986) / Aliens

25. Yaratık 2 (1986) / Aliens

http://www.imdb.com/title/tt0090605/

Nostromo'dan tek sağ kurtulan Ripley'ın kaçış modülü uzay boşluğunda 57 yıl boyunca sürüklenmiştir. Kendisini kurtaranlar hikayesine inanmayınca şaşkına döner. Daha sonra bir koloninin yerleştiği yabancı gezegenle tüm iletişim birden kesilir. Ve şirket, Ripley'den LV - 426'ya gönderilen yüksek teknoloji ürünü teçhizatlarla donatılmış komandolara eşlik etmesini ister; ancak Ripley bu teklifi kabul etmez.

'Alien Queen'

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Incredible Hulk (2008)

s944.photobucket.com

http://www.imdb.com/title/tt0800080/

Bilim adamı Bruce Banner’ı (Edward Norton) bu yeni macerasında gölgeler arasında yaşarken buluruz. Bir türlü bastıramadığı öfkesinin panzehirini bulabilmek için dünyamızın her yerini taramaktadır. Ancak ondaki olağanüstü güçlerden yararlanmanın hayalini kuran savaş yanlıları, ne onun ne de canından çok sevdiği kadın olan Betty Ross’un (Liv Tyler) peşini hiçbir zaman bırakmazlar.

Uygar dünyaya geri dönen zeki doktorumuzun peşinde kabus gibi bir düşman olan Abomination vardır. Saf adrenalin ve saldırganlık yüklü olan bu canavarın güçleri Hulk’un güçleriyle eşdeğerdedir. New York’u baştanbaşa yıkıma uğratacak bu felaketten kurtarmak isteyen Bruce Banner, kendi içinde açığa çıkmayı bekleyen gizli kahramana/canavara bir kez daha başvurmak zorundadır.

13 Haziran 2008’de bir bilim adamı kendisine büyük acı verecek son ve kesin tercihini yapmak zorundadır. Bundan sonraki hayatını ya Bruce Banner kimliğiyle barış ve huzur içinde geçirecek ya da kalıcı olarak yeşil canavara, Incredible Hulk’a dönüşecektir.

'Abomination'

27. Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü (1983)

http://www.imdb.com/title/tt0086190/

Darth Vader ve İmparatorluk, yepyeni ve durdurulamaz bir Ölüm Yıldızı yapmaktadır. Bu arada Han Solo, ödül avcısı Bobba Fett tarafından yakalanmış ve Jabba The Hutt'a teslim edilmiştir. Luke, R2-D2 ve C3-PO'yu onu kurtarmaları için gönderir. Bu arada ödül avcısı kılığına giren Prenses Lea ve Chewbacca da Han Solo'yu kurtarmayı denerler.

 Son savaş, Endor gezegeninin ayında gerçekleşecektir. İmparatorluğun karanlık güçlerine karşı isyancıların yanında bu kez gezegenin sahipleri Ewoklar da taraf olacaktır.

'Rancor'

28. Pasifik Savaşı (2013) / Pacific Rim

http://www.imdb.com/title/tt1663662/

Kaiju olarak bilinen ve canavarlardan oluşan bir lejyon denizden yükselmeye başlayınca, milyonlarca insanın ölümüne ve tüm yaşam kaynaklarının tükenmesine neden olan bir savaş başlar. Dev Kaiju'larla savaşmak için özel bir silah icat edilir: Bunlar Jaeger'ler denilen devasa robotlardır. Jaeger'lar zihinleri sinirsel bir köprüye kilitlenen iki pilot tarafından simültane olarak kontrol ediliyorlar. ancak Jaeger'lar bile acımasız Kaiju'lar karşısında neredeyse savunmasızlardır. Yenilginin eşiğine gelen insanlığı korumaya çalışan güçlerin tek bir seçeneği kalır: geçmişten gelen efsanevi ama eskimiş bir Jaeger'ı kumanda eden iki kahramana (Charlie Hunnam ve Rinko Kikuchi) güvenmek zorundadırlar. Biri eski pilot, diğeri çaylak olan ikili yaklaşan kıyamet karşısında insanlığın son umududur.

'Kaiju'

29. Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (2013)

29. Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (2013)

http://www.imdb.com/title/tt1170358/

Yanlarında Bilbo Baggins ve büyücü Gri Gandalf ile beraber Cüceler, vatanları Erebor'u Ejderha Smaug'dan geri almak için olan zorlu yolculuklarına devam ederler. Bu arada Bilbo Baggins gizemli bir yüzüğün tesiri altındadır. Serinin ilk filmine nazaran oyuncu kadrosu iyice zenginleşen bu filmde maceraya doyacaksınız..

'Smaug'

30. Ve bir zamanlar yaşamış olan gerçek bir dev yaratık.. Jurassic Park (1993)

30. Ve bir zamanlar yaşamış olan gerçek bir dev yaratık.. Jurassic Park (1993)

http://www.imdb.com/title/tt0107290/

Michael Chrichton'ın aynı adlı,çok satan romanından dahi yönetmen Steven Spielberg tarafından sinemaya uyarlanan,bütün zamanların en başarılı yapıtlarından birisi olarak tüm Dünya'da izlenme rekorları kıran olağanüstü bir film.Mağaralarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda dinozorların yaşadığı tarih öncesi çağa ait bazı sivrisinek fosilleri bulunur.Milyarder John Hammond öncülüğündeki bilim adamları,son derece ilginç ve karmaşık testler deneyerek bu sivrisinek fosillerindeki kan örneklerini almayı başarırlar.

Dinozorların DNA zinciri bir Afrika kurbasıyla birleştirilerek 65 milyon yıl önce yaşamış bu korkunç yaratıklar yeniden yaratılır. Hammond hükumetten kiraladığı bir adada klonladıkları bu vahşi hayvanlar için elektrikli tellerle çevrili bir hayvanat bahçesi kurmuştur.İhtiyar Hammond, bir hafta sonunda Doktor Allen gibi bazı işinde uzman bilim adamlarını Jurassic Park adını verdiği bu hayvanat bahçesini test ettirmek için adaya getirir. Ancak embiryolarını ele geçirmek isteyen biri, güvenlik sistemini devre dışı bırakınca serbest kalan dinozorlar adada dehşet saçmaya başlar.

'T-Rex'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bazı yaratıkların karşılaştırmalı büyüklükleri..

Bazı yaratıkların karşılaştırmalı büyüklükleri..
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
22
13
8
6
5
4