Görüş Bildir
Dolar Beklentilerine Gelen Yorumlar Enflasyondan Umudu Kesti
Orta Vadeli Program'da (OVP) açıklanan verileri uzmanlar mercek altına aldı. Beklentilerin ne kadar gerçekçi olduğu sorgulanırken, özellikle dolar/TL beklentisi ilgi çekiyor. Enflasyona geçişkenliği öne çıkan döviz kurlarının dış ticaret, cari açık ve büyüm gibi tüm alanlara etkisi hesaplanıyor. Dolar/TL beklentisindeki yükseliş öngörüsü, diğer hesaplamaların ışığında sosyal medyada nasıl karşılandı?
Reklam
Borsa ve Dolar Yerinde Saydı: 31 Ağustos'ta BİST'te En Çok Yükselen Hisseler
Borsa İstanbul'da bir günlük aradan sonra bugün bankaların çöküşüne karşın, BİST 100 endeksi sakin kaldı. Dolarda da sakin seyir hafif gerileyerek sürüyor. Altının ayın zirvesinden geriledi. 31 Ağustos Perşembe günü Borsa İstanbul'da yükselen ve düşen hisselerle, TL varlık fiyatlamalarına buyurun birlikte bakalım.
Reklam
Reklam
TL'nin Dolar Karşısında Yıllar İçindeki Değişimi Yorumlarda Gözleri Yaşarttı
Dolar/TL kur, yıllardır düştü, kalktı, indi, çıktı herkesin başı türbülanstan dönerken, aslen doların yükselmediğini TL'nin değer kaybettiğini anlayacak seviyedeki finansal okuryazarlık ise son 2-3 yılda yüklendi. 2000'lerin başında yaşanan ekonomik krizlerin ardından görülen siyasi değişime küresel konjonktür de eklenince girilen istikrar sürecinde uzun yıllar yüksek değişimler görülmeyen ya da iyileşme görülen ekonomik verilerde son yıllarda tam aksi hareketlerin gerçekleşmesi dolar/TL'yi daha da öne çıkardı. Kurdaki değişim tablosu da hem ilgi çekti hem de yorumlara neden oldu.
Reklam
Reklam
Reklam