Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış ve Yoğun Kar Yağışına Dikkat

Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış ve Yoğun Kar Yağışına Dikkat

Onedio Medya
01.12.2015 - 08:39

Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların Rize, Artvin kıyıları, Şırnak, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Kastamonu kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Rize, Artvin kıyıları ve Şırnak, gece saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer pus hadisesi bekleniyor.

BALIKESİR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 16

BURSA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 16

ÇANAKKALE Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 17

İSTANBUL Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 15

EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde Güney Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 10

AYDIN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 18

İZMİR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 17

MUĞLA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 15

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz ile zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu 21

ANTALYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 22

BURDUR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 13

MERSİN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 18

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 8

KARAMAN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 7

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu 7

KONYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 9

BATI KARADENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; gece saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Sinop çevreleri ile Kastamonu kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde akşam saatlerinde batı ve güneybatı, gece saatlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 11

DÜZCE Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 13

KARABÜK Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu 12

ZONGULDAK Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 13

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ORDU Parçalı ve çok bulutlu 13

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 15

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu 8

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 12

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ARDAHAN  Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 0

ERZURUM Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 1

IĞDIR Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu 8

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Şanlıurfa çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11

GAZİANTEP Parçalı bulutlu 13

MARDİN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu 16

DENİZLERDE HAVA

Gece saatlerinden sonra Orta ve Batı Karadeniz'de fırtına, Orta Karadeniz ile sabah saatlerinde Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de; batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), batısı akşam saatlerine kadar 4 ila 6 (30-50 km/s), gece saatlerinde tamamı 6 ila 8 (50-70 km/s), Doğu Karadeniz'de; batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), batısı 5 ila 7 (40-60 km/s), gece 6 ila 8 (50-70 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Orta Karadeniz 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de; batı ve güneybatıdan, akşam kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), öğle saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/s), Güney Ege'de; kuzey ve kuzeybatıdan, kuzeyi öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), güneyi ilk saatler 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m güneyi 1,5 ila 2,5m yer yer 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de; batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), batısı ilk saatler kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s), Doğu Akdeniz'de; doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı sabah 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
0
0