Görüş Bildir
Haberler
Okul Çağı Gelen 6-10 Yaş Aralığındaki Çocuklara Hitap Eden En İyi Kitaplar

Okul Çağı Gelen 6-10 Yaş Aralığındaki Çocuklara Hitap Eden En İyi Kitaplar

Okul çağı gelen her çocuk kitap okuma alışkanlığını yavaş yavaş kazanmaya başlar. Üstelik doğru kitap tercihleri yapıldığında çocuklar için kitap okumak muazzam bir alışkanlıktan ziyade hobi olur. İşte okul çağı gelen çocuklara hitap eden kitaplar...

Not: Kitap açıklamaları tanıtım bültenlerinden alınmıştır.

'Bu içerikteki ürünler, Onedio editörleri tarafından seçilmiştir. Beğeneceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dedemin Bakkalı - Şermin Yaşar

1. Dedemin Bakkalı - Şermin Yaşar

O, tuz ruhu isteyen müşteriye yemek tuzu gönderip 'ruhu arkadan gelecek' diyen bir girişimci

O, fakir müşterilere bedava ürünler satıp ücreti zenginlerin hesabına yazan bir kahraman…

O, bakkaldaki içecekleri birbirine karıştırıp daha güzelini bulmak ve müşterilerine sunmak için uğraşan bir sivri zeka…

O, Afrikalı çocuklara yardım göndermek için arkadaşlarının ellerinden kandil yiyeceklerini toplayan bir yardımsever…

O, attığı her adım olay olan, aşırı eğlenceli, cin fikirli, fena halde yenilikçi bir bakkal çırağı…

Ticaret hayatında tam gaz koştu ama her seferinde yetişkinlerin dünyasına tosladı. Yetişkinler yüzünden başına gelmeyen kalmadı… Ve tüm deneyimleriyle, senin için harika bir rehber hazırladı.

Çocukların Yetişkinlerle İletişimde Dikkat Etmesi Gereken Hassas Konular, bu kitapta.

Tam on madde. Oku ve dikkat et…

Sana bir sır vereyim:

Yetişkinler...

Her yerdeler…

Şermin Çarkacı'nın kendi hatıralarından ilhamla kaleme aldığı Dedemin Bakkalı, büyüklere çocukların gözünden kendilerini görme imkânı verirken; küçüklere ticaretin, yenilikçi düşünmenin, büyüklerin dünyasının ve insan ilişkilerine dair inceliklerin ipuçlarını veriyor. Epey güldürüyor, biraz hüzünlendiriyor, uzun uzun düşündürüyor.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

2. Endişe Ağacı - Marianne Musgrove

2. Endişe Ağacı - Marianne Musgrove

“Bir şeyin sihirli olmaması, içinde sihir barındırmadığı anlamına gelmez.” Çocukların kendilerine özgü endişeleri ve onları mutsuz eden sorunları var. Bunlarla baş etmek için her biri farklı yöntemler bulabilir ya da bulamadığı için endişe boyutu gittikçe artabilir. Tırnak yeme, saçıyla oynama, takıntılı davranışlar ya da aşırı gerginlik gibi... Juliet de o endişeli çocuklardan biri. Küçük yaşına rağmen, çevresinde olup biten her soruna karşı geliştirdiği endişeleri ve huzursuzlukları var. Sonunda, büyükannesinin daha küçük bir çocukken bu tür endişelerini uzaklaştırmak için bulduğu bir yöntem Juliet’in imdadına yetişir: Yeni odasının duvarında boylu boyunca yükselen Endişe Ağacı... Marianne Musgrove, çocuk ruhuna naif bir dokunuş yaparken; duygusal, öğretici ve bir o kadar komik bir çalışma ortaya çıkarmış. Endişe Ağacı çocuklar kadar ebeveynlere de ışık tutacak özgün bir eser...

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

3. Zaman Bisikleti - Bilgin Adalı

3. Zaman Bisikleti - Bilgin Adalı

Zaman için dolaşabilen bir bisikletiniz olmasını istemez miydiniz? Bisikletinize atlayıp, eski çağlara kadar gidip dünyamızın ilk günlerinde yaşayan insanları yakından görmek hoşunuza gitmez miydi? Yağmur ile Damla, işte böyle bir Zaman Bisikleti icat eden iki kardeş. Değişik bir bisiklet bu. Babalarıyla birlikte sık sık bisiklete atlayıp eski çağlara gidiyorlar. Günümüzden tüm yüz bin yıl öncesine. Akdeniz'in en güzel kentlerinden biri olan Antalya'nın biraz ötesindeki 'Karain Mağarası'nın yakınında duruyorlar. Orada, bugünkü insanların ataları olan ilk insanları görüyorlar. Çuka ile Anin de bu mağarada yaşayan iki kardeş. Bu iki kardeşin en önemli özelliği, gördükleri şeylerden kimsenin akıl edemeyeceği sonuçlar çıkarıp yeni buluşlar yapmak. Yüz bin yıl öncesinde iki kardeş: Çuka ile Anin, yüz bin yılın bugününde de yine iki kardeş: Yağmur ile Damla. Ve yaşayacağınız ilginç bir serüven.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

4. Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupery

4. Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupery

'Hoşça git,' dedi tilki. 'Vereceğim sır çok basit: İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez.' Küçük Prens unutmamak için tekrarladı: 'Gerçeğin mayası gözle görülmez.'

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

5. Abartma Tozu - Şermin Yaşar

5. Abartma Tozu - Şermin Yaşar

Bir sabah uyandık ve bizim kasaba toptan delirdi. 

Annem sağlıklı yaşam uğruna evi dev bir organik tarım alanına dönüştürdü.

Babaannem sevimli, minnoş pansiyonunu oteller zinciri yaptı.

Babam daha çok para kazanmak için eve uğramaz oldu.

Kuzenim ata binerken resim yapmaya, flüt üflerken piyano çalmaya başladı.

Yengem temizlikle kafayı bozdu. Kocasını pis diye evden kovdu ve çocuklarını her gün suya yatırdıktan sonra mandalla çamaşır ipine astı.

Sevgi Teyze, daha çok sevebilmek için çocuklarını koltuğa bağladı, hepsine aynı kombin kıyafetler giydirdi ve onları sevgi komasına soktu.

Fehmi Abi, bilgisayarın başından tuvalete gitmek için bile kalkmadığından hastanelik oldu.

Okulda daha başarılı olmak için teneffüs yapmamaya, hafta sonları da okula gitmeye başladık.

Etrafımda bir tane normal insan kalmadı.

Ha şimdi diyeceksin ki bir tek sen mi normalsin?

Evet, bir tek ben normalim. Neyse ki mücadeleci bir ruhum var. Bu kasabadaki insanlara bir süper kahraman lazımsa o kesinlikle benim. Koca kasabada yanımda olan tek kişi, Tevfik Kılıkırkyarar. Gerçi o da çok normal değil ama olsun, o da insan.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pollyanna - Eleanor H. Porter

6. Pollyanna - Eleanor H. Porter

Ailesinin istemediği bir gençle evlenen Jennie, kızı Pollyanna doğduktan kısa bir süre sonra hayata gözlerini yumar. On bir yaşına geldiğinde babasını da kaybeden Pollyanna'nın gidebileceği yegâne yer teyzesinin yanıdır. Bayan Polly, istemeden de olsa Pollyanna'yı kabul etmek zorunda kalır. Ancak sapsarı saçları, gülümseyen yüzü ve oynadığı 'Mutluluk Oyunu' ile etrafına aralıksız bir şekilde neşe saçan Pollyanna, hem teyzesinin hem de çevresindeki diğer insanların hayatını değiştirecektir...

Eleanor H. Porter'ın 1913 yılında yazdığı Pollyanna, o günden bu yana dünyanın en çok okunan çocuk kitaplarından biridir. Pollyanna'nın iyimser, en olumsuz durumda bile mutluluk bulan ve saçan, biraz da mutlu olduğuna kendini ve çevresini inandıran insanların davranışlarını tanımlayan 'Pollyannacılık' kavramının doğmasına neden olmuştur.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

7. Dünyanın En Yüksek Kitap Dağı - Rocio Bonilla

7. Dünyanın En Yüksek Kitap Dağı - Rocio Bonilla

Öpücük Ne Renktir? adlı resimli kitabıyla çok sevilen sanatçı Rocio Bonilla’dan yepyeni bir resimli öykü! Ödüllü sanatçı, yazıp resimlediği bu özgün kitapta, hayal gücünün sınırsızlığını rengârenk bir macerayla anlatıyor. Tek isteği uçmak olan ve bu sevdasından asla vazgeçmeyen bir çocuğun kitaplarla tanışmasına eşlik eden okur, onun okuma serüveninin peşine takılıyor. Şiirsel anlatımı kadar, eşsiz desenleriyle de dikkati çeken kitap, dünyayı keşfetmeye meraklı her yaştan okuru etkileyecek nitelikte.

Lukas’ın tek hayali uçmaktır. Büyük, küçük, kuştüyünden, kâğıttan, kartondan... bir sürü kanat yapmayı dener. Uçmanın başka yolları olduğunu söyleyen annesi, ona doğum gününde bir kitap armağan edince, Lukas’ın yaşamı değişmeye başlar. Bahçedeki kitap dağı yükseldikçe yükselir. Lukas, annesinin ne demek istediğini bir gün anlayacak mıdır?..

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

8. Gacagucu ve Dünyanın Öbür Ucu - Sinan Yaşar

8. Gacagucu ve Dünyanın Öbür Ucu - Sinan Yaşar

“Tam üç milyon yıl önce, ormanın derinliklerinde güneşli bir günde hava birden karardı. Yumuşak toprağın üzerine bembeyaz karlar yağdı. Çiçekli böcekli topraklar yerini buzlara bıraktı. Dünyanın öbür ucundaki Gacagucu, toprağın altında kaldı. Büyük bir buz kütlesi, bedenini kuşattı”

Sinan Yaşar, Gacagucu ve Dünyanın Öbür Ucu kitabıyla minik okurları hayvanlarla dolu esrarengiz bir maceraya çağırıyor.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

9. Siyah İnci - Anna Sewell

9. Siyah İnci - Anna Sewell

Bir atın otobiyografik hikayesi olarak kaleme alınan Siyah İnci, insanların hayvanlara olan tutumlarını etraflıca ele alıyor. Bay Gordon adlı bir adamın çiftliğinde doğan Siyah İnci, hayatının ilk yıllarında iyi ve sevecen insanlarla karşılaşıyor. Ancak günün birinde son sahibi, değişen yaşam şartlarından dolayı onu başka birine satıyor. Siyah İnci böylelikle insanların diğer yüzüyle karşılaşmaya başlıyor.

“Hayvanlara dilsiz diyoruz, doğru dilsizler, neler hissettiklerini söyleyemiyorlar; fakat konuşmamaları daha az acı çektikleri anlamına gelmiyor.” Bu satırları, Siyah İnci’nin başına gelen iyi-kötü olayları bir solukta okumanızın ardından yüreğinizde hissedeceksiniz.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

10. Ickabog - J. K. Rowling

10. Ickabog - J. K. Rowling

Etrafına dehşet saçan bir canavar ve her şeye rağmen umudunu asla kaybetmemek üzerine müthiş bir macera.

İki at kadar büyük.

Gözleri ateş topu gibi parlıyor.

Uzun, jilet gibi keskin pençeleri var.

Ickabog geliyor…

Bir zamanlar Kornukopya Krallığı dünyanın en mutlu yeriydi. Bir sürü altını, hayal edebileceğiniz en zarif bıyıklara sahip bir kralı ve yediğinde insanı mutluluktan dans ettirecek kadar nefis yiyecekler sunan kasapları, pastacıları ve peynircileri vardı.

Her şey mükemmeldi – tabii efsaneye göre korkunç canavar Ickabog’a ev sahipliği yapan Kuzey’deki çamurlu ve sisli Bataklık Diyarı dışında. Ickabog’un çocukları terbiye etmek için onları korkutmak amacıyla anlatılan bir efsaneden başka bir şey olmadığını aklı başındaki herkes bilirdi. Fakat efsanelerin tuhaf bir yanı vardır, bazen kendi kendilerine can bulurlar.

Bir efsane çok sevilen bir kralı tahtından edebilir mi? Bir zamanlar refah içindeki bir ülkeye diz çöktürebilir mi? Peki bir efsane iki cesur çocuğu hiç istemedikleri, hatta akıllarının ucundan dahi geçmeyen bir maceraya sürükleyebilir mi?

Cesur olduğunuzu düşünüyorsanız eğer, bu kitabın sayfalarını çevirin; gerçeğin, umudun ve arkadaşlığın gücünün her şeyin üstesinden gelebileceğine dair, yaşayan en iyi hikâyecilerden birinin kaleminden yepyeni, nefes kesen bir masal keşfedeceksiniz.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mış Gibi - Peter H. Reynolds

11. Mış Gibi - Peter H. Reynolds

Ramon resim yapmayı çok severdi.

Nerede olursa olsun

Ne zaman olursa olsun

Her şeyin resmini yapardı.

Resim yapmak Ramon'a mutluluk verirdi. Sınırsız hayal gücü kalemin beyaz bir sayfayla buluştuğu an coşarcasına harekete geçerdi. Ancak ağabeyi yüzünden bu coşkusu bitiverdi, artık çizemiyor, hep mükemmeli arıyordu.

Kız kardeşi 'doğru' resim yapmaya çalışmasının anlamsız olduğunu; denizmiş gibi, dağmış gibi, balıkmış gibi çizdiği tüm kendine özgü resimlerin ona zenginlik kattığını söylediği gün Ramon mutluluğu yeniden yakaladı.

Peter H. Reynolds, Mış Gibi adlı öyküyle gizli kalmış yeteneklerin ortaya çıkmasına ışık tutarak bize içimizdeki yaratıcı gücü ateşlememizi söylüyor.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

12. Arkadaşıma Veda - Zülfü Livaneli

12. Arkadaşıma Veda - Zülfü Livaneli

Yardımcısı Salih Bozok'un dilinden dâhi lider Mustafa Kemal Atatürk'ün hayat hikâyesi. Yüreği daima vatan sevgisiyle dolu iki arkadaşın, hayallerini gerçekleştirme masalı.

Canım yavrum, Ben hayatım boyunca Mustafa Kemal Atatürk'e sonsuz bir hayranlık duydum ve daima onun izinden yürüdüm. Ne mutlu bana ki halkın, dâhi liderine duyduğu derin sevgiye tanık oldum. Bu kitap, onu henüz altı yasındayken Selanik'te tanıdığım ilk günden, İstanbul'da öldüğü o acı güne kadar süren essiz dostluğumuzun hikâyesidir. Yüreği daima vatan sevgisiyle dolu iki arkadasın, hayallerini gerçekleştirme hikâyesidir. Bu satırları bir ülkenin kurtuluş destanı olarak da okumanı dilerim. Senden tek isteğim, onun ilkelerini iyi anlaman ve yurduna yaraşır, çalışkan bir insan olup siz gençlere emanet ettiği cumhuriyeti korumandır. Sevgilerimle, Baban Salih Bozok

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

13. Alice Harikalar Diyarında - Lewis Carrol

13. Alice Harikalar Diyarında - Lewis Carrol

Alice Harikalar Diyarında, yazıldığı tarihten bu yana geçen yüz elli yılı aşkın süre boyunca, edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olma özelliğini hep korudu. Hem çocuk hem de yetişkin edebiyatında önemli bir yere sahip olan bu kitap, hayal gücü zenginliğiyle küçük okurlara büyülü bir dünya sunarken, yetişkinler için bu büyüsünü içerdiği sembollerin anlam derinliğiyle gösterdi. Adının edebiyat tarihine altın harflerle yazılmasına yol açan eserleri kadar, matematikçi ve mantıkçı kimliğiyle de tanınan Lewis Carroll’un Alice Harikalar Diyarında kurgusu, metne serpiştirilmiş bilmecelerle okuru da kitabın bir kahramanı kılar. Alice Harikalar Diyarında hem çocuklar hem de macera dolu naif çocukluğunu özleyen ve yıllara meydan okuyan bir mantık labirentinde kendine sorular sormaktan çekinmeyecek okurlar için Modern Klasikler Dizisi’nde yerini alıyor.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

14. Duygularıyla Arkadaş Olan Çocuk - Lauren Rubenstein

14. Duygularıyla Arkadaş Olan Çocuk - Lauren Rubenstein

Çocuklar için Mindfulness

'Bugün bir duygu geldi mi ziyaretine?

Kapıyı açıp davet edebilir misin onu oynamaya?'

Kendini tanımak ve duyguların sana ne anlattığını kavrayabilmek, onlarla yakınlaşabildiğinde gerçekleşmeye başlar.

'Duygularıyla Arkadaş Olan Çocuk', duyguları bir misafir gibi karşılamayı, tanımayı ve neden geldiklerini anlamayı öğretirken, sadece isimlerini söylemek yerine; onları keşfetmek, hissetmek hatta onlarla arkadaş olmak konusunda çocukları cesaretlendiriyor.

Kitabın şiirsel dili ve renkli illüstrasyonlarıyla çocuklar, anda kalabilmek için gerekli olan duygusal farkındalığı kazanabilecekler. Bu da onların; empati, içgörü ve esneklik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak.

'Artık ne zaman bir duygu gelirse oynamaya seninle, hoş geldin de, al onu içeriye. Kalsın ne kadar isterse, bir ya da iki dakika. Arkadaş gibi davran, seninle konuşan duygularına.'

Kitabın 'Ebeveynlere Not' bölümünde, duyguların farkına varmak ve anda kalabilmekle ilgili anne ve babalara bilgilendirici pratik aktivite önerileri de yer almaktadır.

2013 Mom's Choice Ödülleri, Altın Madalya

2014 Nautilus Ödülleri, Gümüş Madalya

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

15. Albie Bright'ın Sayısız Dünyası - Christopher Edge

15. Albie Bright'ın Sayısız Dünyası - Christopher Edge

Dünyanızı Değiştirmek İçin Ne Kadar İleri Giderdiniz?

Albie, annesi öldüğünde, doğal olarak onun nereye gittiğini merak eder. Ebeveyni bilim insanlarıdır ve genellikle her soruya yanıt verebilirler. Babası kuantum fiziği ve paralel evrenlerle ilgili bir şeyler mırıldanınca Albie karton bir kutu, bir dizüstü bilgisayar ve çürüyen bir muzu bulup uzayda ve zamanda gezinmeye başlar.

Bulduğu, aradığı şey olabilir de olmayabilir de; ama pek çok büyük sorunun yanıtını bulacaktır.

Meraklı Herkes İçin İnanılmaz Bir Roman.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dolaşım Sisteminde Yolculuk - Mary K. Corcoran

16. Dolaşım Sisteminde Yolculuk - Mary K. Corcoran

Kanın vücudumuzda nasıl dolaştığını hiç merak ettiniz mi? Bu kitapla bir kan hücresine atlayıp dolaşım sisteminde bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Kalple tanışıp kan damarlarının içinden hızla ilerleyerek oksijen karbondioksit alışverişine tanık olabilir, vücudun hastalıklarla nasıl savaştığını ve yaralı bölgeleri nasıl koruduğunu öğrenebilirsiniz.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

17. Çalınan Taç - Mark Twain

17. Çalınan Taç - Mark Twain

Çalınan Taç (Prens ile Dilenci) hikâyesi 16. yüzyılda, bir sonbahar günü, İngiltere'nin Londra kentinde başlar. Sefil mi sefil buz gibi bir evde fakir bir ailenin istenmeyen çocuğu Tom Canty dünyaya gelir. Onunla aynı anda İngiltere'nin en zengin ailesinin de bir çocuğu olur. Ülkede herkesin aylardır heyecanla beklediği ve bir gün kral olarak taç giyip tahta çıkacak olan Edward Tudor'dur bu çocuk. Zavallı Tom her gün açlıkla savaşıp dilenmesi için sokaklara salınırken, Galler'in genç prensi Edward görevleri yalnızca ona bakmak olan bir hizmetkâr ordusuyla yaşamaktadır. Günün birinde bu iki çocuk karşılaşır. Çocuklar sırf eğlence olsun diye giysilerini değiş tokuş ederler ve heyecanlı bir macera başlar.

Çalınan Taç (Prens ile Dilenci) Mark Twain'in çocuklar için yazdığı tek romandır. Ancak bu sözlerden çocuksu bir dille yazıldığı ya da yalnızca çocuklara göre yazılmış bir eser olduğu sonucu çıkarılmamalıdır. Tam tersine bu roman pek çok alanda çığır açmış bir eserdir.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

18. Doğruluk Perisi - Matt Haig

18. Doğruluk Perisi - Matt Haig

Şimdi her neredeyse, o gün günlerden neyse, Onun diyeceği bellidir, hadi dinleyin siz de. Nasıl ki kediler miyavlar, İnekler möler, Doğruluk Perisi de işte sadece Doğruları söyler. Tabii bu doğrular Doğruluk Perisi'nin başına bazı dertler açar. Peri istemeden de olsa ailesini ve dostlarını kırar. Doğruluk Perisi doğruları söylemekten asla vazgeçmez, karşısına bir trol çıksa bile fark etmez. Çok özel bir perinin kendini kabulleniş hikâyesini okuyacağınız bu müthiş, sürükleyici hikâyeyi Matt Haig yazdı, Chris Mould resimledi.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

19. Uzay: O Ünlü Patlama Hikayesi - Glenn Murphy

19. Uzay: O Ünlü Patlama Hikayesi - Glenn Murphy

Evren nedir? Kara deliğin yanına uzay gemisiyle gidersen ne olur? Yıldızlar ve galaksilerin milyarlar yaşında olduğunu nereden biliyoruz?

Sümük neden yeşildir? Kitabının yazarı Glenn Murphy, bu ve bunun gibi birçok harika soruyu, komik ve öğretici bir dille cevaplıyor.

İçinde bir sürü bulmacayla birlikte devasa kara delikler, galaksiler, teleskoplar, gezegenler, güneş patlamaları, takımyıldızlar ve kızıl cüceler hakkında birçok ilginç bilgiyi de barındıran bu kitabın sıkıcı olan tek bir sayfası bile yok!

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

20. Cesur Minik Rakun - Audrey Penn

20. Cesur Minik Rakun - Audrey Penn

Bu yeni Audrey Penn kitabında, Minik Rakun cesur olmanın anlamını ve korkularını yenmede kendisine yardımcı olacak bir yöntem öğrenir. Arkadaşlarıyla birlikte uçma dersleri almaktan çekinen küçük bir serçenin hikâyesini anlatan Anne Rakun, cesur olmanın korkusuz olmak anlamına gelmediğini söyler. Cesur olmak korkunun seni engellemesine izin vermemektir. Anne Rakun oğluna önemli bir strateji öğretir: Düşün Söyle Yap. Minik Rakun’un avucundaki öpücük de ona azıcık yardım etmektedir elbette. Bu basit strateji çocuklara birçok zor durumu aşmalarında yardım edecektir.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Ay'a Yolculuk - Jules Verne

21. Ay'a Yolculuk - Jules Verne

İnsanın Ay üzerinde ilk yürüyüşünden yaklaşık yüz yıl önce, 1865'te yayımlanan bu roman, insanlı Ay yolculuğuna dair bilimsel düş gücü ve hiciv yönünden hayli zengin bir kehanet gibidir. Baltimore Silah Kulübü'nün seçkin üyeleri, Amerikan İç Savaşı'nın sona ermesiyle boşluğa düşünce, kulübün başkanı bir uzay silahı icat ederek, Ay'a bir yolculuk gerçekleştirme önerisini ortaya atar. Yeni bir roman türünün, bilimsel romanın yaratıcısı olarak görülen Jules Verne, çağdaş bilimkurgunun da temellerini atmıştır. Bugün bizler için hiçbir şaşırtıcı yanı kalmamış birçok bilimsel gelişme, henüz ufukta yokken onun yapıtlarında ayrıntılarıyla anlatılmıştır. Verne, fantastik serüvenlerinde uzay yolculuğunun yanı sıra bilim ilerledikçe hayatımıza katılan denizaltıları, televizyonu ve oksijen tüpünü de öngörmüştür.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

22. Devasa Hayvanların Büyük Kitabı/ Minik Hayvanların Küçük Kitabı - Cristina Banfi

22. Devasa Hayvanların Büyük Kitabı/ Minik Hayvanların Küçük Kitabı - Cristina Banfi

Bazı hayvanlar evlerimizden bile daha Büyüktür. Bazılarıysa madeni paralardan çok daha küçük.

Doğadaki kocaman hayvanlardan bazıları sizinle tanışabilmek için devasa hayvanların büyük kitabı’nın içine sığacak kadar küçüldü.

En küçük olanlar ise Minik Hayvanların Küçük Kitabı içerisinde gizlendi ve onları bulmanı bekliyor.

Haydi! Şimdi tüm bu harika hayvanlarla tanışma zamanı!

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

23. Yer Altı Su Altı - Aleksandra Mizielinska

23. Yer Altı Su Altı - Aleksandra Mizielinska

Dünya çapında ilgi uyandıran Atlas'ın yaratıcıları Aleksandra Mizielińska ve Daniel Mizieliński'den yine devasa ve yine göz alıcı bir kitap!

YER ALTI SU ALTI ile yerin altına ve okyanusun derinliklerine gizlenmiş muhteşem yerleri göreceğiniz, devasa kalamardan mavi balinaya muazzam canlılarla tanışacağınız, gayzerlerin oluşumu ya da dünyanın en derin metro istasyonu gibi onlarca ilginç bilgiyle karşılaşacağınız heyecan verici bir keşif yolculuğuna çıkmaya hazırlanın!

Akılalmaz (bu kelimeyi seçerek kullandık, lütfen örnek sayfalara bir göz atın) derecede detaylı çizimler eşliğinde dünyanın en derin madenine inecek, en yüksek volkanının içine girecek ve dev solucanlarla tanışacaksınız. İlk denizaltılardan derin sulardaki yaşama, kazıcı hayvanlardan insan yapımı tünellere... YER ALTI SU ALTI ile yeryüzüne bambaşka bir gözle bakmaya başlayacaksınız.

Meraklı kaşife not: Çift yönlü bu kitabın belli bir ön ya da arka yüzü yok. İster YER ALTI tarafından başla ve arkeologlarla eski uygarlıkların ya da dinozor fosillerinin peşine düş, istersen kitabı çevirip SU ALTI'na dal ve bilim insanlarıyla birlikte Titanik enkazının etrafında yüz. Seçimin ne olursa olsun, sana söz veriyoruz, her sayfada şaşıracaksın.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

24. Kafası Karışıklar Kulübü - Juno Dawson

24. Kafası Karışıklar Kulübü - Juno Dawson

Selam! Bu kitaba göz attığına göre senin de kafan karışık. Endişe etme, bu kulüpte herkese yer var.

İlişkiler, okul stresi, sınavlar, aile, gelecek planların, sosyal medya...

Bunların hepsi seni kaygılı biri haline mi getiriyor? Yoksa şu sıralar depresif mi hissediyorsun? Zaman çok mu çabuk geçiyor? Yoksa hiç akmıyor mu? Rahatlamak için bir şeyler mi arıyorsun? Bir terapistle konuşmaya mı ihtiyacın var?

Bu kitap sana derin bir nefes aldıracak...

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

25. Karanlıktan Korkan Baykuş - Jill Tomlinson

25. Karanlıktan Korkan Baykuş - Jill Tomlinson

Bu, Şlop.

Şlop bir peçeli baykuş yavrusu.

Şişko ve tüylü.

Kocaman, yusyuvarlak gözleri var.

Yumuşacık, incecik tüyleri var.

Şlop her yönden kusursuz bir baykuş.

BİR tek şey dışında…

Karanlıktan korkuyor!

Karanlıktan Korkan Baykuş, yedi kitaplık bir serinin ilk kitabı.

Jill Tomlinson'un bu serideki dupduru, hem şirin hem komik öyküleri çocuklar için eğlenceli bir okuma serüveni sunuyor. Küçük baykuşun karanlıkla macerasını 7-10 yaşındaki çocuklar kendi başlarına zorlanmadan okuyabilir. Ayrıca, büyük puntolarla yazılmış, Paul Howard'ın olağanüstü karakalem çizimleriyle resimlenmiş bu eğlenceli hikâyeyi, anasınıfı dönemindeki çocuklar da anne-babalarından severek dinleyebilirler.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

4. Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupery muhteşem bir eser defalarca kez okudum gene okurum.