Görüş Bildir
Haberler
Özgür Özel'den İnternete Sızan Toplantı Sonrası İlk Açıklama: "İstifa Etmeyeceğim"

Özgür Özel'den İnternete Sızan Toplantı Sonrası İlk Açıklama: "İstifa Etmeyeceğim"

Emre Ordu
19.07.2023 - 21:03 Son Güncelleme: 20.07.2023 - 00:38

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönetimindeki toplantının sızmasıyla ilgili, 'Arkadaşlarımızla istişare yaptık, bundan daha doğal bir şey yoktur' dedi. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 'sızdırılan' online toplantıya dair ilk değerlendirmesini yaptı.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar'ın haberine göre, Özel, CHP’nin içinde bulunduğu süreçle ilgili her platformda konuştuğunu ve konuşmaya devam edeceğini söyledi. Toplantı kayıtlarının sızdırılmasına ilişkinse Özel, “Partimiz içinde ya da partimiz dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

"Genel Merkezimiz tarafından yok sayılan duygusal kopuşa bir çare arıyoruz"

"Genel Merkezimiz tarafından yok sayılan duygusal kopuşa bir çare arıyoruz"

'Geçirdiğimiz seçim sürecinden sonra 12 yıldır milletvekili olarak ve son 8 yıldır Grup Başkanvekili ve Grup Başkanı olarak görev yaptığım partimde içinde bulunduğumuz süreçle ilgili hemen herkesle her platformda oturdum, konuştum, konuşmaya da devam edeceğim' diyen Özel, '14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yaşadığımız seçim mağlubiyetinin ardından, ülkemizin geleceği için partimiz adına bir çare ve bir çıkış arıyoruz. Seçimin tabanımız ve yurttaşlarımız üzerinde yarattığı umutsuzluğa, küskünlüğe, partimize yöneltilen öfkeye ve partimizle tabanımız arasında oluştuğunu gördüğümüz ancak Genel Merkezimiz tarafından yok sayılan duygusal kopuşa bir çare arıyoruz ve yaklaşan yerel seçimlerden en güçlü biçimde çıkmanın yolunu açmayı istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Başta Genel Başkan, yıllardır siyaset yaptığımız yol arkadaşlarımızı kırmadan, ancak yurttaşlarımızın, tabanımızın ve örgütümüzün bizlerden beklentilerini karşılayacak bir çare arayışı içindeyiz. 28 Mayıs’tan sonra kamuoyu önünde verdiğim tüm demeçlerde de bunun yolunu aradığımızı anlatmaya çalışıyorum.'

"İstişare yaptık, daha doğal bir şey yok"

"İstişare yaptık, daha doğal bir şey yok"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan toplantıda partideki bazı görevden almalarla ilgili değerlendirme yaptıklarını aktaran Özel, 'Partimiz olağan kurultay sürecine girmiştir, bu sürecin sağlıklı işlemesini istiyoruz. Demokrasinin olmazsa olmazı fikir alışverişinde bulunmak, istişare etmek ve ortak aklı aramaktır. Bu nedenle bu sürece zarar vereceğini düşündüğümüz örgütümüzde yaşanan bazı görevden almalarla ilgili arkadaşlarımızla istişare yaptık, bundan daha doğal bir şey yoktur' değerlendirmesini yaptı.

"İstifa etmeyeceğim"

"İstifa etmeyeceğim"

Özel, başına yansıtan istifa ve görevden almaya ilişkin haberlere dair de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bugün bazı yayın organlarına Merkez Yönetim Kurulu toplantısında grup yönetiminden bazı isimlerin görevden alınması ya da istifalarının istendiği bilgileri yansıdı. Bu konunun toplantıda hiç gündeme gelmediğini öğrendim, bazı MYK üyelerinin bu konuda talepleri gündeme getirdiğini söylediğini şaşkınlıkla karşılıyoruz. Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz seçilmiş Parti Meclisi üyeleridir. Grup Başkanı ve Grup Başkanvekilleri ise Meclis Grubunca seçilmektedir. Partimizin iç mevzuatında grup yöneticileri için görevden alma gibi bir mekanizma bulunmamaktadır.

Dönem başında Grup Başkanlığına aday olduğumu ve bu göreve başka talipli varsa yarışa hazır olduğumu ilan etmiştim. Bugün yaşanan tartışmalar üzerine de görevimden istifa etmeyeceğimi, usulüne uygun yarışma taleplerinden de kaçmayacağımı partimiz kamuoyuna aracılığınızla ilan ederim.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının bir bölümü YouTube üzerinden paylaşıldı.

Toplantıda CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın yer alıyor.

Yayınlanan kayda göre toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşuyor. Toplantıda ayrıca CHP'deki kongre süreci ele alınıyor. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak söz konusu toplantıya tepki gösterdi. Öztrak şu ifadeleri kullandı:

'Millet zam ve zulüm altında inlerken zoom toplantısı konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin geleneklerine uymayan, partinin hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz. Yarışmaya 'Evet' diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını doğru bulmuyoruz. Genel merkezimizin de bu görüşmeden haberi yoktu. Partimizin yönetimi 100 yıllık partimizi limana yanaştırmaya kararlıdır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
5
5
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hedefsizkitle

Zaten atatürk chp siyle alakanız kalmadı yanın bu saatten sonra.. ülkenin bu hale gelmesinde sizin de payınız çok!

Nevergoback

Sokaga cikmayacagiz dediler la Bu muhalefet Bari gidip sarayda muhafiz olun amk Boyle salak bir muhalafet dunyada yok

Arwen

Parti geleneği bozulmamış. İstikrarlı 😁

Nevergoback

Butun muhalefet meclisten cekilsin istifa etsinler simdi O secim savte zaten

Bozkurt

Parti ve taban arasındaki kopuşu genel merkez yok saymaya devam ediyorsa şimdiden doğru tarafta olun. Keza milyona bir avuç gibi bir oran söz konusu ki çok f... Devamını Gör