Görüş Bildir
Haberler
Sağlam'dan Mancini'ye Tarihi Jest

Sağlam'dan Mancini'ye Tarihi Jest

Fatih
06.05.2014 - 20:22

Sağlam'dan Mancini'ye Tarihi Jest

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ziraat Türkiye Kupası Final maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Galatasaray ile yapacakları maç öncesinde Roberto Mancini ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Sağlam 27 yıl sonra finalde olmanın vermiş olduğu heyecana değinerek maçın fair play çerçevesi içerisinde geçmesi gerektiğini ve taraftarlarında bu mutluluğu kazansalarda kaybetselerde devam ettirmeleri gerektiğini söylerken. Basın toplantısının sonunda Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'ye üzerinde ismi yazılı bir Eskişehirspor forması hediye ederek tarihi bir jeste imza attı. 

İşte Sağlam'ın açıklamaları;

'52.si düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası'nda yoğun bir programdan sonra çok uzun bir mesafe kat edip finale yükselmenin sevincini yaşıyoruz. Biz sürekli final oynayan bir takım değiliz. Abilerimiz 43 yıl önce bu kupayı kazanmışlar. O zamandan bu yana kupa yok. En son 27 yıl önce kupa finali oynamışız.

Futbolcu kardeşlerimiz 43 yıl sonra bu kupayı Eskişehir'e getirmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Karşımızdan Türkiye'nin en güçlü takımlarından biri var. Galatasraay'ı yenip kupaya uzanmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. İnşallah yarın kendimize yakışır bir mücadele ortaya koyup kupayı kazanmak.

Bunun yanında maçın fair play içerisinde geçmesini diliyorum. Taraftarlarımızdan isteğim, 27 yıl sonra final oynamanın mutluluğunu yaşasınlar. Futbolda her şey var. Yarın kaybedebiliriz de. Taraftarlarımızın bu duygular içerisinde rakibini alkışlamasını diliyorum.

Galatasaray'a kötü takım demek olmaz. Geniş bir kadrosu ve iyi oyuncuları var. Bizim avantajımız uzun yıllar sonra final oynamanın verdiği heves olabilir. Galatasaray'a karşı şu şekilde kazanırız veya şu şekilde eksikleri var demek doğru olmaz.

Bu gibi durumlarda ve bu gibi karşılaşmalarda hocanın takımı motive etmesi pek de zor olmuyor. 43 yıl sonra elimize gelen bu fırsatı ve bu mjutluluğu taraftarlarımızla yaşamayı istiyoruz. Şunu söylemek istiyorum. Galatasaray'a karşı oynayıp kupayı kazanmak oldukça zor. Futbolcularımızın en üst düzeyde performans çıkarmaları gerekiyor.

Yarın bir final oynanacak. Hocalar, oyuncular, taraftarlar herkes kupayı kazanıp bunu mutu bir şekilde kutlamak istiyorlar. 43 yıl önce bir kupa kazanılmış ancak sadece hikayelerini biliyor yarın maçı seyredecek taraftarlarımıza. Biz de kupayı almayı çok istiyoruz. Ancak kaybetmek de olabilir. Bu dünyanın sonu değil. Fırsat buldukça dile getireceğim. Taraftaralrımız, Eskişehirspor camiasına yakışır şekilde maçı izlesinler, davranışta ve söylemlerde bulunsunlar. Kazanırsa bize yakışır şekilde kutlasınlar, kaybedersek de rakibimizi alkışlasınlar. Futbolun içinde kazanmak da kaybetmek de var. Kaybetmeyi hazmetmek, kazanmaktan daha da zor. Bunu yapabiliyorsanız kazanan sizsiniz demektir.' sözleriyle konuşmasını noktaladı.

3Puan

Kaynak: http://www.3puan.com/content?id=1734
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın