Görüş Bildir
Haberler
Unutulmaz Karakterler ve Akıldan Çıkmayan Sahnelere Sahip Ruhunuzda Delik Açacak En İyi Filmler

Unutulmaz Karakterler ve Akıldan Çıkmayan Sahnelere Sahip Ruhunuzda Delik Açacak En İyi Filmler

Bazı filmler unutulmaz oyunculukları, akılda kalıcı sahneleri ve etkileyici müzikleriyle ruhumuzda derin izler bırakır. Bu tür filmleri izlemek cesaret ister çünkü perde kapandığında artık eskisi gibi olmayız. Film, düşüncelerimize kazınır ve uzun süre etkisinden kurtulamayız. İzlediğimiz bu filmler, bizi değiştirir ve yeni halimizle onları uzun zaman boyunca düşünmeye devam ederiz. Biz de sizin için ruhumuzda delik açacak türde bu filmleri bir araya getirdik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. You Were Never Really Here, 2017

25. You Were Never Really Here, 2017

IMDb: 6.7 

Özet: Mesleğinde bir ömre yetecek kadar şiddete tanık olan Joe, geride kalan hayatını, seks ticareti için kaçırılan kızları kurtararak kazanmaya başlamıştır. New York senatörünün kızını kurtarması için kiralandığı zaman ise bir komplo ağının içine sürüklenir. Joe kısa sürede, kendisini ölü görmek isteyen düşmanlarıyla savaşmak zorunda olduğunu kavrayacaktır. 

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Judith Roberts, Ekaterina Samsonov 

Yönetmen: Lynne Ramsay

24. Climax, 2018

24. Climax, 2018

IMDb: 6.9   

Özet: 90’ların ortasında 20 dansçı, üç günlük bir prova için ormandaki yatılı okulda bir araya gelir. Birbirini yeni tanıyan ekip provalar dışında da eğlenceli vakit geçirirler. Provalar bitmesinin ardından ayrılmadan önce son bir parti düzenlerler. Fakat içkilerin sayısı arttıkça içlerinden bazıları tuhaf davranışlar sergilemeye başlar.    

Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub   

Yönetmen: Gaspar Noe

23. Martyrs, 2008

23. Martyrs, 2008

IMDb: 7.0 

Özet: 1970’lerin başında, Fransa’dayız. Birkaç ay önce kaybolan 10 yaşındaki küçük kız Lucie yolda başıboş dolaşırken bulunuyor. Vücuduna şiddet uygulanmış fakat hiçbir cinsel taciz izi yok ve kaçırılma nedenleri bir türlü açıklanamıyor. Şokta, kelimelerini kaybetmiş Lucie, bir hastaneye kaldırılıyor ve orada kendi yaşında Anna adında bir kızla arkadaş oluyor. 15 sene sonra… Sıradan bir ailenin kapısı çalar. Evin babası kapıyı açar ve elinde av tüfeğiyle bekleyen Lucie’yi karşısında bulur. İşkencecisini bulduğuna ikna olan Lucie tetiği çeker. 

Oyuncular: Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï, Catherine Bégin 

Yönetmen: Pascal Laugier

22. The Killing of a Sacred Deer, 2017

22. The Killing of a Sacred Deer, 2017

IMDb: 7.0 

Özet: Steven Murphy başarılı bir cerrah, eşi Anna ise göz doktorudur. Çiftin iki çocuklarıyla beraber mutlu ve sağlıklı devam eden aile hayatı, Steven’ın babasını kaybetmiş bir genç olan Martin’i himayesine almasıyla raydan çıkar. Beraberinde bazı karanlık sırlar da getiren Martin aile fertleriyle giderek yakınlaşırken, Steven’ın çocukları ansızın yemeden içmeden kesilir ve yürüyememeye başlarlar. Doktorlar, çocukların rahatsızlığını bilimsel olarak açıklayamamaktadır. Steven kendisini Martin’in dediklerini harfiyen yapmazsa aile fertlerinin sırayla öleceği esrarengiz bir oyunun içinde bulur. 

Oyuncular: Barry G. Bernson, Herb Caillouet, Bill Camp 

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

21. Elephant, 2003

21. Elephant, 2003

IMDb: 7.1   

Özet: Film, Columbine Lisesi’ndeki bir grup gencin, okul cinayetleri konu başlığı altında yaşanan bir günlerine odaklanıyor. Öğrenciler kafeteryada oturmuş sohbet ederlerken içeriye giren iki öğrenci tek kelime etmeden ve bir an duralamadan diğer öğrencilerin hepsini öldürür. Bu işin aslı esası nedir? Bu tarz okul cinayetlerinin arka planında neler yatmaktadır?

Oyuncular: Elias McConnell, Alex Frost, Eric Deulen   

Yönetmen: Gus Van Sant

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Videodrome, 1983

20. Videodrome, 1983

IMDb: 7.2 

Özet: Belden aşağı yayınlara prim veren ucuz bir televizyonun yöneticisi olan Max Renn, çaresizce rating’leri arttıracak bir program arayışındayken ilginç bir korsan yayına denk gelir. Videodrome isimli underground yayın, ilk başta gerçek cinayetlere yer veren bir 'snuff' tv havasındadır. Videodrome’u keşfettikçe altüst edici görüntüler, teknolojiye tapınma, sado-mazoşizm ve cinsellik içerikli yayınlar Max’ın profesyonel ilgisinin kişisel merakına yenik düşmesine sebep olur. 

Oyuncular: James Woods, Debbie Harry, Sonja Smits 

Yönetmen: David Cronenberg

19. Twin Peaks: Fire Walk with Me, 1992

19. Twin Peaks: Fire Walk with Me, 1992

IMDb: 7.3 

ÖzetFBI ajanı Chester Desmond, Twin Peaks isimli bir kasabadaki cinayet olayını araştırmak üzere görevlendirilir. Ceset Laura Palmer isimli bir lise öğrencisine aittir. Olayı araştırmaya başlayan Desmond, Palmer'ın lisenin en popüler genç kızı olduğunu öğrenir.Herşeyiyle sağlıklı ve normal bir hayat sürdüğü izlenimi veren, okulun en yakışıklı öğrencisi Bobby ile sevgili olan Laura, herkesten sakladığı bir sırra sahiptir. Bunu en iyi arkadaşı Donna bile bilmemektedir. 

Oyuncular: Sheryl Lee, Ray Wise, Mädchen Amick 

Yönetmen: David Lynch

18. Irreversible, 2002

18. Irreversible, 2002

IMDb: 7.3   

Özet: Paris'te oldukça pis bir arka sokak barı... İçeriden dışarıya çıkan sedyeler, ambulans ışıkları ve yaşanmış kanlı bir gece... Bu gecenin kurbanları, aslında bu gecenin sonunda değil başındalardır henüz. Hayatın kurgusu, bazen insanın zannettiği gibi ileri doğru değil, geriye doğru akar. Bütün günahlar, birer birer ortaya çıkacaklardır ve insanoğlu kendi pisliğiyle karşı karşıya gelecektir.

Oyuncular: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel   

Yönetmen: Gaspar Noé

17. The Wailing, 2016

17. The Wailing, 2016

IMDb: 7.4 

Özet: Yaşlı bir Japon'nun Güney Kore'de küçük bir köye taşınmasından kısa bir süre sonra gizemli bir hastalık köyde yayılmaya başlar. Bir süre sonra soruşturmanın başında yer alan polis memurunun da kızı aynı belirtilerle hastalanır. Polis memurunun kızını kurtarması için gizemi en kısa sürede çözmekten başka şansı yoktur. 

Oyuncular: Jun Kunimura, Hwang Jung-min, Kwak Do-won 

Yönetmen: Na Hong-jin

16. Cure, 1997

16. Cure, 1997

IMDb: 7.5 

Özet: Korkunç bir cinayet dalgası Tokyo'yu kasıp kavuruyor. Tek bağlantı, kurbanların her birinin boynuna kazınmış kanlı bir X işaretidir. Her vakada, katil kurbanın yakınında bulunur ve suçla ilgili hiçbir şey hatırlamamaktadır. Dedektif Takabe ve psikolog Sakuma bağlantıyı çözmeleri için çağrılır, ancak soruşturmaları hiçbir yere varmaz. 

Oyuncular: Masato Hagiwara, Kôji Yakusho, Tsuyoshi Ujiki 

Yönetmen: Kiyoshi Kurosawa

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Piano Teacher, 2001

15. The Piano Teacher, 2001

IMDb: 7.5   

Özet: Annesiyle aralarında sevgi ve nefret karışımı bir ilişki bulunan Erika Kohut adlı kadın, bir yandan saygı duyulan ve otoriter bir öğretmen görüntüsü çizerken diğer yandan karanlık arzuları ve müzik arasında ikilem yaşamaktadır. 

Oyuncular: Isabelle Huppert, Annie Girardot, Benoît Magimel   

Yönetmen: Michael Haneke

14. Burning, 2018

14. Burning, 2018

IMDb: 7.5 

Özet: Film, Güney Kore'nin Kuzey Kore sınırında babasıyla birlikte yaşayan Jong-su’nun hikayesini anlatıyor. Kasaba atmosferinde yetişen ve küçük işlerle günü kurtaran Jong-su, yine bu günlerden birinde çocukluk arkadaşı Hae-mi ile karşılaşır. Kısa zamanda ikisi arasında bir çekim oluşsa da Hae-mi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Hae-mi, Jong-su’dan kedisine bakmasını rica eder; böylece aralarındaki iletişim de kopmayacaktır. Ne var ki Hae-mi’nin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Jong-su başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir. 

Oyuncular: Yoo Ah-in, Steven Yeun, Jeon Jong-seo 

Yönetmen: Lee Chang-dong

13. We Need to Talk About Kevin, 2011

13. We Need to Talk About Kevin, 2011

IMDb: 7.5 

Özet: Eva Khatchadourian, Kevin'a hamile kaldığı gençlik yıllarında bütün kariyer planlarını ve hedeflerini bir kenara koyarak çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. Fakat Eva, Kevin doğduğundan beri oğluyla yakın bir bağ kuramaz ve oğlunun tuhaf ve aykırı davranışlarıyla ilgili hep kendini suçlar. Kevin giderek toplumsal ve ahlaki normların dışına çıkar. Babası Franklin Kevin’in sadece bir “çocuk” olduğunda ısrarcıdır ve bu konuda Eva'nın elinden hiçbir şey gelmez. Ancak Kevin aslında daha yeni başlamıştır ve yapabilecekleri hayal edebilecekleri noktanın çok üstündedir. 

Oyuncular: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller 

Yönetmen: Lynne Ramsay

12. Lost Highway, 1997

12. Lost Highway, 1997

IMDb: 7.6  

Özet: Fred Madison'un evlendiği kadının geçmişi hakkında hiçbir fikri yoktur. Karısıyla kendisi için yeni bir düzen kurmaya çalışan Fred'in huzuru, geçmişin peşini bırakmamasıyla bozulur. Karısının kendisini aldatacağından şüphelenen Fred için durum bir süre sonra çığırından çıkar ve iş çok geçmeden bir cinayetin işlenmesi ve Fred'in kişilik bölünmesi yaşamasına kadar gider. Karısını öldürmekle suçlanan Fred, hapishaneye gönderilir. Ancak bir sabah uyandığında kendisini farklı bir yerde bambaşka bir şekilde bulur.

Oyuncular: Bill Pullman, Patricia Arquette, John Roselius  

Yönetmen: David Lynch

11. Mysterious Skin, 2004

11. Mysterious Skin, 2004

IMDb: 7.6 

Özet: 1981 yılında Kansas’ta başlayan hikaye, küçükken aynı beysbol takımında oynayan Brian ve Neil’in hayatlarına odaklanıyor. 8 yaşındayken amnezi geçiren Brian, neler yaşadığını hatırlayamadığı hayatından eksilen 5 saatte uzaylılar tarafından kaçırılıp üzerinde deneyler yapıldığına inanmaktadır. Neil ise beysbol takımının koçunun tacizine uğramış, geri kalan hayatı boyunca onu unutamamış ara sıra fahişelik yapmakta olan bir gençtir. Küçükken yaşadıkları travmatik olaylar sonucu hayatları tamamıyla değişen iki gencin yolları yıllar sonra tekrar kesişecektir. Çünkü Brian, Neil’in kendisinin uzaylılar tarafından kaçırılmasını açıklayabileceğini düşünmektedir. 

Oyuncular: Brady Corbet, Joseph Gordon-Levitt, Elisabeth Shue 

Yönetmen: Gregg Araki

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Machinist, 2004

10. The Machinist, 2004

IMDb: 7.7  

Özet: Fabrikada işçi olan Trevor Reznik, bir yıldır uykusuzluk çekmektedir. Tezgahının yıpratıcı ve gürültülü ritmi, ufak bir dikkat dağınıklığının bile büyük kazalara yol açabileceği bir ortam yaratır. Trevor, garson Marie ile geçirdiği geceler ve sokak kadını Stevie'nin dairesindeki zamanları arasında gidip gelirken evindeki buzdolabının üzerinde şifreli mesajlar bulmaya başlar.  

Oyuncular: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sanchez-Gijon  

Yönetmen: Brad Anderson

9. Blue Velvet, 1986

9. Blue Velvet, 1986

IMDb: 7.7  

Özet: Son derece sakin gözüken bir Amerika kasabasında yaşayan Beaumont ailesi, babalarının geçirdiği krizle sarsılır. Oğul Jeffrey babasını götürdüğü hastanenin dönüşünde eve doğru ilerlerken çimlerin üzerinde bir cisimle karşılaşır: Bu bir insan kulağıdır.  

Oyuncular: Isabella Rossellini, Kyle Mac, LachlanDennis Hopper  

Yönetmen: David Lynch

8. Nightcrawler, 2014

8. Nightcrawler, 2014

IMDb: 7.8  

Özet: Para getirebilecek hemen her türlü kaos ortamında çekimler yapan bir kamera ekibiyle tanışan Lou, gece muhabirliğinin ölümcül yanıyla da karşılaşırken her polis sireninin paraya dönüştüğünü fark ediyor. 

Oyuncular: Christopher Walken, Willem Dafoe, Asia Argento  

Yönetmen: Dan Gilroy

7. Dancer in the Dark, 2000

7. Dancer in the Dark, 2000

IMDb: 7.9   

Özet: Selma, genetik bir hastalık nedeniyle körlükle mücadele eden fabrika işçisidir ve oğlunun da aynı hastalığı kapmasını önlemek için biriktirdiği parayla oğlunu ameliyat ettirmek ister. 

Oyuncular: Björk, Catherine Deneuve, David Morse   

Yönetmen: Lars Von Trier

6. Amour, 2012

6. Amour, 2012

IMDb: 7.9  

Özet: 80’lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges ve Anne, ilerlemiş yaşlarına rağmen geride kalan ömürlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçiren bir çifttir. Kendileri gibi müzisyen olan kızları Eva, Avrupa’da onlardan uzakta ailesiyle yaşamaktadır. Yaşlı çiftin sakin hayatı bir gün Anne’in kriz geçirip felç olmasıyla altüst olur. Georges karısına elinden geldiğince iyi bakar ama onun da yapabilecekleri sınırlıdır. Üstelik Anne’in durumu gitgide kötüleşmektedir. Şimdi onca yıla yayılmış olan evlilikleri, bir kez daha bağlılık sınavı verecektir.  

Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert  

Yönetmen: Michael Haneke

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Solaris, 1972

5. Solaris, 1972

IMDb: 8.0 

Özet: Ünlü bilimkurgu yazarı Stanislaw Lem'in kitabından uyarlanmış olan Solaris'te, araştırma yapılan bir gezegendeki, bir çeşit zeka barındırdığı bilinen, fakat açıklanamayan olaylar yüzünden çok gizli tutulan Solaris Okyanusu görevi anlatılıyor. Uzay üssündeki üç bilim adamının başına açıklanamayan olayların gelmesiyle birlikte, filmimizin ana karakteri, görevi devamı hakkında karar vermek üzere Solaris Okyanusu üzerindeki üsse gönderilir. İstasyonda hayat durmuş gibidir ve hayatta kalan iki bilim adamı da çok gizemli ve ketum davranmaktadır. Üste, yedi yıl önce ölmüş olan karısıyla karşılaşmasıyla birlikte, bu yabancı zekanın doğasını anlamaya başlar. 

Oyuncular: Natalya Bondarchuk, Donatas Banionis, Jüri Järvet 

Yönetmen: Andrei Tarkovsky

4. Memories of Murder, 2003

4. Memories of Murder, 2003

IMDb: 8.1 

Özet: Askeri diktatörlük ile yönetilen, soğuk savaşın son yıllarının yaşandığı Güney Kore'de halk, sürekli olarak tatbikatlar ve Kuzey Kore tehdidi ile korkutulmakta, rejimin baskısı protestolara ve isyanlara neden olmaktadır. Bu esnada, Seul'e yakın bir kasabada, cinayetler işlenmeye başlanır. Kadınlar bağlanarak öldürülmekte, tecavüze uğramaktadırlar. İlk başlarda, yerel bir dedektif olan Park Doo-Man olayı kendi yöntemleri ile çözmeye çalışır. Olayı çözmekte yetersiz kalınca, Seul'dan mektepli bir dedektif Seo Tae-Yoon da ekibe katılır. Tae-Yoon modern yöntemler ve analizler ile olayı çözmeye çalışırken, cinayetler devam edecek, polis teşkilatı yetersiz kalacak ve kasabada kargaşa artacaktır. 

Oyuncular: Song Kang-ho, Kim Sang-kyung, Kim Roe-ha 

Yönetmen: Bong Joon Ho

3. Come and See, 1985

3. Come and See, 1985

IMDb: 8.4 

Özet: 1943 yılında Belarus’ta Naziler tarafından gerçekleştirilen vahşeti küçük bir çocuğun hikayesi üzerinden bu sarsıcı ve rahatsız edici film, gelmiş geçmiş en korkunç savaş filmlerinden biridir. Savaşın olayların doğal akışını mahveden yakıcı gücünü anlatıyor. Gerçeklere dayanan filmin kahramanı, Beyaz Rusya'lı on altı yaşındaki Flyora. Başta yalnızca bir çocuk olan Flyora, ormana kaçar ve partizanlara katılır. Nazilerin vahşetini yaşadıktan sonra ise Flyora büyür, hatta yaşlanır. Bir zamanlar taptaze olan çocuksu yüzü artık kırışıklıklarla doludur. 

Oyuncular: Aleksey Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius 

Yönetmen: Elem Klimov

2. Paths of Glory, 1957

2. Paths of Glory, 1957

IMDb: 8.4 

Özet: Filmin konusu Fransız ordusundaki komuta kademesinin savaşmak istemeyen askerlere gözdağı verip korkutmak amacıyla suçsuz askerleri kurşuna dizmesidir. Fransız Ordusu da savaş sırasında diğer müttefik orduları gibi korkaklık suçundan dolayı infazlar gerçekleştirmiştir. Ancak filmin merkezinde duran sorun, verilen emre karşı gelerek saldırıya geçmeyen tüm cephenin yerine rastgele seçilen askerlerin kurşuna dizilmesidir.  

Oyuncular: Kirk Douglas, Ralph Meeker, Adolphe Menjou 

Yönetmen: Stanley Kubrick

1. Grave of the Fireflies, 1988

1. Grave of the Fireflies, 1988

IMDb: 8.5 

Özet: II. Dünya Savaşı henüz sona ermiş, Japonya onur kırıcı bir şekilde teslim olmaya zorlanmıştır. Aynı günlerde Seita isimli delikanlı bir tren istasyonunda yere uzanmış son nefesini vermektedir. Seita yaşadıklarını hatırlar. O ve küçük kardeşi Setsuko, savaş başladığında Kobe'de yaşamaktadırlar. Anneleri Amerikan bombardımanda öldüğünde, babaları da donanmada denizci olduğu için teyzelerinin yanına gönderilirler. Buraya uyum sağlayamayan ve teyzeleriyle tartışan iki kardeş evden kaçıp yollara düşer. Bir yandan özgürlüğün tadına varıp pastoral doğal ortamda kendilerini kaybederken, bir yandan da savaşın dayattığı zorluklara birlikte göğüs germek zorunda kalırlar. Hayatta kalmak başlı başına bir mesele haline geldiğinde Seita büyümenin ne olduğunu da anlamak zorunda kalacaktır... 

Oyuncular: Tsutomu Tatsumi, Ayano Shiraishi, Akemi Yamaguchi 

Yönetmen: Isao Takahata

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın