Görüş Bildir
Haberler
Paranın Geçmediği Yepyeni Bir Dünyanın Kapısını Aralamak İçin 13 Müthiş Takas Platformu

Paranın Geçmediği Yepyeni Bir Dünyanın Kapısını Aralamak İçin 13 Müthiş Takas Platformu

Pınar
14.09.2015 - 12:27

Parayla satın almaktan, eskimeden çöpe atmaktan ve gereksiz tüketmekten rahatsızsanız tam size uygun mükemmel tavsiyelerimiz var. Giysiden kitaba, tohumdan yemeğe her türlü imkanı bulabileceğiniz platformlar aşağıda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zumbara

1. Zumbara

Zumbara, 'Zaman Kumbarası'nın kısaltması olup, kullanıcılarının hizmet verdikleri saat kadar hizmet almalarını sağlamaya yönelik alternatif bir ekonomik sistem platformu. Bugün verdiğiniz 2 saatlik hizmet sonucunda ister bir kişiden 2 saat, ister ayrı kişilerden birer saat hizmet alabilirsiniz. Dilerseniz de faydalanmak istediğiniz bir hizmet çıkana kadar bekleyebilirsiniz. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

2. bookserf.com

2. bookserf.com

Bu platformda 'ödünç' sistemi işliyor. Diğer kitap platformlarından farkı ise yabancı kitapların da olması. Okumaktan keyif aldığınız kitapları fotoğraflarını da çekerek gönderiyorsunuz. Kitaplığınızın bir fotoğrafı ile kendinizi de tanıtan bir mini biyografiyi ekiple paylaşıyorsunuz ve kitapları dolaşım rafına ekliyorsunuz. Bir kitap arıyorsanız da kitaplıkta geziniyor, bulduysanız altına yorum yazıyor ve sahibinden ses gelmesini bekliyorsunuz. Kitap 2 hafta sizde kalabiliyor. Bookserf'e buradan ulaşabilirsiniz.

3. alseninolsun.net

3. alseninolsun.net

Türkiye çapında neredeyse her konuda paylaşımda bulunabileceğiniz bir platform. Eğer aradığınızı bulduysanız dolaşıma sokan sahibiyle iletişime geçiyor ve ücretsiz sahip oluyorsunuz. Sadece sahiplenme değil elbette, siz de paylaşmak istediğiniz ürünler için ilan açarak ihtiyacı olan birilerine ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Yol arkadaşlığı, konaklama, kitap-dergi, ev dekorasyon, giyim, elektronik eşya, bilgisayari hobi-oyun, müzik ve daha pek çok şeyi bir arada bulabileceğiniz platforma buradan ulaşabilirsiniz

4. askidanevar.com

4. askidanevar.com

Üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek sağlamak için tasarlanmış bir proje. Ankara, İstanbul, Bolu, İzmir ve Bursa'da anlaşmalı restoranlarda kendiniz için sipariş verirken askıya bırakmak istediğiniz yemeği de söylüyorsunuz. Ödemeyi yaparken askıya bırakacağınız yemeğin fişini alıyor ve mekandaki proje panosuna asıyorsunuz. Gelen öğrenci, kimliğini gösteriyor ve panodan dilediği yemeğin fişini alıp karnını doyuruyor. Platforma buradan ulaşabilirsiniz. Hadi deneyin :)

5. EKOYOL Taşıt ve Güzergah Paylaşımı

5. EKOYOL Taşıt ve Güzergah Paylaşımı

'Arabası boş gidenin melankolisi yaman olur' sloganıyla hareket eden platformda esas olan ortak kullanımın güzelliğine ve iyiliğine vurgu yapmak. Platformda gideceğiniz ya da gitmek istediğiniz güzergahı duyuruyor, araç ya da yol arkadaşı arıyorsunuz. Hem gündelik yaşamda hem de uzun mesafelerde oldukça işlevli olan paylaşım daha az karbon salımı, daha az araç, daha az masraf ve daha bol muhabbet vaat ediyor. Platforma buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eşya Kütüphanesi

6. Eşya Kütüphanesi

'Ödünç vermek' istediğiniz eşyalarınızı burada listeyelerek paylaşıma açabiliyorsunuz. Siz de belki de bir defalığına ihtiyaç duyacağınız, kullanmayı şimdiye kadar istediğiniz ama satın alamadığınız şeyleri para vermeden kullanma imkanını elde ediyorsunuz. Platformda güvene dayalı bir işleyiş hakim. Bu nedenle başına bir şey gelmesini istemeyeceğiniz eşyalarınızı mümkünse listelememe önerisinde bulunuyorlar. Nasıl yola çıktıklarına buradan, platforma ise buradan ulaşabilirsiniz.

7. esyapaylas.com

7. esyapaylas.com

İhtiyacınız olan eşyaları size yakın yerlerden temin etme imkanı elde ediyorsunuz. Dilerseniz eşyaları hibe ediyor dilerseniz takas ediyorsunuz, bu tamamen size bağlı. Bahçe malzemeleri, ev dekorasyon, beyaz eşya ve mutfak malzemeleri, ofis ve büro malzemeleri, bilet-davetiye ve daha pek çok başlıkta paylaşıma erişmeniz mümkün. Platforma buradan ulaşmanız mümkün.

8. Freecycle

8. Freecycle

Sistem çok basit, platformda ihtiyacınız olanları 'talep' ediyor, artık ihtiyacınız olmayanları da 'teklif'le dolaşıma dahil ediyorsunuz. Çok merkezli ve başlıklar altında Freecycle platformları yer alıyor. Üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

-Freecycle İstanbul

-Freecycle Ankara

-Bisiklet Freecycle İstanbul

9. Giysi Takası

9. Giysi Takası

Sabit bir yeri olmayan, zaman zaman düzenlediği etkinliklerle paylaşımı çoğaltan bir platform. Paylaşacağınız giysiler için çok temel bir hatırlatmayı her defasında yapıyorlar: Giysiler, sizin de alıcı gözüyle baktığınızda ihtiyacınızı karşılayabileceğini düşüneceğiniz temizlik ve kullanışlıkta olsun. Genellikle İstanbul merkezli etkinlikler düzenleyen platforma buradan ulaşabilirsiniz.

10. kitapagaci.org

10. kitapagaci.org

Kitaba ihtiyacınız varsa sitede yer alan 'kitap bul' sekmesinden Türkiye'nin dört bir yanından bağışçı olmak isteyenlerle doğrudan bağlantıya geçebiliyorsunuz. Bağışçı olmak istiyorsanız da 'kitap bağışla' sekmesinden bağışçı ağına siz de dahil oluyorsunuz. Eğer var olan ilanlardan biri ihtiyacınıza yanıt vermiyorsa kendi ilanınızı da buradan vermeniz mümkün. Kitap paylaşımına aracılık eden platforma buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ulusal Tohum Takas Merkezi

11. Ulusal Tohum Takas Merkezi

2012 yılından beri yerel ve atalık tohumları yaşatmak için farklı dönemlerde tohum takası düzenleyen bir platform. Eğer ekim işleriyle ilgileniyorsanız tohumlarınızı bu platformdan temin edebilir ve yerel tohum takas şenliklerinden haberdar olma imkanı elde edebilirsiniz. Platformu buradan takip edebilirsiniz.

12. Foods Not Bombs / Bombalara Karşı Sofralar

12. Foods Not Bombs / Bombalara Karşı Sofralar

'Savaşı / yoksulluğu körükleyen devletlere, israfa, doğa / hayvan sömürüsüne ve tüketim kültürüne kazan kaldırıyoruz!' diyerek hemen her Çarşamba İstanbul'da Tepebaşı'nda dayanışmayla ve satın alınmayan gıdalarla sofra kuruyorlar. Sofrayı kuracakları gün 15.00'te toplanıyor ve yereldeki gıda satılan yerleri gezerek 'tüketim döngüsünün dışına çıkan' ancak besin değerinden hiçbir şey yitirmeyen gıdaları topluyor, el birliğiyle herkese açtıkları sofra için hazırlıklara girişiyor. Daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

13. VERRR

13. VERRR

Kullanım ömrünü henüz doldurmamış ama ihtiyacınıza yaramayan eşyalarınızı paylaşabileceğiniz bir platform. Türkiye çapında bir paylaşım ağı olan VERRR, harita üzerinde işaretleyerek elinizdekileri paylaşıma açma imkanı tanıyor. Aynı şekilde ihtiyacınız olan şeyi de buradan yalnızca kargo ücreti ödeyerek temin etme imkanınız var. Sitelerinde paylaşım hikayelerine de yer vererek başka bir paylaşımın mümkün olduğunu vurgulayan platforma buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
1
0
0
0
0