Görüş Bildir
Haberler
Büyüleyici Bir Karizmaya Sahip Olmanın 10 Yolu

etiket Büyüleyici Bir Karizmaya Sahip Olmanın 10 Yolu

OdysseuSword
10.01.2015 - 14:30 Son Güncelleme: 10.01.2015 - 17:34

Bazı insanlar bizi önemli hissettirir. Bazı insanlar mekana adımını attığında dikkatleri üzerine çeker. Evet bazılarında bu şeytan tüyü var. Doğal karizma maalesef etkisini hızlıca yitirebiliyor. Tanınmışlık etkisini kaybedebiliyor. Bazı insanlar inanılmaz derecede karizmatik. Bu insanlar gerçekten muhteşem ilişkiler kurabiliyorlar. Sürekli insanlara kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyorlar. İşte bu karizmatik insanlar, diğerlerinin yanında olmasını istediği tarzdan insanlar. Çok şükür bizde karizmatik olabiliriz. Çünkü karizma sadece başarınızın seviyesi, yaptığınız sunum ya da duvara yansıttığınız resim değil. Karizma ne yaptığımızdır.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/how-to...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ne demişler: ''İki dinle, bir söyle''.

Soru sorun, göz temasınız olsun, gülümseyin, cevap verin (sözlü olmasının yanı sıra konuşmadan da cevap verebilirsiniz). Bunların hepsi konuştuğunuz kişiyi önemli yapar. Konuşmaya başladığınızda size danışılmadığı sürece tavsiye vermeyin. Çünkü bir tavsiye verdiğinizde genellikle kendinizden bahsedersiniz. Her zaman sadece söyleyecek önemli bir şeyiniz varsa konuşun ve neyin önemli olduğuna da kendinize göre karar vermeyin.

2. Seçici Dinleyicilik yapmayın.

2. Seçici Dinleyicilik yapmayın.

Sizin de çevrenizde seçici dinleyicilik yapan insanlar var olacak eminiz. Siz konuşursunuz onlar sadece bedenen oradadırlar. İnanılmaz karizmatik insanlar sizi dinler. Kim olursanız olun yine de dinlerler sizin sosyal seviyenizi ya da durumunuzu düşünmezler, size ortak bir noktanız olduğunu hissettirirler.

3. Eşyalarınızı bir kenara koyun.

Sürekli telefonunuzu kontrol etmeyin, elinizde sürekli bir şeyler olmasın, bir anlık bile olsa başka bir şeye odaklanmayın. Eğer eşyalarınızla uğraşırsanız hiç bir zaman başka insanlarla iletişim kuramazsınız. Tüm dikkatinizi karşı tarafa armağan edin. Bunun sayesinde sizi yanlarında isteyecek ve hep hatırlanacaksınız.

4. Her ne kadar karşı tarafın size bir şey vermeyeceğini bilseniz dahi, her zaman verici olun alıcı olmayın.

Hiç bir zaman karşı taraftan ne alacağınızı düşünmeyin. Karşı tarafa ne verebileceğinizi düşünün. Verici olmak gerçek bir ilişkinin ve bağın temelidir. Karşı tarafa önemli olanın o olduğunu hissettirin. Sadece verin, bir gün sizde bir şeyler alıp almayacağınızı da merak etmeyin.

5. Kibirli olmayın.

Sizin gösterişçi, havalı ve kibirli tavırlarınızdan sadece bu tarz insanlar hoşlanacaktır. Diğer insanlar hoşlanmazlar. Böyle olduğunuzda, bir mekana girdiğinizde heyecandan ölmüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çünkü biliyorsunuz ki diğer insanlar daha önemli.

Siz zaten ne bildiğinizi, düşüncelerinizi, perspektifinizi ve dünyaya bakış açınızı çok iyi biliyorsunuz. Bu bilgiler zaten size ait, kendinizden bir şey öğrenemezsiniz artık ama diğer insanların ne bildiğini bilemezsiniz ve her kim olursa olsun herkes sizin bilmediğiniz en az bir şey biliyor olacaktır.

7. Sahne ışıklarını başkalarına çevirin.

Hiç kimse yeteri kadar övgü alamaz. İnsanlara neyi iyi yaptıklarını söyleyin. Tabi insanların neyi iyi yaptığını da bilmeniz gerekiyor sizin işiniz bu. İnsanlar sizi sadece övgünüz için takdir etmeyecek sizin onun yaptıklarıyla ne kadar ilgilendiğinizi gördükleri için de takdir edecekler ve tabiki de kendilerini biraz da olsa başarılı ve oldukça önemli hissedecekler.

8. Davranışınıza ve söylediğiniz kelimelere dikkat edin.

Seçtiğiniz kelimeler diğerlerinin size karşı olan tavrını etkiler dolayısıyla da sizi etkiler. Toplantıya gitmek zorunda değilsiniz, iyi insanlarla buluşmaya gittiğinizi düşünün; yeni müşteriniz için sunum hazırlamak zorunda değilsiniz, diğer insanlarla güzel şeyler paylaşacağınızı düşünün; spor salonuna gitmek zorunda değilsiniz, bunu kendi sağlığınızı düzene koymak için yaptığınızı düşünün; iş için adaylarla mülakat yapmak zorunda değilsiniz, takımınız için en iyi insanı seçtiğinizi düşünün. Hepimiz mutlu, hevesli insanlarla ilişkilendirilmek isteriz. Seçtiğiniz yaklaşım, kullandığınız kelimeler hem kendinizi hem de karşı tarafı iyi hissettirecek.

9. Diğerlerinin hatalarını tartışmayın.

Hepimiz biraz da olsa dedikodu olacak şeyleri duymayı severiz. Sorun şurda ki buna ihtiyacımız yok, başka insanların kirli çamaşırlarını araştırmaya ihtiyacımız yok. Diğer insanlara bunun için gülmeyin, çevrenizdekiler neden güldüğünüzü merak edeceklerdir.

10. Hatalarınızı kendinize itiraf edin.

İnanılmaz derecede başarılı insanların hep bir karizması olduğu düşünülür onların başarısının bir hale etkisi yarattığı sanılır ama bu doğru değil aşırı derecede karizmatik olmak için inanılmaz başarılı olmanıza gerek yok. O gözünüze çarpan parıltılı kısmı bir kenara attığınızda pek çok başarılı insanın ortalığı yerinden oynatacak bir karizması olduğu görürsünüz. Aşırı derece de karizmatik olmanız için inanılmaz kendinize özgü olmanız gerekir. Alçak gönüllü olun, hatalarınızı kabul edin ve bundan ders çıkardığınızı unutmayın ve kesinlikle kendinize gülün bunu yaptığınızda diğer insanlar size gülmezler, sizinle gülerler. Sizi daha çok sevip yanlarında olmanızı isterler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
448
167
131
84
70
64
64