Görüş Bildir
Haberler
Temmuz Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Temmuz Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
02.07.2018 - 08:56 Son Güncelleme: 04.07.2018 - 14:27

Merhabalar,

Bu ayın yorumlarına sosyal medyada gördüğüm 'Çok şükür kötü günleri atlattık, şimdi önümüzde daha kötü günler var' esprisiyle giriş yapmak istedim açıkçası ama bu işin şakası elbette, moralinizi bozmayacağım, söz! :)

Bu ay şu sürekli bahsettiğim 'kadersel olaylar zincirini tetikleyen tutulmalar dönemi' başlıyor. Ne olacaksa olsun artık, değil mi?!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da okumayı sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Bu ay karışmadık konu kalmayacak, Koç!

Sevgili Koç,

Bu ayı son derece meşgul bir şekilde geçireceğini düşünüyorum. Hayatın her alanında bir hareketlenme yaşayacağına, halı altına süpürülen meselelerin karşına çıkacağına dair işaretler var gökyüzünde. Bu her ne kadar böyle söyleyince kulağa yorucu ve sinir bozucu gelse de; bir süredir kafanı meşgul eden konuları halledip zihnini rahatlatmak için harika bir fırsat. Şimdi detaylara geçelim.

Önce para meselesiyle başlayalım; zira bu ay pek çok gökyüzü hareketi öncelikli olarak maddi konuları vurguluyor. Ayın 10'undan itibaren maddi konularda kadersel sonuçlanmalar vakti geliyor. Bu maddi konuların daha çok senin bizzat kazanmadığın paralarla alakalı olduğunu da belirtmek gerek. Mesela bir süredir devam eden -adaletle alakalı- miras, tazminat davası gibi meselelerde sonuçlanmalar gelebilir. Burslar kesilebilir, kredi başvurusu sonuçlanabilir. Bu tarz örneklere benzer paralar, borçlar ve harçlıklar da buna dahil. Evrenin sana helalinden verdiği rızkın artık net ve daha güvenilir bir yola girme vakti. Tavsiyem, eğer borçlu tarafsan ayın 10'una kadar ödemelerini bir şekilde halletmen; eğer alacaklı (yahut kredi-burs vs. başvurusu niyetindeysen) ayın 10'undan sonra harekete geçmen yönünde. 

Aynı şekilde ayın 12'sinde de ev ile alakalı konular yükseliyor. Kiracı-ev sahibi ilişkisinde gelişmeler olabilir ve aile içerisinde bu tarz konular konuşulabilir. Derhal olmasa da önümüzdeki aylar içerisinde gerçekleştirilecek bir değişimin (taşınma gibi) planları yapılmaya başlanabilir. Aileden biriyle, özellikle de baba gibi bir figürle bir süredir devam eden gerginlik mi var? Temmuz ayının ilk haftası bu açıdan resmen saatli bomba gibi. Merkür de Aslan'a geçmişken ve ağzımızdan haddinden daha iddialı cümleler çıkmaya baya müsaitken kendimizi frenlesek fena olmaz. Iroh Amca'nın çok güzel bir sözü var: 'Gurur, utancın-ezikliğin zıttı değildir, kaynağıdır. Tevazu, ise utanç duygusunun tek panzehridir.' Yani eğer ilk hafta içerisinde fazla gururlanıyorsak, önce bir durup bunun sebebini objektif bir şekilde sorgulasak fena olmaz. Hele hele işin ucunda bir aile üyesi ile gerginlik varsa... Eğer Nisan Koç'uysan, bu dediklerime iki kat kulak kabartmalısın.

Aşk konusuna gelirsek; açıkçası yine kısmetli görüyorum. Daha çok yazışmalı paylaşımlar, ufak yolculuklar, flörtler var ama asıl sonuçlanma ay sonunda seni bekliyor. Eğer sevgilin varsa da, güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu kısmetli dönemle ilgili uyarabileceğim tek konu; ayın son haftasında başlayacak olan Merkür retrosunun geçmişten insanları önüne getirebileceğine dair... Hele hele yarım kalmış flörtler kapına dayanacak gibi! Bunun kararını vermek elbette sana kalmış ama genelde retrolarla gelenleeer, retrolarla giderler. Retroların karmik bir tarafı da vardır; bazen karma borcunu öder ya da ödetirler. Dolayısıyla yarım kalmış hesapların, hesap sormaların senin kıymetli vaktine ve enerjine değip değmeyeceğine karar ver ve ona göre hareket et derim.

Şimdi yine ayın başına döneceğim; üzerimizde kocaman bir Oğlak dolunayı parladı ve daha da önemlisi, bu dolunay Satürn ile kolkolaydı. Genel bir analiz yaptığımda, yapmak istediğim uyarı kesinlikle şu yönde: Bu ayın ilk haftasında, özellikle kendini genel hayat gidişatı, meslek, toplum karşısındaki statün, gururun konusunda rahatsız hissediyorsan, kafana bazı meseleleri takıyorsan ('Neden beni hala müdür yapmadı? Babam neden hala bana güvenmiyor? Ben bir x çalışanıyım, neden bana bu işleri yaptırıyor? Neden hakkım olan maaşı vermiyor?' gibi uzayabilir bu örnekler), bunları enine boyuna düşünmeli ve kafanı netleştirmelisin. Sana asla 'kabullen ve otur oturduğun yerde' demiyorum fakat rahatsızlık duyduğun konuların sebebini içsel bir sorgulamayla tespit etmek, daha ne kadar uzun süre bu durumları idare edeceğini ve ne zaman bir değişime, hakkını aramaya hazır olacağını ölçüp tartmak, konunun muhatabıyla konuşmak, plan yapmak sana çok iyi gelebilir. Yoksa, yani hiçbir aksiyon almadan of pof diye devam edersen bir sonraki döngüye kadar bu meseleyi kafana takıp durabilirsin. Hiçbir şey yapamıyorsan bile al eline kağıt kalemi ve plan yap, yaz. 'Ben x uzmanıyım, daha ne kadar y şirketinde aslında alanım olmayan bu meslekte hakkımı almadan çalışacağım? x tarihine kadar şu kadar para biriktirsem...' falan filan gibi. Daha nasıl örneklendirebilirim bilmiyorum, umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

Ağustos yorumunda sana 6 aya yayılacak olan yurtdışı-ileri seviye ilişki gibi konulardan bahsedeceğim. Tetiklenmelerin başlayacağı bu ilk ay içerisinde aile-aşk-meslek ve genel hayat gidişatı konularını oturt bakalım. Bu söylediklerim ağır ödevler gibi can sıkıcı görünebilir ama ay boyunca enerjin gayet yüksek olacak. Hepsini halledeceksin. Bol şans.

Artık aşkı değil; kendini düşünme vakti, Boğa!

Sevgili Boğa,

Yine aşk konusundan başlayacağım. Bu ay aşk konusu en azından ilk haftalar için hareketli olacak. Ama önce şunu belirtmeliyim; 10 Temmuz tarihinden itibaren bir süredir devam eden aşka dair tıkanıklıklar nihayet giderilmeye başlanıyor. Sevgilin olsun ya da olmasın; bu etkiyi hissedeceksin. Sevgilin yok ama eski sevgiline ya da karşılık alamadığın birine karşı beslediğin, derine gömdüğün hislerin mi var? 'Eeeh be, yeter' diyip zihninden söküp atma vakti. Sen atmasan bile, ay sonundaki tutulma, o geçmişin tortularını kazıyacak zaten. O yüzden, ne kadar erken, o kadar iyi! İlişkinde bir süredir devam eden problemleriniz mi var? Karşılıklı bundan sıkılıp, artık gündeminizi değiştirme vakti geliyor. Sıkıcı defterler, bir daha açılmamak üzere kapanıyor yani. Bundan güzel haber olur mu?

Şimdi gelelim ayın ilk haftasına. Soooon derece güzel etkilerle başlıyor; dostluk, flörtler, eğlenceler su gibi akacak. Özellikle 5-6 Temmuz tarihlerinde! Ama bu tarihlerde ufak tefek kazalara, cinsel yolla bulaşan hastalıklara dikkat etmek lazım. Ayın 9'unda ise sevgiliyle konuşurken kelimeleri tane tane seçmek çok önemli. İnsanların gazına gelmeye çok meyilli olacaksın. Karşındaki insanın vereceği ultimatomlar da sana sonradan pişman olacağın şeyler söyletebilir. O yüzden eteğindeki taşları dökmeden, içinde birikenleri kusmadan, kısacası dramatize etmeden yaklaşmak lazım. Zaten ayın ilerleyen günlerinde -ki bu günler 14'ü ve 15'i oluyor, ilişki konuşmaları yapmak için daha ideal. Uzun süredir devam eden ilişkin varsa ve hatta çocuk sahibi olmak niyetindeysen de, ayın 14'ü adeta altın değerinde. Güzel hediyeler alabilirsin. Fakat fazla harcamalardan kaçınmak lazım.

Ayın 12'sini ise ilişkilerden ayrı bir kategoride incelemek istiyorum. Zira tutulmalar döneminin ilk hücumcusu olan Yengeç Güneşi, sana uzun süredir merak ettiğin konulardaki haberleri beklenmedik bir şekilde getirebilir ve daha da önemlisi: Seçim yapmak zorunda kalabilirsin! Bu seçim, gelecekteki ideallerini etkileyecek nitelikte duruyor ve aileye yakın çevrenin de alakası var. Daha çok artık aylardır süren aşk-ilişkiler odağından sıyrılıp; genel olarak topluma sunduğun kimliğinin, yani mesleki sıfatlarının, sahip olduğun güç ve statü konularının kafanı meşgul etmeye başlayacağı yeni dönem geliyor. 'Ben kimim? Evli ve iki çocuk annesi, fotoğrafçı, müdür, grup lideri' vs vs gibi kalıplar üzerinden tanımladığın kimliğin konusunda büyük bir atak yapmana zemin hazırlanıyor. Sana seçim yapmak zorunda kalacaksın dedim fakat retro etkisi de olacağı için tüm bu soru işaretlerinin ve kafa karışıklığının biraz askıda kalacağını bilmeli ve zamanını rahatça kullanmanı öneririm. 

Kısacası; ayın ilk haftası artık aşk meşk konularını (sevgilin yoksa bile hayatına birini almak isteyip istemediğine dair yaklaşımını, ilişkilere bakış açını) problemleri çözerek değiştirmeye geliyor. Ay sonundaki kariyer gibi gözüken ama aslında tüm hayatına ve kimliğine etki edecek yol ayrımında yine son bir kez bakıp, aşk ve birliktelik konularını gözden geçirmek isteyebilirsin. Ayın ikinci haftası bolca eğlenmeye bak. Gerisi ciddi meseleler üzerine düşünmelik bir zaman dilimi. Ciddi projelere ay sonunda başlamak, imzalar atmak uygun değil. Bu yüzden daha çok geleceğe dair hazırlık yapmak, para biriktirmek, plan program yapmak daha iyi.

Kapı sonuna kadar açılıyor, İkizler!

Sevgili İkizler,

Bu ay sana muazzam bir yol açıyor. Öyle bir yol ki; sadece iş güç-belli bir miktarda kazanç ya da yüzeysel flörtler şeklinde tatlı ama küçük etkilerle değil, hayat yolunu belirleyecek kocaman bir fırtına başlıyor adeta. Kesinlikle çok heyecan verici ve güzel! Ama yine de, bu ay o yolu, o kapıyı uzaktan göreceğini, açılsa da senin o yolda ilerlemeye başlamanın biraz zaman alacağını bilmelisin. Şimdi detaylara girelim...

Ay harika bir etki ile başlıyor; bu harika etki sana kariyer konusunda çok güzel fırsatlar getirebilir. İş arkadaşlarınla gerginlikler varsa giderebilir ve yeni bir sayfa açarak yeni işlere şevkle sarılabilirsin. En önemlisi de; angarya gelen günlük sorumluluk ve rutinlerin artık eskisi gibi canını sıkmayacak ve eğlenceli hale gelecek olması. Ruh halin özellikle 9'undan sonra ciddi anlamda değişiyor. Daha aktif, daha çalışkan olmaya başlıyorsun. Bu etkinin sadece bir ayağı, bunun sana övgü ve maddi kazanç olarak da döneceğini bilmelisin. İşsizsen, iş aramak için çok uygun bir zaman. Ayın 10'u, 12'si ve özellikle de 14'ü gayet şahane. Sadece ayın 8'i konusunda seni biraz uyarmam gerekebilir ki o da aile içerisinde özellikle kardeşlerle ya da aynı haneyi paylaştığın ev arkadaşlarınla biraz gerginlikler, tartışmalar yaşayacağına işaret ediyor. Senin yerinde olsam bu tarihte ciddi meseleleri pek gündeme getirmezdim. Bu 8 Temmuz tarihi yolculuklar açısından da tehlikeli ayrıca. Trafikte falan dikkatli olmak lazım. 

Eğer bir öğrenciysen (buna üniversite öğrencileri dahil, daha küçükleri sadece bir yaz tatiline gönderiyoruz ve tatlış bir yaz aşkı bulup, onu da uzaktan uzağa yaklaşık altı ay sürdürebilecekleri tahminini yapıp noktalıyoruz. :) ), yepyeni bir dönem başlıyor. Üniversite sınavına girmişsen, üniversiteyi bitirmişsen ya da hala devam etmekteysen... Her ihtimalde de harika bir süreç başlıyor ve bu süreç hayatının ilerleyen yıllarını şekillendiriyor. Bir yerde staj imkanı - yani çalışsan ve para kazansan da hala 'öğrenci' konumunda kalarak tecrübeler edineceğin bir fırsat karşına çıkabilir. Bunu asla kaçırma ve özellikle de 14 Temmuz'da harekete geç, başvurularını yap derim. Kendini iyi ifade edebilmeyi zaten senden daha iyi kim becerebilir ki? Girişken olsan gerisi çorap söküğü gibi gelecek. Yine, eğer sınava girmişlerdensen, okul hayatına ciddi anlamda başlamadan önce dil kursu-yurt dışı gibi fazladan hazırlıklar yapmak isteyebilirsin. Bunları yapamayacak gibiysen de, en azından evde bolca okuyarak kendini entelektüel anlamda hazırlaman lazım. Çünkü ciddi bir yükseliş var ve bu dalgada boğulmadan sörf yapmak şart. 

Yurt dışında çalışmak, basın-yayın, iletişim ve teknoloji gibi alanlarda büyük şirketlerde işe girmek gibi niyetlerin varsa gene işaretler hep olumlu. Ayın 14'ünün altını yeniden çiziyorum, bu tarihi değerlendir sevgili İkizler. Ay sonuna doğru çözülmeleri göreceksin ve hemen başlamasa bile, gideceğin yolu belli belirsiz kafanda netleştiremeye başlayacaksın. Bu ayın ikinci yarısı, işleri ağırdan alacak. Sabırlı olmak ve enerjiyi stabil tutmak şart.

Ay içerisinde sosyalliğin zirvesine 20'sinden itibaren varacaksın gibi duruyor, iletişim trafiği çok hızlı. Elbette buna flörtler de dahil ama eğer bir süredir devam eden bir ilişkin yoksa, çok da büyük gelişmeler beklememek lazım. Ha, eğer sevgilin varsa, uzun vadeli planları ister istemez yapacaksınız diye düşünüyorum. Bir tatil söz konusu olabilir ve geleceğinizi resmetmeye başlayabilirsiniz, yine de planlar yapmanızı desteklerken, ay sonunda imzalar (özellikle 25 Temmuz'da) atmanızı önermem. O planlar yavaaaş yavaş pişsin, duygular olgunlaşsın. En güzeli bu.

Bu ayın genelde maddi getirilerinden bahsettim fakat aslında içsel bir boyutu da var. Bu ay, kendini ait hissettiğin siyasi akım, sınıf, ahlaki değerlerin konusunda ciddi anlamda içsel sorgulamalara girişebilirsin. Bu sorgulamaların içsel kalmasını öneriyorum çünkü ay sonunda her türlü insan ilişkisinde yapılacak her tartışma, hiçbir yere varamadan sadece sinir bozucu kalmaya mahkum. Bu içsel sorgumala sürecinden kastım elbette ki sadece 'Oyum x partiye' tadında değil... Gelecekte yapacağın işlerin kendi ideallerinle ne kadar tutarlı olacağına dair endişelerin yükselmesi, adalet-ahlak gibi kavramların ne kadar değişken ve çok boyutlu olabildiğine dair farkındalığının artması gibi pek çok şey düşünebilirsin. Hayatına adapte etmek de isteyebilirsin. Aşırı uçlarda dolaşmak ya da siyah-beyaz tadında ayırmak yerine daha esnek olmak sana her şeyden önce iç ve vicdan rahatlığı sağlayabilir. Ağustos'ta görüşmek üzere.

Fırtınalar koparsa kopsun, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Hassas tabiatından ötürü bu yazıya giriş yapmadan önce yumuşatıcı şeyler söylemek istiyorum fakat bu ay öyle gümbür gümbür geliyor ki, lafı uzatmaya hiç niyetim yok!

Bu ay burcunda bir tutulma gerçekleşecek ve tutulmalar, daha önce de bahsettiğim gibi kaderseldir ve hangi yolu, hangi patikayı ve hangi yöntemi seçersek seçelim; geçeceğimiz, uğrayacağımız ve bir süre oyalanacağımız durağı işaret eder. Sen bir seçim yapmazsan, evren senin adına bir seçim yapar ya hani, onun gibi! Tutulma döneminde artık elimizden geleni yapmışızdır ve gerisi 'olacağına varacaktır.' Hayatta her şeyin irademiz ve çabamız dahilinde olduğunu asla söyleyemeyiz sonuçta bazıları gerçekten de şanslı doğar; ama her şeyi şansa da bağlayamayız, çaba ve emek göstermedikçe iyi şeyleri elde edemeyiz... Biz bu ikilemde kıvranıp dururken, tutulmalar dönemi başlıyor ve evren artık ipleri elimizden alıyor. Bu ayın 12'sinde gerçekleşecek ve etkisi en az altı aya yayılacak olan bu etki sadece aşk, para gibi meseleleri değil; seni topyekün bir insan olarak sağlam bir dönüşümden geçirmeyi planlıyor. Neyse ki pek çok retrolu gezegen sayesinde bu etkiyi sindire sindire, yavaş yavaş yaşayacaksın. Korkulacak bir şey yok yani. 

Ayın 5'ine dikkat çekmek istiyorum önce. Zira ayın ilk haftası son derece iyi etkilere sahipken, 5-6 Temmuz tarihlerinde para konusunda gerginlikler gözüküyor. Bu tarihlerde bankalarla, büyük paralarla oynaman gerekirse lütfen çok dikkatli ol. Aynı zamanda mesleğinle alakalı, eğer kendi iş yerinin sahibiysen ya da ellerinle üreyim yapıyorsan, freelance bir çalışansan; ödemelerinde gecikmeler, ödemeler konusunda tartışmalar söz konusu olabilir. Maalesef böyle bir tartışma ortamında, gökyüzü pozisyonlarının işaret ettiğine göre işlerin pek de kolay çözülmeyeceği görülüyor. O yüzden biraz zamana bırakmak lazım. 10-12-14 Temmuz tarihleri bu meseleleri sonuçlandırmak için daha uygun mesela. Eğer işsizsen ve iş arıyorsan, ayın ilk haftasında yine güzel etkiler var. Hazır güneşi, venüsü hissediyorken git ve kendini göster.

Aşk konusuna gelelim... Aşk konusunda özellikle 10 Temmuz'dan itibaren düğümler çözülmeye başlıyor. Sadece ilişkindeki sıkıntıları gidermekle kalmıyor, aynı zamanda bu sıkıntıların üzerinde yarattığı değersizlik hissini de silip götürüyor. 11 Temmuz ise sevgiliden gelecek güzel sürprizler için birebir! Bence sürprizi bekleme ve mutlaka beraber dışarı çıkın. Sosyal ortamlarda çok güzel tesadüflere denk gelebilirsiniz ve unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. 12 Temmuz'da ise yine aşk konusunda (özellikle 8-9-10-11 Temmuz doğumlu bir Yengeçsen) çok çok ilginç yol ayrımlarına gelebilirsin. Bu yol ayrımı, elbette ki illa senin sevgiliden ayrılman anlamında değil; ilişkiyi farklı bir yola sokmak, ilerletmek anlamına da geliyor. Çocuk niyetin varsa, şansın çok açık. Ama eğer böyle bir niyetin yoksa lütfen çok çok çok dikkatli ol. 

Sevgilisi olmayan Yengeçler için de benzer yorumları yapacağım aslında; özellikle ay sonuna doğru (18-20 Temmuz civarı diyelim) hızlanacak olan iletişim trafiğinde güzel insanlarla tanışabilirsin ve hızlı ilerleyen bir ilişkinin içinde bulabilirsin kendini. Ben yine de 25'inden sonra büyük kararlar almanın iyi olmayacağını belirteyim. Yani 25'ine kalmadan o iş olursa olur, fakat sonrasına kalıyorsa biraz beklemekte, duyguların olgunlaşmasını ve pişmesini sabırla izlemekte mutlaka bir hayır vardır.

12 Temmuz değil ama ay sonundaki 27 Temmuz tutulması beni daha çok düşündürüyor. Bu seni, en çok 'güven' konusunda sınayabilir. Güven dediğimizde illa akla kıskançlık, ihanet gibi meseleler gelmesin. Karşındakine güvenmenin en saf hali, üçüncü kişiler resimde olmadığı takdirde gün yüzüne çıkıyor. En büyük zaaflarını, geçmişindeki yaralarını, sırlarını ne kadar paylaşabiliyorsun mesela... Bunları paylaştığında, kendinle alakalı yüzleşmediğin hangi yanlarını görüyorsun? Karşındaki sana ne kadar açılıyor? İşte bunlar hep karşındakinin elini tutup yüksek bir binadan salınmak gibi! Janti kıyafetlerin, süslü iç çamaşırların olmadan, makyajsızca birinin karşısında çırılçıplak durmak gibi. Kısacası Yengeç, bu ay sonunda sırlar ortaya dökülebilir. Kendinin de, karşındakinin de karanlık ve zayıf taraflarını görebilirsin. Bu da daha yakın bir bağ kurmanıza sebep olabilir diye umuyorum. Eğer eğer eğer, gizli ilişkilerin varsa; kendine çok dikkat etmelisin. Ahlak polisi gibi akıl verecek değilim fakat şunu da bilmelisin ki; bunca güzel gelişmenin ve fırsatın önünde olduğu bir dönemde, enerjini gizli saklı kalması gereken bir ilişkiye azıcık da olsa akıtıyorsan, kendine haksızlık etmiş olursun.

Eğitim konularında son derece güzel gelişmeler var bu arada... Ama retro etkisi bitmeden sonuçlanmalar alamayabilirsin. Yine de yurtdışı-dil eğitimi-yüksek lisans gibi konular için şimdiden hazırlan derim, pasaportunu çıkart ve kendini hazırla çünkü Ağustos'ta çok güzel haberlerim olacak!

Güneş sende yükseliyor, Aslan!

Sevgili Aslan,

Doğum günün kutlu olsun. Güneşin en çok parladığı burç olarak, enerjin sadece seni değil, herkesi yükseltiyor ve güçlendiriyor. İşte sen de bu ay, aynı güneş gibi, sadece kendin olarak tabiatın gereği parladıkça, çevrene hayat vereceksin. Isıtacaksın ve yeşillendireceksin... Fakat ay başında biraz üstümüz başımız ıslanacak elbette, sonuçta gökyüzünde baya duygusal bir su üçgeni var. Bu da senin için gökkuşağı demek :)

Bu aya biraz durgun fakat huzurlu başlayabilirsin. Eve çekilmek, hobilerinle ilgilenmek gibi meyillerin olabilir fakat Venüs senin burcunda, bu etkiyi kaçırmamak adına bolca sosyalleşmeni öneririm. Özellikle 11 Temmuz çok güzel bir fırsat getiriyor karşına. Sağı solu belli olmayan Uranüs'ün de etkisiyle sadece kişisel anlamda aşk hayatında değil; kariyer konusunda da hiç beklenmedik bir haber ve bir fırsatla karşılabilirsin. Bu haberi ve fırsatı kesinlikle havada kapmanı ve özellikle 14 Temmuz'da resmiyete bağlamanı öneririm. Mesela diyelim ki, kabul alacağını bile düşünmediğin ama yine de şansını denemek için başvurduğun bir iş ilanı... Beklenmedik bir dönüş gelebilir ve bunun için de işleri ertelemeden, tatil-hazır değilim gibi bahaneler üretmeden harekete geçmen lazım. Çünkü ay sonuna doğru yeni şeylere başlamak hiç iyi bir fikir olmayacak. 

Ama kariyer konusuna daha detay vermeden önce şu ilişkiler meselesini aradan çıkaralım. Eğer bir ilişkin varsa, bir takım gerginlikler yaşıyorsanız, 5 Temmuz tarihinde derin meseleleri açmasanız iyi edersiniz. Ağızlardan incitici ve sonradan pişman edebilecek sözler çıkabilir. Oysa 8 Temmuz, gerilen sinirleri yatıştırmak için birebir! Cinsel anlamda da sorunların aşılacağı ve ruhani-tensel yakınlaşmanın iyi geleceği bir tarih. Ayrıca 10 Temmuz'dan itibaren kişisel geçmişine dair sıkıntıların, uyku problemlerin, aile üyeleri ile problemlerin bitmeye başlıyor, yeni bir sayfa açıyorsunuz. 12 Temmuz'da artık 'tamam' diyeceğin şey, bir süredir seni geri tutan bilinçaltına dair huzursuzluklar çıkaran ruh halin olacak. Deri değiştirmek gibi düşün. Depresyonu güzelce anlatan Prozac Toplumu'nda bir cümle geçiyordu, 'Depresyon böyle vurur; yavaş yavaş ve aniden'... Kitabın sonunda da 'İyileşme işte böyle başlar, yavaş yavaş ve aniden!' Kısacası, sen kitabın sonundasın. İyileşme yavaş yavaş başladı ve 12 Temmuz'dan itibaren 'aniden' artık kötü duygularından arınmış olduğunu hissedeceksin. 

Ay sonundaki Kova tutulması ilişkiler konusunda bir hareketlenme başlatacak. Bu etki altı aya yayılacak gibi duruyor. Bu elbette bir evlilik kararı gibi büyük ve güzel bir şey olabilir ve aylarca sürecek etki de hazırlıklara yorulabilir. Ama eğer senin şu ruhani uyanışından sonra huzursuzlanan biri varsa; karşındakinin senin kötü ruh halinden beslenip beslenmediğini sorgulamak isteyebilirsin. Zaten 25'inden itibaren Merkür retrosu başlayacağı için uzun tartışmaların pek sonu gelmez. Akışa bırak diyeceğim ama zaten bu tutulmalar dönemi kadersel olacağı için, nasıl yazılmışsa öyle işleyecek. Yani kendini hırpalamanın bir manası yok. Bu tutulma yazgıyı, kaderi tetikliyor ve olacağı varsa muazzam bir enerji ortaya çıkararak oluyor, olmazsa da yol veriyor inceden inceden... 

Bu elbette ki hayatında biri olan Aslan burçları için geçerli. Yalnızların bu etkiyi daha çok kişisel anlamda hissedeceklerini düşünüyorum. Elbette uzun süreli bir flörtün varsa, ani bir kararla bunu ilişkiye çevirmek isteyebilirsiniz fakat ben yine de retrolar döneminde ciddi kararlar almanın çok da hayırlı olmadığını hatırlatmalıyım. 

Para konusunda güzel etkiler ayın ortasından itibaren başlıyor, ailenin borçlardan kurtulmaya başlaması ve kazancının bereketinin artması muhtemel. Yine de alışveriş yasağı 25'inden itibaren geçerli. 

Bitirmeden önce kariyer konusuna son kez daha değinmek istiyorum; bu ay enerjin yükseliyor ve güçleniyorsun her anlamda. İş konusu da böyle olacak -ister işsiz ol, ister kariyer sahibi... Dikkat edilmesi gereken nokta şu ki; bazen statünün daha altında işler yaptığını hissedebilirsin. 'Ben x müdürüyüm, y'nin yöneticisiyim, bu benim işim değil ki!' ya da 'Ben bunca yıl bunun için mi okudum?' tarzı sertleşmelerin olabilir. Elbette ama elbette hakkın olanı ve itibarı daima talep etmelisin fakat bu ay için ufak bir istisna olsa ve 'düşük' bulduğun işleri yapsan, kazancına gerçek anlamda katkısı olabilir.

Başın dönecek, Başak!

Sevgili Başak,

Başak burcunun hikayesi aslında 'titizdir, hiçbir şeyi beğenmez, sürekli şikayet eder' kalıplarından daha fazlasını kapsayan, derinliği olan bir mite dayanıyor. Başak burcunun Tanrıçası, Astraea, Altın Çağ döneminde yeryüzüne bereket getiren, çiftçilere, emekçilere yardım eden bir masumiyet sembolü. Altın Çağ bitip, insanlık zıvanadan çıkınca, gördüğü iğrençliklere dayanamayan Astraea gökyüzüne yükseliyor, Başak ve Terazi arasında yerini alarak yıldızlara dönüşüyor. Altın Çağ'ın vakti yeniden gelinceye kadar, yani o mükemmel şartlar sağlanıncaya kadar da inmemeye karar veriyor. Bu mit nesilden nesile aktarılarak bir şekilde 'Başaklar temizlik hastasıdır, hep eleştirirler, hiçbir şeyi beğenmezler' gibi yargılara dönüşmüş işte. Temizlikten kasıt illa çamaşır suyu içmek değil, mükemmellikten kasıt da görkem, şan, gösteriş değil... Daha ruhani bir tatmin, ahlak, ince detaylar arıyor Astraea. Şimdi, bu büyük ve kutlu Tanrıçanın 'ıyyy Zeus belanızı versin, gidiyorum salaklar, iğrençsiniz' diyerek söylenmesi sana bir yerlerden tanıdık geliyor olabilir. Gel gelelim ki sen bir Tanrıça değilsin ve göğe yükselemezsin, yükselsen bile orası çok yalnız bir yer olur. Dolayısıyla insansın, buradasın ve bir şekilde elindekilerle en iyisini yapmak durumundasın.

Bu hikayeyi ve sende çağrıştıracaklarını özellikle 11 Temmuz ve 25 Temmuz tarihleri için uyarı niteliğinde paylaşmak istedim. Zira çok sosyal bir ay olacağı için, hızlı akışın karmaşasında kontrol edebileceğin tek şey kendi tavırların ve yaklaşımın olabilir. 

5 Temmuz ile başlayalım, ayın en güzel günlerinden biri. Jüpiter ve Güneş, göklerin iki iyisi, güçlerini bir güzel birleştirerek, bu tarihte sana son derece olumlu enerjiler yolluyorlar. En çok da dostlarla iletişim ve kariyer anlamında işine yarayabilir. İş arıyorsan örneğin, bu tarihlerde ( - / + 1 gün ekleyebilirsin), dostlarına haber sal, iletişime geç derim. İş yerin ile alakalı meselelerde de arkadaşlarından yardım alabilirsin. Hele hele basın yayın, medya, teknoloji ve iletişime dair bir sektördeysen kesinlikle çok şanslısın. Yeni projelere başlayabilirsin, üslerinle konuşabilirsin. Kısacası bu dostluk-projeler temalarında iletişim olanaklarını bir birleştir ve olacakları gör. Fakat uyarı yapmam gereken konuya geliyorum ve seni şu ilk paragrafı yeniden okumaya davet ediyorum çünkü bu ayın genelinde daima etkili olacak ve ay sonuna doğru daha da yoğunlaşacak olan bir durum var: İş arkadaşların ile gerginlik... Bu ay söz konusu iş yeri, günlük rutinler olunca biraz nefretçi, pimpirikli bir tavrın olabilir. Genelde yaptığım 'İradeli ol, alanını koru, hakkını yedirme' gibi lafları etmeyeceğim çünkü retroların (ay sonunda Merkür de katılıyor bu retrolu gezegenlere) etkisiyle, bu ay başlatılan tartışmaların sonu olmaz. Yani meseleler çözülmeyeceği gibi, sinirini ve ilişkilerini bozduğuyla kalabilir. O yüzden söz konusu iş yeri, günlük sorumluluklar olunca deriiiin bir nefes alıyoruz ve aniden gökyüzüne yükselebilecek bir kutsal varlık olmadığımızı, sıradan bir insan olduğumuzu hatırlayıp derin bir 'ya sabır' çekiyoruz.

Aşk meşk mevzuları karmaşık mı? O zaman 8 Temmuz tarihini bir kenara şimdiden not et. Affedilmek, barışmak, romantik anlar geçirmek için ideal bir gün. Ama ama ama... Bu tarihi her ne kadar yaraları şifalandırmak için kullanabileceksek de; yanılgılara düşme ihtimali de yüksek olacak. Zaten affetmek-anlayış-hoşgörü dediğimiz şey birazcık da görmezden gelmek değil midir? Bu yüzden 8 Temmuz'u güzel vakitler için kullan ama eğer geleceğe dair uzun vadeli bir karar, sevgiliyle beraber maddi konulara yönelik bir girişim söz konusu olursa biraz temkinli ol derim. Büyük sözler de verme.

10 Temmuz'dan itibaren bir süredir hissettiğin zihin tıkanıklığı, kendini ifade ederken zorlanma, düşüncelerin bulanıklaşması vesaire, bunların hepsi akıp gidiyor ve çok hızlı bir dönem başlıyor. Bu dönemde başının dönmemesi için önemli günlere tane tane bakalım şimdi: 

İlk atak 11 Temmuz'da kendisini hissettiriyor: Senin burcuna geçen Venüs'ün Uranüs ile etkileşimi! Özellikle yükselenin Başak burcunun ilk derecelerindeyse ya da Başak burcunun başında doğmuş bir Ağustos çocuğuysan bunu çok yoğun hissedebilirsin. Bu ne demek peki? Bu ani romantik gelişmeler demek sevgili Başak. İlişkin varsa evlilik teklifi alabilirsin, yolculuk planları yapabilirsiniz, geleceğe dair planlamalar ve daha pek çok güzel ihtimal. Kalbini açık tut! Sevgilin yoksa da ani ve son derece şaşırtıcı gelişmeler seni bekliyor olabilir, bunun için telefonunu ve kalbini açık tut o gün! (Yükseleninin bu etkiden nasiplenip nasiplenmeyeceğini görmek için Google'da 'doğum haritası' yazınca çıkan herhangi bir siteden haritanı çıkartabilir ve yükselen çizginin, yani saat gibi düşün ve 9'u gösteren noktadaki, Başak burcu diliminin başında mı, sonunda mı olduğuna bakabilirsin.)

12 Temmuz'da ise tutulmalar dönemini nihayet resmi olarak başlıyor. Bu tutulmanın sana 'insan' getireceğini düşünüyorum. Aranızın bozuk olduğu bir arkadaşınla yeniden yollarınız kesişebilir, aranız bozuk olmasa bile zamanında yakın bağ kurduğun fakat bir şekilde ayrı düştüğünüz bir dostun yeniden hayatına girebilir, herkes de kendi hikayesiyle gelir ve mutlaka evrenin sana bu konuda vermek istediği bir ipucu vardır. Tutulmalar döneminde gökyüzünde pek çok retrolu gezegenin oluşu da karmik etkileri güçlendiriyor ve bu insanların birden hayatına gelmesinin gizemli sebeplerine işaret ediyor.

14 Temmuz'da yine güzel bir etki var; hem de bu defa şaşırtıcı Uranüs ya da yanıltıcı Neptün ile alakalı değil, kök saldıran ve gerçekleştiren Satürn ile alakalı! Sevgiliyle (ya da flörtle) yapılacak planlar olumlu, girişimler bereketli duruyor. Hani 8 Temmuz için 'güzel ama yanıltıcı olabilir' demiştim ya, işte 14 Temmuz adeta 8 Temmuz'da yapmaktan kaçınacağın işleri yapman için bir fırsat. Hayatındaki önemli insanla uzun vadeli güzel vakitler için tohum atılıyor. Ayrıca bu tarih, çocuk sahibi olmak isteyenler için de çok şanslı. Para konularında da olumlu.

25 Temmuz'dan itibaren ise ortalık k a o s! Şaka tabi, abartmayayım. :) Ama yine de hem senin burcundaki Venüs'ün yanıltmayı seven bulanık Neptün ile karşı karşıya gelmesi, bir de tam o sırada başlayan Merkür retrosu ilişkiler konusuna belirsizlik getiriyor. Bu illa kötü olmak zorunda değil. Eğer sevgilin varsa, bu dönemi son derece nostaljik bir şekilde, hatta aile ziyaretleri ve deniz kenarı tatilleriyle son derece huzurlu bir şekilde geçirebilirsiniz. Sevgiliyle ciddi adımlar atmak için gereken zaman aralığını ise yukarıda belirtmiştim, ay sonuna kalmasın yani. Sevgilin yoksa da, flörtünle ciddi bir ilişkiye en az 24'ünden önce yelken açmaya bak. 25 ve sonrasında kararlar almak pek hayırlı değil. 

27'sinden sonra ise kulağına çalınacak bazı gıybetlere karşı dikkatli ol. Yine tekrarlıyorum: İlk paragraf! İnsanlar bazen çirkinleşebilir, evet, insan böyle bir şey sonuçta. Pire için yorgan yakma.

Bitirmeden önce son değinmek istediğim konu ise kesinlikle sağlık... Kötü alışkanlıkları bırakmak için uygun bir zaman, Başak. Meditasyon, nefes egzersizleri ve özellikle de kök çakra çalışmaları sana bu dönemde çok yardımcı olabilir. Sadaka vermek, yardım yapmak gibi şeyler de misliyle şifa getirir. Kısacası ruhani dünyan ile maddi dünyan ay sonuna doğru ilginç bir senkronizasyona giriyor. Bol şans.

En çok kendini sev, Terazi.

Sevgili Terazi,

Bir süredir yorumlarken, üzerine çalışırken en çok yorulduğum burç kesinlikle sensin. Fakat şikayet etmiyorum çünkü sen olmak daha da yorucu olmalı! Neyse ki bu ay nihayet tutulmalar başlıyor ve ikimiz de bu dertten kurtuluyoruz. Artık ne olacaksa olsun!

Harika bir döneme giriyorsun, sevgili Terazi. Öncelikle ayın başından itibaren para-üretim-kariyer işlerinin son derece olumlu bir akışta olduğunu belirtmeliyim. Ama bu seni kişisel anlamda tatmin olmuş ve iyi hissettiriyor mudur, işte ondan emin değilim. Zira Kova burcundaki Mars retrosu, seni en çok kendi değerin ve ederin konusunda düşüncelere sevk edebilir. İnsanlardan takdir gördüğün, iyi işler yaptığın halde kendini yetersiz hissediyor olabilirsin; daha da kötüsü bir yanılgıya kapılıp tüm emeklerinin ne kadar kıymetli olduğunun, başkalarının gözündeki değerinin farkına dahi varmıyor olabilirsin. İşte bu gerginlik ayın 12'sinden itibaren deprem gibi ezilip gidiyor. Patron-baba gibi güç sahibi bir otorite figüründen alacağın alkış, toplum gözünde görünür hale gelmen nihayet seni şöyle güzelce bir sarsacak diye düşünüyorum. O yüzden, ayın 12'sine kadar 'ne de olsa beceremiyorum, olmuyor' gibi düşüncelere düşüp sakın rehavete kapılma ve ne yapıyorsan onu yapmaktan vazgeçme derim. Örneklendirecek olursak; elimizde iki tane genç olsun. Biri gerçekten müzikal anlamda doğuştan çok yetenekli, virtüöz derecesinde eğitim sahibi olabilir ve kendisini en iyi olarak görebilir. Fakat bizi biz yapan şeyler sadece yeteneklerimiz ve zihnimizde ait olduğumuza inandığımız statü değil; yaptıklarımız, verdiğimiz emekler ve seçimlerimiz. Kendisiyle huzur ve kişisel tatmin içerisinde dümdüz yaşayıp giden virtüöz arkadaşın yanındaki üç akor bilen hevesli ve çalışkan çocuk ise, emekleri ve çabasıyla daha çok üretebilir, daha çok insana dokunabilir, dünyaya bir somut bir şeyler katabilir. Yani bu 'kendine değer verme' olayı biraz yanılgı bebeğim. Üniversite sınavından yeni çıkmışsan ve kendini yetersiz hissediyorsan, nice muazzam okulların harika bölümlerine girip de bitiremeyen onlarca insanın olduğunu unutma mesela. Sıradan bir bölümden de alıp yürüyenleri; hayatın insanlara sadece tek bir şans değil, onlarca fırsat çıkaracağını tekrar tekrar hatırla. Aynı şirkette yıllardır aynı işi mi yapıyorsun? Senden sonra işe başlayan ve aslında senden daha yetenekli-çalışkan olmayan biri özgüveni ve girişkenliğiyle ilerledi ve yükseldi de sen kendini geride kalmış mı hissediyorsun? Hazır olmadan sorumlulukların altına giren insanların nasıl da başlarını derde soktuklarını ve bunlara şahit olarak senin aslında nasıl da güvenli şartlar altında, sağlıklı bir şekilde tecrübe sahibi olduğunu düşün mesela. Babannemin dediğini diyeceğim sana: 'Her şey olur.' Yeterince motive olduysan şimdi tarihlere geçiyorum.

Ayın 12'sindeki olaylar zincirinin başlangıcından önceki güzel etkilere sağlık durumun da fazlaca dahil. Kötü alışkanlıkları bırakmak için çok güzel bir fırsat var önünde. Ayrıca alışverişler için de uygun bir zaman çünkü ay sonuna doğru alışverişi yasaklayacağım sana. 10 Temmuz'dan itibaren maddi durumun düzelmeye başlıyor. Yaptığın ama karşılığını alamadığın işlerin ödemeleri gelebilir. 14 Temmuz tarihinde uzun vadeli planlara girişmek için güzel bir fırsat var. Alışverişler için de, imzalar, seyahat planları için de 14 Temmuz yıldızlı tarih. 

Aşk konusundan da bahsedeceğim elbette, açıkçası ay boyunca aşk konusunu iyi görüyorum. Özellikle arkadaş gruplarından ve İnternet üzerinden flörtler yaşayabilirsin eğer bekarsan. Ama ay sonuna doğru pek bu işleri kovalamamak lazım, ki zaten pek içinden de gelmeyecek gibi duruyor. Yine de dostlarla bol bol gülüşmeli vakitler var. Eğer bir sevgilin varsa, beraber bir yolculuk düşünebilirsiniz. Çocuk sahibiysen ya da anaokulu öğretmenliği gibi çocuklara dair bir meslekteysen, 20-25 Temmuz aralığında miniklere ekstra göz kulak olmak lazım. 

Aslında ay sonu daha da şenlikli... 25 Temmuz'da Kova tutulması baya baya etkili olayların fitilini yakıyor ve bunun teması açıkçası aşk olarak gözüküyor. Yukarıda bahsettiğim 'kendine değer verme' meselesiyle de bağlantılı ilerleyecek olan bu aşk konulu drama filmimizde; kahramanımız olan sen, kendi içinde bir kimlik sorgulaması yaşayabilirsin. İnsan kendisine bazen fazla yüksek standartlar belirleyebiliyor ve kendisinden daha fazlasını bekliyor. Bu şekilde 'olmak istediğin insan' olamayınca da başkasının seveceği insan olmak ve sevilmenin tatminine ulaşmak daha kestirme, kolay bir yol gibi görünebiliyor. O yüzden bence 25 Temmuz'dan sonra (etkisi altı aya yayılarak) tetiklenecek bu aşk hikayesine girişmeden önce, kendi kendini sevmeyi başarmak önemli. 

Kova'ya yaptığım aşk yorumunu sana da iletiyorum çünkü aynı etkiye maruz kalıyorsunuz, küçük bir farkla... 'Bu dönemde başlayacak olan ilişkilerin fazlaca karmik olduğuna işaret ediyor. 'Bu kadının sürekli söyleyip durduğu karmik kelimesi ne demek ya?' diye soruyorsan da açıklayayım: Kimileri yazgı der, kimileri daha önceden (belki de önceki hayatlarda tanışmış) ruhların yeniden kavuşması... Hayatına girecek olan insan öylesine biri olmayacak demek bu. İyi ya da kötü, seni üzer ya da sevindirir -o kısım sana da bağlı nitekim), fakat seni mutlaka değiştirir, ruhunun dönüşümünde, olman gereken insana ulaşman konusunda borcunu öder ya da ödetir. Dolayısıyla hazırlan derim. Temmuz sonundan başlayıp neredeyse önümüzdeki altı aya şiddetlenerek yayılacak olan bu etki gerçekten özel, unutulmaz şeyler yaşatmak için geliyor. Ha, uyarı yok mu? Var elbette. Öncelikle şunu netleştirelim: Hayatına yeni alacağın insanı, geçmişin hayaletleri, şeytanları ve travmalarıyla karşılamadığına emin olmalısın. Terk edilme korkuları, güvensizlikler, kapalı kutu olma, 'ne de olsa beni kimse anlayamaz' tripleri ancak kötü bir başlangıç olur. Zaten bu insanla ilişkinizi resmileştirmenizi bu ayın sonunda kesinlikle önermiyorum. Tanıyın birbirinizi, ileride (retrolar falan bitip, zihinler dinginleştiğinde) artık Facebook'ta relationship mi yaparsınız, Instagram'da açıklama kısmına tarih mi atarsınız, siz zamane gençleri ne yapacaksanız yaparsınız işte. Zaman lazım.'

Deli fişek gibisin, Akrep!

Sevgili Akrep,

Ayın başından itibaren, özellikle 4-5 Temmuz tarihlerinde zirve yapan öyle bir enerji var ki üzerinde; seni çok yukarılara da yükseltebilir, kontrolünden çıkarırsan da ani bitişler yaşatabilir. O yüzden ayın ilk haftasında sakin kalmak çok önemli. Gerçi yine felaket tellalı gibi 'bitişler yaşatabilir, felaket olabilir' gibi cümleler kurduktan sonra sakin kalmanı önermem kulağa pek mantıklı gelmiyor farkındayım ama demek istediğim şu ki; ekstrem sonuçlanmalara götürecek bu güzel akışta kontrolü sağlamanın tek yolu sakin kalmak. Merkür'ün konumu bu noktada kilit olduğundan; en çok diline sahip çıkman gerekiyor. Aşk konusunda da, kariyer konusunda da bu ayın ilk haftasında o 'ya hep, ya hiç' tarzı posta koyuşlar karşındaki insanlara sökmeyebilir. Sen de bu tarz bir ultimatomun gereksiz olduğunu iş işten geçtikten sonra fark edebilirsin. O yüzden, özellikle ikili iletişim gereken konularda -hele hele şöyle romantik bir buluşma söz konusuysa, kesinlikle 8 Temmuz'u bekle derim. 8 Temmuz'da son derece güzel bir etki var, hem anlayışlı, hem de yaratıcı sohbetler edilebilir. Ama bu tarihte söylenenler hep dilde kalsın, olur mu? Ciddi imzalar atmaya ya da maddiyata dayalı konularda büyük sözler vermemeye dikkat et.

Zaten 12'sinde artık kesin olarak etkilerini hissettirmeye başlayacak olan tutulmalar dönemi sana en çok geleceğini düşündürecek. Üniversite, yüksek lisans, dil-meslek eğitimi, yurt dışı planları vesaire, bunlar gibi gelecek planlarına ve ideallerine dair kıpırtılar inceden başlıyor. Sakın bu planların hemen hayata geçmemesine ya da hızlı ilerlememesine dair karamsarlığa kapılma; zira bu ayın ortasından itibaren teker teker gelişmeler başlayacakken, asıl yükselişler önümüzdeki ayları bulacak. Böylesine hayat değiştirici bir etkiyi aniden yaşamak sert olurdu zaten. İlerleyen dönemlerde bunu daha açacağım.

Bekarsan, hayatında biri yoksa, 10-11 Temmuz tarihlerinde aniden kamyon çarpmış etkisinde biriyle tanışabilirsin. Bu insanla ani bir ilişkiye başlaman da söz konusu olabilir. Açıkçası ayın 14'ü, hem sevgilisi olan Akrepler, hem de flörtü olan Akrepler için ilişkileri bir sonraki aşamaya taşıma vakti geliyor. 'Adını koymak', resmiyete dökmek, ciddi kararlar almak vakti. 

Ayın 22'sinden sonra kariyer anlamında bir yükseliş varken, bir taraftan da 'kibirin bir canavar gibi kapıda beklemesi' sorunsalı var :) Bu tarihten itibaren güzel bir iş, proje alabilirsin fakat fazlaca sorumluluk gerektireceğini de bilmelisin. Terfi, yeni bir iş, yeni bir pozisyon, yeni bir girişim... Giriştiğin işte egoya kapılmak ya da haddinden fazla özgüven -hem de yönetici gezegenin Mars retrodayken- seni büyük konuştuğuna pişman edebilir. Ayrıca baba-patron gibi figürlerle de çatışmamakta yarar var. 'Onun parasına kalmadım!!! Kendim hallederim! Kovarsa kovsun!' bu tarz lafları aman yeme, dikkat et. 

24 Temmuz ise aşk ilişkilerinde çok yanıltıcı, bulanık bir süreç getiriyor iki gün boyunca. Hayatında biri varsa, sırf senden çekindiğinden dolayı bazı hislerini gizliyor olabilir. Ardından gelen Merkür retrosu da iletişim mevzularını zaten tıkadığından dolayı, bir süre kopukluk olabilir. Bu süreçte paranoyalar, şüpheler ile gerçek sezgileri karıştırmamak lazım. Akrep sezgilerinin verdiği özgüvenle her şeyi bildiğini, her şeyi çok iyi anladığını, karşındaki insanı çözdüğünü vesaire düşünürsen, yanılabilirsin. Kısacası, bu ay en büyük sınavın kendinsin, Akrepciğim. Ben tavsiye olarak 'ölçülü ol ve sal gitsin' derim. 

Yine Temmuz'un son haftası boyunca, eğer bir ebeveynsen ya da çocuklarla çalışan bir öğretmen vesaire isen, minikleri göz önünde tutmakta, ekstra dikkatli davranmakta fayda var.

Ayın ilk haftasındaki muazzam enerjiyi güzel göğüslediğin ve yönlendirdiğin takdirde hem kariyer, hem aşk konularında kazanırsın. Anahtarı dengeli ve uyanık olmak. Ayın 10'undan itibaren neşen ve enerjin yerine geliyor ama kilo almaya dikkat! İkinci ve üçüncü haftanın başı buram buram aşk kokuyorken; ayın son haftasına da biraz gerginlikler sebebi ile dikkatli oluyoruz ve Ağustos ayında görüşüyoruz.

Ruhunu dinlendirme vakti, Yay...

Sevgili Yay,

Geçtiğimiz ayı kazanç konularının gündeminde kapattığından sebep, bu ay yoruma öncelikli olarak para mevzusundan başlayacağım. 4 Temmuz tarihinden itibaren üç gün boyunca, herhangi bir borç durumu varsa gündeme gelebilir. Olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum. Ama bu sırada bankadan kredi çekmek, kredi kartı ile büyük harcamalar yapmak gibi niyetlerin varsa, özellikle 7-8-9 tarihlerinde çok dikkatli olmalısın. İlk haftadan sonra odağın finansal konulardan uzaklaşacak. Bu dönemi alacak verecek işlerini gönül rahatlığıyla tamamlamış olarak bitirceğini düşünüyorum. 

Şimdi gelelim manevi meselelere -ki bu ayın en vurgulu konusu da zaten bu. Ayın 9'una kadar duygu yoğunluğu yaşayabilirsin, bilinçaltı yaralarının şifalanması için harika bir dönem. Cinsel problemlerin giderilmesi, güven ve yakınlık ile alakalı kaygıların yok olması özellikle 8 Temmuz tarihinde mümkün. Böylesine genel ve kişisel, herkese göre değişken ve derin bir konuyu elbette örneklendirmem imkansız. Fakat tavsiye vermem gerekirse; uykusuz kalmamanı, bol bol dua etmeni - meditasyon yapmanı, sadaka vermeni ve özellikle de kök çakra çalışmalarını bir denemeni öneririm. Kök çakra çalışması gibi mevzulara uzak biriysen de, basitçe 'topraklanmak' diyelim... Bu 10 gün içerisinde bir çimenliğe bağdaş kurup, omurgandan bir ağaç gibi köklendiğini hayal etmen, derin derin nefesler alman sana sandığından daha iyi gelebilir. İyice dinlen, dinlen ki ayın 10'undan itibaren başlayacak karmaşaya hazırlan.

10 Temmuz tarihinde yönetici gezegenin Jüpiter retro hareketini bitiriyor ve hızını kazanıyor. Bu özellikle hayallerin, projelerin konusunda ileriye güzel bir atılım demek. Zaten aynı tarihte Venüs Başak burcuna girerek seni daha görünür hale getirecek. Bu tarih aralığında, yani 10'undan yaklaşık 13'üne kadar yaptığın işlerin karşılığını fazlaca övgüyle alabilir, kariyerinde yükseliş yaşayabilirsin. Eğer devam etmekte olan legal bir durum varsa, bir dava gibi, sonuçlanmalar ya da çözülmeler seni bekliyor. Son derece olumlu. Kendini öne çıkarmaktan korkma.

Fakat bundan önce seni 9 Temmuz ile alakalı uyarmalıyım. Bu tarihte, bir süredir içinde tuttukların, eteğindeki taşlar sert bir etkiyle dökülebilir. Yakınlarına karşı posta koyman gereken bir durum olursa, aşırı tepki ve hareketlerin bu defa seni bir çözüme ulaştırmayacağını, karşı tarafa geri adım attırmayacağını ve hatta haddinden fazla uzun sürecek bir gerginlik yaratacağını göz önünde bulundur bence. Özellikle kardeşlerinle ya da aileye yakın akrabalar, komşularla sıkıntılar söz konusu olabilir. O yüzden bu tarihlerde biraz sabırlı olmak lazım.

12 Temmuz ise biraz karmaşık... Tutulmalar dönemi resmi olarak başlıyor ve seni 'başkalarıyla ortak olduğun kazançlara' dair hareketlendiriyor. Fakat ben bunu biraz daha duygusal odaklı görüyorum. Bu ayın ilk tutulması sana güven duygusunu sorgulatabilir. Bu elbetteki bir ortağın ile paylaştığın parayı, kefil olmayı -dolayısıyla da güven duygusunu vurgulayabilir fakat buna partnerine açtığın duyguların, paylaştığın iç dünyan, geçmişin yani zaafların da dahil. Sezgilerinin en güçlü olduğu dönemdesin, eğer güvenmek konusu kafanı kurcalıyorsa dışarıdan tavsiye istemek yerine kendi içine bak derim. Unutma ki, Yay burcu olmak demek, Akrep'i aşmış olmak demektir. O güçlü sezgiler, sindirilmiş ve kodlanmış olarak bilincinde yer ediyor senin. İşe kendine güvenerek başlayabilirsin.

Neyse ki bu duygu yoğunluğu, içsel sorgulamalar mevsimi 20'sine doğru dağılıyor. Güneşin de Aslan'a geçişiyle senin dönemin başlıyor. Artık ateş, hayat kaynağı var. Üniversite gibi yüksek öğretim konuları ve seyahatler için güzel fırsatlar var. Aşk için de öyle! Bu ay, çok fazla ego yapmadığın ve romantik ilişkilere güç savaşlarını karıştırmadığın sürece yeni insanlarla güzel ilişkiler kurabilirsin. Tabi bu ilişkiler konusunu 26'sına kadar halletmekte yarar var. Yani eğer birine açılmak istiyorsan, sevgilinle ciddi önemli bir karar almak niyetindeysen... 26 Temmuz'dan önce hallet derim. Zira Merkür retrosu başlıyor ve bu defa diğer retroların da etkisiyle iletişim kanallarını baya tıkayacak gibi duruyor.

24 Temmuz ile ilgili bir uyarıda da bulunmak istiyorum; bu tarihte geçmişte kalmış kişisel bir olay gün yüzüne çıkabilir ve açıkçası itibarını biraz zedeleyebilir. Geçici bir etki ve kafanda büyüttüğün kadar mesele olmayacak. O yüzden ani tepkilerden kaçın. 

Bu ay en iyisi biraz dinlenmek... İkinci hafta kariyerindeki güzel gelişmeler, üçüncü hafta içerisinde de flört, tatil için iyi fırsatlar var. Hepsinden önemlisi kendini ruhani açıdan beslemek, bunu unutma. Ayın 6'sında güzel bir dilek tut derim. Bütünün hayrına olsun!

Aşk, yeniden, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Bu ayın tüm aksiyonu sende gerçekleşiyor adeta. Önce ilişkiler konusundan başlayalım. Zira sadece yüzeysel aşk duygusuyla değil, kendi benliğinle de bağlantılı derin meseleler var. Özellikle yükselen Oğlaksan, bir ilişkin olsun ya da olmasın, kadersel gelişmeler yaşanmak üzere. Zaten hayatına girmiş ve ilişki yaşamakta olduğun insanın ya da ayın ortasından itibaren ayak seslerini duymaya başlayacağın o gelecekteki sevgilinin, sonucu ne olursa olsun sana kişisel anlamda çok şey katacağını, büyüteceğini ve değiştireceğini bilmelisin. İşte bu yüzden, o demir gibi kaya gibi Oğlak doğasını biraz yumuşatmakta fayda var. Etkileşim sert bir çarpışma şeklinde olursa, kırılsın ve değişim pek hoş olmayabilir. O yüzden bu ay ölümüne inandığımız o asla değişmez kurallarımızı, prensiplerimizi, 'asla'larımızı bir kenara bırakıp karşımızdaki insanı dinlemek lazım. İlişkin var ya da yok; farketmez. Bu ayın gündeme getireceği konularda partnerini dinlemek, sana sadece güzel bir ilişki, uyum, tatlışlık, minnoşluk değil; hayata dair duruşunda faydalı bakış açıları kazandırabilir. Kısacası, bu ay ilişkiler konusu çoook ama çok önemli. Aç kulaklarını ve karşındakini dinle.

Şimdi ayın başına dönelim. 4 Temmuz'dan itibaren başlayacak güzel bir etki var; dostlarla buluşmak, flört etmek yahut sevgiliyle sosyal ortamlara girmek söz konusu. Bu güzel etkinin hakim olacağı süreçte tek kafama takılan şey Mars ve Merkür etkisi ile para konusu. Eğer bir tatil gibi, büyük bir organizasyon söz konusu olursa maddi açıdan kendini ayarladığına emin olmalısın. Finansal konularda sıkıntılar yaşanabilir. Cüzdanına, çantana sahip çıkmakta da fayda var. 7-8 Temmuz tarihleri ise yine aşk konusunda harika. Küslükleri bitirebilecek kadar güzel bir etkisi var. Bu tarihte sevgiliyle ya da flörtle olabildiğine romantik konuşmalar yapılabilir. İnsan insanın aynasıdır diyoruz ya, bazen karşımızdakine esnek, anlayışlı, affedici olmak; aslında kendimize karşı da aynı tutumu sergilememizde yardımcı olabiliyor.

9 Temmuz tarihinde ise çok fazla iletişim trafiğine maruz kalabilir ve duymak istediğinden daha fazlasını duyabilirsin. Buna bolca şikayet eden insanlar da dahil. O yüzden özellikle iş yerinde bazı insanlarla ilişki dengelerinin değişmesini istemiyorsan ya da haddinden fazla bilginin (dedikodunun da diyebiliriz!) sorumluluğunu almak niyetinde değilsen, bu tarihte kulaklıklarını takmak iş görür. Neyse ki bu tarihten itibaren hem Venüs'ün seninle uyumlu bir elementte olan Başak'a geçmesi, hem de Jüpiter'in retro pozisyonunu sonlandırması işleri daha akıcı hale getirecek. Sadece eğlence ve seyahat planları değil; mesleki ve geleceğe dair konularda da endişelerin azalmaya başlayacak. Yine de ani gelişmeler bekleme, birden süper olumlu haberler gelecekmiş gibi heveslenme çünkü bu ayın sonunda bir de Merkür retrosu var. Yani beklediğin haberler gelse bile amacına ulaşana kadar yine bir miktar bekleme lazım. Peki bu bekleme sürecini nasıl değerlendirebiliriz? Bunun en net cevabı: Maddi durumumuzu toparlamaya çalışarak! Bu ay, finansal konular sıkıntılı duruyor, daha önce de bahsettiğim gibi... Fakat para biriktirmek için özellikle ikinci ve üçüncü haftada fırsatların var. Harcamalardan kaçınmak ve bu tarihlerde azıcık da olsa bir miktar parayı kenara atmak, bereketine bereket katacak bir etkide.

Ay sonuna doğru dikkat edilmesi gereken iki tarih de 22 Temmuz ve 26 Temmuz sonrası... 22 Temmuz tarihinde, özellikle eğer bir öğrenciysen, yanlış anlaşılmalara maruz kalabilir, ödev-proje gibi konularda beklenmedik hatalar yapabilir, hocalarınla tersleşebilirsin. Hakkını aramadan önce gerçeğin biraz bulanık olduğunu göz önünde bulundur derim. Ayrıca yine bu tarihlerde kısa-uzak fark etmez, her yolculukta çok çok dikkatli olmak lazım. Alkol-ilaç zehirlenmeleri, bilet kayıpları, eşyaların çalınması gibi ihtimaller yüksek. 

26'sından sonra ise işler daha da karışık, sevgili Oğlak. Karışık diyorum çünkü resmi tam olarak görebilsen de, harekete geçmek zor olacak. Bu da seni vizyonun, anlayışın ve kararların konusunda şüpheye düşürebilir ama düşürmesin! Özellikle maddi konularda, her şeyin sadece çaba ve emekle değil, bazen şans ve evrenin kıyak geçmesi (şu rızk dediğimiz hadise) ile gelebileceğine de güven. Ağustos ayında, 'çözülmez' dediğin o maddi sıkıntılar çözülecek. O yüzden 26'sından sonraki karmaşaya pek de teslim olma.

Bazı şeylere ancak "yazgı" denebilir, Kova...

Sevgili Kova, 

2018'in başından beri seni sürekli motive etmeye, yorumları detaylı tutarak güzel etkileri kaçırmaman için uyarmaya çalışıyorum fakat bu ay sana müsaade var, biraz dinlen bakalım. Öncelikli olarak ayın en büyük etkisi burcunda retro hareketine devam eden Mars... Enerjini düşürebilir ve pasif agresif bir ruh haline bürüyebilir. Bu retroya bir de Merkür takılacak ayın sonuna doğru; yani bazı şeyler için çok da zorlamanın bir manası yok. Bu ay içerisinde yapılacak en akıllıca şey şöyle güzel tatile çıkmak, hatta aileyi ziyarete gitmek, köyün varsa köyüne dönmek olabilir. 

5 Temmuz'daki etki pek çok insan için olumlu enerjiler getirirken seni daha çok sağlık anlamında olumlu etkileyecek gibi duruyor. Mars'ın hareketinden ve özellikle de 9 Temmuz'da alacağı sert açılardan dolayı ilk 10 gün boyunca sağlığına dikkat etmeni, ertelediğin tedavilere başlamanı öneririm. Aynı şekilde ilk haftanın sonu ve ikinci haftanın başında para konularında güzel gelişmeler yaşanabilir; bu gelişmelerin daha çok mesleki anlamda olacağını ve açıkçası çok da büyük olmayan ama emekle kazanılmış paraları kapsayacağını düşünüyorum. Mesela uzun süre önce yaptığın bir freelance işin ücretini, kendin bile unutmuşken, bu tarihler arasında alabilirsin. Patronundan istediğin zam ya da terfi, tam umudunu kestiğin anda karşına çıkabilir. Elbette bu çok güzel bir gelişme olur fakat haberi gelse bile hayata geçirilmesi biraz uzayabilir. O yüzden bu ayın başında büyük beklentilere girme. Sal gitsin, biraz kendine bak, meyve ye, dinlen falan işte!

8 Temmuz tarihinde özellikle iş ortamında yazışmalara dikkat etmeni öneririm. Merkür retrosu henüz başlamamış olsa da, bu 8 Temmuz günü her türlü karmaşaya çok açık olacak. Başkasına yazdığın bir maili, yanlışlıkla alakasız birine gönderebilirsin, en iyi ihtimalle... Dolayısıyla ciddi kararları kapsayan büyük imzalardan zaten kaçınmalısın!

Ayın 10'una kadar sıkıntısız, kusursuz akacak tek konu ilişkiler gibi duruyor. Buna sadece sevgilisi olan Kova burçları dahil. Bekar Kovaları ayrıca işleyeceğim.

Ayın 10'undan sonra ise patlamaya hazırlan. Jüpiter retrosunun bitişiyle beraber otorite kurma, kendini görünür kılma, hakkını söke söke alma gibi dürtülerin adeta şahlanıyor. Bir de üzerinde gelen Yengeç tutulmasını da yorumladığımda seni iş yerinde büyük bir değişime hazır görüyorum. Kimsenin altına girmeye niyetli olmadığı bir sorumluluğu sırtlanabilirsin, arkadaşlarını motive edebilir, öne çıkabilir ve patron gibi güç sahiplerini fazlaca etkileyebilirsin. Eğer işsizsen, iş görüşmeleri için uygun zaman da bu tarih aralığı olarak gözüküyor. Hele 14 Temmuz tek kelimeyle şahane! Para fırsatları, ortaklık kurmak, ciddi adımlar için ideal bir tarih. Ayın 20'si ve 22'sine kadar son derece güzel etkiler yani. 

Sağlık konusuna geri dönmek istiyorum bu arada; ayın ortasında yediğine içtiğine dikkat etmeni ve ufak rahatsızlıkları 'geçer yaa' diyerek ertelememeni öneririm. 

Bekar Kova burçlarına gelecek olursak; sizin döneminiz ayın 22'sinden itibaren başlıyor. Bu konuda herhangi bir tavsiye vermekten kaçınıyorum çünkü ardından gelecek olan tutulma zaten bu dönemde başlayacak olan ilişkilerin fazlaca karmik olduğuna işaret ediyor. 'Bu kadının sürekli söyleyip durduğu karmik kelimesi ne demek ya?' diye soruyorsan da açıklayayım: Kimileri yazgı der, kimileri daha önceden (belki de önceki hayatlarda tanışmış) ruhların yeniden kavuşması... Hayatına girecek olan insan öylesine biri olmayacak demek bu. İyi ya da kötü, seni üzer ya da sevindirir -o kısım sana da bağlı nitekim), fakat seni mutlaka değiştirir, ruhunun dönüşümünde, olman gereken insana ulaşman konusunda borcunu öder ya da ödetir. Dolayısıyla hazırlan derim. Temmuz sonundan başlayıp neredeyse önümüzdeki altı aya şiddetlenerek yayılacak olan bu etki gerçekten özel, unutulmaz şeyler yaşatmak için geliyor. Ha, uyarı yok mu? Var elbette. Öncelikle şunu netleştirelim: Hayatına yeni alacağın insanı, geçmişin hayaletleri, şeytanları ve travmalarıyla karşılamadığına emin olmalısın. Terk edilme korkuları, güvensizlikler, kapalı kutu olma, 'ne de olsa beni kimse anlayamaz' tripleri ancak kötü bir başlangıç olur. Zaten bu insanla ilişkinizi resmileştirmenizi bu ayın sonunda kesinlikle önermiyorum. Tanıyın birbirinizi, ileride (retrolar falan bitip, zihinler dinginleştiğinde) artık Facebook'ta relationship mi yaparsınız, Instagram'da açıklama kısmına tarih mi atarsınız, siz zamane gençleri ne yapacaksanız yaparsınız işte. Zaman lazım.

Sevgilisi olan Kovalara yeniden dönecek olursak da; bu ay sonunda geçmişin defterlerini açmak hiç akıllıca değil. Tartışmalar hiçbir yere varmaz, döner durur ve boşuna canınız sıkıldığıyla kalır. Tutulmanın getirdiği o ani enerjiyi, ortak geçmişinizin 'sen şöyle demiştin, bir keresinde böyle yapmıştın' diye harcamak yerine; birbirinizin daha derinine, çocukluğuna, gerçek geçmişine inerek empati kurarak bağınızı güçlendirmek için kullanabilirsiniz.

Bitirmeden önce son bir uyarı: 25 Temmuz'da mümkünse para harcama! Kredi kartından uzak durmanı öneririm, İnternet alışverişlerinden de. Yanında yüklü miktar para taşıman gereken bir durum olursa da çantana ekstra ekstra ekstra dikkat et. Kolay kazanılmıyor sonuçta...

Sevgiyle, aşkla büyüyorsun, Balık!

Sevgili Balık,

Öyle güzel bir başlangıç yapıyorsun ki bu Temmuz ayına... Umarım yeterince sosyalleşiyor, kendini dışarı atıyor ve bu etkiyi hissediyorsundur. Zira yıldızların sana gönderdiği bu güzel etkiler seni ancak dışarı bulmak için bekliyor. Evinde, odanda değil! Kötü rüyalar görmeye başladın mı? Ya da geçmişe dair zihninde yeniden yeniden oynattığın o dramatik hüzünlü sahnelere kapılıp kendini üzüyor musun? Paranoyalar ile sezgileri karıştırıp kendi kendine olmayacak şeyler kurguluyor musun? Bu ay, sevgili Balık, bir yanın cennet, bir yanın cehennem. Hangisine döneceğin de sana kalmış. Dediğim gibi, dışarıda, sosyal ortamlarda sana tek kelimeyle ha-ri-ka etkiler var. Hala içinden gelmiyorsa bile toparla kendini ve bir aktiviteye katıl. Gerekirse boş boş gez ama yine de evde durma.

Yaz kızım: 8 Temmuz ve 11 Temmuz tarihleri! Tek kelime ile romans, flört ve aşk dolu! Özellikle 8 Temmuz'da bekarsan yeni birileriyle tanışabilir ve çok güzel zaman geçirebilirsin. Uzun süredir aranızın cızırtılı olduğu bir flörtün varsa, buzlar eriyebilir. 11 Temmuz ise hem bekarlar, hem de sevgilisi olanlar için şahane! İlişkide beklenmedik güzel bir sürpriz ile şaşırabilir, ani kararlar alabilir ve bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Zaten ayın 10'unda ileri gitmeye başlayacak olan Jüpiter, geleceğe dair endişelerini sadece ilişkiler anlamında değil, hayat yönü konusunda, silip götürecek ve sana cesaret ve iyimserlik verecek.

Eğer öğrenciysen ve bazı sıkıntılar yaşadıysan, mesela hocalarla tartışmak, bazı derslerden kalmak gibi; hepsi çözülmeye başlıyor. Yaz okuluna mı kalırsın, yoksa sıkıntı yaşadığın derse dair dışarıdan ek ders mi alırsın bilemiyorum ama harekete geçeceğin kesin. Kaba olacak ama 'kafanın almadığı', bir türlü kavrayamadığını düşündüğün konuları nihayet sindirebilirsin. Dil kursları, seyahatler konusunda da yollar açılıyor. Döviz kurları bu kadar yükselmişken sen de pek çok öğrenci gibi yurt dışı meselelerini hayal etmeyi dahi bırakmış olabilirsin ama sana söz yollar açılıyor, gözlerini açık tut yeter.  14 Temmuz tarihinde özellikle, arkadaş ortamlarında geçecek olan sohbetler ve öylesine yapılmış planlar, tahmininden daha ektili ve kalıcı olabilir. Tekrarlıyorum; bu ay bol bol insanlarla etkileşime geç. 

Kariyer konusuna dönelim şimdi de... Sonuçta artık öğrenci olmayan ve hayatın acımasız gerçekleri ve sorumlulukları altında yaşayıp giden Balıklar da var! :) Sizin döneminiz de ayın 20'sinden itibaren başlıyor. Bu dönemde iş yerin artık sıkıcı, mecburi bir yer gibi gelmeyecek, bol bol eğlenebilir ve iş arkadaşlarınla kurduğun iletişimin sadece işle sınırlı kalmadığını, gerçek anlamda da dost olduğunuzu hissedebilirsin. Hatta iş yerinden romanslar da çıkabilir ama kesinlikle dikkat etmek lazım çünkü Merkür retrosu başlıyor ve zihinlerin allak bullak olmaya başlayacağı bu dönemde, hele hele iş yerinden biriyle yakınlaşmak seni sonradan pişman olacağın ve uzun süre çekmek zorunda kalacağın bir yükün altına sokabilir. Duygular birine yükselse de, işleri ağırdan almak ve flört çizgisinden daha ileri gitmemek lazım. Ben söylemiş olayım da...

Para konusunu da açmak lazım elbette ama bu tarihte çok büyük bir kazanç ya da kayıp görünmüyor. Yine de ay sonuna doğru büyük alışverişlerden kaçınmak hiç fena olmaz. İlla büyük bir alışveriş yapma zorunluluğundaysan da en iyi tarih 13-14-15 Temmuz

Sosyalleş ve kendini değil, başkalarını dinle bu ay, sevgili Balık. Mars retrosu muhtemelen seni arkandan iş çevirenler varmış gibi hissettiriyor fakat astrolojide gizli düşmanların sembolü olan yer aynı zamanda kendimizdeki kötü özellikleri gömüp, başkalarınınmış gibi yansıttığımız alandır. Saldırıdan korkan insan saldırgan olur ya hani, onun gibi biraz... Yay kardeşlerinden örnek almanı ve bu ayı bir Yay taklidi yaparak geçirmeni öneririm.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1573
581
213
173
152
113
90
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nara Yoon

Her ay aşk diyosun hala sapım be editör ya

Ziynet Ponçik

Bu Gökçe Editör çok başarılı, keşke daha fazla içerik yapsan hafta başları ve ay başları dışında da. <3<3

ulrica

Bence deee okurken çok keyif aldım 😍😍

svoboda

kovaların allah cezasını veriyor

Beyza

niye be