Görüş Bildir
Haberler
Venedik Film Festivali'nde İki Türk Yönetmen

Venedik Film Festivali'nde İki Türk Yönetmen

Ulaş
24.07.2014 - 17:51

Bu yıl 71. kez düzenlenecek, Avrupa'nın üç büyük film festivalinden biri olan Venedik Film Festivali'nin ana yarışma listesi açıklandı. Listede Fatih Akın ve ilk filmini çeken Kaan Müjdeci bulunuyor

Bu yıl 27 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 71. Venedik Film Festivali'nde gösterilecek filmler, Venedik Bienali başkanı Paolo Baratta ve Venedik Film Festivali direktörü Alberto Barbera tarafından Roma'daki St. Regis Oteli'nde düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Festivalin ana yarışmasında, Fatih Akın'ın, Mardinli bir Ermeni demircinin 1915 Olayları ile ailesinden ayrı düşmesini ve Havana'dan Kuzey Dakota'ya uzanan yolculuğunu anlatan, ilk iki bölümü 'Duvara Karşı' ve 'Cennetin Kıyısında' olan 'Aşk, Ölüm ve Şeytan' üçlemesinin üçüncü filmi 'The Cut' ile Kaan Müjdeci'nin, 11 yaşındaki Aslan adlı bir çocuk ile Sivas isimli bir kangalın bozkırda geçen hikayesini anlatan ilk filmi 'Sivas' filmleri yer alıyor.

Kaan Müjdeci'nin ilk filmi 'Sivas', 11 yaşındaki bir çocukla kangal cinsi bir köpeğin hikayesini anlatıyor.

Ana yarışmada yer alan diğer filmler arasında deneyimli İsveçli yönetmen Roy Andersson'un çektiği, kesilmemiş 40 sekanstan oluşan ve Eurimages'dan şu ana kadar bir İskandinav filminin aldığı en büyük maddi desteği alan 'En duva satt på en gren och funderade på tillvaron / A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence', Endonezya'da komünistlere karşı uygulanan kıyamı konu alan 'The Act of Killing' belgeseli ile birçok ödül alan Joshua Oppenheimer'ın, yine aynı konuya başka bir açıdan eğilen çalışması 'The Look of Silence', Andrew Niccol'ün Ethan Hawke ve Bruce Greenwood ile çektiği, bir insansız hava aracı pilotunun işini sorguladığı savaş karşıtı film 'Good Kill', geçtiğimiz sene festivallerde eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanan küçük Amerikan bağımsızı 'Prince Avalanche'in yönetmeni David Gordon Green'in Al Pacino, uzun süredir ortalarda gözükmeyen Holly Hunter ve Harmony Korine'ı oynattığı, Teksas'ın küçük bir kasabasında aşkı bulamayan bir çilingiri konu alan 'Manglehorn' ve Meksikalı ünlü yönetmen Alejandro Gonzalez Inãrritu'nun Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Emma Stone ve Naomi Watts gibi yıldızların rol aldığı filmi 'Birdman' bulunuyor.

Klasikler bölümünde 'Gelin'

Ömer Lütfi Akad'ın '70'lerin ortasına damgasını vuran 'Gelin-Düğün-Diyet' üçlemesinin ilk filmi 'Gelin' (1973), Erman Film tarafından restore edilmiş versiyonuyla festivalin 'Klasikler' bölümünde gösterilecek. Klasikler bölümünde gösterilecek, restore edilmiş 18 uzun metrajlı ve 3 kısa metrajlı film arasında, Joseph L. Mankiewicz'in, Marlon Brando ve Frank Sinatra'nın başrolde olduğu ünlü komedisi 'Gönül Yolu / Guys and Dolls' (1955), François Truffaut'nun Antoine Doinel serisinden 'Çalınan Buseler / Baisers volés' (1968), Vittorio de Sica'nın yaşlı bir adam ve köpeğini konu alan başyapıtı 'Umberto D.' (1952), Roman Polanski'nin ünlü Macbeth uyarlaması 'Kanlı Saltanat / The Tragedy of Macbeth' (1971), Ettore Scola'nın, Mussolini ve Hitler'in tanıştığı gün tanışan iki kişiyi konu alan 'Özel Bir Gün / Una giornata particolare'si (1977) ve Anthony Mann ile James Stewart'ın birlikte çalıştığı western 'The Man from Laramie' (1955) yer alıyor.

Başkanlığını günümüzün en başarılı film müziği bestecilerinden Alexandre Desplat'nın yaptığı jüride İngiliz aktör Tim Roth, Çinli aktris ve yönetmen Joan Chen, Alman yönetmen Philip Groning, Avusturyalı yönetmen Jessica Hausner, Hindu yazar Jhumpa Lahiri, İngiliz kostüm tasarımcısı Sandy Powell, Filistinli yönetmen Elya Süleyman ve İtalyan senarist ve yönetmen Carlo Verdone yer alıyor.

Festivalin sinema dilini farklı şekillerde kullanan filmlerin yarıştığı Orizzonti (Ufuklar) bölümünün jürisinde ise Türkiyeli sinema yazarı ve Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Derneği (FIPRESCI) Başkanı Alin Taşçıyan bulunuyor.

Film festivalinde ana yarışmada yarışacak filmlerin tam listesi:

' Birdman ' - Alejandro Gonzalez Inarritu (ABD - Fransa - Açılış filmi)

' The Cut ' - Fatih Akın (Almanya)

' En duva satt på en gren och funderade på tillvaron / A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence ' - Roy Andersson (İsveç)

' 99 Homes ' - Ramin Bahrani (ABD)

' Ghesse-ha / Tales ' - Rakhshan Bani E’Temad (İran)

' La Rançon De La Gloire ' - Xavier Beauvois (Fransa)

' Hungry Hearts ' - Saverio Costanzo (İtalya)

' Pasolini ' - Abel Ferrara (Belçika - İtalya - Fransa)

' Manglehorn ' - David Gordon Green (ABD)

' Trois coeurs / Three Hearts ' - Benôit Jacquot (Fransa)

' Belye nochi pochtalona Alekseya Tryapitsyna / The Postman’s White Nights ' - Andrei Konchalovsky (Rusya)

' Sivas ' - Kaan Müjdeci (Türkiye)

' Anime Nere ' - Francesco Munzi (İtalya)

' Good Kill ' - Andrew Niccol (ABD)

' Loin des hommes ' - David Oelhoffen (Fransa)

' The Look Of Silence ' - Joshua Oppenheimer (Danimarka)

' Fires On The Plain ' - Shin'ya Tsukamoto (Japonya)

' Chuang ru zhe / Red Amnesia ' - Xiaoshuai Wang (Çin)

Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0