Görüş Bildir
Haberler
'Bugün Nereye Gitsek?' Diye Düşünenlerin İmdadına Yetişecek Ankara'nın En Şık, En Güzel, En Modern Mekanları

'Bugün Nereye Gitsek?' Diye Düşünenlerin İmdadına Yetişecek Ankara'nın En Şık, En Güzel, En Modern Mekanları

Bazen bir iş toplantısı, bazen arkadaşlarla keyifli bir buluşma, bazen de en heyecanlısı olan bir date gününde ilk akla gelen 'Nereye gideceğiz?' sorusu ve beraberinde gelen telaş oluyor. Böyle günlerde sohbeti güzelleştirecek ilk unsurlardan biri tabii ki leziz bir yemek ya da tatlı diğeriyse şık bir dizaynlı bir mekan. İşte sizler için hem mutfağı hem dizaynı başarılı olan mekanları derledik. Gelin birlikte bakalım, bugün olmasa da bir gün mutlaka ihtiyacınız olacaktır.

Luigi's Ristorante Bar

Luigi's Ristorante Bar

Luigi's, Atakule'nin tartışmasız en iyi köşelerinden birine sahip ve aynı zamanda da Atakule'nin en tercih edilen restaurantlarındandır. İç dizaynı gözlerinizi oldukça tatmin edecek, her köşesi farklı bir güzelliğe sahip olsa da bizim tercihimiz Ankara'nın adeta ayaklarınızın altında olduğu dış kısmında ağırlanmak. Rezervasyonun gerekli olduğu mekanın menüsü oldukça zengin. İster güzel bir akşam yemeği, ister bir iş toplantısı isterseniz de güzel bir gündüz kahvesi için Luigi's'i tercih ettiğinize pişman olmazsınız. 

Adres: Çankaya Mahallesi, Çankaya Cd. Bina No:10, Atakule No:54, 06690 Çankaya

Ziyaretçi Yorumu: Fransız tarzına sahip şık bir mekan. Harika bir Botanik parkı manzarası var. Yemek sunumları da oldukça başarılı ve göze hitap ediyor. Güzel bir manzara, şık bir dekorasyon ve seçkinlik arayanların adresi.

LOU Cafe & Bistro

LOU Cafe & Bistro

İran caddesinin en modern işletmelerinden biri Lou Cafe & Bistro aynı zamanda Çayyolu, Oran ve Maidan'da şubelere sahip ama bizim önerimizde yer alan İran caddesindeki şube. Tunalı'nın yoğun şehir akışına biraz mola vermek isteyenler için güzel bir seçenek olan Lou, hem ön hem arka bahçesi bulunan mekanın iç kısmında da oturma alanlarına sahip. Ancak arka bahçesinin verdiği keyif bir başka. Eğer güzel bir date mekanı arıyorsanız belki de ilk önerimiz olabilir. Mutfağı da en az dizaynı kadar başarılı olan Lou'ya gidecek olursanız  susam vinegretli salatasına bir şans verin deriz. 

Adres: Çankaya, İran Cd. No:8F, 06680 Çankaya/Ankara

Koru Mahallesi 2432. Cadde Çayyolu /Ankara

Zülfü Tiğrel Cad. No: 1/A Oran /Ankara

M. Kemal Mah. 2118.Cad. Maidan

Ziyaretçi Yorumu: Mekan dekoru çok güzel. . Limonlu tart çok lezzetli. Kahvaltı daha çok çeşitlenebilir. Zira tek kişi giderseniz kahvaltı için seçenekler biraz az kalıyor. Genel olarak ortalama mekan kalitesinin üzerinde sevimli bir mekan.

Giotto Restaurant

Giotto Restaurant

Ankara'dan Londra'ya belki de en kısa süren yolculuk Giotto'ya gitmek olacaktır. Dekoru açısından her detayı ince bir şekilde düşünülmüş olan mekanın mutfağı da ince ince emekler barındırıyor gibi. Bir çeşidi değil de her pizza ve makarna çeşitlerini denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Ama tatlılar arasından bizim için günü en güzel noktalayacak olan krem bruleleri. 

Adres: Kuzu Effect Avm Oran Mah. Zülfü Tigrel Cad. No:1-5, 1886 Sk., 06450 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Pizza ve makarna denedik. Her ikisi de gayet başarılıydı özellikle makarnalarını çok beğendik. Tatlı olarak tiramisu oldukça lezzetliydi. Sunum ve servis olarak da başarılıydı. Personel genel olarak ilgili ve güler yüzlüydü.

Bohem Dine & Cocktail

Bohem Dine & Cocktail

Henüz çok yeni olan Bohem, iyi ki açıldı, açıldı da Ankara'yı daha da güzelleştirdi dediklerimizden. Gerek kokteylleri, gerek yemekleri ve en sevdiğimiz kısmı olan dizaynıyla Bohem, mutlaka denemeniz gereken mekanlar arasında olmalı ve özellikle akşamları daha da keyif ve eğlenceli bir mekan haline geldiğinden akşam gitmenizi tavsiye ederiz. 

Adres: Gaziosmanpaşa, Filistin Cd. No:11, 06700 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: __Dışarıdan bakıldığında dekor dizayn harika görünüyor. İçeri girildiğinde ise konsept harika.🙂personel arkadaşlar özverili, güler yüzlü ve çok ilgililer. Ankara’da çıtayı yükseltmek için mutlaka gidilmesi gereken mekan.

Louise Cafe Brasserie & Loft

Louise Cafe Brasserie & Loft

İtalyan lezzetlerini doyasıya deneyimleyebileceğiniz güzel restaurantlardan biri de Louise. Kendine has atmosferiyle bahçe kısmında bir akşam yemeğinin verdiği tadı tarif etmek zor. Aynı zamanda kahvaltı için de tercih edilen Louise, kokteylleriyle de oldukça meşhur. Birkaç tavsiye verecek olursak Thomas Jefferson ve French Quarter'ı içmeden dönmeyin deriz.

Adres: 100. Yıl, Filistin Cd. No:37, 06700 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Beklentimizi fazlasıyla karşıladı. Her şey tek kelime ile harikaydı. Servis elemanlarının davranışı işlerini bu kadar ciddiye almaları hizmet kesinlikle çok güzeldi.

La Gioia Cafe & Brasserie

La Gioia Cafe & Brasserie

Karidesli Humus, Diavola Usulü Tavuk Pirzola, Melisa Buharında Levrek gibi nice eşsiz lezzetleri ve beraberinde şık ambiyansı ile kendinizi özel hissedeceğiniz mekanların ilk sırasında gelebilir La Gioia. Aynı zamanda güzel bir akşam dateine de en iyi ev sahipliğini yapacaklardan olabilir.

Adres: Kavaklıdere, Tahran Cd. No:2, 06700 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Beymen altında yer alan brasserie. Çok şık ve nezih. Servisi ve sunumu çok başarılı. Alkollü frozen almıştım. Güzeldi. Mojitoları da çok iyi.

Zoie Brasserie & Lounge

Zoie Brasserie & Lounge

Listemizin bir diğer şık mekanı ise Zoie. Atakule'de yer alıyor oluşuyla restaurantlar arasından en güzel manzarası olanlardan. Crew Restaurant Group'un birçok başarılı örneği gibi Zoie'de hem dizaynıyla hem lezzetleriyle hem de ilgili çalışanlarıyla sizi mutlu edecek restaurantlardan biri. Yolunuz düşerse mutlaka Plum Fairy'i kokteyline bir şans verin.

Adres: Çankaya, Çankaya Cd. No: 1/18, 06690 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Mekan cidden çok kaliteli favori mekanlarımdan biri oldu diyebilirim. Yemeklerin sunumu ve lezzetleri cidden güzeldi. Çalışanlar güler yüzlü ve ilgiliydi. Tasarımı harikaydı.

Mezzaluna

Mezzaluna

Hem Bilkent hem de İran caddesinde olmak üzere iki şubesi olan Mezza Luna da şık İtalyan restaurantlarından. Tam anlamıyla bir pizza gurmesiyseniz, Mezzaluna'nın pizza konusundaki başarısını anlayacaksınız. Pizzanın en iyi arkadaşlarından biri olan şarap açısından da güzel seçeneklere sahipler. İki şubesi olsa da İran caddesindeki şubelerinin ayrı bir enerjisi ve atmosferi olduğundan yolunuz düşse de düşmese de mutlaka uğramalısınız.

Adres: Gaziosmanpaşa, İran Cad, Turan Emeksiz Sk. No:1, 06700 Kavaklıdere/Ankara

Üniversiteler, Ankuva AVM No:2, 06800 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Güzel ve şık bir İtalyan restoranı. Ustalar göz önünde pizzayı yapıyorlar, garsonlar kibar ve ilgili. Bence pizzası gayet güzeldi ama tiramisu ondan daha güzeldi. Kesinlikle tavsiye edilir. Fiyat performans olarak ortalamanın biraz üstünde ama gitmeye değer.

Bosco Caffe e Tiramisu

Bosco Caffe e Tiramisu

İlk olarak Emek 8. caddede oldukça sevimli butik bir mekan olarak açılan Bosco, şimdilerde 2. şubeleriyle Viaflat'in en şık mekanlarından biri olabilir. Adından da yola çıkabileceğiniz üzere ilk önerimiz tabii ki tiramisularını özellikle de orman meyveli olanını denemeniz olacaktır. Arkadaşlarınızla hem gözünüze hitap eden hem de güzel lezzetleri olan bir mekan arıyorsanız Bosco tam size. 

Adres: Adres: Söğütözü, Nergiz Sk. No:7 / 59, 06560 Yenimahalle/Ankara

Emek mahallesi 8.cadde (bişkek) no:33/a, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara’da favori kahve/brunch mekanımız. Sandiviçler aşırı lezzetli ve doyurucu. Servis görüntüleri de hep çok hoş. Pastalarının özellikle kremaları çok lezzetli.

Flora

Flora

Leziz ve çeşitli bir mutfağa sahip Flora, özgün, özenli sunumları ve eşsiz havasıyla sizi mekanın müdavimi haline getirebilecek cinsten. Henüz yeni bir işletme olan mekan akşamüstü daha güzel olsa da keyifli bir haftasonu kahvaltısı için de tercih edilebilir. Eğer gitme şansınız olursa Sous Vide Levrek ve Flora Guacamole aklınızda olsun.

Adres: Yaşamkent Mh. 3144. Sk. No: 7 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Yemek için bozmaya kıyamadığınız tabak kompozisyonları başarılı. Her rengin ve materyalin %100 doğal oluşu, konuya yaklaşımlarının altını çizmekte.

Harper's Coffee

Harper's Coffee

Ankara'nın yenilerinden biri de Harper's Coffee. Aslında henüz geniş bir mutfağa sahip olmasalar da kısa zamanda bu alanda da hizmet vermeye başlayacakları için listemize almak istedik. Çünkü Harper's da modern dizaynıyla bizi etkileyenlerden. Hem iç hem dış kısmı ferah bir genişliğe sahip Harper's adeta müzeymişçesine gidip görülesi mekanlar arasında. 

Adres: İncek Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı, İncek Avlu Sitesi No:3, 06830 Gölbaşı/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kahveleri de tatlıları da oldukça güzeldi. Etnik dekorasyonu olan güzel bir mekan. Memnun kaldık.

Ankara'nın birbirinden güzel diğer mekanları için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
5
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?