Görüş Bildir
Haberler
Sinema Dünyasına İsimlerini Altın Harflerle Yazan Gelmiş Geçmiş En Popüler Film Karakterleri

Sinema Dünyasına İsimlerini Altın Harflerle Yazan Gelmiş Geçmiş En Popüler Film Karakterleri

Merhabalar. Her izleyicinin favori filmleri ve dolayısıyla favori karakterleri vardır. Bazen karakterler kötü olsa bile insanlar onları daha fazla sevebilir. Bu içerikte sinema dünyasında popüler olan, herkesin bayılarak izlediği filmler ve onların karakterleri anlatılmıştır.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Star Wars (1977) - Han Solo

1. Star Wars (1977) - Han Solo

Han Solo, Star Wars'ta ilk başta bir kaçakçı olarak gösterilse de kısa süre sonra kötü Galaktik İmparatorluğunu yenmek için diğerleriyle güçlerini birleştiren bir asi oldu. Seride karakter, Harrison Ford ve Alden Ehrenreich tarafından canlandırılmıştır. Solo, filmde iyi bir dövüşçü ve aile babasıdır.

2. The Lord of the Rings (2001) - Gandalf

2. The Lord of the Rings (2001) - Gandalf

Üç filmden oluşan seride sihirbaz, filmin kötü adamlarından biri olan Sauron'un tehdidiyle mücadeleye yardım etmekle görevlendirilir. Bunu başarmak için benzer hedeflere sahip olanlarla yakın işbirliği içinde çalışır. Gandalf, güçlü bir merhamet ve acıma duygusuna sahip olduğu ve aynı zamanda çok sabırlı olduğu için sevilmesi kolay bir karakterdir. Başkalarının görevden saptığını hissettiğinde sert olmaktan asla çekinmez.

3. The Terminator (1984) - T-800

3. The Terminator (1984) - T-800

Muhtemelen Schwarzenneger'in şimdiye kadar canlandırdığı en iyi karakter olan Terminatör, gelecekte bir direniş lideri olması gereken genç bir çocuğu korumak için 2029'dan 1995'e geri gönderilir ve bunu yapmak için şekil değiştiren T-1000 ile yüzleşmesi gerekir. T-800'ü bu kadar popüler bir karakter yapan en önemli şey, sinema tarihindeki en iyi sahnelerden birine sahip olmasıdır; bir bara çıplak girer ve bir adama bisikletini ve çizmelerini vermesini emreder. Hayranların onun hakkında her zaman takdir edeceği bir başka şey de yol boyunca nasıl bir insanlık duygusu geliştirdiğidir. Başlangıçta soğuk ve ifadesiz bir katildir, ancak giderek daha çok bir baba figürüne dönüşür.

4. Star Wars (1977) - Luke Skywalker

4. Star Wars (1977) - Luke Skywalker

Han Solo gibi, Luke Skywalker da şeytani Galaktik İmparatorluğunu devirmeyi amaçlayan devrimin bir parçasıdır. Karakter, en iyi kurgusal Star Wars gezegenlerinden biri olan Tatooine'den geliyor. Skywalker'ın sayısız özverili davranışları onu serinin hayranları arasında popüler yapmak için yeterlidir. Sonunda bir kahramanın yapabileceği en asil şeyi yapar; başkaları için kendi hayatını feda eder.

5. Star Wars (1980) - Yoda

5. Star Wars (1980) - Yoda

Jedi ustası Yoda, film serisinin farklı aşamalarında birkaç etkili sahnelere sahiptir. Yoda harika bir eğitmen olduğu için çok iyi bir üne sahiptir. Sertliği sayesinde Yoda, birçok yetenekli öğrenci yetiştirdi. 66 cm boyunda ve yeşil rengiyle görünüşü de dikkat çekicidir. Boyuna rağmen ışın kılıcı olarak bilinen silahla oldukça iyi düello yapabilir. Ayrıca sayısız özel yeteneği sayesinde bir nevi süper kahramandır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rocky (1976) - Rocky Balboa

6. Rocky (1976) - Rocky Balboa

Yetenekli bir boksör olan Rocky, dört oyunluk seri boyunca birkaç yetenekli boksörü yok eder. Bu nedenle onun oynadığı filmler tüm zamanların en iyi boks filmlerinden bazıları olarak kabul edilir. Rocky, irade ve beceriyi birleştirmenin ne kadar önemli olduğunun mükemmel bir örneğidir. Çoğu zaman şans ona karşı gibi görünse de her zaman kazanır.

7. The Dark Knight (2008) - Bruce Wayne (Batman)

7. The Dark Knight (2008) - Bruce Wayne (Batman)

Ailesi bir haydut tarafından öldürüldükten sonra Bruce Wayne, Batman olarak bilinen ve suçla savaşan kanunsuz olmayı seçer. Karar, onu birçok tehlikeli kötü adamla karşı karşıya getirir.

8. Back to the Future (1985) - Marty McFly

8. Back to the Future (1985) - Marty McFly

Back to the Future üçlemesinin evreninde Marty, geçmişe yolculuk yapan ilk kişidir. Yetenekleri sayesinde farklı zaman dilimlerindeki önemli olayları değiştirmeyi başarıyor. Marty sıradan bir bilimkurgu kahramanı değildir. Geçmişe seyahat ederken Clint Eastwood gibi takma adlar seçmeyi bile seçen bir mizah anlayışı vardır.

9. The Silence of the Lambs (1991) - Hannibal Lecter

9. The Silence of the Lambs (1991) - Hannibal Lecter

Thomas Harris'in romanlarından uyarlanan filmde, kötü şöhretli seri katil doktor Hannibal 'Yamyam' Lecter adıyla ve kurbanlarını yemesiyle tanınır. Yakalandıktan sonra, başka bir katili yakalamada yetkililere yardım eder. Görünüşünden ses tonuna kadar Lecter her yönden ürkütücüdür. Duyuları da sıradan insanlardan daha gelişmiştir. Lecter ayrıca onun çapındaki bir kötü adamdan beklenebilecek hemen hemen her şeyi yapar: İster hapisten kaçmak ister hafif tehditler savurmak olsun, bunları yapmakta oldukça iyidir.

10. Star Wars (1977) - Obi-Wan Kenobi

10. Star Wars (1977) - Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi'nin Star Wars hayranları arasındaki popülaritesi, kendisine kendi spin-off serisinin verilmesine yol açtı. O, serideki en iyi iki karakter olan Anakin ve Luke Skywalker'ı eğitmesiyle tanınır. Kenobi'nin birçok harika özelliği var, bunlardan biri de şiddete başvurma konusundaki isteksizliği. Önce müzakere etmeyi tercih ediyor ve bu konuda başarısız olduğunda daha agresif bir yaklaşım benimsiyor. Ayrıca ışın kılıcı düellolarında yetenekli olması sayesinde de farklı türden düşmanları kolaylıkla alt edebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Godfather (1972) - Vito Corleone

11. The Godfather (1972) - Vito Corleone

Marlon Brando, Mario Puzo'nun esrarengiz roman karakterini 1972'deki ilk Godfather filminde oldukça iyi oynadı. Vito Corleone, çağdaş New York'ta yaşayan bir İtalyan Mafya ailesi olan Corleone ailesinin esrarengiz bir suç patronudur. Don Vito, kendisine karşı çıkanlar için tehlikeli, ancak aile üyelerine merhametle bakan bir adam olarak gösterilir. Özellikle küçük oğlu Michael'a saygı duyar.

12. Dr. No (1962) - James Bond

12. Dr. No (1962) - James Bond

Hiç şüphe yok ki Ian Fleming'in eseri, tüm zamanların en büyük kurgusal casuslarından birini anlatır. James Bond, diğer adıyla MI6 olarak bilinen İngiliz Gizli İstihbarat Servisi (SIS) için çalışan bir Kraliyet Donanması komutanıdır. Gizli servis kodu 007'dir. Popüler karakter beyaz perdede ilk olarak Dr. No (1962) filminde, en son da No Time to Die (2021) filminde yer aldı. Casus filmi serisi, birlikte tüm zamanların en yüksek hasılat yapan serilerinden biridir. Serinin çeşitli filmlerinde altı farklı oyuncu Bond'u canlandırdı: Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve Daniel Craig.

13. Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001) - Harry Potter

13. Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001) - Harry Potter

Harry Potter, hem sinema dünyasında hem de edebiyatta en popüler ve sevilen karakterlerden biridir. Ünlü İngiliz yazar JK Rowling'in yarattığı Potter, hem büyücülük hem de insan dünyasını Lord Voldemort adlı karanlık bir büyücüden koruyan genç bir erkek büyücüdür. Film de Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'ndan arkadaşları ile yaşadıkları olayları ele alır. Potter'ın karakterini tüm filmlerde Daniel Radcliffe oynadı. Rupert Grint, Ron Weasley'i; Emma Watson, Harry'nin en iyi arkadaşlarından biri olan Hermione Granger'ı canlandırdı.

14. Indiana Jones (1981) - Indiana Jones

14. Indiana Jones (1981) - Indiana Jones

Şimdiye kadarki en sert film karakterlerinden biri olan Indiana Jones, George Lucas'ın yarattığı bir karakterdir. Jones, zor durumlardan kaçmak ve antika eserlerin yanlış ellere geçmesini önlemek için bazen kamçısını kullanmasıyla tanınır. İlk üç film 1980'lerde vizyona girerken, dördüncü ve şimdiye kadarki sonuncusu olan Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull 2008'de vizyona girdi. Harrison Ford, dört Indiana Jones macerasının hepsinde baş karakteri canlandırarak yer aldı ve hepsinin yönetmeni Steven Spielberg'dü.

15. Pirates of the Caribbean (2003) - Kaptan Jack Sparrow

15. Pirates of the Caribbean (2003) - Kaptan Jack Sparrow

Karizmatik Kaptan Jack Sparrow, serinin müthiş başarısının ardındaki tek ve en büyük nedendi. Korsan lideri Sparrow'un maceraları hem komik hem de heyecan vericidir. Johnny Depp, serinin tüm filmlerinde karakteri oynadı. Aslında Sparrow'un çocuklardan yetişkinlere herkesin gözünde bir popüler kültür ikonu haline gelmesinin en büyük nedenlerinden biri Depp'in eleştirmenlerce övülen performansıydı. En unutulmaz karakterlerden biri olan Sparrow, zor bir durumdan çıkmak için beynini kullanan zeki ve hatta bazen hain olarak tasvir edilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Matrix (1999) - Neo ve Trinity

16. The Matrix (1999) - Neo ve Trinity

Neo ve Trinity, Matrix film serisinin ana karakterleridir. Wachowskiler tarafından yaratılan, Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss tarafından oynanan Neo ve Trinity, filmde insanları simüle edilmiş bir gerçekliğe hapsetmek için Matrix'i yaratan makinelere karşı savaşmaya çalışıyorlar. Film serisi, özel efektlerin kullanımı ve olağanüstü aksiyon sekansları ile dikkat çekiyor. Kültürel etkisi, özellikle film yapımı, din, felsefe ve bilim açısından olağanüstü olmuştur. Neo'nun bir mermi yağmurundan kaçmasını ve Trinity'nin sıkışık bir otoyolda takipçilerinden kaçmasını içeren sahneler sosyal medya dünyasına ilham verdi.

17. Kill Bill: Vol. 1 (2003) - The Bride

17. Kill Bill: Vol. 1 (2003) - The Bride

Ekranı süsleyen en ünlü film karakterlerinden birine sahip ve iki filme bölünmüş tek bir hikayede görünen Uma Thurman, onu ve doğmamış çocuğunu öldürmeye çalışan bir grup suikastçıya ve liderlerine karşı intikam almak isteyen tehlikeli bir suikastçıdır. Quentin Tarantino, aşırı şiddet tasvirleri ve nefes kesen aksiyon sahneleriyle karaktere kendi tarzıyla derinlik kazandırmış. Thurman'ın giydiği sarı eşofmanı da sinema tarihinin en ikonik kıyafetlerinden biri haline geldi.

18. Titanic (1997) - Rose ve Jack

18. Titanic (1997) - Rose ve Jack

Masum aşk hikayeleri ve trajik kaderleri, Jack Dawson ve Rose'u sinema tarihinin en sevilen çiftlerinden biri haline getirdi. Yönetmen James Cameron, 1912'de Titanik'in batışının fonunda romantik bir hikayeyi mükemmel bir şekilde örüyor. Jack, gemideki aristokrat sınıfa mensup Rose'a aşık olan fakir bir genç sanatçıdır. Kendi dünyasında bunalmış hisseden Rose ise Jack'in serbest yaşam tarzını çekici bulur. Ancak sonrasında trajedi başlar ve Titanik batar.

19. The Devil Wears Prada (2006) - Miranda Priestly

19. The Devil Wears Prada (2006) - Miranda Priestly

Meryl Streep, ünlü bir moda dergisinin talepkar patronu Miranda Priestly'yi canlandırıyor. Priestly, filmde moda endüstrisinin yürüyen bir ansiklopedisi olan son derece işkolik olarak tasvir edilmiştir. Ancak katı tavrı, genç kişisel asistanı Andy için sorun yaratır. Film aynı adlı 2003 yılında yazılan romanın bir film uyarlamasıdır. David Frankel'in yönettiği film, Streep ile En İyi Kadın Oyuncu da dahil olmak üzere iki Akademi Ödülü adaylığı aldı.

20. A Fistful Of Dollars (1964) - The Man With No Name

20. A Fistful Of Dollars (1964) - The Man With No Name

'Dolar üçlemesi' olarak bilinen film serisinde her hikaye bağımsız olsa da onları birbirine bağlayan ortak nokta, tüm zamanların en büyük film karakterlerinden biri olan ekran efsanesi Clint Eastwood'un canlandırdığı İsimsiz Adam'dır. Sergio Leone tarafından yönetilen üç İtalyan destansı Western filminin her biri, sinema tarihinin en iyi filmleri arasında sayılıyor. Ancak üçü arasında sonuncusu olan İyi, Kötü ve Çirkin, evrensel olarak en iyisi olarak selamlanır. Eastwood'a gelince, İsimsiz Adam, Vahşi Batı'da başıboş dolaşan bir silahşördür. Temelde çelişkili ahlaki değerlere sahip bir anti-kahramandır. Fazla konuşmaz ama silah kullanma becerisi eşsizdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu karakterlerden en çok hangilerini seviyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
3
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın