Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Anneanneyle Büyüyen Çocukların Çok İyi Bildiği 13 Şey

etiket Anneanneyle Büyüyen Çocukların Çok İyi Bildiği 13 Şey

Dale Cooper
06.10.2016 - 12:49

Kimi çocuklar türlü sebeplerden ötürü anneanne evinde, anneanne gözetimiyle büyür. Ki o büyüme süreci kimi zaman zor olsa da çoğunlukla eğlenceli ve güzeldir. O evde ömür boyunca hafızadan silinmeyecek hatıralar biriktirilir. İşte anneanne evinde büyüyen çocukların çok iyi bildiği 13 şey!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sevdikleriniz için nasıl fedakâr olunacağını öğrenmişsinizdir.

Anneanneyle büyümek; sevdiğin biri için ne kadar ve nasıl fedakar olunabileceğini öğrendiğin bir okuldur. Torununun mutluluğu ve onun herhangi bir şeyden mahrum kalmaması için fedakarlık kapılarını sonuna kadar açan anneanneler size bunu canlı canlı öğretir.

2. Misafir ağırlamayı çok iyi bilirsiniz.

Anneanne evi, her an kapılarını yeni misafirlere açan bir kurum gibi işler. Bu kurumda bir misafirin nasıl ağırlanacağını anneanne komutasında kusursuz şekilde öğrenme fırsatınız olur. Canımız anneannemizin sizi sevgisinden içine sokmak isteyen akranı teyzeler bu kurumdan hiç eksik olmaz.

3. Küçük yaşta meyve ve sebze seçimi konusunda uzmanlaşmışsınızdır!

Anneanne hayat okulunun bir başka öğretisi; küçüklükten itibaren onunla pazara, markete ve manava giderek meyve ve sebze seçimi konusunda uzmanlaşmanızdır. Misal domatesin sertliği, kıvırcığın canlılığı, patlıcanın boyu; bunlar hep anneanne çıraklığı yaparak öğrenebileceğiniz hususlardır.

4. Kıymet bilmeyi öğrenmişsinizdir!

Başta yokluk içinde size varlık yaşatmaya çalışmasıyla ancak sahip olduklarınıza da ne denli zor şekilde ulaşıldığını anlamaya başlamanızla çocukluğunuzdan itibaren sahip olduğunuz her şeyin kıymetini bilmeniz gerektiğine fazlasıyla tanık olursunuz. Elbette, ilk ve bir ömür boyu en çok kıymeti bilineni şüphesiz anneannenizdir.

5. Günün her saatinde kahvaltı edilebileceğine uzun yıllar tanık olmuşsunuzdur.

5. Günün her saatinde kahvaltı edilebileceğine uzun yıllar tanık olmuşsunuzdur.

Anneanne evinde kahvaltı yalnızca sabaha özgü değildir. Günün her saatinde kahvaltı edilebilir; öğle kahvaltısı, akşam kahvaltısı hatta çok geç vakitlerde demlenen bir çayın yanına koyulan peynir, ekmek, domatesle gece kahvaltısı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nazar, büyü, şifalı otlar, uğurlar ve uğursuzluklar gibi bilumum konuda engin bilgiye sahipsinizdir.

Anneanneleriyle büyüyenlerin %80'i bu konular hakkında oldukça tahsillidir. Neyin uğur, neyin uğursuzluk getirdiği; neye hangi şifalı otun kullanılacağını; nazara karşı neler yapmak gerektiğini iyi bilirler. Anneanne evinden çıkarken kocakarı bilgisi bölümünden bir diplomaya sahip olursunuz.

7. Yaşlıların verdikleri nasihatlarda çoğunlukla haklı olduklarını da bilirsiniz ancak bilmek çözmeye yetmez!

Anneanne evinden çocukluktan erişkinliğine tanık olacağınız şeylerden biri yaşlıların verdikleri nasihatlarda çoğunlukla haklı olduklarıdır. Bu nasihatlar hemen hemen her konuda olabilir. Ama torunlar anneannelerin lafını nadiren dinlerler. Eh, onlara da hak vermek lazım, insan kendi yaşayıp öğrenmek istiyor.

8. Sevdiklerinizi gözetmeyi çok iyi bilirsiniz! Çünkü bunu anneannenizden öğrenmişsinizdir!

Anneannelerimiz, çocukluğumuzdan itibaren, bizi en çok gözeten ve artık korunmaya ihtiyacımız olmadığı zamanlarda bile koruyan kişilerdir. Bir anneannenin gücünü asla hafife almayın!

9. Dönemin dizi ve programları hakkında gereksiz bilgilere sahipsinizdir.

Anneanne evinde hiç susmayan üç şey vardır: kapı, telefon ve televizyon. Başlarda ona sorular sorarak izlemeye başladığınız dizilerin bir zaman sonra siz de, onun gibi, müptelası olursunuz.

10. Sevdiklerinizi her koşulda cesaretlendirmeniz ve desteklemeniz gerektiğini yıllarca yaşayarak öğrenmişsinizdir.

Anneanneniz sizi elinizden tutup ilkokula götürdüğü günden üniversiteye kadar, hayatın her alanında, koca bir sevgiyle cesaretlendirmiş ve desteklemiştir. Ondan en iyi öğrendiğiniz şeylerden biri sevdiklerinizi her koşulda cesaretlendirmeniz ve desteklemeniz gerektiğidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Anneanne dili ve edebiyatına oldukça hakimsinizdir!

Anneannelerin kendine has sözleri, tepkileri ve küfürleri vardır. Bu evde büyümeye devam ederken bu dile hakimiyet kazanır ve başka anneannelerle kolayca iletişim kurabilirsiniz.

12. Anneanne evinde tabak bitmeden "doydum" denemeyeceğini çoktan öğrenmişsinizdir.

O tabak bitecek.

13. Hayatta anneannenizden daha iyi bir arkadaşa sahip olamayacağınızı bilirsiniz!

Tüm iyi ve kötü zamanlarda, her şartta yanınızda olan en iyi arkadaşınız. Biz bu anneanneleri çok seviyoruz ya! 💜

Onedio Yaşam'ı Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1074
690
202
89
45
33
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Neslihan İŞMAR

Ben büyürken anne-babam yanımdaydı ama şu kadarını söylemek isterim.Anneanneler candır (gerçi yeri gelince benimki fazla iyimser oluyor ya,neyse).Ne zaman bi... Devamını Gör

Derya Taşkın

Canım anneannem Yalan Rüzgarını kaç sezon birlikte izledik acaba :)))) tabi o zaman ben çok küçük olduğumdan hep off pof sıkılma çağlarındaydım ama şu an ne ... Devamını Gör

Caglar Ilaslan

Yorumu görünce duygulandım aynı kaderi paylaşıyoruz. Yalan rüzgarı dizisi artık bağımlılık yapmıştı çok izledim ananemle, şimdi elzheimer hastası herşeyi unu... Devamını Gör

Çağdaş Oğan

ben artık kalkayım dedim, "gitme" dedi... keşke o gün hiç gitmeseydim annaaanem