Görüş Bildir
Haberler
Aylan Bebek Davasında Sanıklara 4 Yıl Hapis

Aylan Bebek Davasında Sanıklara 4 Yıl Hapis

ATKN
04.03.2016 - 11:34 Son Güncelleme: 04.03.2016 - 13:50

Bodrum'da Suriyeli Aylan Kurdi bebek, ağabeyi ve annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin öldüğü mülteci faciayla ilgili Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan ve 35 yıla kadar hapis istenen Suriyeli iki sanık, 'göçmen kaçakçılığı' suçundan, temyiz yolu açık olmak üzere 4'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, her iki sanığın da 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan ise beraatlerine karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen üçüncü duruşmaya tutuklu sanıklar Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad, sanıkların avukatları Duygu Çakmak Bişen ile Kemal Ertuğrul katıldı. Her iki sanık da kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. 

İnsan kaçakçılığı için kimseden para almadıklarını, maddi çıkar sağlamadıklarını ve organizasyon içinde olmadıklarını belirten sanıklar, beraatlerini istedi. Mahkemenin vereceği karar saygı duyacaklarını da belirten sanıklardan Alabash, oğlunun tedavisi için artık Avrupa'ya gitmekten vazgeçip, Türkiye'de yaşamaya karar verdiğini de söyledi.

Sanıkların dinlenmesinin ardından verilen kısa aranın ardından mahkeme kararını açıkladı. Sanıklar Alabash ve Alfrhad'a göçmen kaçaklığı suçundan önce 5'er yıl hapis cezası veren mahkeme, daha sonra duruşmalardaki iyi halleri ve pişmanlıklarını ifade etmeleri nedeniyle bu cezayı 4'er yıl 2'şer aya düşürdü. 

Mahkeme heyeti ayrıca, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan ise her iki sanığın da delil yetersizliğinden beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyetinin kararında temyiz yolunun açık olduğu da belirtildi.

Duruşma çıkışında kararı temyize göndereceklerini söyleyen sanık avukatlarından Kemal Ertuğrul, 'Müvekkilim Türk olsaydı şu an serbest kalmış olacaktı. Suriyeli olması ve adresinin belli olmaması nedeniyle göçmen kaçakçılığı suçundan bize göre yeterli delil olmamasına rağmen tutukluluğunun devamına karar verildi. Oysa ki bu davada gerçek suçlu ve organizatörlerden birinin dahi adı geçmiyor. Aranan kimse yok. Tüm tanıklar ve faciayı yaşayanlar organizatörün Abdullah Kurdi olduğunu söylemektedirler. Bu nedenle Kurdi hakkında suç duyurusunda bulunacağım' dedi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bodrum'da, 2 Eylül 2015'te yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan Suriyelileri taşıyan ve içinde 14 kişinin bulunduğu teknenin batması sonucu 5 kişi hayatını kaybetmiş, 2 yaşındaki Aylan Kurdi, kıyıya vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturmuştu. 

Olayla ilgili tutuklu yargılanan Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad'ın yargılanmasına 11 Şubat'ta başlanmıştı.

Dava kapsamında sanıklar hakkında 'göçmen kaçakçılığı yapmak' ve 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçlarından 35'er yıla kadar hapis isteniyordu.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hasan çil

Arkadaşının dondurmasını alan genç bir beyine 13 yıl hapis verip annesini gözü yaşlı evde bıraktınız...adalet var demeyin bana 👏🏻👏🏻👏🏻