Görüş Bildir
Haberler
Ülkemiz Balkanlar Üzerinden Gelen Serin ve Yağışlı Havanın Etkisinde

Ülkemiz Balkanlar Üzerinden Gelen Serin ve Yağışlı Havanın Etkisinde

FreiGeist
06.10.2015 - 08:57

Ülkemizin yarın bugünden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde Trakya ve Marmara bölgesinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, öğle saatlerinden itibaren İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Batı Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Isparta, Konya’nın batısı ile Afyon’un doğusunda yerel olarak kuvvetli olacağı bekleniyor.

Yağışlı sistemin 08.10.2015 Perşembe ve 09.10.2015 Cuma günleri de yurdumuzun kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olduktan sonra Cumartesi günü ülkemizi terk edeceği tahmin ediliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Antalya'nın kuzey ilçeleri, Isparta, Afyon'un doğusu ile gece saatlerinde Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunda pus ve sis olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Antalya'nın kuzey ilçeleri, Isparta, Afyon'un doğusu ile gece saatlerinde Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde pus ver sis olayı bekleniyor.

BURSA Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 22

ÇANAKKALE Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 23

İSTANBUL Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, bu sabah saatlerinde Anadolu yakası yerel olarak sisli 22

KIRKLARELİ Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 23

EGE

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, zamanla iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Afyon'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde doğusu yerel olarak kuvvetli olmak üzere il geneli aralıklı sağanak yağışlı 19

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu 25

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve doğusu yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu 25

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın kuzey ilçeleri ile Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

ANTALYA Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri kuvvetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

HATAY Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

İÇ ANADOLU

Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren güney ve batısı ile Sivas çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 24

ÇANKIRI Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 25

ESKİŞEHİR Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 19

KONYA Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 24

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sinop hariç bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 20

DÜZCE Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı 21

KASTAMONU Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden itibaren kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 22

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu 24

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile zamanla bölgenin kıyıları aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 28

ORDU Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olarak sağanak yağışlı 26

SAMSUN Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olarak sağanak yağışlı 24

TRABZON Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olarak sağanak yağışlı 25

DOĞU ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güneydoğusu ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli(30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yerel olarak sağanak yağışlı 19

HAKKARİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21

KARS Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak yağışlı 20

MALATYA Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yerel olarak sağanak yağışlı 26

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Ş.Urfa çevreleri, gece saatlerinde bölge genelinin yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

SİİRT  Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı sağanak yağışlı Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, güneyi yer yer kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), kuzeyi 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi 1,5m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu sağanak yağışlı ,Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş:İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0