Görüş Bildir
Haberler
Migros Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar? Migros Büyükbaş, Küçükbaş, Bağış Kurbanı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri

Migros Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar? Migros Büyükbaş, Küçükbaş, Bağış Kurbanı Fiyatları ve Taksit Seçenekleri

Tüm İslam aleminin heyecanla beklediği Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bu yıl 28 Haziran Çarşamba gününe denk gelen Kurban Bayramı için pek çok kişinin gündeminde kurban ibadetini yerine getirmek adına satın alınacak büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların fiyatları yer alıyor. Gectiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt içi ve yurt dışı kurban kesim fiyatları açıklandı. Bunun üzerine zincir marketler de kurbanlık satışlarına başladı. Kurban satışı ve kurban bağışı yapmak isteyenlerin önemli tercihlerinden biri de Migros oldu. Birçok vatandaş Migros kurban satışları, kesim süreci, teslimat, ücretlendirme ve taksit seçeneklerini araştırmaya başladı. Peki bu yıl Migros kurbanlık fiyatları ne kadar? Migros kurban bağışı ne kadar, nasıl yapılır? 

İşte, Migros marketlerde kurbanlık fiyatları ve bağış detayları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Migros Kurbanlık Fiyatları ve Taksit Seçenekleri Nelerdir?

Migros Kurbanlık Fiyatları ve Taksit Seçenekleri Nelerdir?

Migros, 5M Migros, Macrocenter, Migros Jet mağazalarında bireysel kredi kartıyla yapılan kurban alımlarında, kullanılacak karta özel taksit seçenekleri bulunmakta. Bu kapsamda 2 taksitten 12 taksite kadar geçerli pek çok alternatif bulunuyor. 

Taksit sayıları Migros Ticaret A.Ş.'nin farklı bankalar ile yaptığı taksit kampanyaları ve anlaşmalarına bağlı olarak değişiyor.

Migros Kurbanlık Fiyatları: Büyükbaş, Küçükbaş ve Bağış Kurbanı Fiyatları

Migros Kurbanlık Fiyatları: Büyükbaş, Küçükbaş ve Bağış Kurbanı Fiyatları

İslami usullere uygun güvenilir kurban Migros'ta sloganıyla hazırlanan kampanya kapsamında yer alan Migros kurbanlık fiyatları: 

  • Koç Karaman - Yaklaşık 12-16 Kg: 5.999 TL 

  • Koç Karaman - Yaklaşık 12-16 Kg (Bağış Kurbanı): 4.990 TL 

  • Büyükbaş 1/7 Hisse Yaklaşık 23-27 Kg - Kemiksiz Hisse: 11.990 TL 

  • Büyükbaş 1/7 Hisse Yaklaşık 23-27 Kg - Kemiksiz Hisse (Bağış Kurbanı): 10.990 TL 

  • Koç Kıvırcık Yaklaşık 16-20 Kg: 6.990 TL 

  • Koç Kıvırcık Yaklaşık 16-20 Kg (Bağış Kurbanı): 5.990 TL

Migros Kurban Alımı Nereden Yapılır?

Migros Kurban Alımı Nereden Yapılır?

Dilerseniz, bulunduğunuz şehirde adresinize en yakın Migros mağazasını ziyaret edebilir veya sanal market uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu sayede kurban satın alma, vekalet, kesim, teslimat, bağış ve bilgilendirme hizmetleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Migros kurbanlık işlemleri için detaylı bilgi almak içi aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. 

MİGROS KURBANLIK FİYATLARI VE EK HİZMETLERİ

Migros Kurban Satışı Hangi İllerde Var?

Migros Kurban Satışı Hangi İllerde Var?

Kurban alımlarını Migros Ticaret A.Ş mağazalarından gerçekleştirmek isteyenler için online işlemlerde yer alan 'Mağazadan Teslim' seçeneğinde tüm iller mevcuttur. Sistem üzerinden il seçimi yaptıktan sonra yaşadığınız ilde hangi ilçede bulunan Migros mağazasından kurbanınızı teslim alacağınızı seçebilirsiniz. 

Kurban alım işlemleri kapsamında Migros Sanal Market hizmetiyle küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık seçimlerinde 'Adrese Teslim' seçeneği ise aşağıdaki illerde geçerli: 

Migros zincir market sanal uygulaması üzerinden Kızılay veya Ziçev Vakfı'na da kurban bağışı yapabilirsiniz.

Kurban Vekaleti Nasıl Verilir?

Kurban Vekaleti Nasıl Verilir?

Kurban vekaleti, sözlü ve yazılı olarak verilebilir. Vekalet günümüzde, telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları aracılıyla da verilebilir. 

Kurban vekaleti için kalben niyet etmek gerekir. Bunun yanına kurban kesimi için vekalet verilen kişiye: 'Allah rızası için bayram kurbanımı kesmete seni vekil ettim.' denmelidir. Vekalet alan kişi ise 'Kabul ettim' demelidir. 

Kurban alma ve kemse için bir başkasına vekalet verirken: 'Bayram kurbanımı almaya, aldırmaya, kesmeye ve kestirmeye seni umumi vekil ettim.' denir. Bunun yerine kısaca 'Kurban işimi hakketmek üzere seni umumi vekil ettim.' de denir. Vekalet alan kişi ise yine 'Kabul ettim' diyerek beyanını ifade etmelidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vekaletle Kurban Kesilir mi? Kurban Vekaleti Kimlere Verilir?

Vekaletle Kurban Kesilir mi? Kurban Vekaleti Kimlere Verilir?

Kurban ibadetinde kişi, kurbanını bizzat kesebilir veya vekalet yoluyla başkasına da kestirebilir. Kurban, hac ve zekat gibi mal varlığı ile yapılan ibadetlerde vekalet caizdir. 

Kurban vekalati bir bireye ya da kuruma verilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, vekaletin kişi ya da kurumlara umumi şekilde verilmesi; vekalet alan kişi ya da kurumların ise vekaleti tam ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmesidir. 

Kurban vekaleti, kurban kesme becerisi ve yetkisi olan kimselere verilmelidir.

Kurban İbadeti Kimlere Farzdır? Kimler Kurban Kesmekle Yükümlüdür?

Kurban İbadeti Kimlere Farzdır? Kimler Kurban Kesmekle Yükümlüdür?

Din İşleri Yüksek Kurulu'nca Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre kurban ibadeti mali bir ibadettir. Kurban kesmekle yükümlü olan bireylerin; akıl sağlığının yerinde, ergen olmuş, dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olması gerekir. 

Kurban kesecek kişinin temel ihtiyaçları ve borçları dışında 80.19 gram altın ya da bu altın değerinde para veya eşyaya sahip olması gerekmektedir. Kurban mükellefiyeti için zekatın aksine, aranan zenginlik ölçütü üzerinden bir yıl geçmesi de şart değildir.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın