Görüş Bildir
Haberler
Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Alım Başvurusu Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak? SGK Personel Branşları Neler?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Alım Başvurusu Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak? SGK Personel Branşları Neler?

Türkiye’de kamu kuruluşlarının yayınladığı personel ilanları vatandaşların gündeminde. Son olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın personel alım ilanı, ilan.gov.tr’de yayınlandı. Yayınlanan personel ilanına göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı toplam 44 personel istihdam edecek. İşe alınacak personeller, Ankara, İzmir, Antalya, Bartın, Mersin, İstanbul, Samsun, Muğla ve Hatay gibi illerde görevlendirilecek. Peki, Sahil Güvenlik Komutanlığı personel başvurusu ne zaman yapılacak? Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alım şartları neler? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı, büro personeli, tekniker ve destek personeli olarak görevlendirilecek sözleşmeli alımı yapacak. Resmi Gazete’de yayınlanan Sahil Güvenlik Komutanlığı personel ilanını başvurular e devlet üzerinden yapılacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Alımı Ne Zaman?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Alımı Ne Zaman?

Başvurular, 24 Şubat-04 Mart 2022 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacak.

Başvuru ile ilgili detayların yer aldığı bilgilendirme kılavuzuna, www.sg.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Alımı Başvuru Kılavuzu

Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Alım Şartları Neler?

Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Alım Şartları Neler?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.

2. Sahil Güvenlik Komutanlığı 2022 Yılı Sözleşmeli Personel Alımları Bilgilendirme Kılavuzunda ilan edilen unvanlar için son olarak mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 yılı KPSS’ye girmiş olmak.

3. Her unvan için Bilgilendirme Kılavuzunda belirtilen puan türünde asgari KPSS puanını almış olmak.

4. Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (04 Mart 2004 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1987 ve daha sonra doğanlar başvurabilir).

5. Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, S.G.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak.

6. Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

7. Bilgilendirme kılavuzunda ilan edilen kadro unvanının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak.

8. 2022 Yılı Sözleşmeli Personel Alımları Bilgilendirme Kılavuzunda belirtilen diğer şartları taşımak.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın