Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Vajina ile İlgili Belki de Hiç Duymadığınız 19 Şey

etiket Vajina ile İlgili Belki de Hiç Duymadığınız 19 Şey

Latincede 'vāgīna' kelimesinden gelen, Türkçeye 'vajina' olarak giren bu sözcüğün kelime anlamı 'kılıf' veya 'kın'dır. 

Yani, vajina terimi bilimseldir fakat halk arasında maalesef fazla bilinmez ya da dillendirilmez. Fakat, bu organ hakkında bilimsel olarak da desteklenmiş şeyleri bilmek önemlidir.

İşte varlığımızın yegane sebeplerinden olan vajina hakkında 19 ilginç şey:

İçeriğin Devamı Aşağıda

#1

#1

Erkeklerde bulunan tek kanal olan genital açıklık yapısının aksine, dişilerde iki açıklık bulunur: idrar yolu (urethra) ve vajina. Vajinal açıklık, idrar yolu kanalından çok daha geniştir ve iki yapı da, etli yapıdaki koruyucu görev üstlenen yanaklar (labia) tarafından korunur.

#2

#2

Vajinanın iç kısmı, cinsel birleşme sırasında penis ile arasında sürtünme yaratabilmek için, pürüzlü bir yüzeye sahiptir. Cinsel birleşme sırasında vajina duvarları, squalene isimli bir kimyasalın salgılanması sayesinde nemlenerek penisin girişini kolaylaştırır. Bu kimyasal, doğada, kadınların vajinası haricinde sadece köpekbalıklarının karaciğerinde tespit edilmiştir. Fakat aralarında herhangi bir ilişki olduğu düşünülmemektedir.

#3

#3

Vajinanın klitoris adı verilen bölgesinde toplamda 8000 adet sinir ucu bulunur. Peniste ise bu sayının 4000 civarında olduğu bilinmektedir.

#4

#4

Vajinal kılların varlığı, 'güzel görünme' adı altında kadınların sürekli kesmeleri gereken bir yapı yaratmak değildir. Bu kılların, son derece önemli 3 işlevi bulunur (erkeklerde de aynı/benzer işlevleri görür): İlk olarak, vajinayı mikropartiküllerden korur. İkincisi, erkeklere 'cinsel birleşmeye hazır' veya 'üreme çağına erişilmiş' olunduğu mesajı verilir. Üçüncü ve en önemlisi, bu kıllar, feromon adı verilen hormonların bir anda salınmamasını, yavaş yavaş salınmasını sağlar. Bu da erkeklerin bu feromonların etkisi altında daha uzun kalmasını sağlar. Vahşi doğada, bu 3 özellik de hayati önem taşır.

#5

#5

Ortalama bir vajina 7.5 - 10 santimetre arası uzunluğa sahiptir. Cinsel birleşme esnasında, bu uzunluk % 200 artabilir ve vajina sorunsuz bir şekilde buna dayanabilir. Yine bu da kadınlar için hayati bir öneme sahiptir çünkü bu esnekliğin sebebi, bebeğin çıkışını sağlayabilmektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#6

#6

Evrimsel süreçte vulva ve vajinalar çok geniş bir varyasyona kavuşmuştur. Dolayısıyla 'standart vulva/vajina' diye bir şey bulunmaz. Bu durum, muhtemelen Cinsel Seçilim'in bir ürünüdür. Çünkü sadece dişiler erkekleri seçmez, erkekler de dişileri doğurganlıklarına ve sağlıklarına göre seçmektedirler. Geniş bir varyasyon, dişilerin üreme şansını arttırmaktadır.

#7

#7

Vajina, vücut boşluğuna açılmaz ve karmaşık bir yapısı olmayan, kapalı bir boru gibi düşünebileceğiniz uterusa açılır. Dolayısıyla, vajina içerisine giren herhangi bir cisim, orada kaybolmaz (örneğin ciğerlere kaçan mikroskobik veya milimetrik bir cisim ise oldukça kolay kaybolabilir). Eğer ki vajina içerisinde kondom ve benzeri cisimler düşürülecek olursa, kolaylıkla geri çıkarabilirsiniz, korkuya kapılmanıza gerek yok.

#8

#8

Vajinayı, daha önce açıkladığımız maddeye uygun olarak da, bir 'çorap' gibi düşünebilirsiniz. Zamanla ve yaşlılıkla, pelvik prolapse adı verilen bir durum oluşabilir. Bu, vajinanın dışarı sarkması durumudur. Tıpkı bir çorabın ters yüz edilmesi gibi düşünebilirsiniz. Endişelenmenize gerek yok. Bu, tedavi edilebilir bir durumdur.

#9

#9

İlişki esnasında kondom kullanıyor olunmasına rağmen cinsel yolla bulaşan hastalıklar kapılabilir, bu nedenle ilişkiye girilen partnerini çok dikkatli seçmelisiniz. Zira kondom tam manasıyla bir koruma sağlamaz. Kondomun koruma sağlamadığı testisler ve kasıklardaki bölgeler de iltihaplı olabilir. Dikkatli olmalısınız.

#10

#10

Vajina yapısı bakımından aşırı bir çeşitlilik bulunmaktadır. Bu da, insan üzerinde vahşi doğada yaşarken cinsel seçilimin ne denli önemli olduğunu göstermektedir. 'Vajina yanakları' olarak bilinen et dokusu, her kadında farklı uzunluklarda, kalınlıklarda ve şişkinlikte olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#11

#11

Kadınların sadece %30'u cinsel birleşme sırasında orgazm olabilmektedir. Bunun, cinsel birleşmeye yönelik bir adaptasyon olduğu düşünülmektedir. İnsanlar vahşi doğada iken, bu oranın çok daha düşük olduğu düşünülmektedir.

#12

#12

Kadınların çok azı, erkeklerdeki boşalmaya benzeyen bir sıvı atımını deneyimler. Bu sıvı, idrar kanalında bulunan parauretral bezlerden salgılanan bir sıvıdır. Kimi zaman idrarla karışık şekilde atılabilir. Cinsel birleşme sırasındaki aşırı uyarılma, bu bezleri aktive eder.

#13

#13

G noktası ile klitoris aynı şey değildir. G noktası, klitorisin en derin ve en çok siniri bir arada bulunduran bölgesidir. Yapının tümüne 'klitoris' denir. G Noktası, her kadında orgazma neden olmamaktadır, bu genel bir yanılgıdır. Sadece bazı raporlarda, bu bölgenin aşırı uyarılmasının orgazma neden olduğu bilinmektedir. G noktasının bulunduğunun iddia edildiği bölgenin hemen klitorisin gerisine denk düşen bölge olması ve klitorisin dışarıda görünen kısmından çok, bir buz dağı gibi içeride daha büyük bölümünün bulunduğu gerçeğinden hareketle, g noktası denilen bu bölgeden alınan cinsel hazzın nedeni belki de böylece açıklanmış olabilir.

#14

#14

Sadece bununla da bitmiyor aslında olay. Kızlık zarının kalınlığı, yoğunluğu da kişiden kişiye büyük değişiklikler gösterir. Yani kızlık zarı bekâret kontrolü için çok da ideal bir yapı değildir. Doğum yaptığı halde kızlık zarı yırtılmayan kadınların varlığı tıp literatürüne geçmiştir. O kadar esnek de olabilir.

#15

#15

Emzirme ve menopoz da aynı şekilde. Çünkü vajina kayganlığı kısmen östrojen seviyesine bağlıdır. Östrojen seviyenizin düşmesi vajinal kayganlığı da düşürecektir. Böyle durumlarda kayganlaştırıcı kullanmaktan çekinmeyin. Kadınlar bunu bir eksiklik olarak görme eğiliminde olabiliyor ama kesinlikle değil. Kullanın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#16

#16

Vajinal fart, -argo bir tabirle- dilimize vajina osurması olarak geçmiştir. En kısa haliyle cinsel birleşme esnasında vajinaya kaçan havanın, vajinal kasların kasılması sonucu oluşan basınçla dışarı doğru püskürmesi. Bu durum biraz şaşırtıcı gelse de gayet normal. Gerçekleşirse şaşırmayın.

#17

#17

Pek çok insan klitoristen bahsederken hem küçük, hem de gözle görülemez bir parça gibi düşünür. Ancak yapılan çalışmalara göre klitoris, derinin altına uzanan ve dallanan bir yapı. Yani, dışarıdan bakıldığında nokta gibi görünen klitoris buzdağının görünen kısmıdır. Henüz tam olarak yapısı bilinmese de, dişilerin 'vulva' adı verilen ve dışarı açılan cinsel organlarının iki yanına doğru, tıpkı tavuklardaki lades kemiği gibi dallanmaktadır.

#18

#18

Lezbiyen kadınlar, heteroseksüel ve biseksüel kadınlara göre daha çok orgazm oluyor. Journal of Sexual Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre.

#19

#19

Seksin kadınlar üzerinde sayısız faydası keşfedilmiştir. Daha düşük kalp krizi oranları, felç geçirme ihtimalinde azalma, meme kanserinde azalma, savunma sisteminde güçlenme, uyku sağlığında artış, deri gerginliğinde (genç görünümde) artış, vücudun genel sağlığında artış (fitliğin artması), adet ağrılarında azalma, kronik ağrıda azalma, depresyon riskinde azalma, stres miktarında azalma, kendine güvende artış bunlardan sadece bazılarıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3882
985
376
316
249
186
118
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayna Efendi

#4 Japonlar bu yüzden kesmiyormuş demek ki

sayın cehalet makinesi editör, öncelikle kızlık zarı gibi bir tabir kullandığın için kendinden iğren, daha sonra Hymen nedir onu öğren daha sonra ise bu dok... Devamını Gör

ouvv veri naysss :)) avukat kardiş de katılmış aramıza. bol boklu günler efenim.

menemen

but tur paylasımlarda erkek sayısının kadın sayısını katlıyor olusu ...

Mami Demir

kadınların yorum yapmaktan çekiniyor olması. çünkü biliyor ki; bir kadın yorum yaparsa altta en az 500 sex içerikli cevap bulacak. haklı olarak böyle içerikl... Devamını Gör