Görüş Bildir
Haberler
Üç Beş Ağaç Kervanı Yola Çıkıyor

Üç Beş Ağaç Kervanı Yola Çıkıyor

Doğa mücadelesini görünür kılmak için Türkiye'nin farklı şehirlerinde sanatsal etkinlikler düzenleyen Üç Beş Ağaç Kervanı, bu yıl 23 Ağustos'ta zeytin ağaçlarının kesildiği Yırca'dan yola çıkıyor. Praksis Müzik Kolektifi, Merhaba Sanat Tiyatrosu ve Derme Tiyatrosu'ndan oluşan Üç Beş Ağaç Kervanı, 22 şehir dolaşacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezici sanat kumpanyası şeklinde, doğa mücadelesine dikkat çekebilmek için her yıl yaklaşık 30 günlük tura çıkan Üç Beş Ağaç Kervanı, gittikleri yerde pandomim, tiyatro gösterisi ve konser gibi bir dizi sanatsal etkinlik düzenliyor.

Gidilen şehirlerde etkinlikler ilk olarak meddah ve müzikle halka duyuruluyor. Sonrasında, çocuklarla yüz boyama ve drama gibi çalışmalar yapılıyor.

Dışarıdan katılımlara açık olan kervan, bir yandan da sosyal medya üzerinden gidilen bölgenin sorunlarını ve çözüm uğraşlarını görünür kılmaya çalışıyor.

Sponsor kabul etmeyen kervan, kendini bağımsız sanatçı inisiyatifi olarak nitelendiriyor. Maliyetin karşılanması için, belediyeler, demokratik kurum ve kuruluşlarla birlikte etkinlikler yapıyorlar.

Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Dersim, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Van, Arvin, Rize, Ordu, Tokat, Sinop, Bartın, Zonguldak, Kocaeli, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Ayvalık, İzmir.

Geçtiğimiz yıl, haziran ayında yola çıkan kervan, 30 günde 30 ayrı yerde sokak etkinlikleri yapmıştı. Mersin'den başlayan etkinlikler, Antalya, İzmir, Çanakkale, İstanbul, Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, Rize, Artvin, Van, Diyarbakır, Dersim ve Antakya'da sonlanmıştı. Sinemacı Ümit Yılmaz'ın kervan kapsamında aldığı görüntülerden 30 dakikalık bir belgeselortaya çıkmış ve belgesel 10. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'ne kabul edilmişti.

Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın