Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medyanın Gündemi: Sivas'taki İstiklal Caddesi'nin Adı 'Şehit Muhammed Mursi' Olarak Değiştiriliyor

etiket Sosyal Medyanın Gündemi: Sivas'taki İstiklal Caddesi'nin Adı 'Şehit Muhammed Mursi' Olarak Değiştiriliyor

Sivas Belediyesi'nin AKP'li Meclis üyesi tarafından Belediye Meclisi'ne sunulan İstiklal Caddesi'nin adının 'Şehit Muhammed Mursi Caddesi' olarak değiştirilmesi teklifi Meclis'ten geçti. Alınan karar, onaylanması için valilik makamına gönderildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haberler.com'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre, Sivas Belediyesinde meclis üyesi olan Erhak Çınar tarafından, Belediye Meclisi'ne İstiklal Caddesi'nin isminin 'Şehit Muhammed Mursi' olarak değiştirilmesi teklifi getirildi.

50 yıllık Sivas İstiklal Caddesi'ne, yargılandığı mahkeme salonunda ölen Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin adının verilmesine karar verildi.

Belediye Meclisi'nin aldığı karar, onaylanması için valiliğe gönderildi.

Belediye Meclisi'nin aldığı karar, onaylanması için valiliğe gönderildi.

'Onlarca cadde ve sokak ismi değiştirdik'

'Onlarca cadde ve sokak ismi değiştirdik'

Caddenin isminin değiştirilmesi teklifini Belediye Meclisi'ne sunan AKP'li Meclis Üyesi Erhak Çınar ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

 'Sivas'ta bu zamana kadar onlarca cadde ve sokak ismi değiştirdik. Bu karar da onlardan biri. Kurtuluş Savaşına vurgu yapılarak olay çarpıtılıyor. Alınan bu karar ise yasa gereği onaylanması için valiliğe gönderildi. Valilik onayı sonrası, 'İstiklal Caddesi' yazılı pano kaldırılıp yerine 'Şehit Muhammed Mursi' yazılı yeni pano konulacaktır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yargıya taşınacak

Yargıya taşınacak

Karara STK'lar tepki gösterirken Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, kararı yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Alınan karar sosyal medyanın da gündeminde👇

Alınan karar sosyal medyanın da gündeminde👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
582
256
57
42
20
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Manda ve himaye burada reddedilmişti. İhanet değilmidir bu, mursi'nin bizimle ne alakası var. Mursi ve müslüman kardeşlerin ne olduğunu yaptığı bombalı saldı... Devamını Gör

Bozkurt

Avukatlığını AKP'li Ahmet İyimaya'nın yaptığı ve İslamcı kesime çok büyük faydası olmuş Kenan Evren'in adının cadde ve sokaklara verilmesini bahane ederek bu... Devamını Gör

ulgoatsah

Valilik kabul etmedi . İstiklal Caddesi olarak kaldı. Olması gerektiği gibi...

menemen

bu içimi rahatlattı

her şeyi değiştirdiler bir tek beyinlerini değiştiremediler. mursi kim ya?