Görüş Bildir
Haberler
Vegan Mutfak Arayanların Ankara'da Gidebileceği En İyi Kafeler

Vegan Mutfak Arayanların Ankara'da Gidebileceği En İyi Kafeler

Aslında yıllardır vegan tüketim sıkça tercih edilen bir seçim olsa da vegan seçenekleri rahatça bulmak henüz o kadar kolay değil. Ancak günden güne hem yalnızca vegan seçenekleri bulunduran restoranlar çoğalmakta hem de var olan restoranlar menülerini vegan seçeneklerle genişletmekte. Sizler için Ankara'da gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz vegan kafeleri derledik, gelin nereleri eklemişiz birlikte bakalım.

Junk Vegan

Junk Vegan

Tunalı'ya yakın olan tüm veganların kendini şanslı hissedeceği türden bir işletme olan Junk Vegan, bu konudaki en iyilerden desek yeridir. Vegan yemekler konusunda klasikleri aşıp menülerini oldukça çeşitli tutan mekana siz de bir şans vermelisiniz, pişman olmayacağınıza biz eminiz!

Adres: Remzi Oğuz Arık, Tunus Cd. No:49, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Bir vegan mutfak nasıl lezzetli olur ve hakkını verir bize en güzel şekilde deneyimlettiren restoran. Öncelikle kadın işletmecilerin ve böyle güzel işletmelerin artmasını temenni ediyorum. Yemeklere gelirsek. Hepsinin birbirinden lezzetli gurme lezzetler olduğu açıkça ortada. Ancak hatay dürümü inanılmaz derecede lezzetliydi. Hepsini denemenizi tavsiye ederim

Terra Kafe & Mutfak

Terra Kafe & Mutfak

Bir vegan olarak canınız iskender çekiyorsa gitmeniz gereken adres Terra Kafe & Mutfak, iskenderinin yanı sıra kokoreciyle de oldukça ön plana çıkıyor. Lezzetlerinin yanı sıra oldukça sevimli bir dizaynı olan Terra Kafe & Mutfak sizi evinizde gibi hissettirecek. 

Adres: Kavaklıdere, Beykoz Sk. 7/A, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Sakin ve tatlı bir mekan. Ankara’da denemiş olduğum vegan restoranları arasında en iyilerinden biri. Biz İskender, çizburger ve pancarlı falafelinden denedik ve hepsi gayet lezzetliydi. Porsiyon olarak da oldukça doyurucu buldum. Bununla beraber vegan içecek seçeneklerini de bulmak mümkün. Vegan olmayanların da yemeklerinden keyif alacağını düşünüyorum. Ankara’ya geldikçe mutlaka uğrarım.

Fresh Healthy Garden

Fresh Healthy Garden

Buram buram pozitif enerjiyle dolacağınız bir mekan önerisi ile karşınızdayız. Fresh Healthy Garden A'dan Z'ye bayılacağınız bir mutfağa sahip. Tuzluların yanı sıra tatlı seçeneklerinin sevdalısı çok olan mekana sizler de en kısa zamanda gitmelisiniz.

Adres: Barbaros Mah. Esat Cad. No: 112/A Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara'nın en iyisi! Vegan yemekleri efsane. Çalışanların tümü güler yüzlü. Çok temiz. Bir Vegan olarak burayı bulduğum için çok şanslı hissediyorum. Özellikle Vegan kurabiye ve pastasını denemenizi tavsiye ederim.

Kaktüs Smoothies & More

Kaktüs Smoothies & More

Tunalı'nın sevilen sokağı Bülten'in en renkli mekanı olan Kaktüs Smoothies & More listemizin en sevimli mekanı. Aslında Kaktüs Smoothies & More vegan kafeden ziyade sağlıklı yaşam üzerine kurulu bowl gibi seçenekleriyle ön plana çıkıyor. Ancak en iyi özelliği menüdeki seçenekleri vegan olarak özelleştirebiliyor olmanız.

Adres: Barbaros, Bülten Sk. No:28/B, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Bowllardan yoğurdu çıkartıp bitkisel süt ile yaptırırsanız vegan oluyor. Bu seçeneği sunmanıza sevindim :) Tadını çok beğendim, bol meyveliydi ama granolası az olduğu için çabuk acıktım. Çok açken değil de tatlı niyetine veya çok hafif bir öğün olarak tercih edilebilir.

Kantin Organic

Kantin Organic

Sakin bir konumda yer alışının yanı sıra doğal dizaynıyla adeta sizi evinizde gibi rahat hissetirecek Kantin Organic de listemizin enlerinden. Menüsü yalnızca vegan ürünlerden oluşmuyor olsa da seçenekler oldukça tatmin edici. En kısa zamanda Kantin Organic'e gitmeli, huzurlu rahat ve en önemlisi leziz birkaç saat geçirmelisiniz.

Adres: Güvenevler, Güvenlik Cd. 121 K, 06690 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara için bir armağan :) Vejetaryen ya da vegan olan ve Bitki Tabanlı Beslenmek isteyenler için yeni bir işletme daha açılmış. Ürünler, müzikler ve hizmet anlayışı harika. Çalışan arkadaşlar kibar ve güler yüzlü. Sağlığınıza yatırım yapmak istiyorsanız dingin ve neşeli bir ortamda beslenmek istiyorsanız bir uğrayın derim.

iNput Healthy Foods

iNput Healthy Foods

Fotoğraflardan da görüyor olduğunuz üzere adeta fine dining bir restoran sunumuyla müşterilerini karşılayan iNput Healthy Foods, Çankaya'da vegan ya da vejetaryen beslenenlerin gözbebeklerinden. Glutensiz ve rafine şekersiz seçeneklere de sahip olan işletmeye en kısa zamanda uğramalısınız.

Adres: Çankaya, Üsküp Cd. No:39 D:B, 06690 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Gnocchi ve pilavı epey iyiydi. Lezzet konusunda ciddi bir yükseliş olmuş, Ankara'da yediğim en lezzetli ve hoş sunumlu vegan yemeklerden biriydi diyebilirim, ayrıca istediğiniz malzemeyi çıkartabilmek bizim için iyi oldu, mantar yemediğimiz için. Fesleğenli kaju yoğurdu ayranı efsane.

Gabo Ankara

Gabo Ankara

Vegan lezzetlerin aslında biraz ezbere servis edildiği günümüzde Türk mutfağını vegan şekilde yorumlayarak bir fark yaratan Gabo Ankara, henüz bilmiyorsanız öğrendiğinize çok sevineceğiniz bir işletme. Vegan yağlama, zeytinyağlı sarma, mantı ve dahası... Türk mutfağını seven bir vegansanız Gabo ile tanıştığınız için çok şanslısınız.

Adres: Yukarı Bahçelievler, Şht. H.Temel Kuğuoğlu Sk No:17/A, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Sadece vegan beslenenler için değil, yemeklerin güzelliğiyle herkes için muhteşem bir tercih. Fiyatlar uygun, porsiyonlar doyurucu, yemekler lezzetli. Bir de menüde klasik kafe yemeklerinin yanı sıra sulu yemekler, zeytinyağlılar ve mezeler olması çok mutlu etti beni.

Luna Cafe

Luna Cafe

Henüz yeni açılan Luna Cafe, Tunalı'ya yakınsanız biraz yürüyerek rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir yer. Küçük ve sempatik bir dizaynı olan Luna Cafe, samimi atmosferiyle sizi oldukça etkilemenin yanı sıra tatlılarıyla da büyüleyecek.

Adres: Kavaklıdere, John F. Kennedy Cd. No:31/B, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Gerçekten çok lezzetli ve sıcak bir mekan glutensiz ve vegan seçeneklerin olduğu restoran bulmak çok zorken Tunalı da böyle bir mekan olması çok güzel. Çeşitler daha fazla olabilir.

Dr. Falafel

Dr. Falafel

Eğer uzun yıllardır bir vegansanız Dr. Falafel'i mutlaka biliyorsunuzdur. Bu konuda belki de en eskilerden olan işletme Ankara'nın merkezi Kızılay'da yer alması sebebiyle oldukça ulaşılabilir bir konumda. Konumunun yanı sıra bu işin ilklerinden olan mekanın menüsüne de bayılacaksınız.

Adres: Meşrutiyet, Selanik Cd 66/B, 06420 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Küçük bir mekan ama menüsü çok dolu. Vegan fast food için Ankarad'aki en iyi yerlerden. Ben falafel dürüm yedim, mükemmeldi, sosları çok lezzetliydi. Şinitzel hamburger, ıslak hamburger, karnabahar kızartması, içli köfte gibi başka vegan mekanlarda göremediğim seçenekler de var. Fiyat olarak bence uygun-orta.

Just Food Market

Just Food Market

Sağlıklı yaşam mottosuyla serüvenine başlayan Just Food, hem online siparişle hem de market konseptiyle ulaşabileceğiniz ürünlere sahip ve tabii kafelerine uğramak da bir seçenek. Sağlıklı atıştırmalıkların yanı sıra vegan menüleri de olan mekan sizi çokça tatmin edecek.

Adres: Remzi Oğuz Arık, Tunus Cd. No:61, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Çok lezzetli ve ucuz aynı zamanda da organik ürünler satıyorlar. Küçük ama sıcak bir ortamı var. Çalışanlar da güler yüzlü ve cana yakınlardı. Diyet yapanlar, aç olup hemen bir şey atıştırmak isteyenler ya da direk olarak yemek isteyenler için çok uygun bir mekan.

Ankara'yla ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın