Görüş Bildir
Haberler
Elektrik Kesintisi 2021: Türkiye'nin Birçok Yerinde Elektrik Kesintisi Yaşanıyor: Bakanlık Sebebini Açıkladı!

Elektrik Kesintisi 2021: Türkiye'nin Birçok Yerinde Elektrik Kesintisi Yaşanıyor: Bakanlık Sebebini Açıkladı!

Türkiye'nin birçok yerinde iletim hatlarından kaynaklı elektrik kesintisi yaşanıyor. Sabah saat 08.45'te başlayan kesintiler İstanbul, İzmir, Ankara, Antep, Konya, Bursa, Adana, Mersin, Kırklareli, Hatay, Uşak, Manisa, Muğla ve Malatya'da görüldü. Vatandaşlar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda ülkenin çeşitli bölgelerinde elektrik kesintilerinin yaşandığını aktardı. Sosyal medya üzerinden yapılan tepki paylaşımlarında İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, GaziantepKayseri, Kocaeli ve Hatay gibi çok sayıda ilden 'elektrik kesintisi' ihbarı yapılıyor. İhbarlar sonrasında ise özellikle İstanbul ve İzmir'deki elektrik dağıtım şirketlerinin internet sitelerine ve çağrı merkezlerine ise ulaşılamıyor. Öte yandan İstanbul'da da elektrik idaresinin çağrı merkezi telefonu olan 186'ya ulaşılamıyor. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enerji Bakanı Sebebini Açıkladı

Enerji Bakanı Sebebini Açıkladı

Türkiye'nin pek çok şehrinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Aşırı sıcaklarda elektriksiz kalan vatandaşların isyanı sosyal medyada gündem oldu. Enerji Bakanlığı kesintilerin sebebini açıkladı.

Türkiye’nin dört bir yanında sabah saatlerinde başlayan elektrik kesintileri vatandaşı isyan ettirdi. İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep, Konya, Bursa, Adana, Mersin, Kırklareli, Hatay, Uşak, Manisa başta olmak üzere çok sayıda şehirde elektrik verilemiyor.

Elektrik dağıtım şirketlerinin internet siteleri çökerken, kurumların açıklama yapmaması, sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.

Enerji Bakanlığı bir açıklama yaparak, yangın bölgelerinde kontrollü kesintiler yapıldığını, Acil Koordinasyon Merkezi kurulduğunu duyurdu.

Türkiye'nin Birçok Yerinde Elektrik Kesintisi Yaşanıyor

Türkiye'nin Birçok Yerinde Elektrik Kesintisi Yaşanıyor

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım'dan (AYEDAŞ) yapılan açıklamada ise 'Değerli müşterilerimiz, elektrik dağıtım hizmeti verdiğimiz bölgelerimizde ulusal iletim hatlarında yapılan çalışmalar nedeniyle kesintiler yaşanmaktadır. Süreç tarafımızca takip edilmekte olup iletim hatlarından enerji gelmesini müteakip enerjisiz bölgelere en kısa sürede enerji sağlanacaktır' ifadeleri kullanıldı.

Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ), Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Bursa'da bazı bölgelerde iletim hatlarından kaynaklı kesinti yaşanmaktadır. Arızaya müdahale edilmekte olup en kısa sürede onarım sağlanacaktır. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz' dedi.

Ancak BEDAŞ, CK Enerji Boğaziçi Elektrik ve TEDAŞ gibi sitelere de erişim sağlanamıyor.

Öte yandan kesinti sosyal medyada da gündem oldu. Ekşi Sözlük'te '2 ağustos 2021 elektrik kesintisi' başlığına yüzlerce entry yazıldı. Twitter'da ise #elektrikkesintisi etiketi birinci sıraya yükseldi.

İnternet gözlemcisi NetBlocks da kesintileri doğrulayarak Türkiye'de internete erişimde azalmalar olduğunu belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın