Görüş Bildir
Haberler
Yangının Boyutu Gün Ağarınca Ortaya Çıktı: Marmara Adası'ndaki Orman Yangınında 80 Hektar Kül Oldu

Yangının Boyutu Gün Ağarınca Ortaya Çıktı: Marmara Adası'ndaki Orman Yangınında 80 Hektar Kül Oldu

Ulaş
12.08.2019 - 19:28 Son Güncelleme: 13.08.2019 - 11:07

Balıkesir'deki Marmara Adası'nda başlayan orman yangını yerleşim bölgesine sıçradı. Yangın nedeniyle iki ev alevlere teslim olurken 60 evde bulunan kişiler de tahliye edildi. Yangın gece yarası itibarıyla kontrol altına alındı. Yangının verdiği zarar ise sabah saatlerinde belirgin bir şekilde ortaya çıktı. Yangınla ilgili başlatılan soruşturmada 1 kişi gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'da yer alan habere göre, Marmara Adası'nın Mestanağa mevkisinde yaklaşık 80 hektar alanda etkili olan yangının ardından soğutma çalışması sürüyor.

"Ciddi anlamda hayvanlar telef oldu"

"Ciddi anlamda hayvanlar telef oldu"

Yangına ilişkin açıklama yapan Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, 9 saat süren müdahale ile facianın atlatıldığını söyledi. Aksoy, ''Ekipler gece boyu yangının yeniden başlama riskine karşı nöbet tutarken, soğutma çalışmaları ise sürüyor. Yangın bir sabotaj sonucu çıkmadı. Bir vatandaşımızın evinin bahçesini temizlemesi neticesinde biriktirdiği otları yakması sonucu çıktığı söyleniyor. Araştırmalarımıza devam ediyoruz. Ciddi anlamda hayvanlar telef oldu. Yangında herhangi bir yaralanma veya ölümcül bir kaybımız yok. 7 arkadaşımız dumandan dolayı zehirlendi. İlk tespitlere göre 80 hektarlık bir alan yanmış durumda. Tespit çalışmalarımız sürüyor'' dedi.

Öte yandan 9 saatlik yangının ardından yanan bölgeler drone ile havadan görüntülendi. Havanın aydınlanmasıyla facianın boyutu ortaya çıktı.

Çıkış nedeni araştırılıyor

Çıkış nedeni araştırılıyor

Bölgede 110 kişiden oluşan ekiplerin helikopterler ve 50 söndürme aracıyla 10 saatlik mücadelesi sonucu kontrol altına alınabilen yangının çıkış nedeninin belirlenmesi çalışmaları ve hasar tespiti devam ediyor.

1 kişi gözaltına alındı

1 kişi gözaltına alındı
  • Evinin bahçesini temizlemesi için biriktirdiği otları yaktığı ve yangının bu nedenle çıktığı iddia edilen H.T, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

60 ev tahliye edilmişti

60 ev tahliye edilmişti

Mestanağa mevkisinde dün öğleden sonra çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçramış, üç ev ve jandarma lojmanları zarar görmüştü. Yaklaşık 60 evin de tahliye edildiği yangında dört itfaiye eri ve bazı vatandaşlar dumandan etkilenmiş, hayvanlar da telef olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vatandaşlar da tekneler ile adadan tahliye edilmişti 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
46
35
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
psaiidfl

Bilinmeyen nedeninizin aq artık. Her hafta bir yer mi yanar ya.

TruthorWhatever

Akp çalışıyor.

aptalcahareket

Yanan yerlerin manzarası da hep harika oluyo böyle tam villa dikmelik falan ne büyük tesadüf