Görüş Bildir
Haberler
Azerbaycan'da Atatürk Adı Resmen Yasaklandı

Azerbaycan'da Atatürk Adı Resmen Yasaklandı

Onedio Medya
11.02.2014 - 19:43 Son Güncelleme: 11.02.2014 - 20:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Atatürk Adı Resmen Yasaklandı

Azerbaycan’da yeni doğan çocuklara Atatürk isminin verilmesi yasaklandı.

Rusya’nın Sesi'nin haberine göre; Azerbaycan Hükümeti’ne bağlı Terminoloji Komisyonu’nda başkan yardımcılığı görevini yürüten Sayala Sadıgova, APA Ajansı’na verdiği demeçte, ülkede yeni doğan çocuklara Atatürk isminin verilmesinin yasaklandığını belirtti.

Açıklamasının devamında söz konusu yasağın resmi bir karakter taşımadığını ifade eden Sadıgova, ‘‘Ancak böyle bir başvuru yapılması halinde, reddediyoruz’’ şeklinde konuştu. Söz konusu kararın Türkiye Hükümeti’nin ricası üzerine alındığını belirten Sadıgova, Türk Hükümeti’nden yetkililerin bu ricayı ne zaman yaptıkları üzerine ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Sadıgova geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yaptığı açıklamada da yine söz konusu meseleye değinerek Azerbaycan’da Atatürk isimli 18 vatandaşın yaşadığını söylemiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Atatürk’ün adının yeni doğan çocuklara verilmesinin yasaklanabileceğini ifade ederek, ‘ ‘Atatürk tarihi bir şahsiyettir. Bu sebeple Atatürk isminin sadece Atatürk’e ait olması gerekir’’ şeklinde konuşmuştu.

Odatv.com

Kaynak: http://www.odatv.com/n.php?n=ataturk-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
2
1
1
1
0
0