Görüş Bildir
Haberler
Apple'ın Beklediği Gibi Olmadı! Akıllı Telefon Satışlarında Düşüş Devam Ediyor

Apple'ın Beklediği Gibi Olmadı! Akıllı Telefon Satışlarında Düşüş Devam Ediyor

Bahadır
27.01.2023 - 14:19

Apple'ın iPhone satışları, beklentilerin altında kaldı. Akıllı telefon piyasasında satışlar genel anlamda düşse de Apple, müşterileri sayesinde bundan pek de etkilenmiyordu fakat artık durum ciddi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Satışlardaki düşüş ciddi

Satışlardaki düşüş ciddi

Dünyada akıllı telefon satışları, geçmiş yıllara göre gerilemeye devam ediyor. Apple son yıllardaki bu düşüşten sadık müşterileri sayesinde pek etkilenmese de bu yıl şirket, bu durumdan ciddi derecede etkilenmiş görünüyor. 

Her yıl eylülde tanıtılan yeni modellerin satışları, yılbaşına doğru en yüksek seviyeye ulaşıyordu. 2022'nin son çeyreği geçen yılın son çeyreğinden 12 milyon daha az sattı. Geçen yıl aynı dönemde satılan iPhone adedi 84.3 milyondu. Dünyada akıllı telefon pazarında da büyük bir düşüş olduğu gerçeği de mevcut. Pazarda toplam %18.3 talep düşüklüğü görülürken Apple'ın telefon satışlarındaki düşüşü ise %15 seviyelerinde.

Yeni modellere talep neden daha az?

Yeni modellere talep neden daha az?

Bu sorunun yanıtını Apple ürünlerinin fiyatlarını yakından takip edenler tahmin edebiliyordur. Her yıl iPhone'nun yeni modelleri tanıtılsa da ne yazık ki geçen yıldan farklı bir cihaz karşımıza çıkmıyor. Yeniliklere çok da açık olmamak veya beklenenleri geç getirmek, bu talep düşüklüğünün temel sebebi olarak görülebilir. 

Ülkemizde ve tüm dünyada görülen enflasyon, taleplerin düşmesindeki bir diğer etken olarak ele alınabilir. Telefon fiyatları da enflasyondan oldukça etkilenmiş durumda. Bu sebeple yüksek fiyatlarla satışa sunulan telefonlar, kullanıcılar tarafından yeteri kadar ilgi göremiyor.

Yeni bir iPhone'a ihtiyaç var mı?

Yeni bir iPhone'a ihtiyaç var mı?

Geçen yıl satışa sunulan iPhone 13 ve bu yıl karşımıza çıkan 14'ü yan yana koyduğumuzda hangisinin yeni hangisinin eski model olduğunu anlamakta zorlanabiliriz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yeni modelin çok da yenilik içermeyen özelliklerle gelmesi kullanıcıların beklentisini karşılamıyor. iPhone 13'ün güncel fiyatı şu an 27.999 TL'den listeleniyor. Eylül ayında tanıtılan 14 ise 32.999 TL'den satışa sunuluyor. Modeller arasında çok bir fark bulunmaması ve fiyatların bu şekilde olması da müşterileri yeni modellerden bir adım geride tutuyor.

Kaynak

Siz Apple'ın satış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Siz Apple'ın satış politikasını nasıl buluyorsunuz?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
portside

İphone Nokia'ya döndü sonunda.

1.Harald

ortalık dijital çöplüğe döndü. ben 5 yıldır aynı cihazı kullanıyorum. gayette işimi görüyor. Ayrıca sürekli olarak satış patlaması olmaz, çünkü artık piyasa ... Devamını Gör

Murat

Hangi parayla alacaksın gardaşım hangi parayla.