Görüş Bildir
Haberler
Trump Çağrı Yapmıştı: İsrail, Amerikalı İki Müslüman Kongre Üyesinin Girişini Yasakladı

Trump Çağrı Yapmıştı: İsrail, Amerikalı İki Müslüman Kongre Üyesinin Girişini Yasakladı

ABD Başkanı Donald Trump İsrail'e çağrıda bulunarak Demokrat Parti'nin Müslüman kadın vekilleri Somali asıllı Ilhan Omar ve Filistin asıllı Rashida Tlaib'ı ülkeye sokmamalarını istedi. İsrail'den yapılan açıklamada vekillerin girişine izin verilmeyeceği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'li Müslüman Temsilciler Meclisi vekilleri Rashida Tlaib ve Ilhan Omar'ın ülkeye girişinin yasaklandığını belirtti.

İsral'e karşı boykot ve yaptırım uygulanmasına destek veriyorlar

İsral'e karşı boykot ve yaptırım uygulanmasına destek veriyorlar

Daha önce İsrail'de ABD Kongresi'nin herhangi bir üyesi hakkında böyle bir karar alınmamıştı.

İsrail yasaları, ülkeye yönelik ekonomik, kültürel ve akademik boykot faaliyetlerine destek veren yabancılara ülkeye giriş vizesi verilmemesine olanak sağlıyor.

Rashida Tlaib ve Ilhan Omar'ın; Boykot, Tecrit, ve Yaptırımlar Hareketi'ni destekledikleri biliniyor.

Avrupa ülkelerinde ve ABD'de giderek daha fazla destek alan hareket, İsrail'e yönelik çeşitli boykot faaliyetlerini destekliyor.

Müslüman kanaat önderleriyle buluşacaklardı

Müslüman kanaat önderleriyle buluşacaklardı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Vekil Tlaib ve Omar'ın 18 ve 22 Ağustos tarihleri arasında İsrail ve Filistin'i ziyaret edeceği, Kudüs'teki Filistinli Müslüman kanaat önderleri ile bir araya geleceği biliniyordu. 

Rashida Tlaib, ziyaretini iki gün daha uzatacak ve bir Filistin köyünde yaşayan babaannesini de ziyaret edecekti.

Trump İsrail'e çağrı yapmıştı

Trump İsrail'e çağrı yapmıştı

ABD Başkanı Donald Trump da İsrail'e, Rashida Tlaib ve Ilhan Omar'ın ülkeyi ziyaret etmelerini yasaklaması çağrısı yapmıştı.

Trump Perşembe günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada iki Kongre üyesiyle ilgili olarak, 'İsrail'den, tüm Yahudilerden nefret ediyorlar. Onların düşüncelerini değiştirecek hiçbir şey söylenemez ya da yapılamaz' demişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla yakın ilişkisi bilinen Trump daha önce de sık sık Rashida Tlaib ve Ilhan Omar'ı eleştirmiş, onlara yönelik 'ırkçı' bazı suçlamalarda bulunmuştu.

Donald Trump bir kez iki Kongre üyesi için, 'Ailelerinin doğduğu ülkelere gitsinler' demişti.

İsrail'in ABD Büyükelçisi Ron Dermer ise geçen ay Rashida Tlaib ve Ilhan Omar'ın ülkelerini ziyaretine izin vereceklerini söylemişti.

BBC Türkçe, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
176
146
26
20
11
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ağır ateistim ama bu Trump büyük orospu çocuğu. 1 v 1 gel aq çocuğu.

Gameister

Radikal ateist 😂

vemrv

Yine gelmiş her alanda özgürlük isteyip başkasının özgürlüğüne,inanışına laf atan yeni yetme okumadan bilmeden sağa sola atan embesiller.

Yılmaz Esen

Yahudiler hep boyle yapiyorlar, sonra da anti semitism diye zırlıyorlar. Yasakladığın kisiler Amerikan milletvekili mi ? Evet. Amerikayı da kutuplaştırmayı b... Devamını Gör