Görüş Bildir
Haberler
Ve Netflix'ten Açıklama Geldi: 'Türkiye’deki Yatırımlarımızı Artırmaya Devam Ediyoruz'

Ve Netflix'ten Açıklama Geldi: 'Türkiye’deki Yatırımlarımızı Artırmaya Devam Ediyoruz'

Batuhan
03.09.2019 - 15:28

Günün tartışma konusu haline gelen 'Netflix, RTÜK denetiminin başlamasının ardından Türkiye'den çekilecek mi?' sorularına yanıt verdi. Yapılan açıklamada, 'Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz' denildi.

RTÜK Başkanı, lisans başvurularının yapıldığını açıklamıştı 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz saatlerde Netflix'in RTÜK'e gerekli başvuruları yapmadığı ve Türkiye pazarından çekilmeye hazırlandığı iddia edilmişti. RTÜK'ten yapılan açıklama sonrası Netflix'in Türkiye'deki operasyonlarına devam edeceği kesinleşmiş oldu.

"Ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz"

"Ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz"

Hürriyet'te yer alan habere göre konuyla ilgili Netflix'ten de bir açıklama yapıldı. 

Netflix sözcüsünün açıklaması şöyle:

İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.”

1 Ağustos 2019'da yürürlüğe giren yönetmelikle radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerinin internet ortamından sunumuna, iletimine, medya hizmet sağlayıcılara, yayın lisansı, platform işletmecilerine de yayın iletim yetkisi verilmesine ve söz konusu yayınların denetlenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
49
25
12
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuna Karahan

Adamlar haklı sizin sansür derdinizle mi uğraşcaz sikerler bb deyip gitseler ne diyebiliriz ki ?

Gadbilesyu

Abiler ablalar neden bu kadar abartıyorsunuz? Ben sanmıyorum sansür uygulasınlar öte yandan kullanıcıların beğenisine ve izlediklerine göre bir sürü seçenek ... Devamını Gör

DoctorWhat

Türkiye'den çekilecekler diye götünü yırtıp milleti durduk yere telaşlandıranlar bir zahmet susarlar artık, bu adamların çekilmesi için yeterli bir sebep değ... Devamını Gör