Görüş Bildir
Haberler
LGS
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 'Ortaöğretimde Matematiğin Seçmeli Olduğu Konusunda Doğru Olmayan İçerikler Dolaşıyor'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 'Ortaöğretimde Matematiğin Seçmeli Olduğu Konusunda Doğru Olmayan İçerikler Dolaşıyor'

Batuhan
20.05.2019 - 11:57

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni lise eğitim sistemine geçiş sonrası bir dizi değişiklik yapmayı planladıklarını açıkladı. Bakan Selçuk, sınıf geçme yönetmeliğinde de değişiklik yapacaklarını, ilkokul ve ortaokul sisteminde yenilikler olacağını söyledi.

Ziya Selçuk, ilerleyen saatlerde Twitter'dan, matematik dersiyle ilgili olarak 'zorunlu değil' iddialarına yanıt verdi. Selçuk, 'Ortaöğretimde matematiğin seçmeli olduğu konusunda doğru olmayan içerikler dolaşıyor. Hiçbir öğrencinin matematik dersi almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değildir. Bu kadar net. Buna rağmen aksini iddia varsa, nedenlerini konuşmaya gerek yok.' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Liselerde ders sayısının azaltılması ve uzmanlaşmaya yol veren seçmeli derslerin artırılmasını düzenleyen yeni bir müfredata geçileceğini önceki gün açıklayan Selçuk, sistemin topyekün değiştirileceğini de söylüyordu.

Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’ya konuşan Selçuk, ilk ve ortaokuldaki sistem değişikliğinin ilk ipuçlarını verdi.

"Sınıf geçme yönetmeliğini de çalışacağız"

"Sınıf geçme yönetmeliğini de çalışacağız"

Yüzlerce öğrenci ve öğretmenle değişiklik üzerinde çalıştıklarını söyleyen bakan şöyle devam etti: “Biz sınıf geçme yönetmeliğini de çalışacağız. Kolay sınıf geçerek biz bu sistemi yürütemeyiz. Onun da çalışılması lazım. Sistemi etkileyen tüm bileşenleri senkronize ve kendi doğasına uygun dönüştürürsek, acele etmeden bunu yaparsak daha başarılı olur.”

Kolay sınıf geçilen bir yapının verimli olmasının mümkün olmadığını dile getiren Selçuk “Çalışan ve çalışmayanı ayırt eden ve her öğrencinin motivasyonunu önemseyen bir yapıya ihtiyaç var. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

"Köprüden önce son çıkış 10. sınıftaydı biz bunu 11. sınıfa taşıyoruz"

"Köprüden önce son çıkış 10. sınıftaydı biz bunu 11. sınıfa taşıyoruz"

Alan değişiyle ilgili de konuşan Ziya Selçuk, 'Şu anda öğrenciler 10’uncu sınıfta alan değişimiyle ilgili karar veriyor ve değiştiremiyor. Yani köprüden son çıkış 10’uncu sınıfta. Biz bunu 11’inci sınıfa taşıyoruz. İlkokul, ortaokul sistemini de değiştireceğiz, makul bir sürede onu da açıklıyoruz. Bir taraftan mevcut durumu da iyileştirmeye çalışıyoruz. Örneğin Liselere Giriş Sınavı (LGS) soru tipini değiştirdik. Böylece ders işleme sürecine, çocukların okuduğunu anlama düzeylerinin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Hiçbir öğrencinin matematik dersini almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değildir'

'Hiçbir öğrencinin matematik dersini almadan bir üst sınıfa geçmesi mümkün değildir'

Selçuk, akşam saatlerinde matematik dersiyle ilgili iddialara Twitter'dan bu cümlelerle yanıt verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
80
48
15
11
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Akalp

Matematik seçmeli, din kültürü zorunlu ders olacakmış. Çok isabetli bir karar. Ola ki çocuklar hesap kitap öğrenirse ekonominin geldiği noktayı hesap edebili... Devamını Gör

fruttare

temel matematik yani mat1 zorunlu ileri matematik mi ne hani şu mat2 olarak işlenilen var ya o seçmeli. mat2nin seçmeli olması mantıklı da din dersinin zorun... Devamını Gör

Ergün Zereyak

İmam hatip yerine daha fazla fen lisesi açsanız yeter.

nypd open up

tytde ingilizce de olmalı