1997 yılında Fadime Şahin isimli bir kadınla basılma görüntüsü ülkenin gündemine oturan Aczimendi şeyhi Müslüm Gündüz, sarıklı ve sopalı tarikat üyeleriyle birlikte Üsküdar Meydanı'nda toplanarak Cumhuriyet'in Devrim Kanunları'nı protesto etti. Devrimler sonrası camilerin yasaklandığını söyleyen Gündüz, 'İstediler ki Anadolu'daki yağız, esmer, kara gözlü adam; mavi gözlü, beyaz tenli bir İngiliz olsun. Siz buranın adamını İngiliz yapamazsınız.' dedi.
1997 yılında Aczimendi'lere yapılan operasyonda Fadime Şahin isimli kadınla basılan şeyh Müslüm Gündüz, Üsküdar Meydanı'nda Cumhuriyet'in Devrim Kanunları'nı eleştirdi.

Cumhuriyet öncesi insanların birbirini kucakladığını söyleyen Gündüz, devrimler sonrası camilerin yasaklandığını iddia etti. Bu durumu kabul etmediklerini söyleyen Gündüz ve Aczimendi tarikatı üyeleri "İstediler ki Anadolu'daki yağız, esmer, kara gözlü adam; mavi gözlü, beyaz tenli bir İngiliz olsun. Siz buranın adamını İngiliz yapamazsınız." dedi.

İşte o görüntüler; 🎥
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Alayı aynı tek tip
Ama Arap yaparlar.
Tam da bu yorumu yazmaya gelmiştim+1
"Akıllı Sıralama" filtresinde tüm yorumlara ulaşamıyor olabilirsiniz.
Rahatsız edici veya saldırgan yorumlar, "Tarihe Göre" filtresi altında yer almaktadır.