Görüş Bildir
Haberler
Mobilyaların Birer Sanat Eseri Olabileceğine Kanıt İnanılmaz Eşyalar

Mobilyaların Birer Sanat Eseri Olabileceğine Kanıt İnanılmaz Eşyalar

Fulin
30.06.2015 - 15:18 Son Güncelleme: 30.06.2015 - 16:58

Amerikalı tasarımcı Sebastian EllaZuriz, yaptığı mobilyalara yaptığı özel dokunuşlarla onları birer sanat eserine dönüştürüyor. Hatta tasarımcı eserlerini 'işlevsel heykeller' olarak adlandırıyor. 

Söz konusu tasarımlar kullanıcıların da katılımı ile birlikte son halini alıyor ve sanatçının eserleri ile ilgili en övündüğü özellik de bu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dalga Dolap

Dalga Dolap

Bu dolabın yapımında kullanılan çıtaların tümü birbirine bağlı ve birisi hareket ettiğinde diğerleri de hareket ediyor. Bu görünümü ile birlikte bir dalgayı andıran eşya görünüm anlamında karmaşık ancak kullanımda çok basit bir dolap.

Patlama Kabini

Patlama Kabini

Kapalı iken yere yakın ayaklı bir dolap gibi gözüken bu eşyayı açmak istediğimizde ortaya devasa bir sanat eseri çıkıyor. Bu eseri geniş mekanı olan sanatseverler rahatlıkla ev eşyası olarak kullanabilir.

Samurai

Samurai

Sanatçının en sevilen eserlerinden biri olan bu dolapta 400'den fazla hareketli parça var. Eserin hammaddesi akçaağaç, paslanmaz çelik ve cam.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manevi Raf

Manevi Raf

Sanatçının manevi olarak adlandırdığı bu eseri bir sütun gibi yapının bir parçası oluveriyor. Varlığı etkisiz gibi gözükse de işlevi ile mekanlara huzur katıyor.

Piyano Raf

Piyano Raf

Bu eser, tamamen kullanıcının istekleri ve ihtiyacı dahilinde kendisini ortaya koyuyor. Bir raf olmasının dışında duvar ile bütünleşen bir heykel gibi ruhunuzu okşuyor.

Paslanmaz Çelik Raf

Paslanmaz Çelik Raf

Kullanılan malzeme itibariyle alışık olmadığımız bir mobilya ürününe benziyor ancak her evde kullanılabilir cinsten ve çok şık.

Kanattan Koltuk

Kanattan Koltuk

Adeta gökyüzünde süzülen bir kuş gibi tasarlanmış koltuğun üretildiği malzeme, mukavemetine uygun olarak kesilebileceği en ince şekilde kesilmiş.

Kaseli Sıra

Kaseli Sıra

Kaseli sıranın işlevselliğini tartışmaya açık ancak görüntüsü ile herkesi kendine hayran bırakabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Delta Koltuk

Delta Koltuk

Sanatçı bu eserini tamamen eli ile yontarak yapmış. Bütün bir ahşap bloku bu şekilde oymak ve şekil verebilmek insan yeteneğinin sınırlarına denk geliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
10
7
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın