Görüş Bildir
Haberler
17-25 Aralık Savcıları ve Hâkiminin Dosyaları Yargıtay'a Gidiyor

17-25 Aralık Savcıları ve Hâkiminin Dosyaları Yargıtay'a Gidiyor

Onedio Medya
15.06.2015 - 18:07

17-25 Aralık soruşturmasını yürüten savcılardan Muammer Akkaş

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürüten savcılar Kara ve Akkaş ile hâkim Karaçöl hakkındaki dosyaların Yargıtay'a gönderilmesine karar verdi.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yürüten savcılar Celal Kara ile Muammer Akkaş hakkında ''görevi kötüye kullanma'', hâkim Süleyman Karaçöl hakkında ise ''görevi ihmâl'' suçlarından hazırlanan iddianamelerle ilgili, ''son soruşturmanın açılması''na hükmetti. Dosyaların Yargıtay'a gönderilmesine karar verdi.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi’nin 3 Mart 2015'te soruşturma izni vermesiyle, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17 Aralık soruşturmasının savcısı Celal Kara ile 25 Aralık soruşturmasının savcısı Muammer Akkaş ve hâkimi Süleyman Karaçöl haklarında hazırladığı iddianame, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Savcı Akkaş ile savcı Kara için 'görevi kötüye kullanma' suçundan 3, hâkim Süleyman Karaçöl'ün ise 'görevi ihmâl' suçundan 2 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Görevden uzaklaştırılmışlardı

Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na savcı olarak atanmıştı. Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Akkaş, HSYK tarafından tedbiren uzaklaştırılmıştı.

Hâkim Süleyman Karaçöl ise İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde hâkimken, Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'na hâkim olarak atanmıştı. Karaçöl de HSYK tarafından görevinden tedbiren uzaklaştırılmıştı.

Cumhuriyet Savcısı Celal Kara, İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na savcı olarak atanmıştı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Kara, HSYK tarafından tedbiren uzaklaştırılmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0