Görüş Bildir
Haberler
Wifi Kullananlar Tehlikenin Farkında Mısınız?

Wifi Kullananlar Tehlikenin Farkında Mısınız?

Teknoabi
20.01.2015 - 22:35 Son Güncelleme: 20.01.2015 - 22:42

Wifi Kullananlar Tehlikenin Farkında Mısınız?

Arkadaşlar hepimiz bilhassa anne ve babalar çocuklarını sağlıkları açısından bir çok şeyden uzak tutmaya çalışırlar. Civa, egzoz dumanı, haşere ilaçları ve kimyasallardan oluşan bir çok madde bizim için tehlikelidir. Bunların tam listesini Dünya Sağlık Örgütü’nün resmi sitesinde yer alan analizlerde görebilmemiz mümkün. İş bu konuda özellikle teknolojinin gelişmesiyle bu listenin güncellenmesi gerektiğini düşünmekteyim, zira farkında olmadığımız bir tehlike ile karşı karşıya olabiliriz. Düşünün bundan 30 yıl önce sigara kullanımı için sağlığa zararlı değil deniliyordu. Fakat gerçeği zaman acı bir şekilde ortaya çıkardı ve sigara ile kanser oranının arttığı bir gerçek halini aldı. Farkında mısınız bilmem ama neredeyse gittiğimiz her yerde zararlı olmadığı söylenen fakat her gün maruz kaldığımız bir şey var; elektromanyetik dalgalar .

Resmi otoritelerden henüz ses çıkmasada aynı 30 yıl önce olduğu gibi bugünde sağlımız açısından risk oluşturduğunu düşünmeyerek her tarafımızı elektromanyetik dalgalarla çevirmelerine-ye izin veriyoruz. En basiti evlerde, işyerlerinde kullandığımız kablosuz internet bağlantıları(Wifi). Her ne kadar henüz kimse tarafından çok tehlikeli bulunmasada bence önlemlerimizi şimdiden tek tek almalıyız. Öyle ki geçenlerde rastladığım bir araştırma sonucunu sizlerle paylaşmak isterim.(Normalde bilimsel araştırmaları hunharca okuyan biri değilim öylesine denk geldi)

Deneyden biraz bahsedecek olursak, bir grup öğrencinin bizi gerçekten ilgilendiren bir konu hakkında bilgilendiriyor. Öyle ki bu deney süresince iki tabağa çimler koyulur ve bir tabak(soldaki) 12 gün boyunca elektromanyetik dalgalara (Wifi) maruz bırakılır bir diğeri ise tamamen steril bir ortamda tutulur ve sonuç yukarıda ki gibidir.

Deneyin resmi sonuçlarının paylaşıldığı web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bana, yaşadığımız şu zamanlarda pek mümkün gözükmesede belki alacağımız küçük önlemlerle biraz olsun bu dalgalara maruz kalma riskimizi ortadan kaldırma şansımız var.

Her ne kadar doğru bilmiyorum ama Kaktüs’lerin bu tür zararlı elektro dalgaları önlediği söylenir. Bilgisayarınızın yanında muhakkak küçük kaktüslerden bulundurun.(Hemde dekoratif olur:)

Kablosuz internetiniz için sinyal dağıtan modeminizi olduğunca yatak odanızdan uzak tutun ve kullanmadığınız zamanlarda kapatın.

Telefon gibi sürekli sinyal çeken akıllı cihazlarınızı kalp(göğüs) hizasında tutmayın; gömleğinizin cebi vb…

Cep telefonu alırken sadece markasına değil SAR değerine mutlaka bakın ve alacağınız telefona ona göre karar verin.

Bizim dışımızda genel olarak uluslararası alanda veya sivil toplum örgütlerinin modem satışı veyahut bu gibi sinyaller dağıtan diğer cihazların yönetmeliklerinin yeniden denetlenmesi ve ölçümler yapılması gerektiğini düşünmekteyim.

Kaynak: http://teknoabi.com/wifi-kullananlar-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

12 Gün Boyunca Telefon Sinyaline Maruz Kalmış Çimler © Kim Horsevad from Hjallerup School

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın