Görüş Bildir
Haberler
Validebağ'da Sessiz Eylem

Validebağ'da Sessiz Eylem

Ulaş
12.11.2014 - 21:35 Son Güncelleme: 13.11.2014 - 09:08
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İdari mahkemenin önce yürütmeyi durdurup ardından durdurma kararını iptal etmesiyle Validebağ Korusu’nun yanındaki yeşil alanda kaldığı yerden devam eden cami inşaatına karşı, mahalleliler bu kez sessiz oturma eylemi düzenlendi. Validebağlılar bir de imza kampanyası başlattı.

Mahalleli ve koruyu korumak isteyen vatandaşlar akşam saat 19.00’da Acıbadem Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önünde buluşarak inşaatın yapıldığı alana yürüdü. Polis bariyerleriyle çevrilen inşaat alanına gelindiğinde konuşmalar yapılırken, Validebağ direnişçileri, “Kaçak saraylardan süpürün talimatı geldiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Validebağ gönüllülerinden Arif Belgin, “Yeni bir şey icat ettiler; inşaat polisi! Çim biçmek mazeretiyle koruya iki adet dozer soktular. Bunları çıkarmanın yolunu bulmalıyız” derken, Taksim Dayanışması üyesi mimar Mücella Yapıcı ise “Bu mücadele yaşam içindir. O yüzden mücadeleyi bırakmamız mümkün degildir” diye konuştu.

İmza kampanyası başlatıldı

Ardından sessiz oturma eylemi yapılırken, mahalleliler “Sesimizi duymadınız bari sessizliğimizi duyun!” pankartı açtı. Validebağ gönüllüleri Menekşe Parkı’nda imza kampanyası için stand açtığını duyurup, herkesi imza vermeye çağırdı.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/validebaglila...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam