Görüş Bildir
Haberler
Babası 'Öldürüp, Mezara Gömdüm' Demişti: 20 Gündür Kayıp Olan Furkan'ın Cansız Bedenini Çobanlar Buldu

etiket Babası 'Öldürüp, Mezara Gömdüm' Demişti: 20 Gündür Kayıp Olan Furkan'ın Cansız Bedenini Çobanlar Buldu

Yasin Arslan
06.05.2019 - 10:52 Son Güncelleme: 06.05.2019 - 14:16

Erzurum'da 20 gün önce kaybolan 4 yaşındaki Furkan Yiğit'in cansız bedeni sabah saatlerinde evlerine 10 kilometre mesafedeki çukurda çobanlar tarafından bulundu. Furkan'ın cansız bedeninin bulunduğu yeri Jandarma ve AFAD ekiplerinin daha önce aradığı bildirildi. 

Küçük Furkan'ın babası oğlu kaybolduktan sonra 'Çocuğumu öldürüp, mezara gömdüm' demişti.  Daha sonra bu ifadesini geri çeken baba, dört gün süren sorgunun ardından 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak, cezaevine konulmuştu.

DHA'nın aktardığı habere göre, kırsal Budaklı Mahallesi'nde yaşayan Gülperi- Fehim Yiğit çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü olan Furkan, 17 Nisan Çarşamba günü saat 13.30 sıralarında kayboldu. Ailenin ihbarı üzerine jandarma, güvenlik korucuları ve AFAD ekipleri, mahallenin önünden geçen Kocasu Çayı ile arazide geniş çaplı arama çalışması başlattı.

Kadavra köpeği 'Pelte' ve arama kurtarma köpeği 'Gurbet'in de katıldığı aramalarda, kovuklar, çukurlar iş makineleriyle kazıldı. AFAD ekipleri eriyen karlarla yükselen Kocasu Çayı'nda 10 kilometrelik bir alanı baştan sona taradı. Ancak Furkan'ın izine rastlanmadı.

Araziye giden çobanlar buldu

Araziye giden çobanlar buldu

Jandarma birlikleri, komandoların yanı sıra, AFAD ekipleri, güvenlik korucuları ve köylüler, tüm bölgede aramalarına rağmen bulunamayan Furkan'dan bugün sabah saatlerinde acı haber geldi. Hayvan otlatmak için mahalleye 10 kilometre uzaklıktaki araziye giden çobanlar, bir çukurda Furkan'ın cansız bedenini buldu. Çobanlar hemen jandarmaya bilgi verdi.

Bölge daha önce aranmış

Bölge daha önce aranmış

Bölgeye gelen jandarma, çukur çevresinde güvenlik tedbiri aldı. Küçük çocuğun cansız bedeni, Cumhuriyet savcısının olay yerinde yapacağı incelemenin ardından Karaçoban Hastanesi morguna kaldırılacak. Furkan'ın cansız bedeninin, jandarma ve AFAD ekiplerinin defalarca arama yaptığı bir bölgede bulunması ise dikkat çekti.

Babası tutuklanarak cezaevine gönderilmişti

Babası tutuklanarak cezaevine gönderilmişti

Yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan baba Fehim Yiğit, 'Çocuğumu öldürüp, mezara gömdüm' demişti. Bunun üzerine Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri mahallede inceleme yapmış, kazı yapılan mezarda 3 yıl önce ölen bir çocuğa ait kemiklere ulaşılmıştı. Daha sonra suçu kabul etmeyen baba, Furkan'ı evlerinin önüne bıraktığını söylemişti. 

Şüpheli ifadeleri ve tavırları nedeniyle dede Eset, babaanne Hatmi Sultan, zihinsel engelli amca Yusuf Yiğit ve baba gözaltına alınmış dört gün süren sorgu sonunda mahkeme tarafından baba tutuklanmış, dede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ailenin geri kalanı da serbest bırakılmıştı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
563
206
109
10
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
budabuda

belli IQ altındaki insanlar kısırlaştırılsın

Volkan Gülümser

Sikişmek için evlenen çağ dışı varlıktan bu beklenir...İnsan çocuğunu öldürür mü ulan !

panda-slothful

toplum bu işte... çekirdekten, aileden yozlaşmaya, kokuşmaya başlamış bir toplum. acaba baba çocuğu neden öldürdü? keşke bunun da cevabını verseydin DHA... d... Devamını Gör