Görüş Bildir
Haberler
Sinemaseverler Buraya! 2020'nin İkinci Yarısı Vizyona Girmesini Heyecanla Beklediğimiz 21 Film

Sinemaseverler Buraya! 2020'nin İkinci Yarısı Vizyona Girmesini Heyecanla Beklediğimiz 21 Film

theolonius
07.07.2020 - 13:08

Senenin ilk yarısında Koronavirüs yüzünden sinema zevkimizden mahrum kalsak da senenin geri kalanında bu açığı harika filmlerle kapatacağız gibi duruyor! 😍

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Tenet / 12 Ağustos

21. Tenet / 12 Ağustos

Christopher Nolan'ın büyük bütçeli yeni filmidir. Çekimlerinin bir kısmı Estonya'da gerçekleşen filmin kadrosunda Robert Pattinson, John David Washington, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh ve Michael Caine gibi ünlü isimler yer alıyor.

20. Follow Me / 14 Ağustos

20. Follow Me / 14 Ağustos

Follow Me, sosyal medyada daha iyi içerik üretebilmek için sınırları zorlayan bir grup gencin hikayesini konu ediyor. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan bir genç, yeni içerikler üretebilmek için arkadaşları ile birlikte Moskova’ya doğru yola koyulur. . Genç adam, gittikçe büyüyen izleyici kitlesinin ilgisini çekmek için her zaman sınırları zorlar. Takipçi sayısını her geçen gün daha da arttırmak isteyen genç, bunun için her şeyi yapmaya hazırdır. Hedef kitlesi için daha iyi içerikler hazırlamayı arzulayan genç ve arkadaşları, gizem ve tehlikenin hakim olduğu bir dünyaya adım atarlar. Bir süre sonra gençler, gerçek hayat ve sosyal medya arasındaki çizgilerin bulanıklaşmaya başladığını fark eder. Onlar artık hayatta kalabilmek için zorlu bir mücadele vermek zorundadır.

19. Antebellum / 21 Ağustos

19. Antebellum / 21 Ağustos

Antebellum, büyük bir gizemin içine hapsolan bir kadının yaşadıklarına odaklanıyor. Başarılı bir yazar olan Veronica, kendisini korkunç bir gerçeklikte hapsolmuş olarak bulur. Genç kadın çok geçmeden içine düştüğü duruma neden olan gizemi ortaya çıkarmalıdır.

18. The Secret Garden / 21 Ağustos

18. The Secret Garden / 21 Ağustos

İngiltere’de geçen “The Secret Garden”, Hindistan’da kendisini istemeyen varlıklı bir İngiliz aileye doğan, Mary Lennox adında 10 yaşındaki bir kıza odaklanıyor. Lennox ebeveynleri öldüğünde amcası Archibald Craven ile birlikte yaşaması için İngiltere’ye yollanır. Orada kuzeni Colin ve iki çocukla tanışır. Çocuklar, Misselthwaite Malikanesi civarında mucizevi bir saklı bahçe bulmuşlardır.

17. A Quiet Place Part II / 4 Eylül

17. A Quiet Place Part II / 4 Eylül

Sessiz Bir Yer 2, yönetmenliğini John Krasinski’nin üstlendiği 2018 yapımı korku filmi Sessiz Bir Yer’in devam halkası. Başrollerinde yönetmenin yanı sıra Emily Blunt, Noah Jupe ve Millicent Simmonds’ın yer aldığı ilk filmde, güvenlikleri için seslerinden vazgeçen bir ailenin hikayesi konu ediliyordu. Filminin devam halkasında ise, ilk filmde yaşanan saldırıdan kurtulmayı başaran kişilerin hayatlarının konu edilmesi bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ava / 11 Eylül

16. Ava / 11 Eylül

Güzelliğinin ardında büyük bir sır saklayan Eve, göründüğünden çok daha tehlikeli biridir. Genç kadının ona bakanlardan sakladığı başka biri yüzü vardır. Eve aslında bir suikatçıdır. Para karşılığında suikastler düzenleyen genç kadın, yüksek profilli, iyi para getiren işler için bütün dünyayı dolaşarak cinayetler işlemektedir. Yaşam tarzı şu an için ona iyi getiriler sağlamıştır ancak aldığı son işle birlikte her şey değişecektir. Eve'in son görevi hiç ummadığı şekilde ters gider. İşin geldiği son noktada Eve, kendini kaçmak zorunda bulur. Artık Eve bütün yeteneklerini hayatta kalabilmek için kullanmak zorunda kalacaktır...

15. Malazgirt 1071 / 18 Eylül

15. Malazgirt 1071 / 18 Eylül

Malazgirt 1071, Anadolu'nun kapılarının Türklere açılmasını sağlayan Malazgirt Savaşı'nın hikayesini konu ediyor. İlk defa beyaz perdeye taşınan Malazgirt Savaşı'nı anlatan Malazgirt 1071, yerli savaş filmleri algısını değiştirmekte iddialı. Yönetmen koltuğunda Bilal Kalyoncu'nun oturduğu filmin oyuncu kadrosunda; Vildan Atasever, Cengiz Coşkun, Haluk Piyes, Caner Kurtaran gibi isimler yer alıyor.

14. Candyman / 25 Eylül

14. Candyman / 25 Eylül

Candyman, Şikago’da yaşanan bir kent efsanesini araştıran genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Rivayete göre Candyman, ayna karşısında adını beş kez söyleyen kişiye görünmektedir. Ancak onun ortaya çıkması, pek de iyi şeylere yol açmaz. Bir üniversitede yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan genç bir adam, eski bir batıl inanç haline gelen Candyman’i araştırmaya karar verir. Çevresindeki insanlar ona bu konuyu araştırmaması için uyarılarda bulunsa da, o söylenilenleri umursamayarak işe koyulur. Korkulacak bir şey olmadığını herkese kanıtlamak isteyen genç adam, ayna karşısına geçerek, yasaklı ismi beş kez telaffuz eder. Bu andan itibaren yaşananlar, hiç de genç adamın düşündüğü gibi olmaz.

13. Azizler / 2 Ekim

13. Azizler / 2 Ekim

Yönetmen koltuğunda Yağmur ve Durul Taylan’ın oturduğu 'Azizler' filminin oyuncu kadrosunda Engin Günaydın, Haluk Bilginer, Binnur Kaya, Öner Erkan, Fatih Artman, İrem Sak, Gülçin Santırcıoğlu gibi isimler yer alıyor. Filmin senaryosunu ise Berkun Oya kaleme alıyor.

12. Kendi Yolumda / 9 Ekim

12. Kendi Yolumda / 9 Ekim

Adana'ya giden Gökhan Özoğuz, burada gittiği tamircide çırak olan Ömer Ali ile tanışır. Ömer Ali de müzik sevdasıyla yanıp tutuşan ve besteler yapan biridir. Yaptığı çalışmayı Gökhan Özoğuz'a gösterir ve bu işin peşini bırakmaması gerektiği öğüdünü alır. Ömer Ali'nin “Sen de benimki gibi bir aileye, benim doğduğum gibi bir tamirhaneye doğsaydın, Athena Gökhan olabilir miydin?” sorusu, Gökhan'ın bilinçaltına kazınacaktır. Arabasının tamir olmasını beklerken uykuya dalan Gökhan, rüyasında tam olarak bu sorunun etkilerini görür. Gökhan artık Adana'da bir tamirci çırağıdır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The French Dispatch / 16 Ekim

11. The French Dispatch / 16 Ekim

Wes Anderson imzalı “The French Dispatch”, 1950’li yıllarda geçiyor ve 1950’lerin Paris’indeki bir Amerikan gazete bürosunda çalışan gazetecilere odaklanıyor.

10. Black Widow / 6 Kasım

10. Black Widow / 6 Kasım

Marvel'ın Yenilmezler ekibinin yetenekli casusu Natasha Romanoff, nam-ı diğer Black Widow'un solo filmidir. Ünlü kurgusal karakteri, Yenilmezler serisinde olduğu gibi Scarlett Johansson canlandırıyor.

9. No Time to Die / 13 Kasım

9. No Time to Die / 13 Kasım

Aktif hizmetten ayrılan Bond, yeni hayatına uyum sağlamaya çalışır. Jamaika’da sakin yaşamının keyfini çıkarmaya çalışan Bond'un huzuru, CIA’den eski dostu Felix Leiter'ın kendisinden yardım istemesi ile yarıda kalır. Bond'dan kaçırılan bir bilim adamının kurtarılmasına yardım edilmesi beklenir. Sandığından da tehlikeli olan bu işi kabul eden Bond, yeni teknolojilerle silahlanmış, kötü bir adamın peşine düşer.

8. Paris'in Sırrı / 13 Kasım

8. Paris'in Sırrı / 13 Kasım

Paris'in Sırrı, Paris Hilton ile evlenme hayalleri kuran bir gencin hikayesini konu ediyor. Sırrı Derman, Paris Hilton’a olan hayranlığı ile tanınan bir adamdır. Yıllar önce Sinan Çetin’in çektiği bir reklamda oynayan Sırrı’nın hayatı, kendisine gelen bir telefonla bambaşka bir hal alır. Sinan Çetin, Paris Hilton ile bir reklam çekimi hazırlığındadır ve reklamda Paris Hilton ile birlikte ünlü jön Sırrı Ferman’ın oynamasını planlar. Ancak yönetmenin asistanı Sırrı Ferman yerine Sırrı Derman’ı arayınca işler karışır. Sırrı Derman, Paris Hilton ile reklam çekimine çağırıldığı zannedince, bunun bir işaret olduğunu ve Paris Hilton ile evlenmesinin kaderi olduğunu düşünerek yola koyulur. İki Sırrı’nın da çekimlerin yapılacağı alana gelmesi ortamın karışmasına neden olur.

7. Soul / 20 Kasım

7. Soul / 20 Kasım

Orta okul müzik öğretmeni Joe Gardner, bir jazz grubu ile birlikte çalışan jazz piyanisti olmanın hayalini kuruyordur. Bunun ardından ilk müzisyenlik deneyimini edinir. New York sokaklarında gezinen adam, birden bire kendini kanalizasyona düşerken bulur. Ancak burası aslında farklı bir dünyaya açılıyordur. Şimdi ise Dünya'ya nasıl geri döneceğini bulması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hababam Sınıfı Yaz Oyunları / 20 Kasım

6. Hababam Sınıfı Yaz Oyunları / 20 Kasım

Özel Çamlıca Lisesi öğrencileri Kıbrıs'ta düzenlenen geleneksel liselerarası yaz oyunlarına katılmaya hak kazanır. Okulun sahibi olan Pinti Lütfullah, yarışmaya katılacak öğrencileri fen bölümünden seçmeye karar verir. Hababa Sınıfı, seçilen dört öğrencinin kim olduğunu öğrendiklerinde vakit kaybetmeden bir plan yapar. Kıbrıs'a gidileceği gün, seçilen dört öğrenci yerine uçakta Yakışıklı, Racon, Format ve Dede Kıbrıs bulunur. Yarışma ile ilgilenmeyen ekibin tek amacı güzel bir tatil geçirebilmektir. Ancak bu yarışma Hababam'ın arkadaşlığın ve birlik olmanın ne demek olduğunu anlamalarını sağlar.

5. The War with Grandpa / 27 Kasım

5. The War with Grandpa / 27 Kasım

The War with Grandpa, dede ile torunu arasında geçen savaşı konu ediyor. Ed, eşinin ölümü sonrasında her şeyden elini eteğini çeken bir adamdır. Annesinin ölümünün ardından kendisini toparlayamayan babasının yalnız yaşamasını istemeyen kızı, Ed’i yanlarına taşınmaya ikna eder. Fakat onun gelişi evde bir takım değişlikler yapılmasına ve dengelerin değişmesine neden olur. Peter de bu değişikliklerden fazlasıyla nasibini alır. Her ne kadar dedesinin gelişine çok sevinse de odasını ona verip kendisinin tavan arasına taşınması ilişkilerinin değişmesine neden olur. Peter ne olursa olsun odasını geri almaya kararlıdır. Odasının geri almak için arkadaşlarının yardımı ile bir dizi plan yapan Peter, dedesine karşı adeta bir savaş başlatır. Ancak Peter dedesini tam olarak tanıyamamıştır. Tüm saldırılara karşı direnen Ed’in de pes etmeye hiç niyeti yoktur. Artık iki cepheli olan bu savaşın galibi kim olacaktır? Yönetmen koltuğunda Tim Hill’in oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Robert De Niro, Christopher Walken, Uma Thurman, Oakes Fegley, Rob Riggle, Cheech Marin gibi isimleryer alıyor.

4. Louis Wain / 11 Aralık

4. Louis Wain / 11 Aralık

Film, ressam Louis Wain'in yaşamının dönemlerini anlatıyor. Bilindiği üzere Louis Wain, 19. yüzyılda yaşamını sürdürmüştü. 10 yaşına kadar ailesi tarafından okula gönderilmeyen Wain, kaçarak sürekli Londra'da gezen biri olarak biliniyordu. West London School of Art'a girdiği andan itibaren yaşamının odağı sanat olan Wain, Emily ile mutlu bir şekilde evlenmişti. Ancak Emily üç yıl içerisinde meme kanserinden yaşamını yitirdi. Wain, çizimlerinde sürekli olarak kurtardıkları kediden ilham alıyordu. Bu kedileri insan formuna sokarak çiziyordu. Her ne kadar döneminin önemli ressamlarından olsa da ekonomik durumu pek de iyi değildi. Yaşamının ilerleyen dönemlerinde şizofreni olduğu gerekçesiyle akıl hastanesine kapatıldı.

3. Dune / 18 Aralık

3. Dune / 18 Aralık

Uzak bir gelecekte geçen 'Dune', ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. 'Baharat' adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu 'baharat'tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

2. Adanış Kutsal Kavga / 18 Aralık

2. Adanış Kutsal Kavga / 18 Aralık

'Adanmışlar', İstanbul’u fethinin ardından Türklerin eline geçen önemli bir sırrı korumak için teşkilatlanmış olan bir gruptur. Sırrı korumak için her şeyi göze alan 'Adanmışlar, sırrı ele geçirmek için çabalayan karanlık güçlere karşı zorlu bir mücadeleye girişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Top Gun: Maverick / 25 Aralık

1. Top Gun: Maverick / 25 Aralık

1986 tarihli, başrollerini Tom Cruise ile Kelly McGillis'in paylaştıkları Top Gun’ın devam halkası olan Top Gun: Maverick’ın başrolünde yine Tom Cruise yer alıyor. Tom Cruise, ilk filmde olduğunu gibi Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete Mitchell olarak hayranlarının karşısına çıkacak. Filmin yönetmenliğini ise Joseph Kosinski üstleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
9
5
5
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sena sena

yabancı filmler süper görünüyor, türkler hiç ilgimi çekmedi.. şu hababam sınıfını rahat bıraksınlar artık ya telif izin neyse vermesinler bişey çekilmesin ço... Devamını Gör

feyk

#3 dune tam olarak birinci dunya savasinin, osmanlidaki arap isyanlarinin, arabistanli lawrence'in fantastik bir evrende canlandirilmis metaforik hali. ilk o... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Türk filmlerinin komik olmayan komedi ve çakma game of Thrones arasında kalmış olması .