Görüş Bildir
Haberler
Seyahat Planı Olanlar Buraya: 11 Adımda Yurt Dışında Nasıl Arkadaş Edinebileceğinizi Açıklıyoruz!

Seyahat Planı Olanlar Buraya: 11 Adımda Yurt Dışında Nasıl Arkadaş Edinebileceğinizi Açıklıyoruz!

Skyscanner TR
29.09.2018 - 00:25

Ziyaret edeceğiniz yabancı bir ülkede nasıl yeni arkadaş edineceğinizi düşünüyorsanız, hazırladığımız rehber tam size göre. Arkadaş edinmek, dil bilmenin yanı sıra sosyal beceriler gerektirir. Hele hele yurt dışına bir gezi planlıyorsanız işin içine kültürel, sosyal, dini ve diğer farklılıklar da girdiği için doğru adımları atarak olası sorunları bertaraf edebilirsiniz. Gelin sizin için hazırladığımız yurt dışında arkadaş edinmek için yapmanız gerekenler listesine hep birlikte bakalım.

Kaynak: https://www.skyscanner.com.tr/haberle...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gideceğiniz ülkenin kültürünü araştırın.

1. Gideceğiniz ülkenin kültürünü araştırın.

Kendi ülkemizde çok normal sayılabilecek şeylerin başka yerel kültürlerde kötü anlamlara gelebileceğini, hatta yasal yaptırımlarla başınızın ağrıyabileceğini aklınızda tutmanızda fayda var. Bu yüzden, ziyaret edeceğiniz ülkelerde yapılmaması gereken şeyleri öğrenmeniz yararınıza olabilir. Örneğin: Brezilya’da bir erkeğe doğru yumruğunuzu havaya kaldırmanız, o kişinin eşi tarafından aldatıldığını ima etmeniz anlamına gelir.

Başka bir örnek de Tayland’dan: Tayland’da çocuk veya yetişkin fark etmeksizin birisinin başına dokunmak son derece saygısızca bir davranış olarak görülür çünkü insanların başının vücudun en önemli kısmı olduğuna inanılır.

Başka bir örnek de Tayland’dan: Tayland’da çocuk veya yetişkin fark etmeksizin birisinin başına dokunmak son derece saygısızca bir davranış olarak görülür çünkü insanların başının vücudun en önemli kısmı olduğuna inanılır.

Ya da Çin’de yere tükürmek çok normal karşılanırken, mendille burnunuzu silmek çok kaba bir davranış olarak görülür. Son örnek de Singapur’dan. Eğer Singapur’a gidecekseniz yanınızda sakız bulundurmanız sizin için nahoş bir durum ortaya çıkarabilir. Sakız gibi masum bir şeyin ne gibi bir zararı olabilir diye düşünebilirsiniz ama Singapur’a hem sakız sokmak (Sadece tıbbi tedavi amaçlı yanınızda getirdiğinizi kanıtlamanız gerekir ve iki paketten fazla taşımanız yasaktır) hem de çiğnemek, tıbbi tedavi amaçlar dışında, yasa dışıdır ve kuralın ihlali ağır para cezalarıyla karşılaşmanıza yol açabilir. Kısacası yabancı bir ülkede kendinizi zor durumda bırakmanız arkadaş edinme konusunda size pek yardımcı olmayacaktır.

2. Pansiyonda kalın.

2. Pansiyonda kalın.

Kaliteli bir otelin rahatlığından uzakta neden bir pansiyonda kalalım diye sorabilirsiniz. Ancak pansiyonların bir otel kadar konforlu olmadığı konusunda hem fikir olsak da pansiyonların, özellikle yalnız seyahat ediyorsanız, sosyalleşme konusunda son derece başarılı olduğunu belirtmekte fayda var. Dünyanın dört bir yanından gelip ucuz konaklama seçeneklerinden olan pansiyonlarda kalan sırt çantalı gezginler, dünya turu yapan bisikletliler, otostopçular ve daha pek çok farklı hikayenin kahramanı olan renkli kişilerle ne kadar hızlı tanışabileceğinize ve ne kadar hızlıca arkadaşlık kurabileceğinize inanamayabilirsiniz. Sonrasında ise spontane şekilde planlarınızı yapıp yeni arkadaşlarınızla şehrin altını üstüne getirebilirsiniz.

3. Yerel dilde birkaç kelime ve ifade öğrenin.

3. Yerel dilde birkaç kelime ve ifade öğrenin.

Turistlerin bol olduğu bir şehre gidiyorsanız, İngilizce günü kurtarmanız için yeterli olacaktır; fakat ziyaret edeceğiniz ülkenin yerel dilin günlük kullanımda işe yarayacak birkaç kelime ve ifade öğrenmeniz hanenize artı puan olarak yazılacaktır. İşinizi daha kolay görmenize yardım etmesi dışında o ülkenin dilini öğrenme çabanız yerel halkın gözünde sizi daha sempatik bir hale getirecektir. Size sempatiyle bakan insanlarla arkadaşlık kurmak da daha kolay olsa gerek. Kelimeleri yanlış telaffuz eder miyim diye düşünmeden diliniz döndüğünce yerel dili konuşmaya çalışın. Emin olun kimse sizin kötü telaffuzunuzla ilgilenmeyecek. Aksine, o yörenin halkında takdir görecek ve yeni arkadaşlıkların kapısını aralamış olacaksınız.

4. Yaşasın yemek yemek!

4. Yaşasın yemek yemek!

Malumun ilanı gibi olsa da yemek yemek her kapıyı açabilir. Yurt dışında arkadaş edinmek için de en iyi sosyalleşme araçlarından birisi olan yemek yemek, tabii ki listemizde olmayı hak ediyor. İster bir barda, bir sokak restoranında ya da son derece lüks bir mekanda olsun, bir masanın etrafına toplanıp yemeğini yiyen arkadaşların sosyalleşmesiyle ne kıyaslanabilir ki? Hele hele o ülkenin insanlarıyla yerel lokantalarda yemek yiyorsanız hem daha lezzetli yemekler yeme şansınız olur hem de çok daha fazla insanla tanışabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Yanınızda ülkenizden hediyelik eşyalar götürün.

5. Yanınızda ülkenizden hediyelik eşyalar götürün.

Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz denir. Hele hele yurt dışında bir arkadaşınıza ülkenizden getirdiğiniz bir hediye veriyorsanız, bu jest çok daha büyük bir etki yapacaktır. Ufak bir hediye de olsa ziyaret ettiğiniz ülkede tanıştığınız kişilere hediye vererek kalpleri doğrudan fethetmeniz ve güzel arkadaşlıklar kurmanız çok olası.

6. Teknolojinin nimetlerinden faydalanın.

6. Teknolojinin nimetlerinden faydalanın.

İçinize kapanık ve arkadaş edinmek için ilk adımı atmakta zorlanan karakterlerden olabilirsiniz veya zahmetsizce arkadaş edinmek istiyor olabilirsiniz. Sebebiniz her ne olursa olsun, mevcut pek çok uygulamayla sadece telefonunuzu kullanarak arkadaş bulabilirsiniz. İster seyahat arkadaşı bulmak için, isterseniz de bulunduğunuz şehirdeki insanlarla tanışmak için onlarca uygulama mevcut. Teknoloji sayesinde ne kadar hızlı arkadaş bulabileceğinizi görmek istiyorsanız hemen telefonunuzun uygulama mağazasına girip ilk adımı atabilirsiniz.

7. Esnek ve maceraperest olun.

7. Esnek ve maceraperest olun.

Tatil yapma amacınız rahatlamak, güzel anılar biriktirmek ve mutlu olmaksa tatilinizin tadını tam anlamıyla çıkarmak için esnek olmak ve kendinizi maceraya kaptırmak işe yarayabilir. Kötü sürprizlerle karşılaşmamak için tatilinizi planlamanız mantıklı olsa da gün içinde planlarınızdan feragat edip zamanınızı akışına bırakmamayı ve spontane gelişen planlara hayır dememeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca hiç denemediğiniz su sporları, dağcılık veya başka spor dallarını deneyebilir, buralarda da  yeni arkadaşlar edinebilirsiniz.

8. Gece hayatı.

8. Gece hayatı.

Sanırız kimse gece hayatının arkadaş edinme konusundaki gücünü yadsıyamaz. Yabancı bir ülkede de olsanız gece hayatı arkadaş edinmeniz için iyi bir alternatif olarak listemizde kendine yer buluyor. İster sabahlara kadar dans edebileceğiniz gece kulüpleri ister canlı müzik dinleyebileceğiniz barlar olsun, gece hayatında yeni arkadaşlıklar bulmak her daim mümkün.

9. Grup turlarına katılın.

9. Grup turlarına katılın.

Yalnız seyahat etmeyi sevmiyorsanız ya da paket tur alıp gideceğiniz yerde görülmesi gereken yerleri sırayla görmek istiyorsanız, grup turları sizin için ideal olabilir. Bunların yanı sıra, hiç tanımadığınız bir grup insanla gezeceğiniz için, tur boyunca gruptaki diğer turistlerle tanışıp arkadaş olabilirsiniz. Hatta içlerinden bazıları çok iyi arkadaşlıklara bile dönüşebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Yapmayı sevdiğiniz şeylerin peşinden gidin.

10. Yapmayı sevdiğiniz şeylerin peşinden gidin.

En iyi anlaştığımız insanlar genelde benzer zevklere ve hobilere sahip olduğumuz insanlar arasından çıkıyor ve bunda da şaşırtıcı bir durum olmasa gerek. Madem öyle, o zaman ziyaret ettiğiniz ülkede de sevdiğiniz şeyleri yaparak, kafa olarak rahat uyuşabileceğiniz insanlarla aynı ortamda buluşabilirsiniz. Sanat galerileri ve müzesever, müzik ve dans tutkunu, doğa sporları, meditasyon ve daha pek çok başka şeyle ilgileniyor olabilirsiniz. Öyleyse yapmanız gereken şey çok basit: Sosyal medya, İnternet siteleri veya forumlar üzerinde, bulunduğunuz şehrin sosyal aktivitelerinin paylaşıldığı sayfaları araştırın ve ilgi alanınıza giren aktivitelere katılın. Sizinle aynı şeyi yapmaktan zevk alan onlarca katılımcıyla kaynaşıp arkadaş olmanız hiç de zor olmasa gerek.

11. Saygılı ve açık fikirli olun.

11. Saygılı ve açık fikirli olun.

Hangi ülkeye giderseniz gidin, o ülkenin kendine has bir kültürü ve sosyal düzeni var. Dolayısıyla gezilerinizde farklı kültürlerden ve sosyal çevreden pek çok insanla tanışmanız olası. Eğer farklı düşüncelere, inanışlara ve yaşam tarzlarına saygılı değilseniz ve muhafazakar bir tavır içinde olursanız, yurt dışında arkadaş edinmekte sıkıntı yaşayabilirsiniz. Tam tersi şekilde farklı fikirlere ve yaşam tarzlarına saygılı davranır ve yeni fikirleri ilgiyle karşılarsanız, hem ziyaret ettiğiniz ülkeye daha rahat adapte olursunuz hem de oradaki insanlarla daha kolay iletişim kurup arkadaş edinirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın