Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Film Sitesi Rotten Tomatoes Tarafından Açıklanan 2021'in En İyi 50 Filmi

Ünlü Film Sitesi Rotten Tomatoes Tarafından Açıklanan 2021'in En İyi 50 Filmi

Effy
04.10.2021 - 13:09

2021 yılının sonuna doğru yaklaşırken, ünlü film eleştirilerinin, haberlerinin ve sinemaya dair her şeyin yer aldığı site Rotten Tomatoes kendi favorilerini paylaştı. Gelin, 2021'in en iyi 50 filmine birlikte bakalım! 

Not: Film özetleri beyazperde'den alınmıştır.

Kaynak: https://editorial.rottentomatoes.com/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Lapsis

50. Lapsis

Alternatif bir yaşamda New York’ta kuantum bilgisayar devrimi başlar ve yatırımcılar kuantum ticaret pazarında ceplerini doldurmaya çalışır. Teslimatçı olan Ray, kendisi ve hasta küçük kardeşinin geçimini sağlamak için mücadele eder. Yeni teknolojiye şüpheyle yaklaşan Ray, yeni tuhaf işine girmesiyle hayatının tamamen değiştiğini fark eder.

49. I'm Your Man

49. I'm Your Man

Alma, Berlin’deki ünlü Pergamın Müzesi’nde çalışan bir bilim insanıdır. Çalışmaları için araştırma fonu elde etmeye çalışan Alma, bunu sağlamak için olağanüstü bir çalışmaya katılmaya karar verir. Alma üç hafta boyunca, ona mükemmel bir hayat arkadaşı olacak şekilden tasarlanan, insan formunda bir robotla yaşamak zorundadır.

48. Street Gang: How to Get to Sesame Street

48. Street Gang: How to Get to Sesame Street

Ünlü çocuk televizyon programı Susam Sokağı'nın yaratıcılarının, oyuncularının, yazarlarının ve yapımcılarının tarihini anlatan bir belgesel.

47. The Sparks Brothers

47. The Sparks Brothers

1960’larda Los Angelas’da Ron ve Russell kardeşler, Sparks adını verdikleri gruplarıyla müzik yolculuğuna başladı. Kariyerlerine 25 albüm sığdırmayı başaran Sparks’ın kariyerinin incelendiği belgeselde arşiv görüntülerine, röportajlara yer veriliyor.

46. The Disciple

46. The Disciple

Sharad Nerulkar, hayatını Hint klasik müzik şarkıcısı olmaya adayan bir adamdır. Sharad, küçük yaşlardan itibaren babasının tutkusu ve bilimsel arayışlarıyla Hint klasik müziği dünyasına girer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. The Human Factor

45. The Human Factor

Orta Doğu'da barışın sağlanmaya çalışıldığı, 30 yıllık çabanın belgeseli.

44. Plan B

44. Plan B

Muhafazakar bir lise öğrencisi, en yakın arkadaşının zor anında ona yardımcı olmaya çalışır. Arkadaşı, ilk cinsel deneyiminin ardından kendisini zor bir durumla karşı karşıya bulur.

43. In the Same Breath

43. In the Same Breath

Nanfu Wang belgeselde, Covid-19’un Wuhan’dan ABD’ye yayılışını jeopolitik bir mercekle ele alıyor. Çin ve ABD’nin pandemi sürecini nasıl yönettiğinin anlatıldığı belgeselde, Çin hükümetinin pandemiyi nasıl örtbas etmeye çalıştığı gözler önüne seriliyor.

42. Stray

42. Stray

Yönetmen Elizabeth Lo, belgeselinde İstanbul sokaklarında yaşayan üç sokak köpeğinin dünyasına yolculuk yapıyor. Belgeselde, İstanbul sokaklarında dolaşan üç başıboş köpeğin gözünden, statüsüz ve güvenliksiz bir varlık olarak yaşamanın ne demek olduğu gözlerde önüne seriliyor.

41. The Amusement Park

41. The Amusement Park

The Amusement Park, sıradan bir gün geçirmek için gittiği lunaparkta kendisini korkunç bir kabusun içinde bulan yaşlı bir adamın hikayesini konu ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Billie Eilish: The World's A Little Blurry

40. Billie Eilish: The World's A Little Blurry

Billie Eilish: The World’s A Little Blurry, Grammy ödüllü şarkıcı, söz yazarı Billie Eilsh’in hayatına odaklanıyor. Billie Eilsh’in kariyer hayatının yanı sıra özel yaşamına da yer verilen filmde, Eilsh’in 2019 yılında ilk albümünü çıkarırken yaşadıklarına odaklanılıyor.

39. Rita Moreno: Just a Girl Who Decided to Go for It

39. Rita Moreno: Just a Girl Who Decided to Go for It

Film, ünlü aktris Rita Moreno'nun erken yaşamına ve kariyerinin başlangıcına odaklanıyor.

38. Riders of Justice

38. Riders of Justice

Asker olan Markus, karısının trajik bir tren kazasında ölmesiyle büyük bir yıkıma uğrar. Karısının kaybetmesinin ardından Danimarka’ya dönen Markus artık genç kızı Mathilde ile tek başına ilgilenmek zorunda kalır. Yeni hayatına alışmaya çalışan Markus kısa bir süre sonra, karısının ölümüne neden olan tren kazasının altında farklı gerçekler olduğunu keşfeder. Bunun üzerine Markus, karısının intikamını almak için harekete geçer.

37. Pig

37. Pig

Michael Sarnoski'nin yönetmeni olduğu Pig, bir yer mantarı toplayıcısının hikayesini anlatıyor. Oregon'un vahşi bölgesinde yaşayan Rob'un can dostu olan ve ona yiyecek aramasında yardım eden domuz kaçırılır. Bu nedenle Rob, Portland'da bıraktığı geçmişiyle yeniden karşılaşmak ve yüzleşmek zorundadır.

36. Coda

36. Coda

17 yaşındaki Ruby, işitme engelli bir ailenin işiten tek üyesidir. Genç kız, ebeveynlerinin ve ağabeyinin balıkçılık işinin ayakta kalması için, okula gitmeden sabahları onlara yardımcı olur. Ruby’nin hayatı, okulda koroya katılmasıyla bambaşka bir hal alır. Şarkı söylemeye karşı büyük tutkusu olan Ruby’nin bu durumu koro şefinin de dikkatini çeker. Şef, Ruby’yi balık tutmanın ötesinde bir geleceği düşünmeye teşvik eder. Bunun üzerine Ruby, ailesine olan yükümlülüğü ile hayallerinin peşinden gitme arasında kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Judas and the Black Messiah

35. Judas and the Black Messiah

Judas and the Black Messiah, Black Panther Party liderlerinden olan Fred Hampton'un hayatına odaklanıyor. Fred Hampton adında aktivist olan bir genç, siyah topluluğunun özgürlüğünü kazanması ve siyahların katledilmesine son vermek için savaşan Black Panther Party başkanlarından biri olur. Başkan Fred, bir nesle ayaklanmaları ve basıların karşısında olması için ilham kaynağı olur. Bu sırada hapis cezasına çarptırılan William O'Neal’a FBI bir anlaşma teklif eder. FBI, William’ın Fred’in partisini sızıp içeriden bilgi vermesi karşılığında ona özgürlük vaat eder. Anlaşmayı kabul eden William, yavaş yavaş Fred Hampton’un sonunu hazırlar.

34. The Reason I Jump

34. The Reason I Jump

The Reason I Jump, otizimli olan bir gencin yaşamına odaklanıyor. Filmde, otizmli genç, otizmin kendisi için ne anlama geldiğini, dünya algısının nasıl farklılaştığını ve neden farklı olduğunu keşfederek destansı bir yolculuğa çıkar.

33. The Boy Behind the Door

33. The Boy Behind the Door

On iki yaşındaki Bobby ve en yakın arkadaşı Kevin, bir yabancı tarafından kaçırılır. Hiçliğin ortasında bir eve götürülmelerinin ardından Bobby, zor da olsa kaçmayı başarır. Bu sırada Kevin'in yardım çığlıklarını duyan Bobby, en yakın arkadaşını arkada bırakamayacağını anlar ve onu kurtarmak için geri döner.

32. The Human Voice

32. The Human Voice

İnsan Sesi, terk edilmiş bir kadının yaşamına odaklanıyor. Sevgilisi tarafından terk edilen bir kadın, eski sevgilisinin gelip eşyalarını almasını bekler. Efendisinin kendisini terk ettiğinin farkında olmayan köpeğiyle bir başına kalan kadın, terk edilmesiyle yüzleşmeye çalışır. Üç günlük bekleyiş süresince sadece 1 kere dışarıya çıkan kadın, bir bidon benzin ve bir balta alır. Bu süreçte kadın, çaresizlik hissinden, umutsuzluğa, türlü ruh halini yaşar.

31. Slaxx

31. Slaxx

Libby McClean, bir giyim mağazasında kalem inceliğinde sosyete kızlarıyla birlikte çalışan iyi kalpli genç bir kızdır. Mağazada ardı ardına mağaza çalışanlarının ölümüne şahit olan Libby, çok geçmeden ölümlerin nedeninin özel tasarlanan bir kot pantolon olduğunu keşfeder. Libby, katliamı durdurabilmek için bu duruma neyin sebep olduğunu bulmaya çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Lost Leonardo

30. The Lost Leonardo

Leonardo Da Vinci tarafından yapıldığı iddia edilen Salvador Mundi tablosunun gizemi ve satışını konu edinen belgesel.

29. I Carry You With Me

29. I Carry You With Me

I Carry You with Me, Meksikalı eşcinsel bir çiftin hayatına odaklanıyor. Ivan, çalıştığı restoranda kalıcı bir yer edinmeyi ümit eden genç bir şeftir. Onun hayatı, eşcinsel olan Gerardo ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. İkisi arasında gelişen romantik ilişki onların hayatlarının değişmesine neden olur.

28. Gunda

28. Gunda

Gunda, bir domuz, iki inek ve tek ayaklı bir tavuğun yer aldığı bir çiftlikte yaşayan hayvanlara odaklanıyor. Filmde, binlerce yıldır yakınlarında yaşadığımız ve çoğunlukla gıda olarak kabul ettiğimiz hayvanların zekası, duyguları ve duyarlılığını konu ediyor.

27. The Truffle Hunters

27. The Truffle Hunters

The Truffle Hunters, trüf avcılarının hikayesini konu ediyor. Kuzey İtalya'nın ormanlarının derinliklerinde, ödüllü beyaz Alba trüf bulunmaktadır. Dünyanın en zengin müşterileri tarafından arzu edilen trüf, nadir bulunduğu için gizemini korumaya devam etmektedir. Yetiştirilmesi ve bulunması neredeyse imkansız olan trüflerin yerini sadece eğitimli köpekler bulabilmektedir.

26. Shiva Baby

26. Shiva Baby

Genç bir kız olan Danielle, sevdiği bir kişinin ölümünün ardından gerçekleştirilecek olan Yahudi ritüeli  Shiva'ya katılmak için ailesinin yanına gider. Yolculuk sırasında evli bir adam olan Max ile tanışan Danielle, onunla para karşılığında ilişki yaşar. Ailesinin yanına gittiğinde tavırları ile aile üyelerinin tepkisi ile karşılaşan Danielle’i kötü bir sürpriz beklemektedir. Max, karısı ve ağlayan bebeğiyle ortaya çıktığında bu özel günde beklenmeyen olaylar meydana gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Treni

25. Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Treni

Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Treni, ailesi acımasızca öldürüldükten sonra iblis avcısı olan Tanjiro Kamado'nun hikayesini anlatıyor. Tanjiro Kamado, ailesinin öldürülüp, kız kardeşinin bir çeşit iblise dönüştürülmesinden sonra, iblis avcılığına başlar. Butterfly Mansion'da rehabilitasyon eğitimlerini tamamlayan Tanjiro ve ekibi, yeni görevleri için kısa sürede 40 kişiden fazla kişinin kaybolduğu Mugen Treni'ne giderler. Enitsu ve Inosuke ile birlikte Demon Slayer Corps'un en güçlü kılıç ustalarından biri olan Flame Hashira Kyojuro Rengoku'ya katılan Tanjiro ve Nezuko, artık Mugen Treni'ndeki iblislerle yüzleşmeye hazırdır.

24. Hope

24. Hope

Sanatçı çift Tomas ve Anja’nın geniş aileleriyle olan yaşamı, beklenmeyen bir haber sonucu altüst olur. Anja’ya ölümcül bir kanser teşhisi konulur ve bu haber onların hayatını derinden etkiler. Keder ve korkularla baş başa kalan Anja, bu süreçte Tomas’ın desteğine ihtiyaç duyar. Tomas ve Anja bu beklenmedik ve zamansız durumla başa çıkmak için karşılıklı güven içinde birlikte mücadele etmeye çalışır. Bu süreç çiftin ilişkilerinin test edilmesine neden olur.

23. Assassins

23. Assassins

2017 yılında Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un'un kardeşi, Malezya’da havaalanında öldürülür. Cinayetin sorumlusu olarak iki kadın görülmektedir. Kadınların duruşmalarının takip edildiği belgeselde, onların eğitimli katiller mi yoksa sadece piyon mu oldukları ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.

22. There is No Evil

22. There is No Evil

Sheytan vojud nadarad, İran'daki ölüm cezaları ile ilgili dört farklı hikayeyi konu ediyor. Yönetmen Mohammad Rasoulof'un her hikayede kendi deneyimlerine yer verdiği filmde, bireysel özgürlüğün despotik bir rejim ve görünüşte kaçınılmaz tehditler altında ne ölçüde ifade edilebileceği üzerinde duruluyor. Dört ayrı hikayenin ele alındığı filmde, her sabah erkenden kalkıp nereye gittiği bilinmeden örnek eş ve baba olan Heshmat'ın, bir adam öldürmeyi hayal bile edemeyen ancak bunu yapmakla görevlendirilen Pouya'nın, kendisini bekleyen sürprizden habersiz doğum gününde sevgilisine evlilik teklifi etmeyi planlayan Javad'ıb ve ilaç kullanmayan bir doktor olan Bahram'ın hikayesi anlatılıyor.

21. Days

21. Days

Days, yollarının kesişmesi ile hayatları değişen iki adamın hikayesini konu ediyor. Kang, büyük bir evde tek başına yaşayan bir adamdır. Non ise Kang'ın aksine kasabasın küçük bir bir dairede yaşar. Rutin hayatlara sahip olan Kang ve Non'un hayatı yollarının kesişmesi ile bambaşka bir hal alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. My Heart Can't Beat Unless You Tell it to

20. My Heart Can't Beat Unless You Tell it to

Dwight ve Jessie, yalnızca insan kanıyla yaşayan hasta erkek kardeşleri Thomas’la nasıl ilgilenecekleri konusunda anlaşmazlık yaşar. Her gece karanlık sokaklarda dolaşan Dwight, yalnız ve kimsesiz insanları bulmaya çalışır. Kardeşini hayatta tutmak için üstlendiği görev giderek tehlikeli hale gelince Dwight bir yol ayrımına gelir. Ancak Jessie ailesini bir arada tutmak için her şeyi yapmayı göze alır.

19. Sweat

19. Sweat

Varşova’da yaşayan 30 yaşındaki bir fitness koçu olan Sylwia, sosyal medyada oldukça popülerdir. Sosyal medyada paylaşımlarıyla binlerce kadına daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için ilham verir. Ama sosyal medyada sahip olduğu ün, başına beklenmedik durumların gelmesine de neden olur. Bir sapık tarafından takip edilmeye başladığında Sylwia, bu süreçte kendisiyle yüzleşip seçimlerini sorgulamaya başlar.

18. Apples

18. Apples

Elmalar, hafızalarını kaybeden insanlara yeni bir kimlik kazandırılan bir programa katılan bir adamın hikayesini konu ediyor. Dünya, ani bir bellek yitimine neden olan gizemli bir salgının etkisi altındadır. Orta yaşlarında bir adam olan Aris kendisini geçmişini hatırlamayan ve yakınlarına ulaşılamayan hastalara yeni bir kimlik inşa etmelerini amaçlayan bir programın içinde bulur.

17. The Paper Tigers

17. The Paper Tigers

Danny, Hing ve Jim, Kung Fu öğrencisi oldukları dönemden birbirlerinden ayrılmayan üç yakın arkadaştır. Aradan geçen 25 yılın ardından artık birer Kung Fu ustası olan üç arkadaş, orta yaşlı adamlara dönüşür. Dövüş sanatları ile artık ilgili olmayan üç adam, bu sırada ustalarının öldürüldüğünü öğrenir. Bu durum üzerine yeniden bir araya gelen Danny, Hing ve Jim, ustalarının intikamını almak için harekete geçer.

16. Two of Us

16. Two of Us

İkimiz, Nina ve Madeline’in hikayesini konu ediyor. Nina ve Madeline yıllardır birlikte olan iki kadındır. Karşılıklı dairelerde oturan Nina ve Madeline, yıllardır beraber olsalar da bunu herkesten saklarlar. Artık gizlenmek istemeyen Nina ve Madeline, dairelerini satıp aşklarını özgürce yaşayabilecekleri Roma’ya taşınmaya karar verir. Ancak son anda beklenmedik olaylar meydana gelince iki sevgilinin yolları ayrılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Mitchells vs. The Machines

15. The Mitchells vs. The Machines

Ailem Robotlara Karşı, ayaklanan teknolojiye karşı zorlu bir mücadeleye girişen bir ailenin hikayesini konu ediyor. Katie, hayalini kurduğu sinema okuluna girmeyi başarınca mutluluktan deliye döner. Evinden kilometrelerce uzaklıktaki okuluna gitmek için hazırlıklara başlayan Katie’ye bu yolculuğunda ailesi de eşlik eder. Keyifli bir şekilde yola koyulan aile, yolculuk sırasında robotların dünyayı istila ettiğini öğrenir. Teknoloji ayaklanıp, robotlar sokaklarda dolaşmaya başlayınca, aile dünyayı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

14. The Father

14. The Father

Baba, yaşlılığı ile başa çıkmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. 80 yaşında huysuz bir adam olan ve yaşlılığın etkilerini gün geçtikçe daha çok hisseden Anthony, bu süreçte yanında olmaya çalışan kızının tüm yardımlarını reddeder. Ancak zamanla Anthony’nin gerçeklik algısının sarsılmaya başlaması ve kızının da günlük olarak onu ziyaret edememesi üzerine bir yardımcı bulmak zorunlu hale gelir. Hafıza problemleri yaşayan Anthony, sevdiklerinden, kendi zihninden hatta gerçekliğinden şüphe duymaya başlar.

13. Minari

13. Minari

Minari, kırsal bir bölgeye taşınan bir ailenin hayatına odaklanıyor. 1980’li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David, babası Jacob’un isteği üzerine annesi ve kardeşi ile birlikte Arkansas’ta kırsal bir bölgeye taşınır. Aile, burada yeni bir çevre ve yaşam tarzı ile karşı karşıya kalır. David’in annesi Monica, hiçliğin ortasındaki bu mobil evde yaşamaktan dolayı korkulara kapılırken, David ve kız kardeşi yeni hayatlarından eper sıkılır. Bu sırada aileye, onlarla birlikte yaşamak için Kore’den gelen büyükanne de katılır. Jakob, dokunulmamış toprakta bir çiftlik yaratmaya çalışırken, ailesini ve evliliğini tehlikeye atmaya başlar.

12. MLK/FBI

12. MLK/FBI

Yakın zamanda gizliliği kaldırılan dosyalara dayanan Sam Pollard'ın yankı uyandıran filmi MLK/FBI, ABD hükümetinin Martin Luther King, Jr.'ı gözetlemesi ve tacizini araştırıyor.

11. Summer of Soul (... Or, When the Revolution Could Not Be Televised)

11. Summer of Soul (... Or, When the Revolution Could Not Be Televised)

Belgeselde, 1969 yılında düzenlenen 300 bin kişiden fazla katılımcısı bulunan Harlem Kültür Festivali’nin görüntülerine yer veriliyor. 50 yıl önce çekilen görüntülerin gün yüzüne çıktığı belgeselde, Afrikalı Amerikalı müzik kültürü izleyicilere tanıtılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Paper Spiders

10. Paper Spiders

Kısa bir süre önce kocasını kaybeden Dawn, kızı Melanie’nin üniversite için yanından ayrılmayı planlamasıyla endişeye kapılır. Bu sırada yeni taşınan komşularıyla ettiği kavga Dawn’ın zihinsel durumunu iyice kötüleştirir ve paranoyak sanrılar görmeye başlar. Melanie, annesine yardım etmek için elinden gelen her şeyi yapar ancak durum gün geçtikçe kontrolden çıkar. Artık Dawn’ın durumu Melanie’nin hayatını sabote eder. Genç kız annesinin iyileşmesi için çabalarken zor bir seçimle yapmak zorunda kalır.

9. Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horror

9. Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horror

Halk korku türünün tarihi, triloji filmleri ile keşfediliyor.

8. Changing the Game

8. Changing the Game

Trans sporcuların kendi alanlarında yarışırken karşılaştıkları ayrımcılık ve engeller anlatılır.

7. Sabaya

7. Sabaya

IŞİD tarafından esir tutulan seks kölelerinin kaçırılmasını anlatıyor.

6. Mayor

6. Mayor

Mayor, Ramallah’ı geleceğe taşımak isteyen Başkan Musa Hadid’in hayatına odaklanıyor. Nihai görevi Filistin işgalini sona erdirmek olan Musa Hadid bu sırada Ramalah şehrini yeniden düzenlenmesi, daha fazla turist gelmesini sağlamak ve Noel kutlamaları için gereken planlamaların yapılması için çabalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Slalom

5. Slalom

15 yaşında bir lise öğrencisi olan Lyz, geleceğin profesyonel sporcularını eğiten seçkin bir kayak kulübüne kabul edilir. Eski bir şampiyon olan koç Fred, Lyz’i geleceğin parlayan yıldızı yapmaya karar verir. Çalışmalara başlayan Lyz, kısa sürede başarıdan başarıya koşar. Ancak Fred, Lyz’e hem duygusal hem de fiziksel açıdan fazla baskı uygular. Lyz, başarıyla birlikte gelen baskıya ne kadar dayanabilecektir.

4. Flee

4. Flee

Yönetmen koltuğunda Jonas Poher Rasmussen'in oturduğu Flee, Avrupa'ya kaçan mültecilerin hayatına odaklanıyor.

3. Identifying Features

3. Identifying Features

Magdalena, Meksika sınırından Amerika’ya geçmek için şehirden ayrıldığından beri oğlundan haber alamayan acılı bir annedir. Yetkililer, Magdalena’dan oğlunun ölüm belgelerini imzalamasını ister. Ancak Magdalena’nın bu sırada yaslı bir babayla görüşmesi onun oğlunun kaderini bilmeden yaşayamayacağını fark etmesine neden olur. Oğlunun başına gelenleri öğrenmek için yola koyulan Magdalena, bu sırada yakın zamanda sınır dışı edilen Miguel ile tanışır. İki acılı insan birlikte yolculuklarına birlikte devam eder.

2. Quo Vadis, Aida?

2. Quo Vadis, Aida?

Aida, Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinde yaşayan genç bir kadındır. BM için çevirmenlik yapan Aida, Sırp ordusu iktidara geldiğinde siyasi müzakerelerin bir parçası olur. Aida, gittikçe daha korkutucu olan bilgileri tercüme etmek zorunda kalır.

1. 76 Days

1. 76 Days

76 Days, Çin'in Wuhan kentindeki COVID-19 salgınıyla savaşan hastaların ve sağlık çalışanlarının mücadelelerini konu ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın