Görüş Bildir
Haberler
Sanattan Gece Hayatına Görenlerin Aşık Olduğu Amsterdam'da Gezilecek 23 Yer

Sanattan Gece Hayatına Görenlerin Aşık Olduğu Amsterdam'da Gezilecek 23 Yer

esma çetin
12.02.2022 - 11:30

Müzelerinden parklarına, hareketli gece hayatından tarihi yerlerine Amsterdam, turistlerlerin uğrak noktalarından bir tanesi. Amsterdam'a gidersiniz mutlaka yapmanız gereken şeyleri sizler için derledik. Hadi buyrun 👇

Kaynak: https://www.timeout.com/amsterdam/thi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Rijksmuseum

1. Rijksmuseum

Rijks Müzesi olarak da anılan ulusal müze, Hollanda Altın Çağı'na ait geniş bir tablo koleksiyonuna sahiptir. Ayrıca müzede sanat, zanaat ve tarih alanından parçalar da sergilenir. Müzede oldukça geniş bir kütüphane ve Michelin yıldızı almış kafe ve restoranlar da mevcuttur. Müze gezmeyi sevenler için burası harika bir rota olacaktır.

2. Anne Frank Müzesi

2. Anne Frank Müzesi

Anne Frank ve ailesinin 2 yıl boyunca Nazilerden saklandığı evi müzeye dönüştürülmüş ve ziyaretçilere açıktır. Anne Frank'in günlüğünde 'Gizli ev' olarak bahsettiği, 2.Dünya Savaşı'nın şehirdeki simgesi haline gelmiş müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

3. De negen straatjes

3. De negen straatjes

'9 sokak' olarak çevrilen De negen straatjes, vintage ve tasarım butik ve dükkanların, samimi kafelerin ve el yapımı işlerin satıldığı bir kanal bölgesi. Turistlerin uğrak mekanı olan bu bölgede hoş vakit geçirebilir ve bir sürü Instagram fotoğrafı çekebilirsiniz. Ree7 veya Libertine Cafe'de yemek yemenizi ve Screaming Beans'de kahve içmenizi öneririz.

4. Van Gogh Müzesi

4. Van Gogh Müzesi

Van Gogh hayranlarının mutlaka gitmesi gereken bu müzede ünlü ressamın çizim ve resimleri sergilenir. Gerrit Rietveld tarafından dizayn edilmiş bu müze, konum olarak Rijks Müzesine de oldukça yakındır. Post-empresyonist ressamın sanat eserlerini yakından inceleyerek sanat turuna çıkmak isteyenler Van Gogh Müzesi'ni mutlaka ziyaret etmeli.

5. Vondelpark

5. Vondelpark

Dünya üzerinde yasal olarak mangal yakabileceğiniz ve esrar içebileceğiniz tek umumi parkın burası olduğunu biliyor muydunuz? Hatta ve hatta daha öncesinden bu parkta seks yapmak bile yasak değildi! Şehrin ciğerleri sayılan bu parkı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Spor yapanlar, yürüyüş ve koşuya çıkanlar, çimenlerde güneşlenenler, bisiklet binenlerin olduğu bu park dinlenmek için oldukça güzel bir nokta. Parkın gül bahçelerini ve açık hava tiyatrosunu da mutlaka görmenizi öneririz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Foodhallen

6. Foodhallen

Şehrin sokak lezzetlerini denemek istiyorsanız mutlaka buraya gelmelisiniz. Sosisli sandviçten donata, tacodan mantıya aradınız tüm dünya lezzetlerine burada ulaşabilirsiniz. Buraya geldiğinizde ne yiyeceğinize karar vermenin uzun süreceğini şimdiden söyleyelim.

7. Vuurtoreneiland

7. Vuurtoreneiland

Vuurtoreneiland, Durgerham sahilinin hemen dışında kalan küçük bir adadır. Kısa bir bot seyahatiyle bu adaya gelebilirsiniz. Adada ise bir deniz feneri, fotoğrafta gördüğünüz bir restoran ve terk edilmiş askeri bir kale vardır. Unutulmaz bir akşam yemeği yemek isteyenler bu adaya gelmeyi düşünebilir. Aman dikkat, buraya gelmeden önce rezervasyon yapmak zorundasınız.

8. Artis Hayvanat Bahçesi

8. Artis Hayvanat Bahçesi

Artis Hayvanat Bahçesi Hollanda ve Avrupa'nın en eski hayvanat bahçesidir. İçerisinde aslanlar, zürafalar, maymunlar ve filler gibi birçok vahşi hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesinde oldukça etkileyici bir akvaryum ve planetaryum  da vardır. Ayrıca dünyadaki tek mikrop müzesi de bu hayvanat bahçesinin içerisindedir. Ailenizle harika bir zaman geçirecek bir yer arıyorsanız Artis Hayvanat Bahçesi tam size göre.

9. Kanal turu

9. Kanal turu

Şehri keşfetmenin en güzel yollarından biri de kanal turuna katılmak. Bisiklet sürmek istemeyenler için de harika bir alternatif. Bu turlar sayesinde şehrin tarihi ve turistik noktalarını oturduğunuz yerden görme ve fotoğraflama fırsatını elde edebilirsiniz. Turlar tercihinize göre bir veya bir buçuk saat sürüyor.

10. Ons 'Lieve Heer op Solder

10. Ons 'Lieve Heer op Solder

Şehir merkezinde bulunan 17.yüzyıldan kalma bir kanal evi, ev kilisesi ve müzedir. Burası ibadetin yasaklandığı zamanlarda Amsterdam'ın en büyük sırlarından biriydi. 17.yüzyıl kanal evinin üst üç katında bulunan bu kiliseye Katolikler gelip dua ediyorlardı. Kilise oldukça güzel muhafaza edilmiş ve hala kapıları ziyaretçilere açık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Flevopark

11. Flevopark

Amsterdam'ın doğu kesimindeyseniz ve kafa dinleyecek bir yer arıyorsanız Flevopark tam size göre. İçerisinde bulunan oyun alanları, açık yüzme havuzu, barbekü alanları, tenis kortları ve gençlik merkezleri sayesinde birçok aktivite yapabilirsiniz. Ayrıca, yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilir ve büyük çimenlerinde dinlenebilirsiniz.

12. Albert Cuypmarkt

12. Albert Cuypmarkt

Burası, ismini 17.yüzyıldan kalma bir ressam olan Albert Cuyp'tan almış olan bir sokak pazarıdır. Cadde boyunca uzanan pazarda meyve-sebze tezgahları, kıyafet satan tezgahlar ve hediyelik eşya stantları bulunmakta. Yerel bir Amsterdam havası almak isteyenler mutlaka buraya uğramalı.

13. Electric Ladyland

13. Electric Ladyland

Floresan sanata adanmış ilk müze olan Electric Ladyland, ilginç bir müze tecrübesi yaşayacağınız bir yer. Ultraviyole ışınlarının altında parlayan sanat eserleri, taş ve mineralleriyle sizlere daha önce yaşamadığınız bir müze deneyimi sunuyor. Müzenin içerisinde katılımcı olarak dahil olabileceğiniz, sizin de bir sanat eseri olmanıza imkan tanıyan alanlar da mevcut.

14. A'dam Kulesi

14. A'dam Kulesi

Nehir kıyısında bulunan 22 katlı kulede gidebileceğiniz bar ve restoranlar mevcut. Skybar'da kokteyl içebilir, teras katındaki gurme restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. Yeteri kadar cesaretiniz varsa seyir terasında bulunan Avrupa'nın en yüksek salıncağına binip manzarayı seyredebilirsiniz.

15. NDSM

15. NDSM

Eski bir tersane olan Ndsm, şu anda bar ve restoranlardan sanat faaliyetlerine birçok etkinliğin yapıldığı bir alan haline geldi. Ayda bir kez düzenlen Avrupa'nın en büyük bit pazarı, festival programları ve sergiler burada yapılmakta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. TonTon Club

16. TonTon Club

Çocuklar için tasarlanmış eğlencelerden hoşlanan yetişkinler için harika bir nokta, Ton Ton Club! İçindeki çocuğu eğlendirmek isteyenler mutlaka buraya uğramalı. Harika yemekler yiyip biranızı içerken Super Mario, Mortal Combat gibi oyunlar oynayabilirsiniz. Birçok atari oyununun bulunduğu bu clubda eğlenmemek mümkün değil!

17. Eye Film Enstitüsü

17. Eye Film Enstitüsü

Hollanda Film Müzesi olarak da bilinen müze, şehrin önemli noktalarından biridir. Sinematografi müzesi, geçici sergilere ev sahipliği yapıyor ve çocuklar için de eğitici aktiviteler düzenliyor. Bunun yanı sıra müze, ziyaretçilerine harika kafe ve restoranlar sunuyor.

18. Westergasfabriek Parkı

18. Westergasfabriek Parkı

Voldelpark'ın gölgesinde kalsa da bu park dinlenmek için harika bir yer. Yeşil alanların yandı sıra sineması, bira üreten küçük fabrikası, sergi alanları da var. 'Arcade Paradise'da ise atari oyunları oynayıp geçmişe kısa bir yolculuk yapabilirsiniz.

19. OT301

19. OT301

Gece hayatını sevenler için bir öneriyle karşınızdayız. Amsterdam'da yasallaştırılmış bir gecekondu mahallesinde bulunan 0T301, yeraltı mekanlar tercih edenler için harika bir seçenek. Underground ve leftfield tarzda müzik dinleyenlerin partileme noktası OT301'e gelmeyi düşünebilirsiniz.

20. Brouwerij 't ij

20. Brouwerij 't ij

Amsterdam'a gidince bu bira cennetine de mutlaka gitmelisiniz. Bir yel değirmeninin yanında bulunan, organik sarı ve siyah bira üreten bu bira fabrikasını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Sıcak havalarda burayı ziyaret edecekseniz terasta bir masa kapmanızı ve Hollanda'nın geleneksel atıştırmalıklarıyla biranızı yudumlanızı tavsiye ederiz. Ancak bazı biraların alkol oranlarının yüksek olduğunu unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Blijburg Aan Zee Plajı

21. Blijburg Aan Zee Plajı

Yapay bir adada bulunun Blijburg Aan Zee'ye kısa bir tramvay yolculuğuyla gelebilirsiniz. Eğer hava sıcaksa güneşlenmek ve yüzmek için burayı tercih edebilirsiniz. Eğlenceli ve arkadaş canlısı atmosferi ve tertemiz suyunun yanı sıra burada birçok kafe ve restoranlar da var.

22. Begijnhof

22. Begijnhof

Begijnhof, şehrin en önemli avlusudur. Eğer Amsterdam'a yolunuz düşerse mutlaka buraya uğramanızı tavsiye ederiz. Bekaret yemini etmiş bekar bir kadın grubu olan Begijntes için ibadethane olarak inşa edilmiştir. Günümüzde burada yaşayan rahibe bulunmuyor, bu evler kadın öğrenci ve yaşlı kadınlara kiralanıyor. Ayrıca burada 1425 yılından beri değişmeden ayakta kalan şehrin en eski tahta evini de görebilirsiniz.

23. Red Light District

23. Red Light District

Amsterdam denilince akla gelen ilk yerlerden biri de tabii ki Red Light Street! Kırmızı fener mahallesi olarak çevrilen bu mahallede sex shoplar, striptiz kulüpler, genelevler ve cinsellik odaklı işletmeler bulunur. Dükkanların pencerelerinde kadın ve erkek seks işçileri kendilerini pazarlar ve reklamlarını verirler. Ayrıca burası şehrin en eski yerleşim alanlarından bir tanesi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selam Öabakan

hollanda hava güneşliyse cennet almanya falan hikaye ama benim favorim ingiltere irlanda iskoçya başka dünya hem hollandaca çok zor dil

Levent Tatlidil

ancak Google Maps ile evden gezeriz

Gizem Yenikler

Güzel şehir.